Az illegális bevándorlás tekintetében az alapvető hozzáálláson kell változtatni, Brüsszel ma szervezni akarja a migrációt és nem megállítani – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki Kormányinfón Budapesten.

Kormányinfó: Brüsszel a hibás minden rosszértGulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. szeptember 28-án. MTI/Soós Lajos

A tárcavezető hangsúlyozta: a migráció nemzeti hatáskörbe tartozik, mindenki szabadon eldöntheti, hogy kivel szeretne együtt élni és kivel nem, a külső határvédelem pedig európai uniós kötelezettség, amelyet nem lehet elhanyagolni, mert az olyan feszültségekhez vezet, mint amelyek az Európában már számtalan helyen létrejött párhuzamos társadalmak miatt kézzelfoghatók.

Gulyás Gergely közölte: a német kormány álláspontjának változása miatt már nincs meg az a blokkoló kisebbség az Európai Unióban, amely a migrációs paktum továbbvitelét eddig gátolta. Ugyanakkor "eszméletlen állapotok alakultak ki Európában", és ezzel a migrációs paktummal csak azt tudják előidézni, hogy a schengeni határ mentén érintett országokból "Lampedusát csináljanak", amit a kormány elfogadhatatlannak tart – emelte ki a miniszter.

"Brüsszel visszaél a hatalmával, az Európai Bizottság időhúzásra játszik"

Brüsszel visszaél a hatalmával, az Európai Bizottság (EB) időhúzásra játszik – értékelte a Miniszterelnökséget vezető miniszter az európai uniós források Magyarországnak történő kifizetési helyzetét.

Gulyás Gergely azt mondta, az EB húzza az időt annak érdekében, hogy ne jussanak a pedagógusok fizetésemeléshez, hogy ne történjenek egészségügyi fejlesztések, és hogy a magyar hallgatók minél később juthassanak hozzá az őket is megillető ösztöndíjakhoz, elsősorban az Erasmushoz.

Mindenféle közösségi jogalap nélküli a bizottság eljárása, a testület által írásban visszaigazolt jogszabály-módosítást követően tesznek fel újabb kérdéseket – mondta.

A miniszter jelezte, a magyar kormány megválaszolja a kérdéseket, de remélik, nem azért tettek fel újabb kérdéseket, mert a pénzt másra költötték el, "ne adj, Isten, Európai Unión kívül országnak adták oda".

Működik az ukrán gabonára bevezetett importtilalom

A kormány értékelése szerint működik az ukrán gabonára bevezetett importtilalom – közölte Gulyás Gergely. Megerősítette: a kabinet elengedhetetlennek tartja a magyar nemzetiség anyanyelvhasználati jogának helyreállítását Ukrajnában.

A tárcavezető helyesnek nevezte egyes ukrán mezőgazdasági termékek Magyarországra való behozatalának tilalmát. Elmondta, továbbra sem szeretnék, hogy a magyar agrárpiacot olcsó és rosszabb minőségű ukrán gabona árassza el.

Jelezte, a magyar kormány abban továbbra is partner, hogy az afrikai országoknak juttassák el ezeket a termékeket, így Magyarországon is át lehet szállítani azokat.

A miniszter azt mondta, a magyar kisebbség nyelvhasználati jogának helyreállítása nélkül Magyarország semmilyen előrelépést nem támogat Ukrajnával kapcsolatban nemzetközi fórumokon. Ha Európának vannak még olyan értékei, amelyeket mindenkinek képviselnie kell, akkor a nemzetiségi nyelvhasználat ügye ilyen, különösen az oktatásban – jelentette ki.

Gulyás Gergely megerősítette, hogy Magyarország továbbra is azonnali tűzszünetet sürget Ukrajnában.

A jövő év a gazdasági növekedés helyreállításának éve lehet

A jövő év a gazdasági növekedés helyreállításának éve lehet – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.

Gulyás Gergely a jövő évi gazdasági kilátásokról szólva azt mondta, azt követően, hogy idén le tudják törni az inflációt, és már novemberben egy számjegyű lehet a drágulás, a kormány abban bízik, hogy a jövő év a gazdasági növekedés helyreállításának éve lesz.

Közölte, minden mértékadó előrejelzés és az EBRD (Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank) szerint is reális, hogy 2024-ben a térségben Magyarország növekedhet a legjobban.

Forrás: MTI

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
"Brüsszel" nem él vissza a hatalmával, nem úgy mint ti.Brüsszel csak a szerződésben vállalt kötelezettségek teljesitését kéri számon, és azt, hogy ne töröljük a x@ros csizmánkat az asztalteritőbe.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
@Eladott Ország: Tiltakozom. Ezt a fidesz nevében írtam aki bevallotta minden szar. És a fidesz maga az orbán, ő baszta el. Segitett neki a fideszes képviselőhad, a jól megfizetett rokonok, a jól megfizetett média, a megosztó ellenzéki civakodó pártocskák, az agymosott nyuggersereg, a helyezkedő fiatalok és az aljas tróger havasi román trollhadtest.

Segítette őket aki nem ment el szavazni és aki folyton csak az ellenzéket mocskolja. Ők is.

De a kártyavár omladozik.
Peller Anikó
@Órnagy: Belefulladnál végre a saját szarodba nácigeci biciklista? Mindenhova odaszarsz valami hülyeséget, hátha sikerül.
gina
Ez az amikor egy országot egy retkes zsiros hazug,tolvaj cigány irányit,,,,,Gyurcsány hozzá képest egy ovodás volt
Peller Anikó
@gina: Most miért hasonlítod gyurcsányhoz már ne is haragudj, semmiben sem hasonlítanak.

Az egyik balfasz a másik aljas. Az egyik alma (férges) a másik körte. Találd ki melyik melyik.
Peller Anikó
@gina: Neeeem, a viktor nem az alma.

És nem is a körte. Hmmm, akkor?
human
Ha a kormányinfón csak ennyit mondanának:
Megvédjük. Brüssze.
A fidesz szavazók ugyanúgy tudnák kinek kell örülni és kit kell útálni. Ügyesen beprogramozták már a társadalmat arra, hogy pusztán a kulcsszavakkal is elég legyen üzenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok