Itt van Hadházy Ákos újabb leleplezése. A független országgyűlési képviselő egy felháborodott tihanyi lakostól kapott képeket arról az intenzív favágásról, aminek célja az út szélesítése Tihany tetején,  a luxustanyákhoz vezető egyik úton, a NER kedvenc nyaralóhelyén.

Vágják a fát Tihanyban, hogy ne karcolja a "gazdák" luxusautóit. Egy felháborodott lakostól kaptam ezeket a képeket arról az intenzív favágásról, aminek célja az út szélesítése, hogy Mészáros Lőrinc, Rogán Cecília, Dzsudzsák Balázs Mercedes autóit ne bátsák az ágak, amikor a "szőlő-és gyümölcskertészetükbe" igyekeznek kapálni és permetezni. Mindezt persze természetvédelmi területen

- kezdte posztját Hadházy Ákos.

Mehetnének persze kerülőúton az Árpád utcában, de a Temető porút gyorsabb és kényelmesebb a "traktoroknak", nem kell kerülgetni a turistákat sem.

- tette hozzá Hadházy.

Természetvédelmi területen vágják a fákat Tihanyban, hogy "Mészáros Lőrinc, Rogán Cecília és Dzsudzsák Balázs luxusautóit" ne karcolják meg az ágak

Fotó: Hadházy Ákos/Facebook

Hogy milyen "tűzivíztározós" "présházak" megközelítését könnyíti meg a favágás, arról az Átlátszó korábbi cikkében láthat képeket. A lap nemrég írt arról, hogy van 3 utca Tihany tetején, ahol a legkisebb az egy főre eső lakónévtáblák, és a legmagasabb az egy főre eső luxusmedencék száma. A külterületi, mezőgazdasági besorolású területeken ritkán találni a tihanyihoz hasonló minőségű mezőgazdasági épületeket. Az utóbbi évek sajtóhíreiből pontosan lehet tudni, hogy

az egykori Óvár a NER kedvenc nyaralóhelyévé vált.

Forrás: Átlátszó, Facebook/Hadházy Ákos

71 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@KisTehen: Nagyon buta vagy te ahhoz, hogy ennyire túl told magad. Aztán csodálkozol, ha elküldenek a qrva anyádba.
A helyzet az, hogy te súlyos beteg vagy.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nemkati
Aki "itt láthat képeket" az hol láthat képeket?
kereső
@nemkati: Rá kell kattintani Ákos bejegyzésére-megnyilik, és ott vannak a képek is. Nem kell hozzá fb. regisztráció
Aki Én
@KisTehen: Nagyon buta vagy te ahhoz, hogy ennyire túl told magad. Aztán csodálkozol, ha elküldenek a qrva anyádba.
A helyzet az, hogy te súlyos beteg vagy.
Aki Én
@KisTehen: Aztán csodálkozol, ha elküldenek a qrva anyádba.
nemkati
@KisTehen: Ezt tudja a fidesz kormány is? Nem? Akkor nekik prédikálj!

A magyar akác az alföldi és a vidéki táj elengedhetetlen része, kiváló magyar fa, a világon egyetlen ország sem ért el Magyarországhoz hasonló eredményeket az akácgazdálkodásban – érvelt a bizottság döntése mellett a miniszter (Fazekas Sándor).
greenfo.hu/hir/hungarikum-lett-az-akacfa-es-az-akacmez/

Amíg az agrárminiszter aranykalászos méhész, addig az akácot senki rossz szóval ne merészelje említeni.
twisted metal
Bajszos Szar, hol vagy merre csavarogsz ilyenkor!
A képmutató kurva anyádat. beajánlalak a Pokoba!
nemkati
@kereső: Köszi, amikor azt írtam, akkor a sok hirdetés miatt lassan töltődött be az oldal, és még a hirdetések sem látszottak.
twisted metal
@KisTehen: Te most elkezdted megmagyarázni a szarvihart?
Buta paraszt!
Aki Én
@KisTehen: Feltételezem jól ismered azt a környéket. És eddig ez az akác (ha akác) senkit nem zavart ott a TERMÉSZETVÉDELMI területen, igaz balfasz?
Hogy a faszba tudsz te ennyire mélységesen ostoba lenni?
csak úgy....
@KisTehen: Kiket fenyegethet a megőrülés?
Figyelmeztető jelek

Az első szimptómákat gyakran nehezen lehet észrevenni, így előfordulhat, hogy a betegnek sem tűnik fel, hogy baj van, nemhogy a környezetének. Az alábbi kezdeti tüneteket azonban leginkább az érintett észlelheti magán:

Nem tud koncentrálni vagy tisztán gondolkodni.
Gyanakszik a körülötte lévő emberekre.
Olyan dolgokat lát vagy hall, amit a környezetében más nem.
Eltávolodik szeretteitől és egyre több időt tölt egyedül.
Furcsa, új hiedelmei lesznek, amiknek a hamisságáról senki sem tudja meggyőzni.
Abbahagyja a tisztálkodást, az önmagáról való gondoskodást.
csak úgy....
@KisTehen: Kiket fenyegethet a megőrülés?
Figyelmeztető jelek

Az első szimptómákat gyakran nehezen lehet észrevenni, így előfordulhat, hogy a betegnek sem tűnik fel, hogy baj van, nemhogy a környezetének. Az alábbi kezdeti tüneteket azonban leginkább az érintett észlelheti magán:

Nem tud koncentrálni vagy tisztán gondolkodni.
Gyanakszik a körülötte lévő emberekre.
Olyan dolgokat lát vagy hall, amit a környezetében más nem.
Eltávolodik szeretteitől és egyre több időt tölt egyedül.
Furcsa, új hiedelmei lesznek, amiknek a hamisságáról senki sem tudja meggyőzni.
Abbahagyja a tisztálkodást, az önmagáról való gondoskodást.
twisted metal
@KisTehen: Menj a picsába! Én ölnélek le téged, mint a disznót - náci propagandista -, de az van, hogy Isten öl le téged Jézus által!
Érted amit mondok? Felfogod, hogy mekkora szarban vagy?!
twisted metal
@KisTehen: Buta vagy. De ez a kisebbik baj. Istentelen vagy - ez a nagyobbik baj.
twisted metal
Hogy a faszba hívják a volt miniszterel... meg van Áder János.
Mi a fazst szól ehhez Áder János?
Áder János csak egy szájtépő büdös geci!
koszpeko
@KisTehen: Takarodj a kurva marha anyádba
twisted metal
Hol lakik Áder János? Biztos meg akarom ölni. Maccska, ideje bejelentést tenned a rendőrségen.
Az van, hogy nem én ölöm meg Áder Jánost, Hanem

"Ne álljatok bosszút önmagatokért, szeretteim, hanem adjatok helyet az ő haragjának, mert meg van írva: „Enyém a bosszúállás, én megfizetek” – így szól az Úr."

Maccska, "akkor jelentsd fel Istent!" - ez életem legnagyobb dumája!
(most elvonulok egy kis időre, hogy átgondoljam az életemet...)
Nyírfa
Az úgy lesz igazságos, ha a természet rendet tesz. Domboldal fák nélkül, nem biztonságos. Ráadásul vulkanikus terület. A többit a fantáziára bízom.
Nyírfa
Egy biztos: amit a ner-ember megenged magának, az már ördögi.
Éppen azon gondolkodtam, hogy Orbán befejezheti a pályafutását, mert, amit akart, azt elérte: beírta magát a történelemkönyvbe. Szálasi és Horthy mellett fog szerepelni mint a legcivilizálatlanabb, legkorlátoltabb, leggonoszabb magyar miniszterelnök.
twisted metal
@KisTehen: Segítségre van szükséged? Fordulj Áder "bajszos szar nagy lábon élő" Jánoshoz! Ő majd segt neked; de abban nem lesz köszönet!
Clavigo
@KisTehen: Anyád nem ér rá,Böccém ? Ott a fejőgép,,vagy legrosszabb esetben Shikari is kézbe venné a dolgaidat...
nemkati
@Ezodabasz: Pontosan erről a területről, és a NER milliárdosainak luxusnyaralóiról szól ez a történet is, mint már sok másik is. Natura 2000-es természetvédelmi területen, ahol pontosan szabályozva van a telekméret, a rá építhető épület (présház) mérete, a fedett tűzvíztároló, a termőterület növényzete, és még sok más, hatalmas luxusnyaralók épültek a szőlőültetvények, szántó helyén, feszített víztükrű medencékkel, magasról lesz@rva mindenféle építési és egyéb szabályzókat. Ez a tettük pontosan beleillik abba a tervükbe, hogy a Balatont módszeresen a tulajdonukba vegyék, kiszorítva innen több, mint 9 millió magyart. Akiket errefé látni lehet, azok a Fideszhez, a KDNP-hez tartoznak, vagy annak feküdtek le.
nemkati
@Nyírfa: Amikor ezek a természeti törvények (és katasztrófák) bekövetkeznek, ezek akkor már nem fognak élni, de a kezük áldatlan nyomát hátrahagyják az ő, és mindenki más unokáinak. Ahogy a kihasználhatatlan és fenntarthatatlan stadionok is le fognak dőlni, a fűtött gyepet fel fogja verni a gaz.
kereső
@nemkati: Az akácvirág az egyik legfinomabb magyar méz "alapanyaga"- ezt egy aranykalászos méhész tudja.
Nyírfa
@kereső: 15.52

Akácméz gyömbérrel: isteni! :) Ha nincs kedvem enni, de nem akarok éhgyomorral lenni, csak bekapok egy kanállal.
Az akácvirágból készült tea pedig egy kúrányi idő alatt - 2-3 hét - helyre billenti a szervezet sav-bázis egyensúlyát. És, hogy még mi mindent gyógyít, annak érdemes utánanézni a szakirodalomban.
nemkati
@kereső: Így van, és még mennyi mindennel van így. De az emberiségnek - minimum 12 ezer év, de lehet, hogy több millió év alatt - nem sikerült megtanulnia, hogy kell a természet ajándékait alázattal elfogadnia, és az ártalmai ellen úgy védekeznie, hogy ezze ne tegye tönkre azt.
kereső
@Nyírfa: Az akáczméz gyömbérrel- gyógyitja / csillapitja a meghúléses betegséget, a köhögést.
twisted metal
@Nyírfa: Aztán meghalsz...
Ez az emberek sorsa.

Akácméz, gyömbér faszom, aztán meghalsz - idejekorán!

Maóehalsz! Ezzel kezdj mit ketdeni+!
Nyírfa
@kereső: 16.13

Akác, bodza, hársfa, útifűlevél mindig van itthon, de propolisz is, meg ezüstkolloid és bodorrózsa...egy polcon csak teákat tartok, egy fiókban pedig gyógytermékeket, alapvitaminokat. Miután gyógyszereink nincsenek, ez a mi elsősegély-csomagunk, házi gyógyszertárunk. Igyekszem naprakész lenni mind a készletünket, mind az új termékeket, információkat illetően. Nagy élvezetet lelek bennük, velük foglalatoskodni igazi feltöltődés.
Nyírfa
@nemkati: 15.52

Bocs', hogy csak most válaszolok, de kerestem anyagot annak az igazolására, hogy a Kárpát-medence országai nem "kötöttek Casco biztosítást "vulkánkitörés ellen. :)

24.hu/tudomany/2020/01/25/vulkan-szekelyfold-karpat-medence-tuzhanyo-csomad/

Még gimiben kérdeztem a tanárnőnket, hogy működőképesek-e a Balaton-felvidék vulkánjai, azt válaszolta - igen jó humorérzékkel - : Mostanában, nem ajánlom neki, de elvileg semmi nem zárja ki. Aztán magyarázott a nagy törésvonalakról, a soha meg nem álló tektonikus mozgásról, a föld szerkezeti felépítéséről, a felszín alatti vizek természetéről. Nem vagyunk védettek a természeti katasztrófákkal szemben, bármennyire is szeretnénk ebben a tudatban felelőtlenkedni.
A sok újgazdag meg irtja az erdőt, az így okozott ökológiai káron csak röhög, miért is ne tenné, maga a főni mondta, hogy a klímaválság úgy hülyeség, ahogy van. Ő meg csak tudja, hiszen Felcsúton születnek a Zuckerbergnél is okosabb magyarok.
twisted metal
Áder "kis csíra" János természetesen meg sem szólal ez ügyben. Képmutató geci! A környzetrombolás tőle távol messze történik ellenőrizhetetlenül.

