Nem véletlenül fejezte ki dühét és türelmetlenségét Orbán Viktor a magyar inflációs adatok kapcsán. Hiszen hiába próbálja kormánya hatósági intézkedések sorával csökkenteni a fogyasztóiár-indexet, az csak kis lépésekben megy lefelé – írja a Privátbankár.

Orbán dühös és türelmetlen: Gyomrost adtak neki az inflációs adatok

Az idei év első hónapjában mindössze 9,3 százalékponttal csökkent a pénzromlás, a januári több évtizedes csúcsról augusztusra 16,4 százalékra. A cikk szerint már most biztosra vehető, hogy nem teljesül azon kormányzati vágyálom, miszerint már októberben egy számjegyű lehet a hazai fogyasztóiár-index. Mint ahogy a decemberre belengetett 7 százaléknak is alighanem búcsút inthetünk.

Ami azért is fájó, mert a legfrissebb Privátbankár Európai Inflációs Körkép szerint a múlt hónapban egész Európában már csak négy országban volt kétszámjegyű az infláció, rajtunk kívül Lengyelországban, Szerbiában és Törökországban.

Bár abból a közgazdasági törvényszerűségből, miszerint könnyebb a fogyasztóiár-indexet a két számjegyű tartományban farigcsálni, mint 10 százalék alatt, mondjuk 9-ről 8-ra levinni, az következne, hogy legalább Magyarország az inflációcsökkentők rangsorát vezeti, sajnos ez sincs így.

Az 1,2 százalékpontos augusztusi értékünket négyen is túlszárnyalták. A legjobban az éves inflációs mutatóját egy hónap alatt 2,7 százalékponttal mérsékelt Ukrajna, amelyet Észtország (-1,8 százalékpont), Montenegró (-1,7 százalékpont) és Hollandia (-1,6 százalékpont) követ. Csak ezután jövünk mi, a velünk azonos mértékű inflációfékezést elért Litvániával együtt.

Csökkenő inflációjuk miatt a lengyel jegybank már megengedhette magának, hogy lejjebb vigye az alapkamatát. Mint ahogy tette azt a Magyar Nemzeti Bank is még ha nem is az alapkamatát leszállítva, az ugyanis immár egy éve 13 százalék, hanem a tavaly október közepétől irányadó egynapos betéti kamatát mérsékelve.

