Egy év alatt 74 ezer forinttal nőtt a bruttó kereset, hamarosan újra növekedésnek indulhatnak a reálbérek – írta közleményében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

Örömhírként tálalja a minisztérium, hogy rosszabbul élnek a magyarok

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2023 júliusában 559.100 forintra emelkedett a bruttó átlagkereset, így egy év alatt 74 ezer forinttal, azaz 15,2 százalékkal nőtt az átlagbér.

Ezzel a dollárbaloldal kormányzásához képest már több mint 356 ezer forinttal magasabbak az átlagos fizetések, a minimálbér, a garantált bérminimum és az átlagbér is gyakorlatilag megháromszorozódott.

- írták.

Júliusban a reálbérek mindössze 2 százalékkal csökkentek annak köszönhetően, hogy a Kormány szankciós infláció elleni küzdelme egyre látványosabban érhető tetten az adatokban: az olyan célzott intézkedések, mint például a kötelező akciózás vagy az online árfigyelő rendszer először letörték és jelentősen csökkentették a szankciós inflációt.

A Kormány célja változatlan, év végére egy számjegyűre fogja csökkenteni a háború és az elhibázott szankciók miatti inflációt, ennek érdekében fellép az árspekuláns multik indokolatlan áremeléseivel és trükközésével szemben is.

Az infláció csökkentésének köszönhetően egyre közelebb kerül a reálkereseti fordulat, így a reálbérek csökkenése augusztus-szeptemberben megállhat, majd újraindulhat a fizetések vásárlóerejének növekedése, mint ahogy az az elmúlt években már megszokottá vált. Mindez hozzájárulhat a fogyasztás, valamint ezáltal a gazdasági növekedés helyreállításához is.

- írták, úgy hogy voltaképpen 2%-al rosszabbul élnek a magyarok mint egy éve.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@KisTehen: Bocika! Miután az olcsóbb volt, mint a Balaton pihenés! Tudja, vannak akik yachtoznak, vannak akik egész évben spórolnak erre az egy hét pihenőre, és sokan vannak, akik a Járda szigeteken nyaralnak!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Péter2
A jobboldalnak a negatív siker is sikertörténet , láttuk már egypárszor , de hát kinek mint intéz a kormánya ! Nem baj , mert fáj nekik is !
gina
Hazugságokra ,önfényezésre ,lopásra van ez a fidesz szekta felépitve.,aljas patkámyok
Nessy
Aki a jelenleg közölt adatokat elhiszi, szamarabb a lónál! Különös tekintettel az átlagbér tekintetébe!
Nessy
@KisTehen: Bocika! Miután az olcsóbb volt, mint a Balaton pihenés! Tudja, vannak akik yachtoznak, vannak akik egész évben spórolnak erre az egy hét pihenőre, és sokan vannak, akik a Járda szigeteken nyaralnak!
Havanagi
Miért ne örülne?! "Sikeresen" halad a célja felé,ami nem más,mint az ország teljes tönkretétele!Fölösleges leírni,mert már sokan leírtuk, azt a mérhetetlen pusztítást(anyagi,erkölcsi),amit eddig tettek és tesznek folyamatosan.Ezért örülnek!!!
Nessy
@KisTehen: Azért járnak a határokhoz közel élők a szomszédba tankolni, bevásárolni!
Nessy
@KisTehen: Ezt a kommunikációs szintet meghagyom magának!
csak úgy....
0rbánnak az a mázlija,hogy ebböl a @KisTehen: fajtából több csordával és a shikari féle birkákból, szintén több nyájal rendelkezik! :) ezek az idióták tüzbe mennének érte, még ha át is baxxa öket..
elkorcsosult,buta fideszmagyarok!
Aki Én
@KisTehen: 10:57 És az hány százaléka a lakosságnak, te buta suttyó?
Eladott Ország
A román csókátol ugyan mit is várhatnánk. A mellékelt fotón jól látható azért, hogy fosik a cigány, valami nem kerek, agyilag sem. A rubeljobboldallal mi újság geci?! Putyintól vagy az EU-tól mindegy csak jöjjön a pénz... „Szopok, nyalok, gombot varrok!”
uploads.disquscdn.com/images/5a7878edbbc0e737e9317aca39dab52c8c3c4c253916cab259331f4b7a121cdc.jpg?w=800&h=590
Toller Béla
Érdemes lenne kielemezni ezt a "jobban élünk, mint" c. kijelenetést ! Mert minden a viszonyításon múlik. int a szonszédok ? Mint mi száz évvel ezelőtt (nem is éltünk). Vagy jobban élnénk, mint 50 évvel ezelőtt ? Ami azt jelenti, hogy több kacatunk van ? Vagy mit jelent ?
Eladott Ország
Az infláció csökkentéséhez az állami maffiának semmi köze. A multik mindig is akcióztak és figyelték egymás árait,a csúti csóka nélkül is. Ez nem vonatkozott sajnos a magyar triumvirátusra' CBA -ra Coop-ra és a Real-ra. Náluk az árak továbbra is az egekben vannak a multikhoz képest, a bérek meg béka...alatt.
Qqberci
"Egy év alatt 74 ezer forinttal nőtt a bruttó kereset"