Áder János rosszab egy sorozatgyilkosnál!
Miért?
Mert a hallgatásával, a félrenézésével TÖBB EMBERT ÖL MEG, MINT EGY SOROZATGYILKOS!
Ezodabasz
@nemkati: Számomra csak azért durvák ezek a történetek, mert építési telken építettem egy normál családi házat és a bürökrata pártkatonával küzdöttem kb négy évig egy lakhatási engedélyért! Olyan "hibákat" talált, hogy az ablakméretek nem egyeznek a terven szereplő méretekkel! A fedett terasz oszloplába beleszámít a megengedett beépítési területbe...stb.
Ezért rám küldte az örökségvédelmi hivatal embereit! Érted ezt? Ráadásul megkövetelte a zárt szennyvíztároló építését, ami akkor félmillióba került, de a csatornaépítés már majdnem befejeződött(uniós pénzből, amit a lakosságtól is beszedtek).
atlatszo.hu/orszagszerte/2023/08/30/masodjara-is-lesoporte-a-rendorseg-az-asztalrol-az-erdi-csatorna-projektre-beszedett-lakossagi-penzek-ugyet/
Ez téged persze nem érint közvetlenül, de ez is egy disznóság!...Arról nem is szólva hogy díszpolgárrá avatta magát a Diósdi bűnrészes:)
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 13:36
Igen ezek vagytok.Napi szar.
kulabombaafityiszre
@KisTehen: Dzsudzsi-zsuzsi bakasztoot neked,hogy így elrepültél?
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 13:42
Ja,nektek minden jó amit ezek a faszkalapok csinálnak.Akkora csicska vagy te is hogy a holdról látszik.
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 14:00
Persze a képet készítő gép is liberális .képes megmutatni a valóságot.
Rád is igaz,míg nem jöttél ide okoskodni csak a családod tudta,hogy hülye vagy.
nemkati
@Ezodabasz: Mondhatnám, hogy a történeted mindennapos történet, akkor pedig különösen felháborító! Diósdon egyébként a szüleimnek volt nyaralója, ami most a testvéremé, ahol a csatorna építését ugyanúgy megfizettették velük. Hogy egyáltalán csatornáztak, az annak volt köszönhető, hogy Makray Katiéknak (igen, jól emléxel, Schmittné) is az utcában volt a nyaralója.
twisted metal
Akörnyzetvédelemért aggo+ó Áder Jánipops menjken a kurva nayjába!
H_ol lakik ez a geci ( Maccska figyelsz) mert... nincs kedvemnm őúlnoi!

Mxikóba vagy olaszba lköltözzem nyugdíjba menezel otán - euó za alőmye, ha nem sueózerettsz . és nincs családod.
Ezodabasz
@nemkati: Felháborító, hogy az emberektől beszedték a pénzt és uniós pénzből épült! Véletlenül egy csekkel többet fizettünk be és mire visszakértük volna megszűnt az Érd-Diósd-Tárnok viziközmű társulás! Nem is lenne nagy baj, mert már lassan feledésbe merült volna, ha nem ilyen pofátlanul a szemünk elé tolják ezt a díszpinyty avatást:)
percsi
@Nyírfa: Cukorbetegeknek: akácméz
Egy másik kevésbé savas méz az akácméz, ami ráadásul a cukorbetegek részére is egy jó választás alacsony szacharóz tartalma miatt, illetve a virágpor allergiától szenvedőknek is a legjobb méz.
Nyírfa
@percsi: Van egy listám az összes mézről, melyik mire jó, időnként átnézem, mert ismétlés a tudás anyja. :)
Igen, az akác a legkevésbé savas, és nagyon kicsi a virágpor tartalma. Amit még fontosnak tart az ismertető, az a szájüregben kifejtett antiszeptikus hatás.
Annyi minden van, ami , akár megelőzésre - az vagy, amit megeszel - , akár öngyógyításra fellelhető a konyhánkban. Én tartok itthon kurkumát, lenmagolajat, olivaolajat, a lisztem gluténmentes, a cukrom - ki hinné? - nyírfa. :)
Himalája sót használok, a kánikulában mindig iszom sós vizet, és, ki ne hagyjam: a szódabikarbóna egy echte csodaszer. A lúgosítástól a lefolyótisztításig nagyon sok mindenre megoldás.
Témánál vagyok, abba sem bírom hagyni! :)
nemkati
@Nyírfa: Ez a Himalája só az, amire rá van írva, hogy
- több mint 200 millió éve érintetlen, szennyeződésmentes területről származik.
- szavatossága lejár: 2025. 05.
???