Forrás: Privátbankár

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
no, fideszcsicska szarok, lehet megmagyarázni...
madlaci66
Majd hoznak egy törvényt, hogy a 25% az 2,5%, és minden el van intézve.
Qqberci
Nem a gyomrát: csak a fejét, hogy meg ne sántuljon!...
Pálinkás Pál
@Maccska: persze hogy szükség van...jól mutat majd a lámpavason...ő egy balek, ő lesz a vezéráldozat, mellesleg te tahó, ennek mi köze a cikkhez...?...az az inflációról szól, amit a putris cigány gazdád gerjeszt..!..
Pálinkás Pál
@Maccska: és ezzel mi a bajod...?..szerencsések vagytok...ha én lennék brüsszel, már rég elrendeztem volna a puhost meg a hordáját, véglegesen...ukrajnával is az a szerencsétek ,hogy szükségük van az unio ,NATO támogatására, ha nem így lenne, már rég kilőtték volna a lókupecet...tavaly megmondtam már, csúnya bukásotok lesz...
Pálinkás Pál
@Maccska: nem látom, ismétlem, a cikk nem fletóról, hanem az inflációról szól...
jáger laszló
Nem baj!
Majd 2024-ben 1 számjegyű lesz!!
Hogy legyen minek örülnie Orbánnak a választások előtt!!??
Mert utána nem biztos,hogy lesz örömünnep!!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
justhpeter
Orbán "dühe" tipikus műbalhé, hiszen az ország folyamatos leépülését 13 éve ő irányítja.
kereső
Ukrajnában 8,7% az infláció- igaz, hogy ott nincs "háborús veszélyhelyzet"- ott csak!! háború van.
Az "ukránok áttolják Magyarországra az inflációt"...mondja az egyszeri normalitás és józan ész kormánya.
Menőmanó
Múlt héten még sikertörténetetnek adták el ugyanezt a rakás sz@rt.
Földre vitték, gyomrost adtak, és térdre rogyott az infláció.
Most meg már az infláció osztogatja a gyomrost? Gyorsan változnak itt a hazugságok.
simmering73
@Maccska: Ne terelj Safranek.
"A legnagyobb csoportot (44 százalék) ugyanakkor azok alkotják, akiknek lesújtó a véleményük Mészáros személyéről és teljesítményéről is: ők úgy ítélik meg, hogy a „Fidesz-kormány lopásainak tehetségtelen haszonélvezője pozitív gazdasági, politikai szerep nélkül, egy stróman”. (A fennmaradó 13 százalék nem tudott, vagy nem akart válaszolni)."
hvg.hu/itthon/20230918_Kozvelemenykutatas_Meszaros_gazdagodas_jacht
Eladott Ország
Amíg a román cigány geci és bűnszervezete hatalmon van nem lesz változás! Kedves Európai Unió! A fidesz maffiát 12 éven át tápláltátok dédelgettétek. Most álmélkodtok rajta, hogy egy szörny született.
twitter.com/janos_hary/status/1638813535319801856/photo/1
ómió
Most még az ukrán efftársak is "rátettek" - nyilván "hálából" - egy kis háromszoros tranzitdíjnövelést!
Nyírfa
@kereső: Klárának most kéne a sarkára állnia, odacsapni a komplett ellenzéknek, és megtenni, amit megkövetel a haza.
A diákság készen áll, ők adják a változás gerincét.
rakitics41
Nem dühösnek kell lenni ilyenkor, hanem megfigyelni azokat az országokat akinél az infláció már jóval 10%-alatt van, hogy milyen más gazdaságpolitikát folytattak amellett hogy náluk is volt és van szankciós infláció és őket is érinti a háborús áremelkedés.Mi a különbség ami miatt náluk soha nem volt mostanában akkora az infláció mint nálunk.Ha csak a kormányzati munka , a gazdasági intézkedések gátolják az infláció vártnál kisebb csökkenését akkor talán ezen kellene változtatni, és nem várni kellene hogy majd a jó Isten megsegít bennünket is, vagy a külső körülmények csak a mi számunkra jobbra fordulnak.
Menőmanó
Hülyék ezek mindenhez, csak a lopáshoz van extra tehetségük.
Dr. Proktor
Hát hiába parancsolta meg hogy egy számjegyű legyen az infláció?
Micsoda alávaló alattvalók...
troppauerhumer
@ómió: apád 6ökör hülyegyereke

Az ukrán tranzitdíj emelése, amely Orbán Viktor pénteki rádióinterjúja szerint erős érzéseket ébreszt a miniszterelnökben, valójában nem növeli a magyar inflációt.
Van számos tényező a benzinárral, aminek sokkal több köze van az inflációhoz: így például az üzemanyag áfa- és jövedékiadó-terhelése. De miért állít mást Orbán Viktor?
Orbán Viktor hazudik , semmi köze az inflációhoz az ukrán tranzitdíjnak

rtl.hu/gazdasag/2023/09/15/inflacio-tranzitdij-orban-viktor-ukrajna-holoda-attila-koolaj-ar-benzin?fbclid=IwAR01urRQBDr3jfHyi0AzlLVBomZWMuFocwMC9337Rp7xsnAqyz5lQbft9Vg

