Az Alaptörvénybe és korábbi alkotmánybírósági döntésekbe ütközik a kormány rendeleti szabályozása a jogsértő akkumulátorgyáraknak biztosított büntetlenségről, ezért a Párbeszéd – ZÖLDEK az Alkotmánybírósághoz fordul. Sem a környezet, sem a magyar állampolgárok egészsége nem áldozható fel az ázsiai akkumulátorüzemek profitszempontjaiért.

Amit az Orbán-kormány csinál, az nemcsak a nemzeti érdekekkel ellentétes, de illegális is

Láthatóan meghökkentek az ázsiai akkumulátorgyárak a bátonyterenyei bontóüzemre kiszabott, a tevékenység felfüggesztését előíró szankciótól, és a nemtetszésüket a kormánnyal is tudatták.

Minden bizonnyal ennek következménye, hogy a kormány most kompenzál, és rendeleti úton előre mentesíti az akkumulátorüzemeket az általuk okozott környezet- és egészségkárosítás következményeitől. Ilyen lehetőséget sem a magyar, sem az európai jog nem ismer:

amit a kormány csinál, az nemcsak a nemzeti érdekekkel ellentétes, de illegális is.

Rendeletben nem lehet törvényi rendelkezéseket (például a környezetvédelmi törvényt) felülírni, ezt egy elsőéves joghallgatónak is tudnia kellene.

Az Alkotmánybíróság korábban kimondta, hogy a környezet- és természetvédelem jogszabályban rögzített szintjét utólag nem lehet törvényesen csökkenteni, vagyis a gyártóknak kiskaput biztosító kormányrendeletek a visszalépés tilalmába ütköznek.

Az Alkotmánybíróság korábban azt is határozatba foglalta, hogy az egészséges környezethez való alapjog legfontosabb intézményes garanciáját a környezetvédelmi hatóságok független működése és csorbítatlan hatásköre jelenti, e hatáskörök rendeleti csorbítása tehát alkotmányos jogot sért.

- írták.

A Párbeszéd – ZÖLDEK az Alkotmánybírósághoz fordul, és kéri az alkotmányellenes rendelkezések megsemmisítését. Egyetlen kínai vagy dél-korai akkumulátorüzem profitja sem lehet olyan fontos, mint a közegészség és az ország környezeti értékeinek védelme.

Forrás: MTI-OS

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gina
Azt tesz ez a tolvaj banda amit csak akar amig ez a nép nem áll végre a sarkára
, hülyének nézik az embereket vészivó tolvaj szemét fidesz szekta
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
gina
Azt tesz ez a tolvaj banda amit csak akar amig ez a nép nem áll végre a sarkára
, hülyének nézik az embereket vészivó tolvaj szemét fidesz szekta
csak úgy....
a rókalelkü toldi györgy szerepében,aki putyinnál a tányért váltja : 0rbán viktor bonbiván
kereső
Ezt nem "illegálisnak" hivják,és mondjuk, hanem törvénytelennek.
twisted metal
@Shikari: Dugig van geci zsidókkal ez az ország és a Fidesz - és mindegyik kurvára kereszténynek hazudja magát!
ÉN...? Keresztény vagyok kurvára! Mondta a buta zsidó a marhavagon árnyékában!
telex.hu/belfold/2023/09/22/lazar-janos-kastely-marhavagon-tiltakozas-akcio
Bayer Zsolt is jó keresztény - buta zsidó létére!
Csizmás Kond
...szerintem sem akkut kéne gyártani, hanem lőszert ukrajnának...sok marhája...
NKF
A törpe pártok majd irányítanak! Annyi eszük van mint egy lopott libának!
dr. prédikátor
az egész fitymasz kormány ILLEGITIM mert csalással kerültek hatalomra!!! ROHADJANAK MEG!!!
izéke
@Maccska: ha ekkora tabu a származás,akkor miért zsidóztok,cigányoztok,négereztek a szó negatív értelmében? Jaa,hogy nektek mindent szabad?!
kakukkmadár
@twisted metal: a te agyad van dugig sötétséggel fotel-rasszista náci féreg. egy olyan országban zsidózni, ahol a te "keresztény" fajtád jóvoltából szinte minden zsidó MAGYAR állampolgárt megöltek, hát ez nem sok észre vall. és azért megnézném a képedet, amikor egy "geci" zsidó vízszerelő vagy villamos kalauz a szádba dug egy kalasnyikovot, mennyire bátor lennél...moslék.
Toller Béla
Valami gondnokot kellene kijelölni ezek mellé, hiszen nem képesek önállóan jól gondokodni. Betegek, vagy mi. A lényeg, hogy képesek nagy bajt okozni maguknak és másoknak is. Teljes mértékben felelőtlenek !
kereső
Már nem csak az olaj/akkumlátorgyár jön keletről, hanem a szabadság is!
Nyírfa
@twisted metal: 07.34