:)))))
Nyírfa
@nemkati: :)))) Attól függ, hogy melyik zacskót veszed!
Ha nem teszed vízbe, örökkön örökké eláll. :)

Mindenesetre jobb mint a konyhasó, és nem rosszabb mint a parajdi.
nemkati
@Nyírfa: Köszi, ismerem ezt a sót, és néha veszek is, csak nagyon drága egy sóhoz képest. A szavatosságot csak a poén kedvéért írtam. :)
Nyírfa
@nemkati: 21.47

Jó poén volt, ült! :))
nemkati
@Nyírfa: Persze, pont a só az, aminek sosem jár le a szavatossága.
Ezodabasz
@Nyírfa: A tiszta só sav+lúg eredménye. Ilyen a természetben ritka, vagy talán nincs is. Nátriumklorid tisztán gyógyszertárban kapható. Üzletekben inkább káliumklorid a só egy kis csomósodásgátlóval és kifehérítve:)) A Himalája és a Parajdi só olyan ásványi anyagokkal "szennyezett" amire valószínűleg szüksége lenne egy egészséges emberi szervezetnek, és ez csak egy só! Az élelmiszer termelő földekből hiányoznak azok a nyomelemek/ásványi anyagok amik szükségesek egy egészséges életmódhoz! A Tescóban kálimsót kapsz és műtrágyával géntechnologiával szép nagyra nőtt zöldségeket, meg antibiotikumos csíkos csirkemellet, és ki tudja mit daráltak bele kolbászt, vislit...
Nyírfa
@Ezodabasz: 22.56

Vega vagyok évtizedek óta. Nem tudok mindent megvenni a bioboltban, de a piacon kipróbált termelőktől vásárolok. Amit lehet, kikerülök, de tisztában vagyok vele, hogy az igyekezetem ellenére sokkal több nemkívánatos vegyület jut a szervezetembe, mintsem azt szeretném.
Az álmom egy kis kert, de ez már valószínűleg nem adatik meg. Ez van, el kell fogadni. :)
Ezodabasz
@Nyírfa: Te túlságosan jólelkű vagy! Az álmod már kiskert nélkül is megadatik. A kiskert egy nagy szívás! Hidd el én kipróbáltam:)
Sakk Matt
@KisTehen: Honnan tudod, merre szerzik a nektárt a zümik :P
percsi
Magyarországon több akácos van, mint Európa összes többi országát együttvéve
2014-ben hungarikum lett a magyar akácfa és a magyar akácméz.

Háborús veszélyhelyzet idején akácfákat vágunk ki?
"A méz ősidők óta fontos táplálékunk – baktériumölő hatása miatt háborúk során még sebek tisztítására is használták."
Az akácméznek kimagasló a fertőtlenítő hatása!