Mindig megállapítom, hogy Orbán kiváló nemzetmegvezető
Toller Béla
Idges, rosszkedvű a szent eber ? Nna, most menjen a picsába ! De gyorsan !
izéke
@Maccska: orbánék mit is csináltak mikor ellenzékben voltak? Egyfolytában áskálódtak a törvényes kormány ellen Brüsszelben,hogy ne adjanak pénzt es bukjon meg a kormány. Ha ti csináljátok akkor az jó,ha más akkor az áruló?
gina
Mocskos zsiros disznó, majd kicsit meghamisitod a számokat szokásof szerint,, és hirdetitek hogy minden szuper ,, 13 év lopás,csalás mocskos fidesz nem tünik csak úgy el egy radirral, takarodjaok szemét patkányok,
kereső
@simmering73: 08:09 Ez a cikk- ill. a felvezetője, és az abból születő szalagcimek mutatják, hogy mekkora szerepe van Magyarországon a sajtónak a néphülyitésben- a dolgok nem valósághú bemutatásában, az elhajlitott orbáni valóság-mint "normalitás" terjesztésében.
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 08:16
Más útvonalat kell akkor választani köcsög.Ja,a horvátok is megemelték a tranzitdíjat.
Jöhet akkor nyugat felől,mert ott is megvan a csővezeték hiszen lengyelországban lefejtett lng gázt is vettek már a dagadt kondásék.Ezen kívül jön majd türkmenisztánból,de sajnos csak akkor ha lába nő a gáznak.A köcsög kakadud a szíjjártó már ezen munkálkodik.illetve jön az arab országokból is hiszen a száguldó hányinger petike ezt is bejelentette.Tehát elméletben lenne választék persze az ilyen hülyéket mint te etetni kell,hogy haragudjon valakire.Szóval a beledbe rakódjon le a kinai efftársaid nehézfém szennyezése.
ómió
@troppauerhumer: Bolsiék elmebetege! "KSH-felülíró" (felülhazudó) lettél!? Mert szerintük a brutális tranzitdíjnövelés 0,5%-kal lassította az inflációcsökkentés mértékét! Ne vidd túlzásba a hazudozást, mert csak még idiótább leszel!
human
Dehosz levittük a szőnyegre, két vállra fektettük, letörtük az inflációt.
ómió
@kulabombaafityiszre: A horvát tranzitdíj-emelés, bolsiék vezérgyagyása, amellett, hogy nem volt "ukrán mértékű", még "igénybevételileg" is messze elmarad a "druzsbátokétól" - anno a tetvesbolsi eleitek így nevezték el - hogy az inflációba komolyabban beleszólhatna! Ha meg más útvonalat akarsz, szólj a brüsszeli korruptbolsi efftársaidnak, nehogy majd, ha indulna, azt is - kimondott "jószívűségből" meg "hazaszeretetből" - megfúrják!
Nyírfa
Klárára várni? Sokszor illettem kritikával, de , ha mérgelődve is, számoltam vele. Sajnos, vagy hál'isten?, ritkán értesülünk arról, mi folyik valójában a kulisszák mögött, többnyire csak próbálunk olvasni a sorok között.
Aztán jön egy cikk, amitől nézünk mint Rozi a moziban: eztígyhogy? De bízunk, mert az élet nem áll meg, az igazságnak győznie kell, a gonosznak pedig vesznie. Aztán megint napvilágot lát egy információ, amelyet újabbak tetéznek, és a bizakodás cérnája már annyi helyen szakadozik, hogy az ember hagyja szétmállani: ezt már nem lehet összekötözni, új cérna kell.

mfor.hu/cikkek/makro/ezert-bukott-el-a-2019-utani-ellenzeki-probalkozas-a-fidesz-hatalmanak-meggyengitesere.html

