Határozatban vont vállat a rendőrség: szerintük nem rúgja fel az együttélés szabályait, ha beintésért felrúgnak egy aktivistát.

BRFK: Nem sérti a társadalmi normákat, hogy Erdogan emberei a nyílt utcán vertek össze egy magyart

Orbán Viktor fogadja Recep Tayyip Erdogant augusztus 20-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Elutasította a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) azt a feljelentést, amit Recep Tayyip Erdogan testőrei által megvert magyar férfi ügyében a napokban a legfőbb ügyész küldött a rendőrségnek – írja a 24.hu. Ahogy mi is beszámoltunk róla:

A török elnök civil ruhás emberei augusztus 20-án Budapest belvárosában, a nyílt utcán vertek össze egy magyar férfit, miután az a középső ujját mutatta Erdogan felé.

A férfit a TEK és a rendőrség menekítette ki a verésből. Az agresszióval kapcsolatban Tóth Bertalan képviselő írásbeli kérdést intézett Polt Péter legfőbb ügyészhez, aki válasz helyett feljelentésként értelmezte a kérdést.

A rendőrség nem tagadta a történteket és azt is megállapította, hogy a beintés miatt nem került veszélybe Erdogan testi épsége. A 24.hu által idézett határozat szerint a Magyarországra látogató török köztársasági elnök testőrei „kiemelt személyvédelmi feladatokat láttak el”:

Az erre vonatkozó különleges szabályok alapján a védett személyt ért atrocitás esetén intézkedési kötelezettség keletkezik. Ennek végrehajtására azonnal, adott esetben az intézkedés alá vont állampolgár személyiségi jogainak szükségszerű sérelmével kerülhet sor.

Azt is kiemeli a BRFK:

A törökök viselkedése nem értékelhető kihívóan közösségellenesként, illetve az általánosan elfogadott társadalmi normákkal és az együttélés szabályaival történő nyílt szembehelyezkedésként.

A rendőség a határozat végén megjegyzi, hogy a testőrök cselekménye mindamellett alkalmas lehet könnyű testi sértés vétség gyanújának megállapítására, ez azonban magánvádas eljárás tárgyát képezheti.

Mint megírtuk, nemrég egy szlovák képviselőnő is kitálalt, akit Erdogan közismerten agresszív biztonsági emberei szexuálisan zaklattak. Ennek ugyancsak nem lett semmilyen következménye.

Forrás: 24.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Szerintem pintérék megőrültek. A bemutatás nem atrocitás, a török gazemberek fizikailag bántalmaztak egy embert az utcán. Mi ez, ha nem garázdaság ? Mi a rendőrség ? Dalegylet ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Nekem az is érdekes, hogy Polt sem nyilatkozgat egy ideje. Mondhatni ki sem nyitja a száját. Mindig jön ez a rutin, hogy "xy kérdését feljelentésnek értékeltem, így továbbdobtam sanyinak, innentől engem ne kérdezzetek, sok sikert! Ja, hogy vége lett az ügynek és Snyiék lezárták érdemi vizsgálat nélkül? Hát akkor minden rendben volt. De mivel lefolyt egy "vizsgálat" így mi nagyon demokratikusak és jogszeretőek vagyunk és nem tussolunk el semmit" A nyugatiakkal tudnak keménykedni ezek a mocskok, mert azok nem ütnek vissza, de a kelti diktatúrákkal szemben sem a magyar államot, sem a magyar embereket nem tudják megvédeni, de még csak saját magukat sem (lásd: a ruszkik ki-/bejárkálása a külügyminiszter szerverein). M1: A törökök által megvert férfi reakciós baloldali ügynök volt akit Brüsszelben képeztek ki Soros György pénzén...
jáger laszló
A törököknél a magyar verés történelmi hagyomány amit ma is igyekeznek gyakorolni!
csak ennyi
barátilag
J.L.
kereső
Botrányosnak nevezte Recep Tayyip Erdogan török elnök, hogy az Egyesült Államokban vádat emeltek testőrei ellen, akik tüntetőket vertek meg washingtoni látogatásakor.
gina
Rendörség??ez minden csak nem a nép javára, retkes moslékok
vacsi
@kereső: És volt valami botrányuk Szovákiában is...
ómió
Ja, hogy "beintett" nekik az efftárs! Ezt eddig "elfelejtettétek" közölni, efftársak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok