Ungár Péter szerint véget kell vetni a hisztérikus, radikális és gondolattalan ellenzéki politikának.

Le kell vonni a negyedik kétharmad tanulságait, és véget kell vetni annak a hisztérikus, radikális és gondolattalan ellenzéki politikának ami a 2022-es összefogást jellemezte

- hangsúlyozta az LMP társelnöke a 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás című műsor csütörtök esti adásában.

Ungár Pétert meghívta a közmédia, és ott erős kijelentéseket tett az ellenzékről, Karácsonynak és a Párbeszédnek pedig nagyobb pofonokat is osztott

Ungár Péter társelnök beszédet mond, miután európai parlamenti választási listavezetőnek választották az LMP – Magyarország Zöld Pártja budapesti kongresszusán 2023. szeptember 9-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A hirado.hu beszámolója szerint Ungár Pétert arról kérdezte Lánczi Tamás, hogyan készül az ellenzék a jövő évi önkormányzati és európai parlamenti (EP) választásokra.

Ungár Péter kiemelte, hogy le kell vonni a negyedik kétharmad tanulságait.

Leszögezte, hogy a 2022-es ellenzéki összefogással szemben az LMP képes ügyek mentén politizálni.

Annak a hisztérikus, radikális és gondolattalan ellenzéki politikának véget kell vetni, ami a 2022-es összefogást jellemezte

- magyarázta az LMP társelnöke, aki Lánczi Tamás kérdéseire reagálva elismerte, hogy annak ellenére, hogy ő a párt listavezetője az EP-választásokon, Schmuck Erzsébet fog kimenni Brüsszelbe, amennyiben átlépik az ötszázalékos küszöböt, és tudnak majd képviselőt juttatni az EP-be.

Lánczi Tamás a közvélemény-kutatásokra hivatkozva utalt rá, hogy nem biztos, hogy el tudja érni az LMP a választásokon az 5 százalékot.

"Sokan tekintenek úgy a jövő évi európai parlamenti és önkormányzati választásra – ami egyben lesz megtartva –, hogy ez egyfajta főpróbája vagy előválasztása a 2026-os országgyűlési választásnak. Aki itt elbukik, rosszul szerepel, az oda sem állhat majd 2026-ban a rajtvonalhoz" – hangsúlyozta a műsor házigazdája.

"Nagyon szomorú lennék, én is személyesen, ha nem tudnánk az EP-be képviselőt küldeni, de nem vagyunk rápörögve az 5 százalékra" – reagált Ungár, aki azt is kifejtette, hogy nem akarnak együtt indulni a Párbeszéddel, mert az LMP magát higgadt ellenzéki pártként aposztrofálja, ám megítélése szerint a Párbeszéd a radikális, hisztérikus ellenzéki pártok közé tartozik.

Karácsony Gergellyel kapcsolatban Lánczi Tamás rámutatott, hogy folyamatosan zöldnyilatkozatokat tesz, miközben nem látható, hogy mivel lett zöldebb a főváros az elmúlt négy évben, több forgalmi dugót és pöfékelő, veszteglő autót azonban látni.

Ungár Péter erre a kettős beszédre a kanadai miniszterelnök "képmutató zöldpolitikáját" hozta fel példaként, ugyanis Justin Trudeau, amikor bejelentette a klímavészhelyzetet a parlamentben, másnap már egy új gázvezeték megépítését engedélyezte.

Ungár Karácsonnyal kapcsolatban kifejtette, hogy megítélése szerint volt, amit jól és volt, amit rosszul csinált, ám jelenleg az ellenzéki oldalon nem látnak más alkalmas főpolgármester-jelöltet, de még az is elképzelhető, hogy az LMP saját jelölttel vág neki a főpolgármester-választásnak.

Amikor ilyen szintű képmutatásba torkollik a zöldpolitika, azt én is nagyon kritizálom

- mondta Ungár Péter, aki szerint Karácsony közlekedéspolitikájában azonban voltak zöldelemek.

Lánczi Tamás ezzel nem értett egyet és leszögezte, hogy meglátása szerint semmivel sem lett zöldebb Budapest.

"Azon túl, hogy intenzíven használták a sárga festéket az aszfalton, amivel bicikliutakat festettek föl, én nem nagyon látom, hogy hol történt itt zöldítés" – szögezte le a házigazda.

"Hol történt itt bármilyen zöldítés?" – feszegette Lánczi Tamás tovább a kérdést, amelyre vendége úgy válaszolt, hogy nem az ő tiszte Karácsony intézkedéseit megvédeni.

Parázs vita bontakozott ki az Európai Unió Oroszországgal szembeni szankcióiról, és egyebek mellett beszéltek a műsorban a ferencvárosi padról is, ami hol a Fradi-szurkolók, hol az LMBTQ-aktivisták kedvenc színeiben tündökölt – írta a hirado.hu.

Forrás: MTI

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
nos...nem esett messze az alma a kancsal tehéntól...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
nos...nem esett messze az alma a kancsal tehéntól...
Nessy
Ez a jótét lélek is megtalálta a bölcsek kövét a zsebébe! Mindenki hülye, csak ő helikopter!
human
@sgl: pont így vagyok én is Ungárral. Engem nem érdekelt ki az anyja. Azt néztem mit tesz és adtam nêmi kreditet neki. De amit most művel, ahogy magyarázkodik? Ha most képes megalkudni a korrupcióval akkor meg fog alkudni kormányon is. Nem kell ilyen politikus. Van már elég.
Menőmanó
Ez a NER haszonélvező "politikai hobbista" nálam kiírta magát az ellenzékből.
Aki Én
@Philip Marlowe: Van ebben igazság, de orbánnal szemben igenis harcolni kell folyamatosan. Még ha te nem is érted mit tesz.
Hogy az ellenzék úgy ahogy van egy balfasz, tehetségtelen gyülekezet, az biztos. Első az ellenzék csere. Ha lenne valódi ellenzékünk, nem itt tartanánk.
Én biztosra veszem, hogy eszük ágában sincs kormányozni. Munka, felelősség nélkül igen jól élnek.
Ráadásul ezt a szart rendbe rakni igen komoly munka lenne.
Menőmanó
@Aki Én: Nem azért, de ezt a szétlopott, lepusztított, galyravágott, kisajátított országot nekem se lenne bátorságom átvenni.
Aki Én
@Menőmanó: Nyilván, ez is az egyik oka. De nem kellene, hogy itt tartsunk, ha lenne ellenzék.
Eladott Ország
@sgl: ma, 08:52 ♦ Ez annyira ronda, hogy már "szép" !Pelikán: "Végtelenül sajnálom az ügyet, Virág elvtárs, de hát én jó előre megmondtam, hogy én ideológiailag nem vagyok elég képzett. Mert ha például Bástya elvtárs tábornoki egyenruhában úszkál abban a medencében, csak megismertem volna a vörös stráf miatt, és akkor megóvtam volna a sprickoló tömegektől. De így abban a gatyában olyan furcsán nézett ki, hogy hát talán a... fénytörés miatt. Ugye?"
Teljesen hihető, hogy az Ungár az ellenzék oszlopaként, ha valaha győzne az, akkor teljes mellszélességgel beleáll, hogy az anyja, a tesója és ő maga a fidiotizmus alatt lopott cuccokkal elszámoljon és menjen a börtönbe, ha hibádzik a matek. Vicc ez az egész. Az LMP helye már úgy 10 éve minimum a történelem szemétdombján van. Nem a lopásban, lerablásban, korrupcióban kéne nemzeti egység a pártok között, hanem az oktatás, az egészségügy és az Euró bevezetésében kéne. Azt hiszem, hogy egy hangyafasznyival jobb lenne akkor itt az élet. Az LMP már onnantól kezdve kuka, hogy az alapítók egyike Schiffer. Akkor azt mondaná Péter, hogy Ungár apja a vagyont az Antall kormány idején a privatizációból szerezte, és a Mária asszony csak örökölte a férj által szerzett vagyont. Na nem mintha az a szerzési mód akkor tisztességesebb lett volna, mert ott kezdődött az ország, és a dolgozók kifosztása. Elgondolkodtató, hogy azok az országok, amelyek mögöttünk kullogtak, most hol tartanak.
Eladott Ország
Orbán kurvája ¯\_(ツ)_/¯ 2020. április: Kelemen Anna: "politikai mentorom Ungár Péter" 2022. január: Kelemen Anna Gattyán György pártjával szimpatizál 2023. szeptember: "de igen, fideszes vagyok" De hát neki ez a foglalkozása. "Pénzért sz*punk, b*szunk, politizálunk. Aki többet fizet, azé vagyok!"
twitter.com/punkvakond/status/1700579919464390887/photo/1
Eladott Ország
@Philip Marlowe: ma, 09:33 ☻ A fidesz nem párt, hanem bűnszervezet, szekta a börtönben és a történelem trágyadombján van a helye. A faluvégi libaszaros papsajtos réten ivódott a gecibe a konzervativizmus, aki templomot is csak kívülről látott és megitta volna a szenteltvizet is. Ez a kiscsóka 30 évvel ezelőtt is ugyanilyen gerinctelen kis suttyó volt. Semmit nem változott. Orbán tisztában van vele, hogy versenyben még a legjobbak is legyőzhetők, nemhogy ő. Ezért ott pusztítja a versenyt, ahol éri. A szőrét hullató felcsúti tolvaj, megint egy mocskos kampányra készül. Tisztességes úton még sohasem nyert választást. Mikor egyéniben indult, akkor is elhajtották a f@szba. Milliószor bebizonyosodott már, hogy a gecinek az igazi - vagy talán az egyetlen - baja a kommunizmussal az volt, hogy nem ő volt a párttitkár elvtárs. Az apja volt párttitkár, így a fia is komcsi ivadék! Ahogy a többi fideszes gazember is! Régi meggyőződésem Orbán eddigi politikai ténykedésének az ismeretében, hogy ha egy körömfeketényi lehetősége lehetőséget látott volna abban, hogy Kádár székébe beleülhet, a világ nem látott volna még olyan habzószájú kommunistát, mint amilyen Orbánból lett volna. Ezt eddigi ténykedése alapján mondom. Mert volt ő már liberális, ifjú kommunistra, kereszténydemokrata meg miegymás, most éppen illiberális, konzervatív és persze mélyen vallásos. Van valami, ami még Orbán Viktornak sem sikerült soha, pedig kétszer is megpróbálta: Igazat mondani. Elvtelenebb, gátlástalanabb, veszélyesebb, kártékonyabb és ocsmányabb ember nincs és nem is volt a magyar közéletben a 60-as évek keményvonalas komcsi arcai óta, mint a csúti geci. Ez lemaradt: Ez lesz majd az ellene szóló vádbeszédben is. Orbán – 2007. március 15... Ma Magyarországon demagógiával, populizmussal simán kormányozhat több cikluson át ez a geci. Ez a mi hibánk.
uploads.disquscdn.com/images/783753433c4d1a78f9359c8437b369134722f0d07289273d2dccd3f0c9a7b4b9.jpg?w=600&h=400
Aki Én
@Philip Marlowe: Nagyon nem érted.
Ez nem úgy kezdődött, hogy 7 millió magyar nem kedveli orbánt. orbán lop, csal, hazudik, és ezt nem lehet csendben nézni.
Ez nem orbánfóbia, hanem jogos kritika. És nem mindennek mondanak nemet, hanem arra, amire nemet kell mondani.
Aki mindenre nemet mondott, eu-s milliárdok ellen küzdött, az orbán volt ellenzékben.
Aki nem látja ezt 13+4 éve, annak hiába mondja bárki.
Nem véletlen, hogy az ország túlnyomó többsége nem orbánista. Ennyi ember nem tévedhet.
És innentől kezdve mindegy is, hogy a többség még mi nem.
Giovanni Alba
@Aki Én: ma, 09:14
Én úgy emlékszem, az volt az ellenzéki összefogás zászlajára írva, hogy kell egy közös cél, ez pedig legyen a jelenlegi kormányzat leváltása. Ha ez megvan, akkorlehet az egymás közötti nézeteltéréseket rendezni. Persze nem ez lett, ment a fúrás-faragás, helyezkedés, egymás kiszorítása mindenféle eszközzel.
A régi átok: nem az a cél hogy én nyerjek, hanem az, hogy a másik ne. Négy ökör hatfelé húz ha nincs egy keménykezű hajtó. Ha viszont feltűnik a színen egy karizmatikus személyiség, akkor a falka egyből nekiesik.
Nem tudunk egyetérteni másban, mint a gyűlölködésben.
Aki Én
@Philip Marlowe: ,, Neked személyesen mi rosszat tett Orbán"
Na, látod ez a baj. Hogy ez kérdés lassan 14 év után.
Pálinkás Pál
@Philip Marlowe: " és cirka 3 millió egyetért vele "...igen, de milyen 3 millió...?...1 millió cigány...1 millió nyugger...500 ezer külhoni parazita,..és félmillió félanalfabéta vidéki...8,5 millió választásra jogosultból...elmagyaráznád mitől vagytok ti a " magyarok többsége " ?...
Aki Én
@Philip Marlowe: Úgy nem lehet normálisan beszélni a témáról, hogy letagadod a napot. Ha szerinted nem lop a fidesz, nincs miről beszélni, ez mindent rövidre zár.
Eladott Ország
@Philip Marlowe: ma, 09:56 ♣ Rossz a kérdesed fidióta! Nem csak velem b@szott ki a kolostorgeci a bűnszervezetével, az egész országot b@szta széjjel gazdáságilag, politikailag, erkölcsileg etc.. minden szempontól. Évtizedekre gajra vágta az országot fezabálta unokáink jövőjét ,szégyen lett a világban magyarak lenni. Én mint nyugdíjas azt kínom neki, hogy élete végéig börtönben rohadjon meg vagyonelkobzás mellett, mert ha ez nem történik meg ez az ország megérdemli a sorsát! Amit ez a (többgenerációs) román cigány geci tett az országgal, nem lehet bűntetlenül megúszni! Ha ezt nem érted meg, húzzál a qrva anyád mocskos szarházi!
colibri
Ott a helye a közmédiában. De ugyanezzel az erővel be is ülhetne a fidesz frakcióba. orbácbarát mariska egyetlen fiacskája...
Kovács Máté
ja ja basod jorbán kis bábja patog mint a kis gumilabda basod
Pálinkás Pál
@Menőmanó: ohó, pillanatok alatt vissza lehetne szerezni az elsíbolt pénzt...csak nem a bíróságon, hanem olyan drogkartelles módon...kíváncsi lennék meddig bírnák titkolni az offshore számlákat..?..
Nyírfa
@sgl: 09.12

Tegnap sírtam tele a Propellert, hogy hol van Bajnai Gordon, erre, tessék, ma találkozom vele, csak nem abban a kontextusban, ahogy én azt szerettem volna.
Eszembe jut egy nyári találkozás során folytatott jóízű beszélgetés egy régi ismerőssel, akivel csak egy ütközőpontunk volt, mégpedig Bajnai megítélésben. Elhangzott egy vélemény, ami ugyan nem ingatott meg, de nem is süllyesztettem a tudatom mélyére. S mit tesz isten, ma a jóvoltodból megtudhattam, hogy Gordon S. Mária egyik támogatója, barátja volt. Nem tudtam, ami az én hiányosságaimra utal, s arra int, hogy senkit ne ruházzak fel prófétai tulajdonságokkal, mert azok csak az én romantikus elvárásaim.
Jó reggelt, kijózanodás. Van min gondolkodnom.
Giovanni Alba
@Nyírfa: ma, 11:17
Ne ostorozd magad, felesleges. Soros György is csak jót akart amikor a fiatal értelmiségieket támogatta (nem kevés pénzzel is), akikben látta a rendszerváltó potenciált. Aztán tessék, mi lett belőle? Egypártrendszer, diktatúra. Nincsen senki hiba nélkül való, aki önmagát tévedhetetlennek hiszi, annak muszájdzseki való.
Gordon biztosan látott valamit szépszemű mariskában amikor elmerült tekintetében. Tévedett, mint a süni a súrolókefével. Az igazán érdekes szerintem az, hogy azóta ráeszmélt-e már tévedésére? Ha igen, annak mi volt az oka, de ha nem, akkor miért nem?
Nyírfa
@Giovanni Alba: 11.53