Még ma is azt írtam, hogy Klárának most kell odacsapni...
Lesül a képemről a bőr, hogy milyen kormánya van az országnak, és a kormánynak milyen ellenzéke.
Akárhogy szépítjük a dolgokat, nincs mit csodálkozni azon, hogy a kiábrándult fideszesek miért nem szavaznak át az ellenzéki pártokra.
Nyírfa
@sgl: Ha ezt elmeséled, akkor majd bólogatnak a pipa- és szivarfüstöt eregető urak: igen, hallottunk egy ilyen országról, a magyarokéról. De már nincsenek köztünk.
Nyírfa
@sgl: 12.38

A jövőből jöttünk, tudjuk előre, mi történik, csak próbálunk létrehozni egy alternatív valóságot, olyat, amilyet Széchenyi is teremtett volna. Igazából most mosolyjelet kéne kitennem, de még ahhoz sincs kedvem.
Nyírfa
@sgl: 12.53

Majd a közmédiában, ha a választások előtt kapnak 5 percet. Elég az nekik. Ha keveselnék, tennének róla, hogy legyen saját.
Kimondhatatlanul pipa vagyok, mert ez a nemakarásról szól. Ha kérnék, még adakoznánk is.
Nyírfa
@sgl: 14.52

Csak mosolyra fakasztottál. :)
Peller Anikó
@Macska: Tudtuk hogy román vagy, eddig sem volt kérdéses.
Dr. Proktor
@Peller Anikó: Ráadásul mindig sok benne a cujka...
jáger laszló
Késő bánat Viktor!!
Ezt már L baxtad!!
Az infláció megy a maga útján...
csak ennyi
barátilag
J.L.
Yoda69
Szamit?
Majd felemeli a havi fizeteset 10 milliora oszt jonapot. Inflacios penzromlas letudva.
balos
Honnan veszik ezek,hogy csökken az infláció!Akármelyik boltba bemegyek az ára az olyan termékeknek csökken amit az emberek minden hónapban egyszer vesznek meg!Különben is röhej,hogy amikor a benzin és gázolaj ára hetente ugrik felfelé akkor az mindenben meglátszik!A ksh pedig úgy adja az adatokat,mintha a 10 éves Józsika lökdösné az abakuszon a golyókat!
kulabombaafityiszre
@ómió: tegnap, 10:09
Aki a benzinpiac méretével vagy a Mol forgalmával tisztában van, annak a 48 milliárdos többletköltség és annak inflációs hatása rögtön szemet szúrhat, éppen ezért érdemes megnézni pontosan a számokat. Az tény, hogy a vezetékeket kezelő ukrán vállalat a háború kitörése óta folyamatosan emeli a tranzitdíjat. A drágulás több lépcsőben történt meg, a kormányzati sajtóban megjelent számok szerint augusztus elején 21 euró/tonnára emelték a tranzitdíjat. Mindez egy hordó olajra vetítve 2,8 euró költséget jelent a Mol számára, ám ennek egy része már korábban is terhelte a vállalatot. Ugyanakkor a magyar hátterű társaság számára komoly előnyt jelent, hogy továbbra is orosz olajat dolgoznak fel Százhalombattán, ennek piaci ára pedig jóval alacsonyabb, mint az Európában irányadó Brent olaj ára.
kulabombaafityiszre
@ómió: tegnap, 10:09
Igaz, a magyar állam, amely a kedvezőtlen külső körülményeken túl a hazai infláció egyik fő felelőse, a két olajfajta közötti különbséget lefölözi, és a Molnak be kell fizetnie a költségvetésbe az itt keletkező nyereség 95 százalékát. Az év elején még 30 dollár körüli differencia az utóbbi időszakban 20 euró alá csökkent, de normál esetben ez még sokszorosan fedezné a 2,8 eurós költséget, ha az állam pénzéhsége nem vonná el a különbözet döntő részét. A Molnál maradó nagyjából 80 cent persze nem elég, így a társaság költségei valóban növekednek a tranzitdíj emelése miatt. Ugyanakkor ezt jócskán meghaladja az állami sarc mértéke, az augusztusban publikált féléves számai során a Mol hangot is adott a túlzott terhelésnek, mint írták, 2023 második negyedévében nagyjából 600 millió dollárral befolyásolták a társaság EBITDA-ját (a kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredményt), amelyből 315 millió dollár az április 1-jétől bevezetett bevételalapú adóhoz kapcsolódik a társaság beszámolója szerint. A tisztánlátás érdekében érdemes ezt az összeget forintosítani, ha már Orbán Viktor is megtette a tranzitdíj esetén. A 48 milliárd forint összegű tranzitdíj áll tehát szemben a Molnál 216 milliárd forint különadóval (a fent említett 600 millió dollár), tehát olyan teherrel, amit a vállalatnak az áfa és a társasági adón túl (amelyek elvileg minden vállalatra vonatkoznak) kell kifizetniük.
Aki Én
@ómió: most a tranzitdíjra fogod az évek óta dübörgő orbáni-inflációt?
Azért te hülyék közt is kimagasló.
rakitics41
Az infláció és az ellenzék szerepcserét hajtottak végre.Az infláció adta gyomrost Orbánnak.
ómió
@kulabombaafityiszre:De, remélem, az orosz importolaj "árképletét" - a világpiaci árhoz képest mikor, mennyit kell érte fizetnünk - remélem, már megfejtetted! Függetlenül a brutális ukrán tranzitdíjemeléstől! Még nem!? Akkor, talán, kérj "tanácsot" ettől az idióta @Aki Én: efftársadtól! Majd ő meghazudja neked, mert én a "tranzitdíjra fogom", ahogy ő hazudja!
VASTAGBŐR
@ómió: @ómió: Te f@szsóvár kiscsicska ..