És havi 500 ezerrel vikkancs fizetése...
Eladott Ország
@KisTehen: Örömhír: „Elérték a teljes foglalkoztatottságot. Mindenki azzal foglalkozik miből fog megélni.” (Hofi)
www.bikuci.hu/wp-content/uploads/2023/01/326235453_862400561545689_4794340304122439637_n.jpg.webp
Kovács Máté
basod a 14 ével elötti fizetéseket hasonlitjátok össze a maival ez a siker basod
takarodnátok a faszba a szekértolokkal együt basod
verőce21
@csak úgy...: Neked semmi politikai mondannivalód nincs, csak az elmebetegségedet kínálod itt...!
Aki Én
@verőce21: Az a baj, hogy neked meg van. Csak mindig butaság.
Aki Én
@verőce21: A Feri is buta, de te sokkal butább vagy, vén hülye!
Aki Én
@verőce21: A Feri is buta, de te sokkal butább vagy, vén hülye!
verőce21
@Aki Én: A fényképeidet elnézegetve, te elég zavarodott figura...!
Aki Én
@verőce21: ...te mindig hazudsz? Buta vén hülye.
csak úgy....
@verőce21: te mint veröce elbutult,unalmas ,hazudós ,gyermeteg, semmitmondó de kötekedö matyaros ondója , te csalódni fogsz a szerelmetes uradban ! :)
a vagyonod lopásból és seggnyalásból származik, te kódis leszel hamarosan ,ha csak a farkas nem könyörül rajtad!
kereső
@KisTehen: 10:57 Asse a magyar orbáni szent tehenet a gdp-t növelte, barom!! "Fogyasztott" a magyar, csak nem Magyarországon.
kereső
A magyar gazdasági minisztérium már csak a fogyasztásban bizik, hogy az majd fehúzza a negativ tartományban tanyázó gdp-t. Nosza rajta magyarok, fogyasszatok- mert az menti meg a hazát!
lusta
Ez tényleg gyönyörű. Minden hat, het. Feltételes mód. Igen, amikor a baloldal kormányzott. Még egyszer. Kormányzott, mert ami most van az minden, de nem kormányzás. Nem mellesleg mit is mod Józsi erre a fizetési összehasonlításra? 15 évvel ezelőtt egy klassz nő volt a feleségem, ma meg egy nyugger.
verőce21
@csak úgy...: 14:48) te diliháztöltelék vagy! ugye jobban éreznéd ott magad...?
Dr. Proktor
Tehenek és hasonmásaik vígan beszopják az állami propagandát!
Boltba sem járnak, ha mégis akkor telik az FSZB juttatásokból...
kereső
@Dr. Proktor: Na, nagyon meg kell most azért dolgozni, látva hogy a szankciók nem hatásaként gyakorlatilag a földön ül a rubel.Dollárt meg nem hiszem hogy olyan nagyon osztogatnának- hiszen már nincs is nekik.
csak úgy....
@verőce21: = veröce 12 a fiatalkorú,szellemileg megcsökött furkó! :)
legalább cifráznád az unalmas agyrémeidet!
simmering73
"Ez aztán igen! A Gazdaságfejlesztési Minisztérium olyan hivatalos közleményt adott ki, amit biztosan megsüvegeltek volna még a Rákosi-érában is. Már meg sem próbálnak úgy tenni, mintha a közleményeiket nem ugyanabban a propagandaközpontban gyártank ugyanazok, ugyanarra a sablonra, ahol a Fidesz közleményei is készülnek. Bátorkodtam kiemelni egy hivatalos minisztériumi közleménybe a világ egyetlen pontján sem illő minősítéseket, hazugságokat és másra mutogatásokat. A valósághajlítás és a felelősséghárítás már nagyon megy, már csak kormányozni