Nem véletlenül fejezte ki dühét és türelmetlenségét Orbán Viktor a magyar inflációs adatok kapcsán. Hiszen hiába próbálja kormánya hatósági intézkedések sorával csökkenteni a fogyasztóiár-indexet, az csak kis lépésekben megy lefelé – írja a Privátbankár.

Orbán dühös és türelmetlen: Gyomrost adtak neki az inflációs adatok

Az idei év első hónapjában mindössze 9,3 százalékponttal csökkent a pénzromlás, a januári több évtizedes csúcsról augusztusra 16,4 százalékra. A cikk szerint már most biztosra vehető, hogy nem teljesül azon kormányzati vágyálom, miszerint már októberben egy számjegyű lehet a hazai fogyasztóiár-index. Mint ahogy a decemberre belengetett 7 százaléknak is alighanem búcsút inthetünk.

Ami azért is fájó, mert a legfrissebb Privátbankár Európai Inflációs Körkép szerint a múlt hónapban egész Európában már csak négy országban volt kétszámjegyű az infláció, rajtunk kívül Lengyelországban, Szerbiában és Törökországban.

Bár abból a közgazdasági törvényszerűségből, miszerint könnyebb a fogyasztóiár-indexet a két számjegyű tartományban farigcsálni, mint 10 százalék alatt, mondjuk 9-ről 8-ra levinni, az következne, hogy legalább Magyarország az inflációcsökkentők rangsorát vezeti, sajnos ez sincs így.

Az 1,2 százalékpontos augusztusi értékünket négyen is túlszárnyalták. A legjobban az éves inflációs mutatóját egy hónap alatt 2,7 százalékponttal mérsékelt Ukrajna, amelyet Észtország (-1,8 százalékpont), Montenegró (-1,7 százalékpont) és Hollandia (-1,6 százalékpont) követ. Csak ezután jövünk mi, a velünk azonos mértékű inflációfékezést elért Litvániával együtt.

Csökkenő inflációjuk miatt a lengyel jegybank már megengedhette magának, hogy lejjebb vigye az alapkamatát. Mint ahogy tette azt a Magyar Nemzeti Bank is még ha nem is az alapkamatát leszállítva, az ugyanis immár egy éve 13 százalék, hanem a tavaly október közepétől irányadó egynapos betéti kamatát mérsékelve.

Forrás: Privátbankár

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rakitics41
Az infláció és az ellenzék szerepcserét hajtottak végre.Az infláció adta gyomrost Orbánnak.
ómió
@kulabombaafityiszre:De, remélem, az orosz importolaj "árképletét" - a világpiaci árhoz képest mikor, mennyit kell érte fizetnünk - remélem, már megfejtetted! Függetlenül a brutális ukrán tranzitdíjemeléstől! Még nem!? Akkor, talán, kérj "tanácsot" ettől az idióta @Aki Én: efftársadtól! Majd ő meghazudja neked, mert én a "tranzitdíjra fogom", ahogy ő hazudja!
VASTAGBŐR
@ómió: @ómió: Te f@szsóvár kiscsicska ..

1., 500 millió köbméter gázt adott el a köcsögöd 250 milláért és 750 milliót vett 1850 milláért ...
2., Közben a napelemes ratyi húzkódja lefele maradék népet túlárazva továbbadva ...

3., Nade a lényeg az efftársazós mélytorkos csicska mdf-mszmp-fidesz-kdnp-s csicska fejedbe .. menjél túlórázz csicska ratyi, hogy amit megadóztat a csicska unokatestvér házasságot hatályban hagyó zsidrociggancs barátod azt utánna betedd a misinek hogy megadóztassa megint a bankban te csikcsa szűkületes ... utánna tegye be a misi neked a seggedből a szádba

Reméltem hogy oltássérült leszel mint a többi fideszes csikcska haverod akiket beszopattak ..
egyébként többen már érezték a táborból ezt ... mint jancsifalván a német tibi alsóújlakon
VASTAGBŐR
@ómió: seggbe ?szna téged a rendszerhasználati díjas rezsi disznó zsírgombóc haverod világpiaci áron
kulabombaafityiszre
@ómió: tegnap, 10:41
Látom nem értetted meg a cikket.
Tehát az ukránok állítólag 48 milliárd forint tranzitdíjat számolnak fel a molnak.
A gazdád 216 milliárd forint extraprofit adót vet ki a molra.
Ezért az ukránok felelősek a magas üzemanyag ár miatt a 48 milliárddal,nem pedig a gazdád a 216 milliárddal.Tudom írsz majd valamit,de addig is a beledbe rakódjon le a kinai efftársaid által előidézett nehézfém szennyezés.
ómió
@VASTAGBŐR: Mi frusztrál téged ennyire, boolsiék faszszopója!? Nem sikerült maradéktalanul a "Zorbán" nyakába hazudni a korruptbolsi "árfelszankcionálásaitok" minden szegmensét!? Vagy csak az agysorvadásod gyötör!? Majd fuss neki újra, ha jobban leszel!
@kulabombaafityiszre: Fogalomzavaraid vannak, vagy agyi defekted!? A megemelt árak, termeljenek azok extraprofitot bárkinek, inflációfokozók! Ennyit nem látsz, gyagyás!? Ez már az agyi "nehézfémdefekted"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.