Nacsa Lőrinc KDNP-s képviselő a parlament hétfői ülésszakán  arról beszélt, hogy Brüsszel újabb és újabb támadásokat indít Magyarország ellen.

 KDNP: miért hazudik Brüsszel?
Fotó: MTI/Lakatos Péter

Az Európai Bizottság hol az állítólagos jogállami helyzetet vizsgálja, és fogalmaz meg nyilvánvaló hazugságokat, hol az építőanyagok rögzített ára miatt indít pert, hol a rezsicsökkentés eltörlésére szólít fel.

A cél nem más, mint hogy zsarolja a magyar kormányt, változtasson szuverenista álláspontján. Az eszközökben nem válogatnak, mert a jogszerűen járó uniós források kifizetését mindenképpen vissza akarják tartani

- jegyezte meg.

Rámutatott: eközben milliárdokkal tömi Brüsszel olyan balliberális NGO-k zsebét, amelyek nyíltan Magyarország és a nemzeti kormány ellen tevékenykednek. A felállásban változás történt, míg eddig Soros fizetett és diktált, most Soros diktál és Brüsszel fizet azoknak az álcivil szervezeteknek, amelyek kapcsolatban állnak a Soros-birodalommal és kiszolgálják az érdekét – összegzett.

A magyar uniós források, ahogy az elnökség is, jár Magyarországnak – rögzítette, és azt kérdezte: miért hazudik Brüsszel?

Zsigmond Barna Pál, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára úgy reagált, hogy

Brüsszel sokadszorra bizonyítja, hogy elveszítette erkölcsi alapját arra, hogy kioktasson, számonkérjen és jogállami maszlagba bújtatott, mondvacsinált okokra hivatkozva zsaroljon szuverén tagállamokat.

Hozzátette: ennek ellenére folyamatosan ezt teszi, továbbra is visszatartja a Magyarországnak és Lengyelországnak jogosan járó forrásokat.

Kiemelte: a napokban az ukrán gabonával összefüggő vita során is az látható, hogy Brüsszel nem a tagállami és ezzel nem az unió érdekeinek megfelelően cselekszik, hanem egészen más, Európai Unión kívüli érdekeket szolgál ki szolgai módon.

Kitért arra is: ez az eset is azt bizonyította, ha meg akarjuk védeni érdekeinket, akkor kezünkbe kell venni sorsunkat. Azt is bizonyította, hogy van értelme a visegrádi országok összefogásának, mert együtt erősebbek vagyunk – közölte.

Forrás: MTI

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pultosjocó
nem magyarország, hanem a tolvaj NER csürhe ellen...remélem kitörik a nyakukat
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
FLETÓ
@Őrnagy: Ne is foglalkozz az idióta @m73: baromságaival! vesztes! Ő a nagybetűs LOOSER!
ittott
alulnézetből csak a szart látja.
jáger laszló
így hazudik 1 keresztény demokratikusan
csak ennyi
barátilag
J.L.
telegdilaci
@m73:Az itt a kérdés hogy ti miért hazudoztok folyamatosan,félre vezetitek az Országot,azt gondoljátok mindenki idióta az Országban és minden ócska aljas hazugságot le lehet nyomni a torkunkon,a Hazugság végképpen gyalázatos egy magát kereszténynek hazudó valakiktől,(Rétváry,Hollik,és te is te szégyentelen!)
FLETÓ
@m73: Akkor pont olyan életem van, mint neked!
Havanagi
Nem Brüsszel hazudik,te ostoba! A fidesz kormány a saját hazugságait tartja igaznak(gazdátok bebeszélte nektek),ehhez képest Brüsszel mást mond.Ezért hazudik? Sürgős önvizsgálatot kell tartani,vagy lemenni alfába és felülírni a beteg hazugságokat.Mindjárt tisztább lenne a kép.Ez elég szelíd módszer,mégis sokkal jobb,mintha szembeköpnének benneteket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.