Kiss Ernő úgy látja, semmi nem indokolta a kormány lépését.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@Pálinkás Pál: Nekünk eddig megérte, a napelem által termelt áram ingyen van, lassan meg is térül az ára. De ha nyáron ingyen tápláljuk be a felesleget, télen pedig a betáplálton felüli mennyiség felhasználásáért a többszörösét fizetjük, az tiszta ráfizetés.
Remélem az a rengeteg napelem használó velem együt kiveri a balhét ha valóban bevezetik a havi elszámolást! Az én káromra ne nyerészkedjen az állam, csak azért, hogy több pénzt lehessen ellopni a közösból, és az emberektől!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
jó reggelt, évek óta ezt mondom, rájöttetek ti is..? aranyat is lehet csinálni, csak nagyságrendekkel többe kerül, mint amennyit ér...a mai technikával a napenergia csak PR zöld duma...
nemkati
@Pálinkás Pál: Nekünk eddig megérte, a napelem által termelt áram ingyen van, lassan meg is térül az ára. De ha nyáron ingyen tápláljuk be a felesleget, télen pedig a betáplálton felüli mennyiség felhasználásáért a többszörösét fizetjük, az tiszta ráfizetés.
Remélem az a rengeteg napelem használó velem együt kiveri a balhét ha valóban bevezetik a havi elszámolást! Az én káromra ne nyerészkedjen az állam, csak azért, hogy több pénzt lehessen ellopni a közösból, és az emberektől!
Pálinkás Pál
@nemkati: no akkor vezesd le nekem, a több milliós befektetés mikorra térül meg, hiszen hazánkban a pár nyári hónapot leszámolva nem tudod megtermelni a saját szükségleted sem...ergo az év többségében venned kell az áramot...mint írtam mostani napelem technológia veszteséges...persze tehetsz fel annyi napelemet, telepíthetsz annyi akkut mellé,, hogy meglegyen az éves fogyasztásod...kb 10- 20 milla...és akkor számolj, hány év alatt lennél nullszaldós?...
sokanvagyunk
Nem vagyok a napelem ellen, telepítsen aki akar és tud, persze akkumulátorokkal együtt (így már igencsak húzós).
(Például veszek a nyári hónapokban 10-15 kiló paradicsomot, de mivel most csak 1-2 kilóra van szükségem, a többit a házbeliek elfogyasztják. Decembertől kezdve 3-4 hónapon át viszont dekára szeretném, ha visszaadogatnák nekem.)
nemkati
@Pálinkás Pál: Nem kell itt sremmit levezetni. A napelem telepítés költségét 1-2 év múlva megspóroltuk azzal hogy a fogyasztásunk 2/3-át megtermelte a napelem, vagyis az eddigi számláink, a teljes fogyasztásunk 1/3-át fizettük csak. És egy évben egyszer kapunk számlát. Én a mostani rendszerről beszélek, amikor azt számolják ki, egy év alatt mennyit fogyasztottunk, és mennyit termeltünk. A jövő évtől, ha havi elszámolás lesz, na az a ráfizetés.
levarosbukta
@nemkati: Nehezen hihető, minden valamire való számítás amire adni is lehet min. 20 évre teszi a megtérülést. Aztán még sem lesz az mert a napelem kihordási ideje minden csak nem 20. év. Cserélni kell előbb.
nemkati
@levarosbukta: Amikor mi telepítettük a napelemet, 10 évet kalkuláltak a megtérülésre. A miénk még ennél is hamarabb megtérül. Kivéve, ha az állam beteszi a mocskos lábát. Vagy ragadós kezét.
nemkati
@Pálinkás Pál: @levarosbukta: Ha nektek van napelemetek, akkor arról írjatok. Ha nincs, akkor fogadjátok el első kézből a tapasztalatot.
Menőmanó
Havi elszámolással soha nem térül meg, az tény.
De az állam tisztességes áron megvehetné, és amikor szükséges vissza adhatná, mindezt olyan áron, hogy mindkét fél jól járjon, ne csak az állam.
Amit most a napelemmel művelnek, végtelenül aljas, és tisztességtelen. El fogják érni, hogy senki se akarjon napelemet, mert kell a Paks2 építkezésből, meg az azeri árambizniszből ellopható pénz. A maffia így működik.
Hülyemagyarnak meg ez tetszik.
verőce21
Az "állam" sem tudja hol tárolni a fogyasztóktól átvett "fölösleget".
Tessék szigetüzemben használni a napelemeseknek. Azért telepítettek, vagy nem?
Az az előnyük még mindig megmarad, hogy nem fognak emelt tarifás áramfogyasztásba esni.
verőce21
Hát az akkumlátorgyárak veszteségesek legyenek...? :)
Aki Én
@verőce21: Azt érted, hogy NEM TÉRÜL MEG A BEFEKTETÉS?
verőce21
@Aki Én: a napelemesek nem is azért telepítik ezeket, hogy megtérüljön, hanem azért,hogy legyen nekik...!

Társaságban jól lehet róla beszélni...!
Peller Anikó
@sgl: Éjjel nem lát el. Felhős időben töredéket lát el vagy inkább konvergál a nullához. Télen feleannyi ideig süt a nap és az is gyengécske.

Ha a hálózat nem funkcionál pufferként és csak tizedrészért veszi meg mint ahogy eladja akkor a szépviktor kibasz veled ahogy szokott.

Csak akkor nem olimpiában és a lopásban kéne gondolkodni és ettől elszoktak eleink.
nemkati
@verőce21: "valótlan az a kormányzati állítás, hogy az ország áramhálózata nem képes befogadni a hmke-k által megtermelt energiát. Adataik szerint a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. (Mavir) fővezeték-hálózata körülbelül 50 százalékos mértékben terhelt, tehát bőségesen lenne kapacitása. A háztartások a teljes hazai áramtermelés mindössze 3 százalékát adták tavaly, és ez a szűkös mennyiségű villamos energia ki sem jut a Mavir átviteli hálózatára, hanem már az elosztói hálózaton felhasználódik."
Aki Én
@verőce21: ...kell még mondanom, hogy buta majom vagy?
Na, ugye...
csak úgy....
baden-württemberg 5 éven belül kötelezövé teszi,hogy minden épületen legyen napelem a templomok és a müemlék épületek kivételével! hatalmas állami dotációkat fizetnek, szóval a hülyének ,persze a tartománynak is megéri a buli!
itt, szerencsénkre nem egy 0rbánhoz hasonló fazon a miniszterelnök, ez itt gondolkodi is tud !
nemkati
@Őrnagy: Na de ennyir?
"Az RTL kalkulációja szerint a szolgáltató nyáron kilowattonként 5 forintot fizet majd a betáplált áramért, télen viszont 2500 kW fogyasztásig 38 forintért adja vissza a fogyasztónak. Ezen felül 70 forintos, piaci áron lehet áramot venni."
Peller Anikó
@Órnagy: Mi itt mindannyian szimplán tudjuk, sík hülye vagy.
verőce21
@nemkati: Napelemet gazdaságosan telepíteni csak annyit szabad, amennyit szigetüzemmódban folyamatosan fel is tudsz használni...!
Akkor vagy legközelebb a megtérüléshez...!
A többit folyamatosan vásárolnod kell..., vagy veszel akkumlátortelepeket is hozzá.