Nem muszáj ám megosztanod velünk, ahogy szétrohad a személyiséged.
jáger laszló
Na és mi köze a Li akkumulátoroknak a németek -angolok-magyarok egészségügyi állapotához!!??
csak szerényen kérdezem!!??
Abszolút semmi!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
twisted metal
@Nyírfa: De muszáj! Istennek tudnia kell, hogy mi az oka ennek! Hogy mit miért csinálok... vagy nem csinálok!
Ebben nincs semmi személyes... Ez egy kórkép az emberiség széthullásáról!
ómió
Az efftársak, bizony, minden áron megakadályoznák iparosításunkat! Úgy a "haladó"!
Nyírfa
@twisted metal: 08.23

Téveszmékkel nem vitatkozunk. Ám gusztustalan, mérhetetlenül unalmas, és rád nézve mélyen megalázó, ahogy tukmálod minenkire a saját kórképedet.
twisted metal
@Nyírfa: Most beszéljünk rólad...
Te miért vagy itt? Hogy jutottál ide... oda, hogy a nyugdíjas éveidet erre pazarlod, amikor annyi minden mást csinálhatnál? (és a kulcsszó a CSINÁLHATNÁL)
Te nem hiszel Istenben, vagyis neked a napjaid meg vannak számlálva és te mégis erre pazarlod a drága időd?
twisted metal
Hű baszd meg, sikerült kiakasztanom egy oldal népét. Ráadásul pont akkor, amikor az amerikai zsidókat védtem...
És a válasz az életre, a mindenségre meg mindenre: 42

@kakukkmadár: Én zsidó vagyok, tehet zsidózhatok - ahogy a négerek niggerezhetnek és a cigányok www.youtube.com/watch?v=KY5MBArxVRk
twisted metal
Őrökké élni szar - ebben az elcseszett világban!
Ti keveritek Gizikét a gőzekével!
dr. prédikátor
@Shikari: nyikari oláh himringyó fasznyelő!!! mé nem takarodsz már a retkes cigánykurva anyádba te bűzlő szarkupac!!!
Menőmanó
@kereső: 08:13 A szabadság még mindig nyugatról jön, csak a zsirdisznó úgy döntött, hogy nem kell az nekünk.
kereső
@Menőmanó: Annak jön nyugatról, aki el is fogadja azt. Na, de mi?? Nekünk nem az kell- hanem orbán&Coo, a tolvajok és a szószegők királya. Mert minden ocsmányságát nemzeti szinekbe öltözteti- meggyalázva a magyar trikolórt. Mostan a "liberális métely" az ellenség- holott a liberális állam = szabadság és a jogállam.
Menőmanó
@Maccska: Akik itt gyarmatosítanak, azok kínaiak, oroszok azeriek, meg hasonlók. Nekik vagyunk eladósodva, az unió ingyen pénzt adna, de az nem kell, mert útjában áll a diktatúra kibontakozásának.
twisted metal
@Nyírfa: 0841- A ti kórképeteket - ugye ezt akartad írni?
Menőmanó
@Maccska: Orbán megsérti az összes uniós jogot, a jogállamiság alapfeltételeit, amihez az uniós pénzeket kötötték, s ha emiatt visszatartják az uniós pénzeket, az szerinte jogsértés. Méghozzá saját logikája szerint azért, mert sérti az ő jogát ahhoz, hogy áthágjon minden törvényt, és ne viselje annak következményeit, hanem azt csinálhasson, amit akar. Ha nem teljesíti a feltételeket, neki akkor is jár minden. Ez az Orbán-törvény.
Orbán ellenségei: szabályok, törvények, mások jogai, nemzetközi szerződés, uniós alapokmányok, alkotmányos jogok és a józan ész. Orbán Magyarországnak nevezte magát, az önkényhez való jogát pedig Magyarország szabadságával azonosította, amit korlátozni akarnak. Hát ez tényleg felháborító, igaz, macsek?
Peller Anikó
@Moccska: A kisebb 'államok' nem az államok érdekeiért kampányolnak, hanem a vezetők fékezetlen "szabadságáért" amire a viktorbánunk olyannyira büszke. Te meg olyan kibaszottul hülye vagy, hogy folyton átsüt rajtad a havasi 'kultúrád'.

