Egy év alatt 74 ezer forinttal nőtt a bruttó kereset, hamarosan újra növekedésnek indulhatnak a reálbérek – írta közleményében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

Örömhírként tálalja a minisztérium, hogy rosszabbul élnek a magyarok

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2023 júliusában 559.100 forintra emelkedett a bruttó átlagkereset, így egy év alatt 74 ezer forinttal, azaz 15,2 százalékkal nőtt az átlagbér.

Ezzel a dollárbaloldal kormányzásához képest már több mint 356 ezer forinttal magasabbak az átlagos fizetések, a minimálbér, a garantált bérminimum és az átlagbér is gyakorlatilag megháromszorozódott.

- írták.

Júliusban a reálbérek mindössze 2 százalékkal csökkentek annak köszönhetően, hogy a Kormány szankciós infláció elleni küzdelme egyre látványosabban érhető tetten az adatokban: az olyan célzott intézkedések, mint például a kötelező akciózás vagy az online árfigyelő rendszer először letörték és jelentősen csökkentették a szankciós inflációt.

A Kormány célja változatlan, év végére egy számjegyűre fogja csökkenteni a háború és az elhibázott szankciók miatti inflációt, ennek érdekében fellép az árspekuláns multik indokolatlan áremeléseivel és trükközésével szemben is.

Az infláció csökkentésének köszönhetően egyre közelebb kerül a reálkereseti fordulat, így a reálbérek csökkenése augusztus-szeptemberben megállhat, majd újraindulhat a fizetések vásárlóerejének növekedése, mint ahogy az az elmúlt években már megszokottá vált. Mindez hozzájárulhat a fogyasztás, valamint ezáltal a gazdasági növekedés helyreállításához is.

- írták, úgy hogy voltaképpen 2%-al rosszabbul élnek a magyarok mint egy éve.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@KisTehen: Bocika! Miután az olcsóbb volt, mint a Balaton pihenés! Tudja, vannak akik yachtoznak, vannak akik egész évben spórolnak erre az egy hét pihenőre, és sokan vannak, akik a Járda szigeteken nyaralnak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Dr. Proktor: Na, nagyon meg kell most azért dolgozni, látva hogy a szankciók nem hatásaként gyakorlatilag a földön ül a rubel.Dollárt meg nem hiszem hogy olyan nagyon osztogatnának- hiszen már nincs is nekik.
csak úgy....
@verőce21: = veröce 12 a fiatalkorú,szellemileg megcsökött furkó! :)
legalább cifráznád az unalmas agyrémeidet!
simmering73
"Ez aztán igen! A Gazdaságfejlesztési Minisztérium olyan hivatalos közleményt adott ki, amit biztosan megsüvegeltek volna még a Rákosi-érában is. Már meg sem próbálnak úgy tenni, mintha a közleményeiket nem ugyanabban a propagandaközpontban gyártank ugyanazok, ugyanarra a sablonra, ahol a Fidesz közleményei is készülnek. Bátorkodtam kiemelni egy hivatalos minisztériumi közleménybe a világ egyetlen pontján sem illő minősítéseket, hazugságokat és másra mutogatásokat. A valósághajlítás és a felelősséghárítás már nagyon megy, már csak kormányozni kellene megtanulni. És jó lenne elmagyarázni azt is, hogy miért csak Magyarországot üldözi a balsors, miért csak itt van szankciós infláció, meg háborús infláció és árspekuláns multik? Miért nálunk a legmagasabb az infláció az egész unióban, más országok hogyan úszták meg azokat az elkerülhetetlen gazdasági hatásokat, melyeket egyedül csak hazánk nem tudott megúszni? Lehetséges, hogy máshol hozzáértő szakemberek vezetik az országot, kevesebbet lopnak, jobban dolgoznak, és nem nézik ennyire hülyének a választópolgárokat?"
kolozsvaros.com/rovidek/a-valosaghajlitas-es-a-felelossegharitas-mar-nagyon-megy-mar-csak-kormanyozni-kellene-megtanulni/
simmering73
@KisTehen: 11:03 Te tényleg ilyen hülye vagy? Mindent beszopsz?
11:08 És tedd takarékra a mocskos pofádat fidkány.
Eladott Ország
@Maccska: ma, 12:40 ♣ Az infláció növekedése a bűnöző cigány geci és a maffiaállam hibás gazdaságpolitikája! Nálunk a legmagasabb, sőt az élelmiszert tekintve világviszonylatban is élenjárunk, nem csak Európában! Mi az oka az inflációnak ? A: Háború, B: Szankciók, C: A multik nyerészkedése, D: Az ukrajnai olajvezeték
A helyes válasz: a fidesz és a lopások!
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/380394224_599675742321626_4044165569307504245_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=5614bc&_nc_ohc=hzLZaVGE8HoAX81EkPJ&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfDH-d_aTZt2a7jzBFkfu5PbWBQoqh0jKS-Y0WYAUjx2Vg&oe=65161447
Az infláció hangyaf@asznyi csökkenése után az egyszámjegyűre még várni kell, mert az üzemanyag ára nő és a forint permanensen romlik, a geci újra bevezeti az ársapkát, ami a hadikommunizmusra jellemző és a haveri kapitalizmusra, nem a piacgazdaságra. A múltik korábban is mindig akcióztak a geci nélkül is! A fák sem nőnek az égig az árak sem, mert nem lesz vásárlóerő, ígyis drasztikusan csökkent, és a csökkenő állami bevételt még a világbajnok ÁFA sem tudja kompenzálni. Öngol lett! A fokozódó bizonytalanság és a mélyülő válság felelőse nem Brüsszelben, hanem a budai Várban található, maga a csúti csóka a hunyó.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/380690281_1008555327054270_1140682894351847416_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=6a0516&_nc_ohc=Yn0gBDXXJOcAX9aqAvP&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfBMbEAAkl1nI8s1tc2gdQBRWXATDdTT7BaFk3q6StrptQ&oe=651626A8
Úgyhogy ne gratulálj a gecinek és bűnöző bandájának, nagy kérdés még, hogy meddig szopunk, mert nincs vége! Messze van még a bingó ideje, ha egyáltalán eljön.
Dr. Proktor
Alacsonyabb intelligenciaszintű és kevésbbé fineszes, de fideszes fórumtársaink felvilágosítására csak annyit, a fizetésemelést nem a kormány hanem a munkáltató adja, a bérekre rakódó és imigyen emelkedő közterheket viszont a kormány zsebeli be!
Az elrendelt fizetésemelések főként a kormányt gazdagítják...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.