Teljes egyetértésben döntött a város képviselő-testülete, de a miértekről semmit sem lehet tudni.

„Szégyellheti magát az önkormányzat, hogy ilyet csinál velem” – Indoklás nélkül szüntették meg a hajléktalanellátást Derecskén

Illusztráció: Pixabay.com

Indoklás nélkül megszüntették a hajdú-bihari Derecskén a hajléktalanellátást – írja a Debreciner.hu. A város képviselő-testülete augusztus 29-én egy rendkívüli ülésen egyhangúan döntött arról, hogy megszünteti a Napsugár Gondozóház Hajléktalanok Éjjeli Menedékhelyét, amelyet eddig az önkormányzat egyik alapítványa működtetett.

A szavazás előzménye – írja a lap –, hogy az alapítvány kuratóriuma – amelynek elnöke a Fidesz támogatásával függetlenként mandátumot szerzett polgármester, Rácz Anikó – május 2-án döntött a menedékhely bezárásáról. Az erről szóló előterjesztésben nem szerepel indoklás és a lap megkeresésére Rácz sem árult el semmit. Azt ugyanakkor – pletykákra reagálva – állította a polgármester, hogy nem munkásszállót akarnának csinálni az épületből.

A 14 férőhelyes létesítményben jelenleg hatan részesülnek ellátásban, közülük öttel találkozott is a Debreciner riportere. Egyikük azt mondta, arra készül, hogy az utcán fog aludni, vagy felakasztja magát:

Itt nőttem fel a Gyermekvárosban. Várpalotán tanultam, bányász a szakmám, becsületesen dolgoztam. Szégyellheti magát az önkormányzat, hogy ilyet csinál velem.

A bezárás okáról őket sem tájékoztatták, a lap az intézmányt is hiába kereste.

Forrás: Debreciner
Fotó: Pixabay.com

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
@Shikarescu: Eriggy vissza a kecskeólba!!!
jáger laszló
Éljenek a hajléktalanok Derecskén
az utcán!!
Ez mostantól a jelszó Derecskén!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Pálinkás Pál
@Shikari: ti a kötelet érdemlitek,lápi ork...
Qqberci
@Shikarescu: Eriggy vissza a kecskeólba!!!
simmering73
@Shikari: Milyen áldozatot vállalsz te görény?
ómió
Miért!? Csak Mutyigerinél élhetnek az utcán!?
Ezodabasz
@Shikari: szeptember 1. Azoknak kellene szégyellni magukat akik hajléktalanokat gyártanak futószalagon! Milyen embertelen világ az ahol az egyiknek több kastélya/ lakása/ birtoka van a másik meg hajléktalan? Az egyik több helyen lakik egyszerre a másik meg a bokorban? Miért kell több valakinek mint a szükséges? Tőlük(a hajléktalanoktól és a mostani migránsoktól) származik az elit vagyona!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.