Gyengeelméjű vagy a nikkjeiddel együtt.
Havanagi
Nem kell semmiféle alaptörvény,alkotmány, törvények,ezzel a húzással ezeknek BEFELLEGZETT!Bóvli az ország, a pohos visszaél a teljhatalmával,ő hoz egyedül mindenféle szabályt,amit csak akar.Ezt akarta ez a séla nép???Minek a munkavédelmi,tűzvédelmi hatóság,minek az OÉSZ,minek a jog stb.stb...?Annak ad felmentést,akinek akar, ócska hazaáruló!
twisted metal
Én az vagyok, aki nem dől be hazugságoknak - az ellenzék részéről sem.
Mi az ellenzék legnagyobb hazugsága?
Hogy ők az ellenzék!
Jó neki így - az ellenzéknek - semmit csinálva kurva sok pénzért !!! És nincs felelősség!

BUTA MAGYAROK!
Menőmanó
@twisted metal: Ritkán értek egyet veled, de ez így igaz.
balos
@Shikari: megint ide toloncolód a muszka baszott családod?Már olyan uncsi,mikor azereszről osztód a kultúrhányást!Bár erre mindig volt vevő a "köreidben"csicska--köcsög !
gamer
Most éppen ki vagyok? A faszomat se e érdekli!
gamer
Biztos, hogy nem urlkókodsz 2030-ig,
Leöllek, mint a disznót, te geci !
Én egyedül !!!
Már rajta(d) vagyok...
Ezodabasz
Ezek nem magyar gyárak! A magyar embereknek ezekből csak káruk származik. Milyen érdek rejtőzhet a szándék mögött azt nem nehéz kitalálni! Magyarok élőhelyét egyetlen kormány sem áldozhatja fel semmilyen érdek miatt! Pusztulásra ítéli a magyar földet? Területeket és olcsó munkaerőt biztosít nekik a kurmány!?! Vajon miért?
A lakosság érdekei és egészsége nem számít, csak a pénz és a hatalom!?!
Ezodabasz
@Csizmás Kond: ma, 07:49 Lőszer és tankok helyett valóban jobb választás az akku:))...Icipici probléma azért akad: Magyar akkugyárban magyar munkaerővel! Így nem tiltakozna senki!
Csizmás Kond
@Ezodabasz: Tudtommal senkinek nincs megtiltva hogy magyarként ott dolgozzon...
Ezodabasz
@Csizmás Kond: Nem az a legnagyobb probléma hogy magyarként ott dolgozhasson vagy sem, de látom nem érted. Sebaj...
Ezodabasz
@gamer: ma, 17:03 Engem nagyon érdekel! Más neveken is ugyanaz vagy, mire jó ez? Ölni akarsz te mint Istenhívő? Miért?
Isten elintézi(azt mondtad) így, ez nem a Te dolgod! Remélem azért tisztában vagy vele, hogy Isten az abban a formában nem létezik amit a hívők elképzelnek. A végtelen univerzum minden egyes eleme, anyaga és élőlénye az egyetlen Isten és ez maga a természet! Ez rengeteg sok kis Istenből áll...Az emberiség csak egy bolhaszar ebben a nagy egészben. Egymást hülyítik évezredek óta a varázslók nagy manitukkal, görög Istenekkel aztán ráharaptak ezekre a marhaságokra a politikusok, mert ezeket a faszságokat a huszonegyedik században a smart emberek elhiszik!!! A fent említett "nagy" természet (Isten) úgy működik, hogy nem kell beavatkoznia, nem szabályoz, mindent megenged és ettől tökéletes! Egyetlen törvénye van: Az egyensúly fenntartása amihez szintén nem kell beavatkozás. Ami/aki túlburjánzik az elpusztul. A fák sem nőnek az égig az elnyomott aljnövényzet a felszínre tör és ha túlburjánzik elpusztul. Persze megértem hogy nehéz megérteni egy emberöltő alatt a végtelen időben történő dolgokat, de azért gondold át.
