2023 júliusában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 559 100, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 385 600 forint volt. A bruttó átlagkereset 15,2, a nettó átlagkereset 15,1 százalékkal nőtt, a reálkereset pedig 2,0 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest – jelentette hétfőn a Központi Statisztiakai Hivatal (KSH).

Orbánék szerint szerint 559 100 forint volt az átlagkereset

A rendszeres (prémium, jutalom, egyhavi különjuttatás nélküli) bruttó átlagkereset 526 800 forintra becsülhető, 15,6 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. A rendszeres bruttó átlagkereset a vállalkozásoknál 529 000, a költségvetésben 516 800, a nonprofit szektorban 532 700 forintot tett ki, 16,1, 14,7, illetve 12,5 százalékkal emelkedett egy év alatt.

A nettó átlagkereset kedvezmények nélkül 371 800, a kedvezményeket figyelembe véve 385 600 forintot ért el, 15,2, illetve 15,1 százalékkal magasabb volt, mint 2022 júliusában.

A reálkereset 2,0 százalékkal csökkent a fogyasztói árak előző év azonos időszakához mért, 17,6 százalékos növekedése mellett.

Forrás: MTI

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
A statisztikai hivatal is a mindenkori kurmány egy nemi szerve!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
A statisztikai hivatal is a mindenkori kurmány egy nemi szerve!
Eladott Ország
Látod mit tett velünk a 13 éve uralkodó dollárbaloldal? Ez még fényezve is nyomor. A legtöbb munkavállaló 180-250 ezret keres nettóban, vagy még ennél is kevesebbet, legalábbis ez tapasztalat széles körében. Ráadásul nagyon sok helyen idén egy fillért nem emeltek a béreken, miközben az infláció meghaladta a 25%-ot ,azon belül az élelmiszerinfláció meghaladta az 50%-ot is, tehát reálbércsökkenés következett be nagyon sok munkavállalónál. Nyugat-Európában ennek a kétszeresét, háromszorosát lehet megkeresni, és ott már 5-6%-ék körűl van az infláció, vagy még ennél is alacsonyabb. És akkor a tanárok, az ápolók, és ápolónők, a szociális ágazatban dolgozók gyalázatosan alacsony fizetéséről még nem is beszéltem. A gazdasági válság, és a megélhetési válság egyre jobban érezhető ,drasztikusan csökkent a boltok forgalma nagyon sok honfitársunk kerűl a létminimum alá, vagy csúszik mélyszegénységbe, és ez mind az orbán rezsim elb@szott, és elhibázott gazdaságpolitikája miatt van (nem Soros, Brüsszel, Gyurcsány, dollárbaloldal, háborús infláció, Pirézek, Zelenszkij, Biden miatt), és azért, mert az iparszerű LOPÁSSAL nem tud leállni a csuti varangykirály, és mocskos bűnbandája.
ágimami
Az a baj, hogy ezeket a számokat még nagyon sokan komolyan veszik és el is hiszik!!! (BÁRCSAK ÍGY LENNE, akkor nem lenne ekkora szegénység M.országon!!!)

A KSH mindig is olyan számokat közöl, aminek köze nincs a valósághoz!!!

@Eladott Ország: Egyetértek az általad leírtakkal!!!
ágimami
@ágimami: Ez még lemaradt, de lehetne tovább sorolni!!