Ez Baden-Württenberg tartományban is így van...!
Menőmanó
@Őrnagy: Akkor vajon a hatvanpusztai uradalmba mért raktak egy bazi nagy napelem parkot? Tán azért, hogy az állam jól járjon te balfasz?
csak úgy....
@verőce21: te a betegeses tudatod alatt is csak 0rbánékat és az idióta döntéseiket véded! visszataszító a célirányos efftársi butaságod !
Pálinkás Pál
@nemkati: nem látom a levezetésed, pedig egyszerű...a trlepítés költsége...meg a havi fogyasztásod átlaga kell...de szerintem te pontosan tudod hogy a büdös életben nem térül meg, csak ezt nehéz beismerni...ugyan olyan mint a villany tragacs...annyival drágább hogy ezer év alatt nem autózod ki a különbséget...
vacsi
Persze, hogy nem térülnek meg. Mi azért nem telepítettünk, mert az áramot vissza kellett volna táplálni - na, akkor láttuk a veszélyt.
nemkati
@verőce21: Hidegen hagy, hogy Baden-Württenberg tartományban hogy van. Itt eddig évente egyszer határozták meg a fizetendő áramszámlát, a felhasznált és a betáplált különbségéből. Ez így elfogadható volt, még úgy is, hogy a rendszerhasználati díj jóval többe kerül, mint az energiadíj. Tehát mindenki bőven megfizeti s szolgáltatás és a tárolás díját. Amit januártól terveznek, az már viszont tiszta lenyúlás.
Pálinkás Pál
@nemkati: kamuzol...nálunk az éves fogyasztás 2/3 -a kb 100 ezer forint...persze lehet hogy te a medencét is villannyal fűtöd...ezzel a matekkal ,amit itt előadsz,nyugodtan lehetnél fideszes...
verőce21
Észtországban - ahol a legnagyobb hagyományai vannak ezeknek a megújuló energia felhasználásoknak, mert tanyavilág az egész ország -, saját akkumlátortelepe van minden tanyának/ lakóháznak. Erre rá tudnak kötni többféle megújulót is, és senki nem használ hálózatot.
(néhány város kivételével)

Itt is az lenne a cél, hogy a hálózatot tehermentesítsük, ezzel nem számol senki a megtérülésnél..., hogy ki fizeti a révészt... ?
Akkumlátorgyárak viszont épülnek...! :)
verőce21
@nemkati: "Itt eddig évente egyszer határozták meg a fizetendő áramszámlát, a felhasznált és a betáplált különbségéből." - pontosan ez lesz megváltoztatva...! Mert másé a hálózat.

Fenti 11:23) neked szól a dal...! :)
nemkati
@Pálinkás Pál: Lakcímet is írjak? Nem fogom a pontos számlát leírni, de egy példát leírok. Éves termelés 2 000 kWh, felhasználás 3 000 kWh, évente fizetendő 1 000 kWh ~ 50 000 ft, megtakarítás évente ~ 150000 ft, telepítés ktsg 1 200 000.
A számok csak körülbelüliek, kerekítve.
Pálinkás Pál
@nemkati: duma...évi 2520 kw -ig 35 Ft ...felette 70 Ft / kw...tehát te megspótolsz 2000 kw-ot, ami 70 ezer forint...tehát kb 16 év alatt lennél nullszaldós...feltéve ha addig egy büdös fillért nem kell karbantartásra költened...
verőce21
@csak úgy...: Isszuk a szavaidat, te kis hess...!
csak úgy....
@Pálinkás Pál: te egy föállású ,ebet a karóhoz kötö?
csak úgy....
@verőce21: tudom, te vedeléssel kezded a napot, már az oviban is a szivacs volt a jeled..
Pálinkás Pál
@csak úgy...: cáfoold meg-...amit írtam tiszta matamatika...
mackoka46
Nem Németországban kell fagyoskodni, hanem Orbánciában.
verőce21
@csak úgy...: 11:52) Hess alkoss, gyarapíts...!
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: Pali most mit okoskodsz? Amit a napenergia betáplál az tiszta haszon. Ezért nem kell kőolajat égetni ami az emberiség ellen elkövetett bűncselekmény. Halálos bűncselekmény. Ezzel kiváltod az atomenergiát is amit az idióta kormányunk imád, mivel már eddig is elfékte a rá adott hitelt, magyarul elbaszta.

Nemkatinak 1000 kW -ot kellett kifizetnie egy évre ami 50 000 forint, volt eddig. Ha háromszor ennyit kellett volna kifizetnie akkor az lett volna 150 000 Ft, de nem lett, mert 2000 kW-ot nem vételezett a hálózatból amennyiben a hálózatot puffernek tekintjük és nem fejőgépnek. És akkor a limiten felül eső 500 kW-ot még nem is számoltuk bele 75 Ft-os áron, mert akkor még sokkal nagyobbra jött volna ki a megtakarítása.

