Minden fő útvonalon megnövekedett az Európába tartó migránsok száma, a görög szigeteknél már a hát-nyolc évvel ezelőttihez hasonló aktivitás figyelhető meg, ez pedig a balkáni útvonalon Magyarországra érkezők számában is látszik – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán szombaton.

Orbán belbiztonsági főtanácsadója totális migránshullámoktól retteg

A műsorban elhangzott: újabb jelentős migránshullám veszélyezteti Európát, ami miatt az olaszok zárt táborok építésébe kezdtek, a déli határ túloldalán pedig mindennapossá váltak az összetűzések a migránscsoportok között, továbbá a magyar határőrök naponta mintegy ezer migránst akadályoznak meg az illegális határátlépésben. Eközben Brüsszel ultimátumot adott a tagállamoknak a migrációs paktum ügyében – hangzott el a műsorban.

A belbiztonsági főtanácsadó megerősítette: a migránsok száma mind a három fő – így a spanyol, olasz és görög-balkáni – útvonalon megnövekedett az utóbbi időszakban, de különösen a görög szigeteknél figyelhető meg jelentős – a hát-nyolc évvel ezelőttihez hasonló – aktivitás. Mindez – folytatta Bakondi György – a teljes balkáni útvonalra kihat, így jelentős a terhelés a délszláv államokon és a magyar határon is.

Megjegyezte: csak pénteken mintegy ezer főt kísértek vissza magyar határőrök a kerítés túloldalára, s az is látszik, hogy sokan Románia felől próbálnak bejutni Magyarországra, illetve Nyugat-Európába.

Kitért rá: az sem véletlen, hogy az olasz kormány is intézkedéseket próbál életbe léptetni, zárt táborokat kíván létrehozni és meghívta az Európai Bizottság elnökét, Ursula von der Leyent is a lampedusai migránstáborba, hogy a brüsszeli vezető saját szemével lássa, milyen állapotok uralkodnak Olaszországban.

Rámutatott ugyanakkor arra a tényre, hogy az Európai Unió jelenleg nem a migránsáradat megállítására fókuszál, hanem még mindig az érkezők befogadásának mikéntjéről folyik a párbeszéd.

A szakember felidézte: megjelent az unió migrációs csomagjára vonatkozó elgondolás, amelyet az EU belügyekkel foglalkozó tanácsa minősített többséggel megszavazott, s amelynek értelmében legalizálnák az illegális bevándorlást.

Kifejtette: mindezt úgy kell elképzelni, hogy az embercsempészek által elindított illegális migránscsoportokat legálisan beengednék Európába és ezután szétosztanák a bevándorlókat az egyes tagállamok között.

Bakondi György úgy vélekedett: példátlan és felfoghatatlan lenne az az eljárás, amelynek keretében akár bűnözők, terroristák is szabadon, ellenőrzés nélkül bejuthatnának Magyarországra és az Európai Unióba.

Leszögezte: a magyar kormány elutasítja az új terveket, amelyek megvalósítását szövetségeseivel igyekszik megakadályozni, s elérni azt, hogy a balkáni útvonalon érkezőket az Európai Unió határaitól minél távolabb megállítsák. Hozzáfűzte: a többi EU-s nemzetállam részéről is egyre nagyobb az ellenállás az új brüsszeli tervekkel kapcsolatban.

Forrás: MTI

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Nem kellett volna szabadon engedni az embercsempészeket, te idióta!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Shikari
@Yoda69: Tetszik, hogy van humorod! :-)
Clavigo
@Shikari: Míért nem otthon ,Konstancán téped a pofád,,more ?
nejlontacskó
@simmering73: nem vagyok fidesz hívő, de mostanában rengetegen jönnek, ezt látom szinte minden nap, amikor is, az ötvenötösön megyek Bács-Kiskun megyében Mórahalom és Tompa közötti útvonalon.
Elég nagy létszámú csoportokat szoktak őrizgetni a határvadászok...
Józsipapa
vakondi elvtárs retteg...
már 8 éve...
ómió
@izéke: Onnan tudni, bolsiék agyatlanja, hogy napjában mutatja a TV híradó! Agy nélkül "nem fogod"!?
Havanagi
A fő riogató.Reszkessetek magyarok,a másik kapun meg hozzák be amigránsokat,akik aztán tényleg elveszik a magyarok munkáját.Retkes hazug,tolvaj banda.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.