Természetvédelmi terület? Na és!
Ezek már jódolgukban azt sem tudják milyen természeti rombolást hajtassanak végbe, hogy megmutassák a pornépnek, nekik mindent szabad.
De ha a pornép nyakon csípi őket, visítani fognak mint a kismalac!
Már most bujkálnak, rettegnek!
jáger laszló
Nem vágják,csak metszik a fákat Tihanyban!!!???
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nyírfa
@Ezodabasz: tegnap 23.26

Anyósoméknak kis családi házuk volt, az esküvő után hozzájuk költöztem. Tavasztól őszig kint mostam a kút mellett, kézzel, a villanytűzhelyen melegítettem a vizet, onnan hordtam le üstben, és öntöttem a lavórba.
Nem volt fürdőszoba, a budi az udvar egy eldugott sarkában kapott helyet. Az ember azt hinné, egy összkomfortos lakásból ilyen körülmények közé menni nagy visszalépés, de én nem így éltem meg. Élveztem a szabad levegőt, hogy a nap, a szél átjárja a száradó ruhát, hogy a kis lugasban ihatom meg a reggeli kávémat, miközben átfutom a Népszavát, mindenekelőtt Diurnus publicisztikáját.
Anyósom volt a világ legkedvesebb embere, némi összecsiszolódás után igaz barátom lett, csak remélni merem, hogy én is neki. Az otthonteremtő képessége , az ízlése, a lakberendezőket lepipáló stílusérzéke olyan lakályossá tette a kis házat, hogy ellensúlyozni volt képes a kényelmetlenségeket.
Mindenkinek ilyen mamát kívánok, ilyen édesanyát. Holnap lenne a születésnapja, isten áldja, bárhol is él a világegyetem valamely szegletében!
Tudod, mi ugrott be? Lesznai Anna regénye, a Kezdetben volt a kert. Fiatalasszonyként olvastam, akkoriban, amikor még a kis házban éltünk, s kiültünk a teraszra esténként beszélgetni. A párom, a mama, meg én. A nagyfiam még emlékszik a "kertre", a néhány fára, a lugasra, a fűre, ahol rúgta a labdát apával, a szerszámos kamrára, ami igazi kincsesbánya volt, s ahol csak apa vagy a papa jelenlétében "garázdálokdhatott". :)

Annyira jól esett egy kis békebeli nosztalgiázás, hogy nem győzöm köszönni neked az "ugródeszkát" :)
Ezodabasz
@Nyírfa: :)) Ritkán írsz, de mindig nagyot szólsz és ez jó! A nosztalgia és a régi szép idők nem lehetnek a véletlen művei.
Van valami kisugárzása az írásaidnak ami megnyugtató és olyan érzéseket táplál, hogy már nem akarok odabaszni senkinek.
Visszaemlékeztettél azokra a régi szép időkre amikor kölyök voltam és a nyári szünidőket a keresztanyámnál Gergelyiugornyán töltöttem. Egyszerű tornácos ház, nyári konyha. Az udvarban műhely, satupad, kemence ahol sütötték a finom kovászos kenyeret ami hetekig elállt. Kukorica szárító góré is volt az udvarban és az is nagy élmény volt amikor egy
kézi morzsolóval kukoricaszemeket szelektáltam a csutkáról egy fonott kosárba. Itt volt a tehenek ólja is, akik mindennap elmentek a csordával és visszajöttek estére. Fejni kellett és elvinni bringával a kannákat a leadó tejcsarnokba. Hátrébb baromfiudvar, disznó ól, és egy nagy rakás széna, ahonnan nagy élmény volt összeszedni a friss tojásokat. A kert legvégén a Tisza töltésig gyümölcsfák, rengeteg tök:)
Nem neked kell az ugródeszka, hanem azoknak akik ezeket a dolgokat nem értik! Te nagyságrendekkel feljebb vagy és ez jó is meg nem is! Van az a szakadék amit már nehéz áthidalni/betemetni:(
Nyírfa
@Ezodabasz: Újra neki kell veselkednem, mert, amít válaszoltam, azt egy mozdulattal erl is tüntettem. Úgyhogy, majd jövök. :)
Annyit azért elöljáróban: Csipkerózsának szoktam volt mondani, hogy a kommentjei valóságos ugródeszkák, el lehet rugaszkodni általuk. Azokat a gondolatokat, amelyek újakat szülnek, inspirálnak, nagyon meg kell becsülni, és a te esti beírásod után , amit még lefekvés előtt elolvastam, rengeteg emlék kívánkozott elő, sőt, olyan ötletem támadt, amit ma fel is vetek a "kicsimnek", aki ugyan 8 évvel fiatalabb a bátyusnál, de már ő is középkorú. :)
Nyírfa
@Ezodabasz: 23.44