jáger laszló
Akkugyárak pedig lesznek MO-on!!
Kérdés csak az hogy mennyi és hol!!!
No és ki lesz a munkaerő!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Csizmás Kond
@Ezodabasz: ..nyögd már ki mi az a legnagyobb probléma amiért itt irkafirkálsz ?
ómió
@koszpeko: Annyira magatokra ismertél, hogy még a hazudozó bolsi egótokat is másokra hazudnád!?
Ezodabasz
@Csizmás Kond: Semmi baj, csak az ostoba barmokkal van egy pici apró probléma, akik nem értenek semmit vagy csak nem akarják látni a valóságot. Olvasni tudsz? Az már előny! Értelmezni/megérteni/felfogni egy néhány mondatot és úgy reagálni? az már nehéz? Gyengébbek kedvéért megismétlem: "Ezek nem magyar gyárak! A magyar embereknek ezekből csak káruk származik. Milyen érdek rejtőzhet a szándék mögött azt nem nehéz kitalálni! Magyarok élőhelyét egyetlen kormány sem áldozhatja fel semmilyen érdek miatt! Pusztulásra ítéli a magyar földet? Területeket és olcsó munkaerőt biztosít nekik a kurmány!?! Vajon miért?
A lakosság érdekei és egészsége már nem számít, csak a pénz és a hatalom!?!"
...Kinyögjem még egyszer a kedvedért?:))
Ezodabasz
@utánam a vízözön: 2220 Ez nem kritika volt csak leírtam amit gondoltam. Szeretem az írásaidat azért mert őszinte vagy, azt írod amit az adott hangulati állapotodban gondolsz. Ez itt egy virtuális kocsma(szerintem). Annyiból jobb mint a valódi, hogy nem kell odamenni és nem verik szét egymás fejét söröskorsóval akik nem értenek egyet:)))
Vannak azért veszélyei a virtuális gondolatoknak! Olyan láncreakciót indíthat be ami képes a valóságba betörni! Ha a megvezetett ember elhisz valamit akkor azt mindenféle tapasztalat vagy bizonyíték nélkül kész tényként fogja tálalni a többieknek. Az hogy elhitte az az ő magánügye, de ha olyasmit terjeszt amire nincs bizonyíték, vagy működő modell/élő példa az büncselekmény! Ezt a fenti két mondatot nem tudom miért írtam...
Nyugi olyan vagyok mint Te csak sokkal gátlásosabb későn érő típusú. Nem fogunk összeveszni az Istenes témán!
Szeretném feszegetni a tisztánlátás végett:) Benne vagy?
Csizmás Kond
@Ezodabasz: ...ha tényleg olyan okos és művelt lennél mint amilyennek képzeled magad maghalnál szégyenedben...
...és gyárak...építs, hozz létre, alkoss és mutasd meg hogy kell...mert pofázni csak a buták szokása...
Ezodabasz
@Csizmás Kond: Én építsek gyárakat te szerencsétlen! Működő Magyar gyárak voltak amiket vagy eladtak, vagy teljesen tönkretettek ezek a dilettáns barmok. Tudod hogy működik a "virágzó" gazdasági modell? Tönkretesszük, szarér-hugyért megvesszük, állami közpénzből, aztán megtámogattatják, a pénzt kiveszik és lepusztulva ott hagyják mint a szart!
Ismételten felhívnám a figyelmedet, hogy: Ezek az autógyárak és akkugyárak NEM MAGYAR GYÁRAK és nem a Magyarok érdekeit képviselik! Pofázni tudsz csak te gyökér mert annyira buta vagy mit egy segg!
Nyugi köcsög szükség van rád, mert nélküled és a hozzád hasonló ostobák nélkül nem lenne viszonyítási alap.
Te biztos olyan okos és művelt vagy mint amilyennek képzeled magad, de ez relatív:) Viszonyítási pont? Honnan méred, talán a holdról?
verőce21
Majd hozunk rá törvényt és legális lesz..., visszamenőleg is!
Diktáljátok csak, mit adjak be 23:58-kor...? :)
Csizmás Kond
@Ezodabasz: Szerencsétlen az anyád bús keserves valaga...és az abból kipottyant odabaszott barom aki te vagy...és a gyárakat a szocik adták el...akiknek ma a leszármazottjai seggét nyalod...
Nyafogni, bőgni, kérni ahogy látszik megtanultál...próbálj meg tenni, alkotni, megélni és ne mindent mástól várni !
Ezodabasz
@Csizmás Kond: VakKond úr! Nyugi! Leszarom hogy kinek a valagát nyalod és nyafogsz, bőgsz kérsz mert azt tanultad!
Te dolgod. Te tényleg ennyire vak vagy? Nem tudok veled mit kezdeni mert tök hülye vagy, fújod a magadét vagy amit a szádba mantráztak. Sajnállak.
Ezodabasz
@utánam a vízözön: Értelek. December 25.-ig várok:)
Ezodabasz
Jajjj persze hogy nem vagyok "olyan"! Azért írtam olyat hogy ne kelljen válaszolnod:) Ugrott az idő: Dec 26.
Istenről csak privátban. Jobb ha nem tudják meg az igazságot sem a hívők, sem az ateisták...sem a több ezer éve ebben nyomuló ultrák:) Véletlenek és szerencse nincs.
Jó a zene:)) www.youtube.com/watch?v=h0ffIJ7ZO4U
Csizmás Kond
@Ezodabasz: ...szarod a szót...mert neked csak erre futja...én kitérek...
Ezodabasz
@Csizmás Kond: ma, 13:44 Te VakKond! Persze hogy kitérsz, mint a hozzád hasonlók akik szintén nem tudnak/akarnak részt venni semmilyen értelmes vitában. A veszekedés és a vita nem ugyanaz. Valószínűleg kifogytál az érvekből...
Azt írok amit akarok és amit gondolok! Ez a lehetőség neked is megadatott. Árulkodó jel ha a terelést/kitérést választod!
Szard te is a szót bátran!
Csizmás Kond
@Ezodabasz: Az amit itt te folytatsz az nem vita hanem a balfaszságod kiélése. Nevezgeted a vitapartnert, erőlteted a saját marhaságaidat stb. Amúgy sem vitázni kell itt hanem leírni a véleményt az adott cikkről, civilizáltan, művelten stb, és nem a másik beírását piszkálni ahogy te teszed...tehát, kitérek...mert ökör elől mindig kitérek.
Ezodabasz
@Csizmás Kond: Civiláltan, művelten??? Ez komoly? Ideszarod a véleményed de nem vagy képes kiállni érte és megvédeni?
Az meg mire jó VakKond úr? Az adott cikk vitaindító jellegű(általában). Ha nem tetszik amit írsz akkor odabaszok:))).
Ha tetszik neked, ha nem!
Ezodabasz
