Az Alaptörvénybe és korábbi alkotmánybírósági döntésekbe ütközik a kormány rendeleti szabályozása a jogsértő akkumulátorgyáraknak biztosított büntetlenségről, ezért a Párbeszéd – ZÖLDEK az Alkotmánybírósághoz fordul. Sem a környezet, sem a magyar állampolgárok egészsége nem áldozható fel az ázsiai akkumulátorüzemek profitszempontjaiért.

Amit az Orbán-kormány csinál, az nemcsak a nemzeti érdekekkel ellentétes, de illegális is

Láthatóan meghökkentek az ázsiai akkumulátorgyárak a bátonyterenyei bontóüzemre kiszabott, a tevékenység felfüggesztését előíró szankciótól, és a nemtetszésüket a kormánnyal is tudatták.

Minden bizonnyal ennek következménye, hogy a kormány most kompenzál, és rendeleti úton előre mentesíti az akkumulátorüzemeket az általuk okozott környezet- és egészségkárosítás következményeitől. Ilyen lehetőséget sem a magyar, sem az európai jog nem ismer:

amit a kormány csinál, az nemcsak a nemzeti érdekekkel ellentétes, de illegális is.

Rendeletben nem lehet törvényi rendelkezéseket (például a környezetvédelmi törvényt) felülírni, ezt egy elsőéves joghallgatónak is tudnia kellene.

Az Alkotmánybíróság korábban kimondta, hogy a környezet- és természetvédelem jogszabályban rögzített szintjét utólag nem lehet törvényesen csökkenteni, vagyis a gyártóknak kiskaput biztosító kormányrendeletek a visszalépés tilalmába ütköznek.

Az Alkotmánybíróság korábban azt is határozatba foglalta, hogy az egészséges környezethez való alapjog legfontosabb intézményes garanciáját a környezetvédelmi hatóságok független működése és csorbítatlan hatásköre jelenti, e hatáskörök rendeleti csorbítása tehát alkotmányos jogot sért.

- írták.

A Párbeszéd – ZÖLDEK az Alkotmánybírósághoz fordul, és kéri az alkotmányellenes rendelkezések megsemmisítését. Egyetlen kínai vagy dél-korai akkumulátorüzem profitja sem lehet olyan fontos, mint a közegészség és az ország környezeti értékeinek védelme.

Forrás: MTI-OS

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gina
Azt tesz ez a tolvaj banda amit csak akar amig ez a nép nem áll végre a sarkára
, hülyének nézik az embereket vészivó tolvaj szemét fidesz szekta
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@Ezodabasz: ...nem gondolom, te bizonyítod itt minden beírásoddal. Ugrálsz mint kecskeszar potyogáskor, azt gondolva, hogy ezáltal leszel nagyfiú...nem érdekel téged sem téma sem hozzáállás hanem folyton azt keresed, hogy pattogj valakivel szemben...hát lelked rajta...de én kitérek...na pá.
Ezodabasz
@Csizmás Kond: Meddő vita. No comment! Nagyfiú:))))
Csizmás Kond
@Ezodabasz: Persze hogy nem vitatod mert nem is tudnád. Ideállítasz egy ezodabaszós névvel, ami arra utal, hogy önmagadat kinevezed elsőrangú szarakodónak, mert ugye a képernyő előtt lehet a nagyfiú szerepét játszani, belekötni a kerítésbe is mert nem lát senki, csak az ugribugri szarakodásaidat kénytelen olvasni...gondolom a harmincötéves születésnapodra rollert kaptál anyukádtól...
Ezodabasz
@Csizmás Kond: tegnap, 18:56 Nyilván elkerülte a figyelmedet, hogy befejeztem a meddő társalgást veled! Hogy a picsába nem bírod ki hogy ne ugass nekem? Én sem bírom ki úgyhogy kénytelen leszek visszapofázni.
1: Mi az amit nem vitatok és nem is tudnám szerinted?
2: Az odabaszós név kifejezetten @Shikari /őrnagy részére készült, de úgy látom rád is nagy hatással van:)
3: Te nem a képernyő előtt szarakodsz és nem ott vagy nagyfiú?
4: Csizmás Kond nick név mire utal? Szeretnél olyan lenni, szép csizmában, karddal a kezedben a szarban járni:)
5: Irtózatos tévedés amit te gondolsz. Nem csak rólam, hanem az egész világról! Ennyire ostoba nem lehetsz. Ismersz te engem annyira, hogy ilyen faszságokat írjál rólam? Rollert kaptam te barom? Hogy jut ilyen faszság a nem létező eszedbe?
Jaaa hogy te helikoptert kaptál, az más.
Menj a picsába!
Csizmás Kond
@Ezodabasz: A nevét mindenki maga választja, milyent választ olyannak látszik és olyannak is nézik...főleg ha még az illető teleszájjal kérkedik is vele...
Ezodabasz
@Csizmás Kond: Lapozzál már! Unalmas nyomorék szöveged! Egy naaagy seggfej vagy! Nem kell válaszolni, főleg ilyen faszságokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.