ˇ"A reálkereset 2,0 százalékkal csökkent a fogyasztói árak előző év azonos időszakához mért, 17,6 százalékos növekedése mellett."
Aki Én
Még akár igaz is lehetne. Papíron.
A baj az, hogy az ország 80 százaléka ennek közelében sincs.
Ez egy nagy szemfényvesztő butaság ómió féle agyhalottaknak.
ómió
Már a KSH-ban is a "Zorbánt" hazudjátok, efftársak!?
rakitics41
Volt egy korábbi nóta, az volt a címe hogy "Mesélj a nőkről!"Ez az átlagkereset is ugyanabba a mesébe illik mint a nőkről szóló mese.A Csillagokból is látszó egy két átlagkereset viszi fel 530 ezer forint felé s bruttó átlagát, de a valóság messze nem ez..Ha valaki a az emberek zöménél vizsgálja a bruttó átlagot akkor jó ha 350 ezer forint meghaladja a nettó pedig 250 ezer forint környékén van.Az ilyen közlések csak hergelik az embereket, mert az itt közölt átlagjövedelemhez senkinek nem hasonlít a tényleges jövedelme.Miért bosszantja a kormány és a cikk írója az alvó oroszlánt?
Eladott Ország
@ágimami: KSH = Központi Siker Hálózat. És ezt miből számolta ki? Matematikus ön , vagy miből? Ne vicceljen már.
uploads.disquscdn.com/images/0974cb1bbb6f15f02bea42a8fc2c7aac4fb5978e154fa7736a40a6e47309cd86.gif?w=800&h
Ezek szerint én egy másik Magyarországon élek, de szívesen átköltözöm KSH Magyarországra ha ilyen sokat lehet keresni. Nincs mese, megint el kell magyarázni az embereknek, hogy több a pénzük: A Rákosista híradó ezúttal tudományos magasságokba emelkedett. Szilágyi Béla, a híradó gazdasági szakújságírója (?!), aki diagramon ábrázolta, hogy mennyire nem drágul Magyarországon az utóbbi időben semmi. Ez azonban így még mindig erősen felsőfok, úgyhogy szavakkal is elmagyarázta: több pénz = több elkölteni való. Köszönjük, Béla, anyád nem kerestett, mert sokat emlegetik?
uploads.disquscdn.com/images/1e1d78ba43e60be76da8af714a69a3ffa346d99ea3d7eb57d22b057d34e1bd07.jpg
Nessy
A KSH adatai, amelyek egykoron valóban korrektek voltak, mára már csak a kóbor apácák megtévesztésére alkalma! Vannak olyan munkavállalók akiknek a bére be sem kerül a felmérésbe, ami egyébként is egy mezei számtani átlag!. Elég pár 5 milliós vezető, és egy kisebb cég átlagbére magasabb lesz a a valóságnál!
Eladott Ország
Elveszik a Gálvölgyi show meg hasonlók kenyerét. Szilágyi Béla gazdasági szakértő. A holnapi adásban Béla azt is megmagyarázza, hogyha több adót fizetünk és minden drágul, akkor szintén többet lehet majd költeni. Közgarázdaságtudományi Egyetem Ámítástechnikai’ Kar professzorának előadását látták. Béla a kontraszelekció tökéletes példánya. Köszi Béla hogy szólsz hogy jobban élünk, magamtól észre sem vettem volna. Erről az jutott eszembe, hogy mivel a vonalak felfelé tartanak, boldog vagyok. Több pénzből többet lehet adózni, több pénzből több a rezsi, több pénz egyenlő boldogabb ember, meg egyébként is gyémántdiplomás közgazdÉSZ’ vagyok. Tudtam én, hogy miért nem nézem a "királyit"! A szavazatokat is igy számolhatták össze, hogy nyerni tudtak! Eddig nem értettem, de most már tisztább a kép. Ha ilyen remek szakemberek állnak mellettük, milyen problémájuk is lehetne.
youtu.be/M4CjfieC1g0
Amit az átlagfizetésről tudni kell. Így jönnek ki a szép KSH adatok az átlagkeresetről. Olyan ez mint az öregség: nagyot hallok, kicsit látok.
i.pinimg.com/originals/ab/00/e6/ab00e645a69b3485861a0ab37acc3bb5.jpg
A pártállam/állampárt által irányított, illetve utasított KSH ( Központi Siker Hálózat) adatai sem érnek egy fabatkát sem, úgy mint a kormány.
biztonsagpiac.hu/wp-content/uploads/2015/06/forint-fabatka.jpg
Havanagi
Ebben a geci 5 milliós fizetése is benne van.Milyen jól javítja az átlagot.
Aki Én
@ómidióta a káros bolsi: Nem balfasz, a KSH kormányfüggetlen, a kormánynak meg semmi köze orbánhoz. Így ő áll tőle a legtávolabb.
Jesszusom...
Kovács Máté
ha jorbán mondja basod bizti igy van a valoság azonban elég kiábrandito ezen a téren basod
bence
Ilyen eredmény jön ki amikor a százmilliókat keresőket párhuzamba veszik a 100 ezer Ft jövedelműekkel !
szaboria1
Itt az idő, hogy benyújtsák a számlát azok akiknek nem éri el ezt az összeget a keresetük.
colibri
Aha, mondjam, vagy mutassam? Bemutatok én orbáncnak egy jó nagyot, kár, hogy nem látja!
ómió
@AkikretÉn efftárs: Csak nem azt hazudnád, bolsiék szarkupaca, hogy a KSH utoljára még a "reggel, éjjel meg este" egyfolytában hazudozó Böszme gazdádék idejében volt független!? Vagy csak akkor "laktál be" úgy igaziból utoljára bolsi hazugságszarral!? És azóta, mint tetvesbolsi "rászoruló éhezel"!? Szarkupac efftárs! Nincs "szociális háló"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.