Már megint olyan szavakat emlegetnek, mint „jogellenes”, „szabálysértés” és „szabálysértési eljárás”. 

Rendőrségi közlemény a pénteki tüntetésről: több emberrel szemben eljárás indulMTI/Koszticsák Szilárd

Ahogy mi is megírtuk, szeptember 15-én pénteken az új pedagóguséletpálya-törvény ellen tüntetett az Egységes Diákfront más szervezetekkel együtt Budapesten. Később a demonstrálók egy csoportja Orbán Viktor munkahelye, a Karmelita kolostor felé vette az irányt, de ott rendőrsorfallal találták szembe magukat. Némi dulakodás után a tüntetők végül hazamentek.

A police.hu most erről adott ki egy közleményt:

A bejelentett és tudomásul vett gyűléseket követően a tüntetők egy csoportja jogellenes gyűlésbe kezdett, és a Budai várba vonult.

Budapestre 2023. szeptember 15-re magánszemélyek két, a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó gyűlést jelentettek be, melyeket az illetékes gyülekezési hatóság tudomásul vett. Az egyik gyűlés résztvevői a II., Elvis Presley parktól az V., Kossuth Lajos térig, míg a másik gyűlés résztvevői, egyesülve az előző gyűlés résztvevőivel az V., Kossuth Lajos tértől az I., Alagút utca – Attila út kereszteződéséig vonultak.

A bejelentett és tudomásul vett gyűléseken a résztvevők közül négyen a Margit hídon, illetve a Kossuth Lajos téren a Rákóczi szobornál pirotechnikai eszközöket működtettek el, ezért velük szemben a Budapesti Rendőr-főkapitányság polgári felhasználású robbanóanyaggal és pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt szabálysértési eljárást indít.

Az Alagút utca – Attila út kereszteződésénél végződő, bejelentett és tudomásul vett vonulásos gyűlés szervezője a gyűlést befejezetté nyilvánította. Ezt követően a korábbi gyűlésen résztvevők egy csoportja jogellenes gyűlésbe kezdett, és a Király lépcsőn át a Budai várba vonult. A jogellenes gyűlés agresszívvá vált résztvevői a Király lépcsőn a rendőrsorfalat lökdösni kezdték, ezért a rendőrök a balesetveszély elkerülése érdekében többször felszólították őket magatartásuk befejezésére. Később a jogellenes gyűlés résztvevői a Hunyadi úton át ismételten megkíséreltek feljutni a Karmelita kolostorhoz.

A jogellenes gyűlés tartása miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság egy fővel szemben gyülekezési joggal visszaélés szabálysértése okán szabálysértési eljárást indított.

Tehát a pénteki tüntetés után többek ellen is eljárást indítanak.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
@genny--ero: nedveske!Remélem tiszta szívvel állítód,hogy itthon demokrácia van és nem 1 roma fesztivál?A dísz rómád,aki 1+1geci éppen,most teszi tönkre az utódaid jövőjét a segítségeddel!Ha ez magának örömet okoz akkor valóban menthetetlen!Hívja a hungarista mengelét a kövér doktort!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
@Shikari: Ezt "gondold" át,bár a génhiba kötelez!Az agy hiánya pedig ezt a tevékenységet kizárja!Marad a a nemzethy propagatya és a szarevés!Csak hogy érezd a törődést!
balos
@Pegero: Anyabaszó nyilasgeci!Nekem legalább volt anyám,nem az apám szoptatott,mint kiskegyed!Az agyaddal meg ne dicsekedj,mert ami nincs azzal nem kéne!Bár ettől vagy olyan ágyú töltelék!
kereső
Teljesen világos a propagandisták/rogán, orbán álláspontja. A 2006-ban be nem jelenetett tüntetések résztvevői, a melett , hogy szétverték a fél fővárost, és milliárdos károkat okoztak-ők hős hazafiak, és szabadságharcosok- akik a sokadik felszólitásra sem reagáltak, esetleg kockakóvel és molotov koktélokkal- azokat a "gyurcsány pribékek" szétzavarták, kilőtték a szenüket, és teljesen jogtalanul zavarták szét. A "gyurcsány pribékek" ellenük inditott eljárásai azok jogellenesek voltak, mert a hősök csak a vélemény-és szólásszabadságuk adta jogukat gyakorolták.Kb. ez volt a fideSS, és jü néhány "jogvédő "szervezet álláspontja,
Most meg a békésen sétáló diákok/tanárok be nem jelentett békés tüntetése- államrend elleni fellépés, amely szabálysértési eljárásokat von maga után.

Na, menjetek a 3,14-csába, ti kettős mércével mérők.
ómió
Csupa "efftársilag ismeretlen" szavak!? Ja, merthogy ők a szemkilövetéshez szoktatottak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.