A szlovén vállalkozás akkumulátorok újrahasznosításával foglalkozik majd.

Szijjártó bejelentette: Alsózsolca is kap egy akkumulátor-üzemet, 4,7 milliárdnyi közpénzt költ rá a kormány

Kép: MTI/Kovács Attila

Akkumulátor-újrahasznosító üzemét építi a szlovén Andrada-csoport Alsózsolcán

– jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Szlovéniában. Tájékoztatása szerint a cég ezzel a tízmilliárd forint értékű beruházással évi tízezer tonna akkumulátort lesz képes újrahasznosítani Alsózsolcán.

A kormány a projektet 4,7 milliárd forinttal támogatja.

Szijjártó büszkén emelte ki azt is: Magyarország hamarosan a világ második legnagyobb elektromos akkumulátorgyártója lesz, elsősorban keleti beruházások nyomán.

Forrás: MTI

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kapanyél
Igaza lett!
"„Ha ez az ember még egyszer hatalomhoz jut, Isten óvja Magyarországot, de még Európát is.” /Vaclav Havel, 2002-ben/"
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Juhász István
4.7 MILLIÁRD-os állami támogatással... Van itt lóvé, csak nem jut mindenre. A diaszpórában élő magyar családok, gyerekenként 100.000 ft iskolakezdési támogatást kaptak, itthon meg a karitativ szervezetek folytatnak GYŰJTÉST hogy némileg segithessék az iskola kezdését. A nép meg morog - morog - de tűri mindezt.
Eladott Ország
Az akkufeldolgozó üzemben nikkel, kobalt, mangán és lítium (Ni, Co, Mn és Li) kinyerését végzik majd. A tevékenységhez a cég egyidejűleg 40 tonna veszélyes hulladékot tárolna a telephelyen. Érdekesség, hogy épp a napokban vonták vissza itthon egy hasonló profilú, dél-koreai tulajdonú üzem engedélyét sorozatos szabálysértések miatt Bátorterenyén. Azt nem akarom megtippelni sem, hogy mennyire zöld az a technológia de sokat elárul róla, hogy SEHOL A VILÁGON (!) nem engedtek még be ekkora kib@szott nagy akkumulátorgyárat mint amekkorát ez a Mocskosorbángeci ide a nyakunkra hoz! Ja és akkumulátornagyhatalom nem akar lenni sem India sem Banglades de még Pápua Új-Guinea sem! Valamiért. Mondjuk én a cirka 130 milliárd forinttal kitömött közmédiától várom a híreket ez ügyben nagyon. Édes f@szom, ha a dollárbalodal lenne most hatalmon a rubel-homár jobboldal már felfegyverzett kopasz környezetvédőkkel verné szét az egész rendszert! tarvágás után. Jaj de szép környezetvédők! Kubatov termeszti őket. Csak ki ne derüljön, hogy Kínából finanszírozzák a magyar akkumulátorprogramot! Nem finanszírozák csak a nyereséget söprik be. Azért várjuk meg a "büdös disznó" magvas röfögéseit is a kolostorból 2 homár között. A būdös disznót kéretik nem idézőjelbe tenni. "Ribancpofa." A fidesz szemében a NÉP = ellenség, akit az ellenzék mozgat. Eddig mindent, de mindent megtehettek velünk, de egyszer ütni fog az igazság órája, a fák nem nőnek az égig! Akkor itt az ideje Orbánt is kivágni.
uploads.disquscdn.com/images/216e5b6fd880ce0e2293213044ec69c79ada790cf8e97918af5998b53c1b2267.jpg?w=800&h=705
kereső
@Eladott Ország: autopro.hu/elemzesek/a-termalvizek-szolgalhatnak-tiszta-litiummal-europa-szamara/363040

Magyarország pedig "héviz nagyhatalom"- ezt adjuk el a kinai kommunista pártnak?
kereső
@kereső: Igy már "értelmet nyer"- a debreceni nagy akkugyár.
Eladott Ország
@kereső: ma, 08:58 ☻ Az ország tragédiája a csúti geci és bűnszervezete.Trianon óta még egy ilyen csapás nem érte az országot mint orbán maffiaállama! A geci nem csak koldussá tette az országot még a természeti kincseinket is eladta, az épeszű magyarokat pedig elűzi az országból a lelki nyomorult, skizofrén köpcös rohadék! A hajdúszoboszlói gyógyvíznek meg "kampó" + a többi gyógyvíznek! Az országot teljesen elsivatagosítják és akkumulátor széméttelep lett az egész ország! Ezért életfogytiglan jár a gecinek!
Akkumulátorgyárat Felcsútra! Munkásszállókkal együtt.
twitter.com/beatasalsa/status/1685001453868388353/photo/1
ómió
Na, efftársak! Jöhet az újabb "tünci"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.