Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Magyar Zene Házában az atlétikai világbajnokság tiszteletére rendezett műsoron és fogadáson vett részt, ahol a világ sportvezetőivel és sportdiplomatákkal találkozott – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan a kormányfő sajtófőnöke.

Orbán a budapesti világbajnoksággal oldaná meg az orosz-ukrán háborút

Orbán Viktor köszöntőjében elmondta:

örök szövetség áll fent a magyarság és a sport között. Akik itt voltak az elmúlt napokban Budapesten, láthatták, hogy Magyarország ősi és modern, nemzeti és nyitott, láthatták, hogy milyenek igazából a magyarok: szenvedélyesek és tisztelettudóak, itt a sport szeretete és a sporthősök tisztelete felülír szinte mindent.

Magyarország nyolcadik a nyári olimpiák összesített éremtáblázatán, mögöttünk nagyobb és népesebb nemzetek sorakoznak a rangsorban.

Mindezt úgy, hogy az első tíz helyezett ország közül mi vagyunk az egyetlenek, akik még nem rendezhettek olimpiai játékokat. Ez aligha maradhat így az idők végezetéig – vélekedett Orbán Viktor.

A miniszterelnök a béke fontosságáról is beszélt, kiemelve:

a magyarok ezt a világbajnokságot a békének ajánlották fel.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
A magyarok többsége ezt a világbajnokságot a kormány bukásának ajánlják fel.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Giovanni Alba
@sgl: ma, 07:36
Szerintem arra gondolhatott (kiemelem, ez csak találgatás, nem lehet belelátni a doktorminiszterelnökúregyélőisten fejébe, pedig igény az volna rá) hogy amikor a görögök kitalálták és elterjesztették az olimpia eszméjét, akkor a játékok idejére felfüggesztették a gyilkolászást, szüneteltették a háborúskodást. Milyen vagány dolog volt akkoriban, hogy a sereg nevében kiállt egy bajnok és megküzdött az ellenféllel, nem pedig ártatlan civilek lemészárlásával bizonygatták az igazukat.
Néro2
A kevlárpelusos békegalamb , megoldaná.
Na.
Az meg.
De csak akkor ha lehet lopni belőle.
ómió
@Horizont: Én itt egy efftársi "cikket" olvastam, bolsiék idiótája! Te "hol tartasz"!? A mocsokbolsi aljaskodásnál!?
ómió
@Horizont: Rühelled a "gyűjtőneveteket", bolsiék fajkreténje!? Hát, minek neveznéd az anarchista, ország- és nemzetromboló tetvesbolsi fajtádat másképpen!?
ómió
@Horizont: Mert te oda jársz, bolsiék fajkreténje!? Kár, hogy "nem fog rajtad"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.