Nem tudom, miért vonz a föld, a búzakalászok látványa, a fizikai munka , de azt igen, hogy erőt kifejteni jó, ha az szolgál valamit, ha annak az eredménye előre viszi az egyént, a közösséget. És szeretem a természetet, tudok gyönyörködni az égben, elvarázsolnak a napsugarak, ahogyan játszanak a fák levelein, és képes vagyok csak ülni és bámulni a tavak, folyók, tengerek vizét, ahogy csillámlik rajtuk a napfény: csodás a fény-árny játék, bármin is jelenik meg,
Sokszor elképzelem, hogy egy kis farmon élek, sok-sok nagy fa között, egy tó vagy folyó partján, nagy családban, van néhány lovunk, nagy kutyánk, kecskénk, veteményesünk...csak képzelődés, mégis boldogító.:)
Egyszer ültem lóháton, egészen különleges érzés volt: ilyen lehet a felebarátság, és ezt most nem tudom mással érzékeltetni, mert, ha azt mondom, ez maga volt az érzékelhető egység az egyetemes világgal, amikor a ló, te és a létezés egyek vagytok, talán úgy tűnne, hogy nagyot akarok mondani.:)
Ezodabasz
@Nyírfa: A képzelődés jó! A valóság persze ma már egész más. Szinte áthidalhatatlan a szakadék ma ember és ember között. Tapossák gyilkolják egymást a rohadt pénz miatt. Ha el tudunk képzelni egy jó és igazságos embervilágot akkor az megvalósítható. Két lehetősége van az embereknek: Vagy ez, vagy a biztos pusztulás. A mennyei prófécia idilli képei jutnak eszembe az írásodból:) Jó érzés persze de ez csak illúzió. Vannak próbálkozások mostanában is, épp tegnap olvastam valami gyógyító erdő írást.(nem találom hol volt).
Jaa és tegnap felvázoltam az akkori viszonyokat, nosztalgiáztam és pont a lényeget nem írtam le. Az a közösségi lét egyik pillanatról a másikra varázsütésre eltűnt, mintha húztak volna egy vonalat! Feladtak mindent, se állattartás se kert. Mentek a legközelebbi városba "dolgozni". Ez csak azért bosszantó, mert hajszálnyira voltak attól az életérzéstől amit Te is leírtál.
Minden ott volt karnyújtásnyira. Tisza torkolat, erdő, mező, összetartó egymást segítő jószívű emberek és jó volt ott lenni.
Nyírfa
@Ezodabasz: Te is olvastad A mennyei próféciát? :))
Hát, igen, az egész anyagi világ csupán illúzió, a tudatunk műve, eképpen lehetne a föld is mennyország.
Amikor olvastam a 21-i, késő esti bejegyzésedet, olyan érzésem volt, mintha Arany Családi Körébe csöppentem volna bele, csak a te elbeszélésed a nappalokat idézte, és olyan jó egészségszagú volt: együtt a családdal, együtt az állatokkal, együtt a földdel. Együtt. Nem egymás ellen.
Hogy a keresztmamádék feladtak mindent a városi munkáért, és ezzel éppen az szűnt meg, ami életben tart minket, a természettel és az egymással való közösségünk, pont azt jeleníti meg számomra, amit én éreztem
a rendszerváltáskor: hogy vége van valaminek, ami ugyan nem volt tökéletes, de megadta a felhőtlen gyermekkort, és elhitette velünk, hogy ez majd jár a mi gyermekeinknek is. De a mi gyermekeink, és az ő gyermekeik velünk együtt ma tüntetésekre járnak, hogy kivívják a jogaikat egy végtelenül embertelen rendszerben.
Ezodabasz
@Nyírfa: Ez az az érzés amit nem lehet szavakkal kifejezni. Csak azok fogják így érteni akiknek még megadatott hogy részt vehettek egy ilyen "régimódi" családi idillben.
twisted metal
A Föld vizeiért aggódó műmájar Áder János, persze kussol!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.