@Csizmás Kond: Látod milyen civilizáltan, művelten tudsz hozzászólni a cikkhez? Mindenki magából indul ki, azt csiripelik a madarak:) ..aki ökör az is marad...és a kóró nem ringatja a kismadarat:)
Csizmás Kond
@Ezodabasz: ...ilyen ez, kivel hogy kell...pl ökörrel ökörül...
Sámannus
Gyerekeim állítsátok meg ezt idióta siketfajd kecskebaszót.
Ezodabasz
@Csizmás Kond: Látod-é azt VaK-Kond, hogy pont úgy bánok veled mint egy idióta ökörrel? Sajnálom hogy csak a bájgúnár stílust érted:)) Miből gondolod hogy én ökör vagyok? Írtam bármit amiből ezt a ledegradáló következtetést levontad?
Te már írtál olyan faszságokat, hogy a napnál is világosabb hogy mennyire ostoba birka vagy! Szerinted ez az egész rólam vagy rólad szól? A Te vagy az én véleményem szerinted számít itt ezen a picsányi látogatottságú oldalon? Érted VakKond, vagy siket is vagy?
Csizmás Kond
@Ezodabasz: ...nem gondolom, te bizonyítod itt minden beírásoddal. Ugrálsz mint kecskeszar potyogáskor, azt gondolva, hogy ezáltal leszel nagyfiú...nem érdekel téged sem téma sem hozzáállás hanem folyton azt keresed, hogy pattogj valakivel szemben...hát lelked rajta...de én kitérek...na pá.
Ezodabasz
@Csizmás Kond: Meddő vita. No comment! Nagyfiú:))))
Csizmás Kond
@Ezodabasz: Persze hogy nem vitatod mert nem is tudnád. Ideállítasz egy ezodabaszós névvel, ami arra utal, hogy önmagadat kinevezed elsőrangú szarakodónak, mert ugye a képernyő előtt lehet a nagyfiú szerepét játszani, belekötni a kerítésbe is mert nem lát senki, csak az ugribugri szarakodásaidat kénytelen olvasni...gondolom a harmincötéves születésnapodra rollert kaptál anyukádtól...
Ezodabasz
@Csizmás Kond: tegnap, 18:56 Nyilván elkerülte a figyelmedet, hogy befejeztem a meddő társalgást veled! Hogy a picsába nem bírod ki hogy ne ugass nekem? Én sem bírom ki úgyhogy kénytelen leszek visszapofázni.
1: Mi az amit nem vitatok és nem is tudnám szerinted?
2: Az odabaszós név kifejezetten @Shikari /őrnagy részére készült, de úgy látom rád is nagy hatással van:)
3: Te nem a képernyő előtt szarakodsz és nem ott vagy nagyfiú?
4: Csizmás Kond nick név mire utal? Szeretnél olyan lenni, szép csizmában, karddal a kezedben a szarban járni:)
5: Irtózatos tévedés amit te gondolsz. Nem csak rólam, hanem az egész világról! Ennyire ostoba nem lehetsz. Ismersz te engem annyira, hogy ilyen faszságokat írjál rólam? Rollert kaptam te barom? Hogy jut ilyen faszság a nem létező eszedbe?
Jaaa hogy te helikoptert kaptál, az más.
Menj a picsába!
Csizmás Kond
@Ezodabasz: A nevét mindenki maga választja, milyent választ olyannak látszik és olyannak is nézik...főleg ha még az illető teleszájjal kérkedik is vele...
Ezodabasz
@Csizmás Kond: Lapozzál már! Unalmas nyomorék szöveged! Egy naaagy seggfej vagy! Nem kell válaszolni, főleg ilyen faszságokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.