Az illegális bevándorlás tekintetében az alapvető hozzáálláson kell változtatni, Brüsszel ma szervezni akarja a migrációt és nem megállítani – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki Kormányinfón Budapesten.

Kormányinfó: Brüsszel a hibás minden rosszértGulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. szeptember 28-án. MTI/Soós Lajos

A tárcavezető hangsúlyozta: a migráció nemzeti hatáskörbe tartozik, mindenki szabadon eldöntheti, hogy kivel szeretne együtt élni és kivel nem, a külső határvédelem pedig európai uniós kötelezettség, amelyet nem lehet elhanyagolni, mert az olyan feszültségekhez vezet, mint amelyek az Európában már számtalan helyen létrejött párhuzamos társadalmak miatt kézzelfoghatók.

Gulyás Gergely közölte: a német kormány álláspontjának változása miatt már nincs meg az a blokkoló kisebbség az Európai Unióban, amely a migrációs paktum továbbvitelét eddig gátolta. Ugyanakkor "eszméletlen állapotok alakultak ki Európában", és ezzel a migrációs paktummal csak azt tudják előidézni, hogy a schengeni határ mentén érintett országokból "Lampedusát csináljanak", amit a kormány elfogadhatatlannak tart – emelte ki a miniszter.

"Brüsszel visszaél a hatalmával, az Európai Bizottság időhúzásra játszik"

Brüsszel visszaél a hatalmával, az Európai Bizottság (EB) időhúzásra játszik – értékelte a Miniszterelnökséget vezető miniszter az európai uniós források Magyarországnak történő kifizetési helyzetét.

Gulyás Gergely azt mondta, az EB húzza az időt annak érdekében, hogy ne jussanak a pedagógusok fizetésemeléshez, hogy ne történjenek egészségügyi fejlesztések, és hogy a magyar hallgatók minél később juthassanak hozzá az őket is megillető ösztöndíjakhoz, elsősorban az Erasmushoz.

Mindenféle közösségi jogalap nélküli a bizottság eljárása, a testület által írásban visszaigazolt jogszabály-módosítást követően tesznek fel újabb kérdéseket – mondta.

A miniszter jelezte, a magyar kormány megválaszolja a kérdéseket, de remélik, nem azért tettek fel újabb kérdéseket, mert a pénzt másra költötték el, "ne adj, Isten, Európai Unión kívül országnak adták oda".

Működik az ukrán gabonára bevezetett importtilalom

A kormány értékelése szerint működik az ukrán gabonára bevezetett importtilalom – közölte Gulyás Gergely. Megerősítette: a kabinet elengedhetetlennek tartja a magyar nemzetiség anyanyelvhasználati jogának helyreállítását Ukrajnában.

A tárcavezető helyesnek nevezte egyes ukrán mezőgazdasági termékek Magyarországra való behozatalának tilalmát. Elmondta, továbbra sem szeretnék, hogy a magyar agrárpiacot olcsó és rosszabb minőségű ukrán gabona árassza el.

Jelezte, a magyar kormány abban továbbra is partner, hogy az afrikai országoknak juttassák el ezeket a termékeket, így Magyarországon is át lehet szállítani azokat.

A miniszter azt mondta, a magyar kisebbség nyelvhasználati jogának helyreállítása nélkül Magyarország semmilyen előrelépést nem támogat Ukrajnával kapcsolatban nemzetközi fórumokon. Ha Európának vannak még olyan értékei, amelyeket mindenkinek képviselnie kell, akkor a nemzetiségi nyelvhasználat ügye ilyen, különösen az oktatásban – jelentette ki.

Gulyás Gergely megerősítette, hogy Magyarország továbbra is azonnali tűzszünetet sürget Ukrajnában.

A jövő év a gazdasági növekedés helyreállításának éve lehet

A jövő év a gazdasági növekedés helyreállításának éve lehet – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.

Gulyás Gergely a jövő évi gazdasági kilátásokról szólva azt mondta, azt követően, hogy idén le tudják törni az inflációt, és már novemberben egy számjegyű lehet a drágulás, a kormány abban bízik, hogy a jövő év a gazdasági növekedés helyreállításának éve lesz.

Közölte, minden mértékadó előrejelzés és az EBRD (Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank) szerint is reális, hogy 2024-ben a térségben Magyarország növekedhet a legjobban.

Forrás: MTI

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Ide annyi migráns jön be amennyi csak akar. Úgyhogy ne verd a nyálad te hazug buciképű.
Az idehozott migránsmelósokkal meg tele már az ország.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
@gina: Neeeem, a viktor nem az alma.

És nem is a körte. Hmmm, akkor?
human
Ha a kormányinfón csak ennyit mondanának:
Megvédjük. Brüssze.
A fidesz szavazók ugyanúgy tudnák kinek kell örülni és kit kell útálni. Ügyesen beprogramozták már a társadalmat arra, hogy pusztán a kulcsszavakkal is elég legyen üzenni.
durbincs
@m73: @m73: mert maga ott lent a bicegö sánta csiletöcskölö csödör ? mint a röffencs @teuton: @kereső: @Péter2: @namihami: @csak húgyos...: @Nanya: @jáger laszló: @sgl: ?@Menőmanó: @Havanagi: @rakitics41: @Yoda69: @Nyírfa: @kereső: @Horizont: @Qqberci: @human: @szaboria1: @Eladott Ország: @dr. prédikátor: meg ez a mosdatlan @Peller Anikó: ?
durbincs
@koszpeko: @koszpeko: @Nanya: @Nanya: mert maga lent a bicegö sánta csiletöcskölö nyanya csödör ? mint a röffencs @teuton: @kereső: @Péter2: @namihami: @csak húgy...: @Nanya: @jáger laszló: @sgl: @human: @Peller Anikó: @gina: @Eladott Ország: @kula: @simmering73: ?
durbincs
@izéke: látja magának ma semmi nem megy ? csak hogy szokott ?
durbincs
@simmering73: Azt maga megint csak hozta azt a félanalfabéta formáját ? Denevérgigán nevelkedett ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.