Itt van Hadházy Ákos újabb leleplezése. A független országgyűlési képviselő egy felháborodott tihanyi lakostól kapott képeket arról az intenzív favágásról, aminek célja az út szélesítése Tihany tetején,  a luxustanyákhoz vezető egyik úton, a NER kedvenc nyaralóhelyén.

Vágják a fát Tihanyban, hogy ne karcolja a "gazdák" luxusautóit. Egy felháborodott lakostól kaptam ezeket a képeket arról az intenzív favágásról, aminek célja az út szélesítése, hogy Mészáros Lőrinc, Rogán Cecília, Dzsudzsák Balázs Mercedes autóit ne bátsák az ágak, amikor a "szőlő-és gyümölcskertészetükbe" igyekeznek kapálni és permetezni. Mindezt persze természetvédelmi területen

- kezdte posztját Hadházy Ákos.

Mehetnének persze kerülőúton az Árpád utcában, de a Temető porút gyorsabb és kényelmesebb a "traktoroknak", nem kell kerülgetni a turistákat sem.

- tette hozzá Hadházy.

Természetvédelmi területen vágják a fákat Tihanyban, hogy "Mészáros Lőrinc, Rogán Cecília és Dzsudzsák Balázs luxusautóit" ne karcolják meg az ágak

Fotó: Hadházy Ákos/Facebook

Hogy milyen "tűzivíztározós" "présházak" megközelítését könnyíti meg a favágás, arról az Átlátszó korábbi cikkében láthat képeket. A lap nemrég írt arról, hogy van 3 utca Tihany tetején, ahol a legkisebb az egy főre eső lakónévtáblák, és a legmagasabb az egy főre eső luxusmedencék száma. A külterületi, mezőgazdasági besorolású területeken ritkán találni a tihanyihoz hasonló minőségű mezőgazdasági épületeket. Az utóbbi évek sajtóhíreiből pontosan lehet tudni, hogy

az egykori Óvár a NER kedvenc nyaralóhelyévé vált.

Forrás: Átlátszó, Facebook/Hadházy Ákos

94 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@KisTehen: Nagyon buta vagy te ahhoz, hogy ennyire túl told magad. Aztán csodálkozol, ha elküldenek a qrva anyádba.
A helyzet az, hogy te súlyos beteg vagy.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@Ezodabasz: Újra neki kell veselkednem, mert, amít válaszoltam, azt egy mozdulattal erl is tüntettem. Úgyhogy, majd jövök. :)
Annyit azért elöljáróban: Csipkerózsának szoktam volt mondani, hogy a kommentjei valóságos ugródeszkák, el lehet rugaszkodni általuk. Azokat a gondolatokat, amelyek újakat szülnek, inspirálnak, nagyon meg kell becsülni, és a te esti beírásod után , amit még lefekvés előtt elolvastam, rengeteg emlék kívánkozott elő, sőt, olyan ötletem támadt, amit ma fel is vetek a "kicsimnek", aki ugyan 8 évvel fiatalabb a bátyusnál, de már ő is középkorú. :)
Nyírfa
@Ezodabasz: 23.44

Nem tudom, miért vonz a föld, a búzakalászok látványa, a fizikai munka , de azt igen, hogy erőt kifejteni jó, ha az szolgál valamit, ha annak az eredménye előre viszi az egyént, a közösséget. És szeretem a természetet, tudok gyönyörködni az égben, elvarázsolnak a napsugarak, ahogyan játszanak a fák levelein, és képes vagyok csak ülni és bámulni a tavak, folyók, tengerek vizét, ahogy csillámlik rajtuk a napfény: csodás a fény-árny játék, bármin is jelenik meg,
Sokszor elképzelem, hogy egy kis farmon élek, sok-sok nagy fa között, egy tó vagy folyó partján, nagy családban, van néhány lovunk, nagy kutyánk, kecskénk, veteményesünk...csak képzelődés, mégis boldogító.:)
Egyszer ültem lóháton, egészen különleges érzés volt: ilyen lehet a felebarátság, és ezt most nem tudom mással érzékeltetni, mert, ha azt mondom, ez maga volt az érzékelhető egység az egyetemes világgal, amikor a ló, te és a létezés egyek vagytok, talán úgy tűnne, hogy nagyot akarok mondani.:)
Ezodabasz
@Nyírfa: A képzelődés jó! A valóság persze ma már egész más. Szinte áthidalhatatlan a szakadék ma ember és ember között. Tapossák gyilkolják egymást a rohadt pénz miatt. Ha el tudunk képzelni egy jó és igazságos embervilágot akkor az megvalósítható. Két lehetősége van az embereknek: Vagy ez, vagy a biztos pusztulás. A mennyei prófécia idilli képei jutnak eszembe az írásodból:) Jó érzés persze de ez csak illúzió. Vannak próbálkozások mostanában is, épp tegnap olvastam valami gyógyító erdő írást.(nem találom hol volt).
Jaa és tegnap felvázoltam az akkori viszonyokat, nosztalgiáztam és pont a lényeget nem írtam le. Az a közösségi lét egyik pillanatról a másikra varázsütésre eltűnt, mintha húztak volna egy vonalat! Feladtak mindent, se állattartás se kert. Mentek a legközelebbi városba "dolgozni". Ez csak azért bosszantó, mert hajszálnyira voltak attól az életérzéstől amit Te is leírtál.
Minden ott volt karnyújtásnyira. Tisza torkolat, erdő, mező, összetartó egymást segítő jószívű emberek és jó volt ott lenni.
Nyírfa
@Ezodabasz: Te is olvastad A mennyei próféciát? :))
Hát, igen, az egész anyagi világ csupán illúzió, a tudatunk műve, eképpen lehetne a föld is mennyország.
Amikor olvastam a 21-i, késő esti bejegyzésedet, olyan érzésem volt, mintha Arany Családi Körébe csöppentem volna bele, csak a te elbeszélésed a nappalokat idézte, és olyan jó egészségszagú volt: együtt a családdal, együtt az állatokkal, együtt a földdel. Együtt. Nem egymás ellen.
Hogy a keresztmamádék feladtak mindent a városi munkáért, és ezzel éppen az szűnt meg, ami életben tart minket, a természettel és az egymással való közösségünk, pont azt jeleníti meg számomra, amit én éreztem
a rendszerváltáskor: hogy vége van valaminek, ami ugyan nem volt tökéletes, de megadta a felhőtlen gyermekkort, és elhitette velünk, hogy ez majd jár a mi gyermekeinknek is. De a mi gyermekeink, és az ő gyermekeik velünk együtt ma tüntetésekre járnak, hogy kivívják a jogaikat egy végtelenül embertelen rendszerben.
Ezodabasz
@Nyírfa: Ez az az érzés amit nem lehet szavakkal kifejezni. Csak azok fogják így érteni akiknek még megadatott hogy részt vehettek egy ilyen "régimódi" családi idillben.
twisted metal
A Föld vizeiért aggódó műmájar Áder János, persze kussol!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.