A nemzetközi sajtó széles körben foglalkozott azzal, ahogyan Lázár János Horthy Miklóst méltatta Kenderesen – írja a HírKlikk.

Nemzetközi botrányt okozott Lázár: Az Egyesült Államokat is aggasztja, hogy dicsérte a náci Németország szövetségesét
Lázár János építési és közlekedési miniszter a Pollack 250 című kiállítás megnyitóján a Magyar Nemzeti Múzeumban. MTI/Balogh Zoltán

Az AP amerikai hírügynökség rámutatott:

a magyar kormány egyik vezető tisztségviselője éles bírálatokban részesült azért, mert dicsérte az ország II. világháborús vezetőjét, aki a náci Németország szövetségese volt, és aki a XX. századi Európa első zsidóellenes törvényeit hozta meg.

A vállaltan antiszemita Horthy szövetségre lépett Hitlerrel, és olyan törvényeket ajtott végre, amelyek sok ezer magyar zsidó deportálásához és halálához vezetett – írta az AP, és szó szerint közölte, amit Lázár János mondott.

A hírügynökség hozzátette:

Lázár a nacionalista Orbán-kormány minisztere.

Izrael budapesti nagykövetsége az X-en (korábban Twitter) válaszolt Lázár beszédére:

A modern Magyarországon nincs helye egy olyan személy dicsőítésének, aki katasztrófába vitte a magyar népet, és különösen a magyar zsidókat, akik közül 600 ezer ártatlan férfit, nőt és gyereket gyilkoltak meg

David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete szintén az X-en leszögezte: az amerikai kormányt aggasztja a miniszter részvétele az ünnepségen.

Horthy Miklós a holokauszt idején cinkos volt a magyar zsidó lakosság lemészárlásában. Az Egyesült Államokat aggasztja, hogy az Orbán-kormány egyik vezető minisztere részt vesz azokban a törekvésekben, amelyeknek célja Horthy rehabilitálása, és brutális örökségének előmozdítása.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

infinity
@Maccska: "Macska

A talpnyalókat jelképezi, akik minden új rendszert ugyanúgy szolgálnak, mint az előzőt. Ezen kívül még a munkakerülők megtestesítője. "(Állatfarm: WP)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Lézerjánosunk szerint aki nem Hortyszopó annyit is ér. Lázár János viszont egy idióta, ez is bizonyos. Rapcsák táskahordójának szokásos eszmefuttatása,cinikus karrierista táskavivő pojáca. Ez a Horthy utálta a komcsikat meg a ruszkikat de ez egy fideszest nem szokott zavarni. Ez most különösen pikáns hogy az orkok lefasisztázták az 56-osokat. Hofi Géza:Horthy újratemetése kapcsán:"Jaj, láttátok nagyon sokan voltak!? Még többen lettek volna, csak nem értek vissza a Don-kanyarból!"
ómió
A "demokrácia jenki bajnokait", hogy mi minden "aggasztja"! Még Trump "demokratikus jégre tétele" kísérlete mellett is!
Eladott Ország
Ungváry Krisztián: Kiugrás a történelemből. Horthy egy kis korlátolt vidéki kisnemes volt. Sztálin megmentette Nürnbergtől, miután Horthy csontig benyalt neki, mikor már mindennek vége volt. A kiugrási kísérlete” pancsermunka volt. Horthy a tengerészakadémia bálon 1883-ban ebben a jelmezben jelent meg. Vegyük észre, hogy ez egyrészt gumicsont az euro kötvények mellé, másrészt a migatyánk szavazói is kellenek a kolostorgecinek a következö kétharmadhoz. Fajankó, te tényleg ennyire hülye vagy? - Igen, mert erre ez a duma is ékes bizonyíték. Egy nárcisztikjus, idióta hülye barom vagy a román cigány geci szervilis seggnyalója, mindenhez is értő a történeszettől az építészetig, eriggyé' má' a qrva anyádba!
uploads.disquscdn.com/images/e315b8b3380ce599d5a5f3eb17929ebbebec8132385f909bd2955fe931d9ec3d.jpg?w=800&h=523
namihami
@Shikari: Ő lenne az, akit a nép vitéz Kőbányai Világosként ""tisztel"" ? --- (Hofi egy és örök!)
Aki Én
@Shikari: Az általad ,,magyarnak" tartott tanulatlan, ostoba, befolyásolható agyhalottaknak.
Annak az elenyésző egysíkú társaságnak, akik elakadnak a himnusznál ás fordítva teszik fel a nagy Magyarország matricát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.