1., 500 millió köbméter gázt adott el a köcsögöd 250 milláért és 750 milliót vett 1850 milláért ...
2., Közben a napelemes ratyi húzkódja lefele maradék népet túlárazva továbbadva ...

3., Nade a lényeg az efftársazós mélytorkos csicska mdf-mszmp-fidesz-kdnp-s csicska fejedbe .. menjél túlórázz csicska ratyi, hogy amit megadóztat a csicska unokatestvér házasságot hatályban hagyó zsidrociggancs barátod azt utánna betedd a misinek hogy megadóztassa megint a bankban te csikcsa szűkületes ... utánna tegye be a misi neked a seggedből a szádba

Reméltem hogy oltássérült leszel mint a többi fideszes csikcska haverod akiket beszopattak ..
egyébként többen már érezték a táborból ezt ... mint jancsifalván a német tibi alsóújlakon
VASTAGBŐR
@ómió: seggbe ?szna téged a rendszerhasználati díjas rezsi disznó zsírgombóc haverod világpiaci áron
kulabombaafityiszre
@ómió: tegnap, 10:41
Látom nem értetted meg a cikket.
Tehát az ukránok állítólag 48 milliárd forint tranzitdíjat számolnak fel a molnak.
A gazdád 216 milliárd forint extraprofit adót vet ki a molra.
Ezért az ukránok felelősek a magas üzemanyag ár miatt a 48 milliárddal,nem pedig a gazdád a 216 milliárddal.Tudom írsz majd valamit,de addig is a beledbe rakódjon le a kinai efftársaid által előidézett nehézfém szennyezés.
ómió
@VASTAGBŐR: Mi frusztrál téged ennyire, boolsiék faszszopója!? Nem sikerült maradéktalanul a "Zorbán" nyakába hazudni a korruptbolsi "árfelszankcionálásaitok" minden szegmensét!? Vagy csak az agysorvadásod gyötör!? Majd fuss neki újra, ha jobban leszel!
@kulabombaafityiszre: Fogalomzavaraid vannak, vagy agyi defekted!? A megemelt árak, termeljenek azok extraprofitot bárkinek, inflációfokozók! Ennyit nem látsz, gyagyás!? Ez már az agyi "nehézfémdefekted"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.