kellene megtanulni. És jó lenne elmagyarázni azt is, hogy miért csak Magyarországot üldözi a balsors, miért csak itt van szankciós infláció, meg háborús infláció és árspekuláns multik? Miért nálunk a legmagasabb az infláció az egész unióban, más országok hogyan úszták meg azokat az elkerülhetetlen gazdasági hatásokat, melyeket egyedül csak hazánk nem tudott megúszni? Lehetséges, hogy máshol hozzáértő szakemberek vezetik az országot, kevesebbet lopnak, jobban dolgoznak, és nem nézik ennyire hülyének a választópolgárokat?"
kolozsvaros.com/rovidek/a-valosaghajlitas-es-a-felelossegharitas-mar-nagyon-megy-mar-csak-kormanyozni-kellene-megtanulni/
simmering73
@KisTehen: 11:03 Te tényleg ilyen hülye vagy? Mindent beszopsz?
11:08 És tedd takarékra a mocskos pofádat fidkány.
Eladott Ország
@Maccska: ma, 12:40 ♣ Az infláció növekedése a bűnöző cigány geci és a maffiaállam hibás gazdaságpolitikája! Nálunk a legmagasabb, sőt az élelmiszert tekintve világviszonylatban is élenjárunk, nem csak Európában! Mi az oka az inflációnak ? A: Háború, B: Szankciók, C: A multik nyerészkedése, D: Az ukrajnai olajvezeték
A helyes válasz: a fidesz és a lopások!
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/380394224_599675742321626_4044165569307504245_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=5614bc&_nc_ohc=hzLZaVGE8HoAX81EkPJ&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfDH-d_aTZt2a7jzBFkfu5PbWBQoqh0jKS-Y0WYAUjx2Vg&oe=65161447
Az infláció hangyaf@asznyi csökkenése után az egyszámjegyűre még várni kell, mert az üzemanyag ára nő és a forint permanensen romlik, a geci újra bevezeti az ársapkát, ami a hadikommunizmusra jellemző és a haveri kapitalizmusra, nem a piacgazdaságra. A múltik korábban is mindig akcióztak a geci nélkül is! A fák sem nőnek az égig az árak sem, mert nem lesz vásárlóerő, ígyis drasztikusan csökkent, és a csökkenő állami bevételt még a világbajnok ÁFA sem tudja kompenzálni. Öngol lett! A fokozódó bizonytalanság és a mélyülő válság felelőse nem Brüsszelben, hanem a budai Várban található, maga a csúti csóka a hunyó.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/380690281_1008555327054270_1140682894351847416_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=6a0516&_nc_ohc=Yn0gBDXXJOcAX9aqAvP&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfBMbEAAkl1nI8s1tc2gdQBRWXATDdTT7BaFk3q6StrptQ&oe=651626A8
Úgyhogy ne gratulálj a gecinek és bűnöző bandájának, nagy kérdés még, hogy meddig szopunk, mert nincs vége! Messze van még a bingó ideje, ha egyáltalán eljön.
Dr. Proktor
Alacsonyabb intelligenciaszintű és kevésbbé fineszes, de fideszes fórumtársaink felvilágosítására csak annyit, a fizetésemelést nem a kormány hanem a munkáltató adja, a bérekre rakódó és imigyen emelkedő közterheket viszont a kormány zsebeli be!
Az elrendelt fizetésemelések főként a kormányt gazdagítják...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.