A Belügyminisztérium komoly háborút akar indítani a virtuális garázdák ellen. Kibervédelmi csoportot hoznának létre, aminek tagjainak brutális bérpótlékot ajánlanának.

Ekkorát még nem ígért Pintér Sándor – 650-820 százalékos bérpótlékkal toborozFotó: MTI/Filep István

Pintér Sándor belügyminiszter az online térben elkövetett bűncselekmények felderítésére specializálódott egység létrehozását tervezi, ennek érdekében be is nyújtotta tervezetét a kormány elé.

A kormányzat oldalán megtalálható dokumentum szerint komoly összegekkel toboroznak a rendőrség kötelékén belül.

A BM a kiberbűncselekmények miatt folytatott büntetőeljárások hatékony kezelése és a bűnelkövetőkkel szembeni eredményes fellépés okán tartja indokoltnak a hivatásos szolgálati beosztásokról szóló rendeletet, amelyben többek között meghatározzák a feladatokhoz tartozó bérpótlékokat is – írja az Economx.hu.

A tervezet szerint a különböző osztályok (Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatóság Bűnügyi Főosztály Kiberstratégiai Osztály, Bűnügyi Szervek Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály Kiberbűnözés Elleni Osztály) és a különböző beosztások (például: vezető, kiemelt főelőadó, kiemelt főnyomozó, főnyomozó, nyomozótiszt stb.) szerint a hivatásos pótlék mértéke 350-650-820 százalék is lehet.

A rendelet egy része a tervek szerint már szeptember 15-én hatályba lépne.

A költségeket a rendőrség a saját büdzséjéből fedezné és nem tervezik a foglalkoztatás növelését sem.

Idén 64 525 268 forintot szánnának a csoportra,

2027-ig pedig további 168 690 130 forintot.

A kibervédelmi csoport kilencvenhét főből áll majd.

Valószínűsíthetően szükség is van a munkájukra, mert még a Magyar Nemzeti Bank is arra figyelmeztet, bár a magyar pénzforgalmi rendszer a legbiztonságosabbak közé tartozik, mégis rengeteg csalás történik hazánkban.

Forrás: Economx.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Már megint hazudsz?
Te is tudod, hogy nem tartod be amit mondasz!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Már megint hazudsz?
Te is tudod, hogy nem tartod be amit mondasz!
szegfue
Nem igazán értem ezt a "brutális" összeget. Az idénre jut a 97 emberre 64.525 eFt, ami kb. 665 eFt/fő... és ha még elosztom okt-dec. hónapokra akkor nem egészen 222 eFt jut 1-1 emberre.
jáger laszló
Pintér Sanyi ezt is +!oldja és még 2 hét sem kell neki!!Sőt már minden rendben!!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
infinity
Nem tudom gondolt-e erre valaki így:

A Fidesz egyre nagyobb bajban van és egyre nagyobb bajban lesz, már a fideszesek is egyre elégedetlenebbek.
Emiatt következő választásokkor választási csalásra készülnek (eddig is csaltak - kezdve a választási autokrácia kialakításával -, de bedurvulni készülnek) és ehhez kell a sok jól lefizetett kormányhű informatikus.
Nem?
De!
Ki gondolja komolyan, hogy a bankokat szivató és az embereket meglopó állam, hírtelen elkezdi védeni őket állami pénzen ilyen erőkkel?
Naugye!
Eladott Ország
Mire készültök szőkitő Sanya, a diktatútra védelmére?! A fő cél, hogy megtalálják akik ártunk és orbánunk ellen beszélnek, írnak a hozzászólásokban. Egy kérdésem azért lenne: ezek is korrupciós csatornákon keresztül szerzik be az eszközöket, mint anno a rendőrség? 233 Milliót költenek a 97 emberre. Ez 12 hónappal számolva 200 eFt/fő/hónap - ez nettóban 133 eFt/hó-. Ennyi pénzért, még ha ez plusz pénz is az alapjuttatásra kiberbűnöző fogásra alkalmas embert biztos nem fognak találni. Ez egy trollfarm lesz, lakosságot fogják még jobban figyelni, lehallgatni, stb. vagy milyen egyéb illiberális f@zság lesz a "kiberbűnözési egység" valódi funkciója. Remélem kakaóbiztos számítógépeket kapnak jól árasítva. Azt Rogán Tonyó is szerette.
mn50231
Folyik az új, kispénzű, alacsony képzettségű, buta ávósok toborzása. Cigánybűnözés ugye nemhogy nincs, de nem is létezik, úgyhogy annak üldözésére nem kell költeni. A nép biztonsága kiváló, a napi rablások, nyaklánc kitépések, betörések, kifosztások, késelések száma még a napi százezer alatt van. A gyilkosságok száma is alig haladja meg a temetők befogadó képességét, ugye? Mivel közelednek a választások, kell a sok civil ruhás fakabát, beugrató ügynők, akik hallgatóznak, agitálnak, ha kell megfélemlítenek, persze jó pénzért. Képzett IT szakembert, aki befolyásolni tudná a választási eredményeket, vagy szükség esetén meg tudná akadályozni azt, ennyi pénzért csak Timbuktuból lehet importálni. Igaz, hogy ők még dárdával, karddal, és ráolvasással dolgoznak, de minden bizonnyal lassan tanulnak, viszont gyorsan felejtenek. De mivel feketék, jól beleillenek az uniós elvárásokba.
infinity
@Eladott Ország: Engem már megtaláltak, de mivel nem tartottak "számottevőnek", ezért beken hagytak.
Pedig, ha tudnák, hogy mennyire számottevő vagyok...
Az Ószövetség, az Újszövetség és a Jelenések könyve szerint is!
De a "bibliás" az "istenes" embereket nem szokták komolyan venni.
Erről Noé is tudna mesélni, de aztán az lett, hogy mindenki ment a levesbe.
Most mivan?
Ez ugyanaz (ezek ugyanazok):

"És mint Noé korában történt, úgy lesz az Emberfiának idejében is. Ettek, ittak, házasodtak, férjhez mentek egészen addig a napig, amíg Noé be nem szállt a bárkába. Akkor jött a vízözön, és mind elpusztította őket. Ugyanúgy, ahogy Lót napjaiban történt: ettek, ittak, vettek, eladtak, ültettek, építettek. Aztán azon a napon, amelyen Lót elhagyta Szodomát, tüzes kéneső esett az égből, és mind elpusztította őket. Ugyanez fog bekövetkezni azon a napon, amelyen az Emberfia megjelenik."

"A melyek által az akkori világ vízzel * elboríttatván elveszett: A mostani egek pedig és a föld, ugyanazon szó által megkíméltettek, tűznek tartatván fenn, az ítéletnek és az istentelen emberek romlásának napjára."
Azt szeretem a Bibliában, hogy annyira logikus... Ahogy összeér minden mindennel... Döbbenet !!!
Mondjuk, amíg én is vak voltam én sem láttam. Aztán egyszer csak elkezdtem tisztán látni...
Isten még nem a barátom - Ő akarja én meg nem hiszem el, hogy ezt akarja, mert ez annyira nonszensz!

@Eladott Ország: Tudom, hogy te sem...
De most még nem baj, minél közelebb vagy a "jó emberhez" annál nagyobb az esélyed lesz a jövőben (azért még van tennivalód!).
Clavigo
@Béla333: Simán csak " aggódnak "...
szegfue
@justhpeter: tegnap 17:29 Kösz.!
Szerintem jelen esetben bérpótlékként csak a rendkivüli munkavégzés jöhet szóba, mert itt lehet az alapbér 50-100 %-a között adni, igy ez talán a "brutális" összeg. 50 %-kal számolva pl. az alapbér 400 eFt, akkor a bruttója 600 eFt és a nettója kb. 400 eFt.Ha 100 %-ot adna, akkor az alapbérük csak 200 eFt körül lenne. Szóval engem nem győzött meg...
justhpeter
Meggyőzni engem sem tudnak. Gyakorlatilag az egész kormányzásuk egy lopkodási körmenet, amit különféle szélhámosságokkal próbálnak eltakarni.
jáger laszló
Pintér +tette a piaci ígéretét az árúra!!
Nem sok sikerrel azt hiszem...
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
Az efftársaknak, akkor, a "csalószabadság" a szimpi!?
balos
Ez a szőke takony azt hiszi,hogy nem tudjuk,hogy így akarja a rendszaruk ellenzőit szemmel tartani!Az olajtól lett ilyen csúszó-mászó féreg vagy a családi hagyomány kötelezi,mint a többi nemzethy túrhányt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.