Eszmélésem óta van előttem egy kép, hogy társadalmi lényként milyen értékeket képviselhetünk, illetve, ami legalább ilyen fontos, hogy ezekben legyen megéltségünk. Amikor egy olyan apa mellett nő fel az ember lánya, akinek nemcsak eszméi vannak, hanem azok tartalmát is kétlábon hordozza, akkor nagyon magasak lesznek az elvárások mind magunk, mind a szűkebb-tágabb közösségek felé.
Én nem örököltem apám hihetetlen diplomáciai érzékét, egyensúlyozó képességét, hogy mindig tudta, hogyan érvényesítse az általa képviselt érdekeket, mikor kell visszalépni egyet, kompromisszumot kötni, hogy holnap mégis elérje a célját. Nem is tagadom, hogy sokáig az ő szemével láttam a világot, de ehhez az alapot a saját hajlamaim adták, ugyanaz a szenvedélyes szabadságszeretet, ugyanaz az igazságérzet, csak az a tisztánlátás hiányzott - csak - , amivel ő rendelkezett.
Igen, lehet, hogy nem is Bajnaiban csalódtam, vagy Gyurcsányban, vagy bárkiben, hanem magamban, és, örülök, hogy, ha 70 évesen is, de végre kész vagyok nyíltan felvállalni.
Egyszer fel kell nőni, nem? :)
Ja: köszönöm.
jáger laszló
Ungár és az LMP helyett jöhet 1 más politika ,mert ez elég langyos!!!
Olyan sárgába hajló zöld,de semmi esetre sem érett ideológiailag,politikailag!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nessy
Mit igértek Péterkének, hogy ilyen pocsékul viselkedett ??? Vagy Anyu kizárja a családi bizniszből, ha nem paríroz?
NKF
Igaza van! A mai ellenzék a Dk-tól az összes tizenvalahány pártocskáig szart sem ér!
jáger laszló
Érdekes
Minden párt a béke híve,mégsem hasonlítanak 1másra,inkább olyan arcnélküliek !!!???
csak ennyi
barátilag
J.L.
izéke
Meglesz a szükséges 5% ,a fidesz nem engedi,hogy eltűnjön a téglája,ha kell szavazatokat fog átadni ennek a ... bezzeg a valódi gondokkal,az emberek bajaival sosem foglalkozik,miért nem áll ki pl Iványi mellett,vagy a kilakoltatások ellen? Semmi valódi aktivitás,csak sunnyog és látszatellenzékieskedik...kétkulacsosnak mondanák a régi ( betyár )időkben
Lepényleső
Alma a fájától..., ha majd messze távolra esik,- és már fel sem ismerhető a fajtájáról?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.