Furcsa dolog ez: elnézve a tüntető diákokat ragyogóan szépnek látom őket - a szabadság ragyog arcukon. Közben kiabálják: mocskos Fidesz!, Orbán, takarodj!, Pintér, a kurva anyádat! Én nem kiabálok - nem szoktam -, de egyáltalán nem zavar, amit hallok: ez a legkevesebb, amit megérdemelnek.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
Én ezeknek a tüntető diákoknak az arcán nem a szabadság utáni vágyat látom: inkább a jó buli lehettőségét: ott rhigcsélnek, ahelyett, hogy tanulnának. Érdekelne, hogy akik most ott üvöltöznek, az elmúlt években milyen bizonyítványokat szereztek be?! Gyanítom...
Egy szóval sem mondom, hogy minden jó; a rendszerváltással nem a korábbi rendszer hibáit javították ki, hanem mindent tönkretettek - de így, ilyen emberekkel a problémákat nem lehet megoldani.
Nessy
@vacsi: Hidd el, amikor 56-ban tüntettünk, nem voltunk bukott diákok, sőt a több hónapos kihagyás után jó eredménnyel érettségiztünk. Az, hogy kiabálnak, és mit, azt az adott helyzet adja! Amikor akivel nem ért egyet a hatalom, azt a sárba döngöli,nem éppen udvarias jelzőkkel illeti,az megjelenik a minden napjainkban is!
Havanagi
@vacsi: Jobb,ha tudod,hogy csak ilyen emberekkel lehet visszaszerezni a szabadságot és leváltani ezt a tolvaj,korrupt rendszert.Nem a beszariak vitték előre a társadalmat soha,hanem a nyiltszívű,igazságot és szabadságot akaró fiatalság.Ha már a beszari felnőttek és korrupt idősek (mindegyik az,aki elfogadja ezt a rendszert a nagy képmutatásos kereszténység álcája alatt és nem hajlandó még csak szót sem emelni)nem tudják megtenni.56-ban kik voltak az első sorban?Az egyetemisták,a fiatalok akik képtelenek a megalkuvásra.Nem úgy,mint a magadfajta!!!
rakitics41
A tehetetlenség miatt alakult ki a nagy indulat, hogy az emberek nem tudják érvényesíteni akaratukat , noha az írott szabály szerint a nép van hatalmon, na de ha ők nem ezt tapasztalják,és nem tudnak eredményt elérni az akaratuk érvényesítésében , akkor egyre indulatosabbak lesznek.Mondhatnák azt is hogy négy évente van lehetőségük az akaratuk nyilvánosságra hozatalára, de ez úgy látszik a megbuherált választási szabályok miatt, hogy a pálya egyik oldalra nagyon lejt, nem tartják az emberek olyan lehetőségnek amely alkalmas arra hogy helyzetükön lényegesen változtassanak.Az indulatok elsimításának egyik módja az lehetne ha a hatalom odafigyelne arra, amit az emberek nagyobb csoportja mond, és igyekezne olyan döntéseket hozni a kormány ami nem nehezíti az emberek hétköznapjait , hanem javít rajta.Az a tény hogy már egy éve 6%-os reálbér csökkenés mérnek a az illetékes szervezetek utánpótlást biztosít az elégedetlenségre, és a félrevezető felhívások amely a magyar inflációval kapcsolatosak szintén felháborítóak az emberek számára.Az európai országok mindegyike szenved az ukrán háborútól, és a szankciók is minden EU-s országot érintik, de ott az infláció valamiért mégis csak fele vagy harmada annak ami nálunk mérhető.Ezt nem kellene félre magyarázni, mert semmi értelme, és mindenki tudja hogy a magas infláció az Orbán kormány elhibázott politikájának következménye, és látják hogy a közgazdászok hiába tárják fel az igazságot, a kormány ezt nem fogadja el , félremagyarázza a helyzetet. Semmi szakmaiságot nem tapasztalnak az emberek a kormány munkájában, valószínű azért mert ez a kormány is olyan mint az átkosban volt,"t i t á n " elvtársakkal tűzdelték teli a teljes palettát! Saját nem éppen legjobban képzett embereivel töltik fel, foglalják el az állami apparatus, most már az oktatás , művész világ, a tudomány fontosabb posztjait.Kilátástalanak érzik így a jövőjüket és e miatt is teljesen érthetően indulatosak, mert ők ennek ellenére itt, ebben a hazában akarják leélni az...
rakitics41
@Őrnagy: 1848 ifjakat is eltorzult lelkű diákoknak kellene hívnod, hiszen azok is az osztrákok uralma ellen a sajtó szabadságért , a polgári Magyarország megteremtéséért harcoltak és követeléseik legalább annyira újak és forradalmiak voltak mint a mai ifjúságért, akik a tanulás jogáért, a szólás szabadságért , a demokratikus működésért tüntetnek, olyan módon ahogy ők azt jónak tartják.Véleményed ellenére ma már a 48 ifjait tiszteli mindenki, az állam és még a kormány is, és ennek tiszteletére az idén Petőfi Sándor szülővárosában e,lékezett meg erről az eseményről még Orbán Viktor is, aki ,ár egyáltalán nem láng lelkű forradalmár, hanem egy politikából élő megélhetési politikus , a 48-as fiatalságot megszégyenítő magtartást tanúsít, de azért, kiáll a plénum elé és ezen a napon még ő is elismeri ezeknek az "eltorzult lelkületűeknek az igazságát.Szerintem ha egy húsz év körüli fiatal lázadó, a rendszert erősen kritizáló egyén nincs ebben semmi különös, mert a fiatalokra ez a jellemző, de később a tapasztalatok megszerzése után lecsendesednek ezek az indulatok.Nem a lecsendesedés a baj, hanem az amikor egy fiatal "lánglelkű" vezérből konzervatív szemléletű pártvezető lesz aki az eddig elveit félredobja mint egy rossz ruhát korábbi elveit hátrahagyva 180 fokos fordulatot tesz a elveiben és a politikában!Az ilyen ember az eltorzult lelkű, soha nem volt az ilyennek elve, és azt is megmondhatjuk hogy igazán nem is lesz, mert az ilyen ember képes az elveit feladni csak azért, hogy érdekei érvényesüljenek!Az ilyen az egy érdek politikus, aki nem az elveit érvényesíti.Na az ilyen ember az elvetemült, eltorzult lelkű, de a most tüntető diákok azok még nem ilyenek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.