A kormányozó most éppen azon van, hogy ne tekinthesd a hálózatot pufferként és fizess mint a katonatiszt, mert kell neki olim piára és stadiomokra, meg lopni is kell.
Peller Anikó
@Órnagy: "A föld klímája egyrészt a föld magjának a kihűlése szerint változik"

- ahha, szóval hűl a Föld magja, pontosabban most hirtelen elkezdett hűlni. Ezt nem tudtuk.

"A föld a Naphoz képesti röppályájának a változása szerint változik a klíma"

- na látod ezt sem tudtuk, hogy a Föld egyre közelebb kerül a Naphoz és ez okozza a felmelegedést. Te egy óriás vagy. Igen pici ésszel.

- mert én úgy tudtam eddig, hogy a lapos Föld ha élével néz a Nap felé akkor hideg van, ha pedig lapjával akkor meg meleg van. Na persze a másik oldala lefagy, de ez neked úgyis magas.

Azt egyébként tudtad, hogy a Földpálya ellipszis alakú és így minden évben van egy Napközeli helyzete és értelemszerűen van egy Naptávoli helyzete is, de ezt sajnos nem érzékeli a Föld klímája. Biztos nem abba suliba járt ahova te jártál. Egyáltalán a havasokban van iskola?
Peller Anikó
@Őrnagy: Ha valakinek ilyen kibaszottul kevés esze van akkor mitől van ekkora pofája?

Pénzért?
nemkati
@Őrnagy: ma 12:38
"Értelmes közgazdászok már kiszámolták amit @Pálinkás Pál: helyesen állapít meg, hogy "a büdös életben nem térül meg"
A napenergiát nem azért hasznosítja a világ gyagyás, mert megtérül"

11:33-kor megírtam, hogyan térül meg, ha érdekel. Pofonegyszerű, a berendezés kell hozzá ami begyűjti az energiát, és a másik, ami tárolja, vagy továbbítja egy felhasználási helyre. Az előző a bekerülési költség, az utóbbi a veszteség - ha nem azonnal használják fel. Viszont maga az energia ingyen jön a Napból, szemben más energiaelőállító megaldásokkal. Nem tudom, egyeseknek miért nehéz ezt felfogni.
Peller Anikó
@Őrnagy: És azt tudod mi az az ellipszis? :)
Peller Anikó
@Őrnagy: Ok skac, jó volt veled beszélni. Rég röhögtem ilyen jót.
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: -" duma...évi 2520 kw -ig 35 Ft ...felette 70 Ft / kw " melyik részét nem érted??? tételezzük fel hogy "nála" 50 FT az áram...2000x50 az 100 ezer FT... ennyit spórol évente...de telepítette a rendszert 1 200 000 Ft-ért..hány év alatt lenne nullszaldós??? ,feltételezve hogy semmit nem kell rákölteni a 12 év alatt...ó istenem, most segítettem neked, nem kell számolnod.. aztán ,amíg repülőgépek ,dízel hajók szelik az óceánt, nekiem senki ne pofázzon lakóssági környezetszennyezésről,klíma ügyben..
Pálinkás Pál
@nemkati: hogy jön " ingyen "...ha már előre leteszel 1,5 millió forintot..?..
Ezodabasz
@Peller Anikó: ma, 10:30 Mai viszonyok közt a napelem beruházás szerintem nem fog megtérülni. Túltermel nyáron és nem lehetne eltárolni télire még bazi nagy akkupakkokkal sem, ami nagyon drága! A hálózat nem alkalmas tárolásra. A megtérülésre addig lenne lehetőség amig egy alelosztói hálózaton belül csak annyi napelemes ház van amennyi a túltermelését át tudja adni a napelemmel nem rendelkező fogyasztóknak. Ez most úgy működik nyáron, hogy a napelemet telepítő beruház, a nap ingyen adja az áramot, az alelosztói hálózaton belüli nem napelemesek villanyóráit forgatja az "ingyenáram", de ugyanannyit fizetnek érte mintha az elműtől vették volna! A szolgáltató nem fog lemondani arról a profitról ami ingyen van!
Legoptimálisabb megoldás ma még nincs. Sci-fi ma még egy globális elektromos hálózat(szupravezetőből:)...mert a földön valahol mindig süt a nap és akkor ott van túltermelés.
Ezodabasz
@nemkati: ma, 07:50 Az a szomorú helyzet, hogy a szolgáltató beszedi az általad termelt energia árát másoktól,napi áron. Azoktól akiknek nincs napelemük. Neked adnak érte 4-5 forintot? Ez ám a nagy üzlet !
nemkati
@Ezodabasz: Namégeccer:
"Az RTL kalkulációja szerint a szolgáltató nyáron kilowattonként 5 forintot fizet majd a betáplált áramért, télen viszont 2500 kW fogyasztásig 38 forintért adja vissza a fogyasztónak. Ezen felül 70 forintos, piaci áron lehet áramot venni."
Ez lesz januártól. Most nem tudom, hogy van, mert a számlából nem derül ki. Az viszont biztos, hogy évente egyszer 2/3-dal kevesebbet fizetek az áramért egy összegben, mint a napelem előtt havonta 12-szer összesen. Tehát megtérül, akkor is, ha kevesebbet ad a betáplált áramért, mint amennyiért veszem az afölötti részt.
nemkati
@Pálinkás Pál: Igen, leteszek előre, ha nem is annyit, ami meg a segítségével jön, az ingyen jön, így fog egyszer megtérülni. De ne próbáld megérteni, ha ennyi magyarázattal sem érted. Csinálj ehelyett valami mást.
Ezodabasz
@nemkati: Jól van te ezt jobban átlátod! Csak a nagyobb összefüggéseket akartam leírni hosszabb távra amit még nem látunk. Egy olyan rendszerben ahol egy tollvonással változhatnak a szabályok elég nehéz hosszútávra tervezni:)
nemkati
@Ezodabasz: Mint írtam, ha tényleg úgy változtatnak a szabályon, ahogy tervezik, nagyon fel fogok zúdulni, remélhetőleg az összes napelemessel együtt.
Ezodabasz
@nemkati: :))) Egyszerre kellene már felzúdulni...Csak ez a rohadék kormány nagyon figyel arra, hogy soha ne lehessenek egyszerre időben és térben az átvert rabszolgák, tanárok, dolgozók, vállalkozók, fémkereskedők, kilakoltatott hajléktalanok és azok akikről még egy bőrt le tudnak húzni!
nemkati
@Ezodabasz: Nem hiszem, hogy figyel erre. Csak szépen sorra vesz mindenkit, egymás után. Azok a halmazok, amikbe olyanok tartoznak, akiket több sérelem is ért, összefoghatnának már végre. 0rbán szétrombolta az emberekben még valamennyire meglévő szolidaritást és empátiát azzal, hogy gyűlöletet keltett a hívei és az őket ellenzők között, ezért is nem képes ez a kifosztott és megalázott nép összefogni és együtt kiállni megtorolni a séremeit. A franc megette az egészet.
Pálinkás Pál
@nemkati: remélem nincs vállalkozásod, ilyen gazdasági ismeretekkel...,..!
Ezodabasz
@nemkati: augusztus 28., 22:55 Hidd el hogy figyel erre! Pont erre akartam rávilágítani amit írtál: "Csak szépen sorra vesz mindenkit, egymás után." A napelemesek a napelemesekkel fognak össze, amikor szarba vannak. A tanárok a tanárokkal...stb. Ezek a halmazok térben és időben is szét vannak választva...Össze kéne fogni mindenkinek akiket kifosztottak és megaláztak, vagy bármilyen sérelem ért!
verőce21
Az otthon termelt energia az lopás a nemzetgazdaságtól...! :)
Mert nem fizetnek utána áfát, és más termelőket sújtó adókat. Úgyhogy 2012 óta adóztatható ez az energiatermelés is...
Nem lepődnék meg, ha egyszercsak a kormány megadóztatná ezt is...! (Sajnos, 23:58-kor nem sikerült beadni ezt a módosítót is.) :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.