Az illegális bevándorlás tekintetében az alapvető hozzáálláson kell változtatni, Brüsszel ma szervezni akarja a migrációt és nem megállítani – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki Kormányinfón Budapesten.

Kormányinfó: Brüsszel a hibás minden rosszértGulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. szeptember 28-án. MTI/Soós Lajos

A tárcavezető hangsúlyozta: a migráció nemzeti hatáskörbe tartozik, mindenki szabadon eldöntheti, hogy kivel szeretne együtt élni és kivel nem, a külső határvédelem pedig európai uniós kötelezettség, amelyet nem lehet elhanyagolni, mert az olyan feszültségekhez vezet, mint amelyek az Európában már számtalan helyen létrejött párhuzamos társadalmak miatt kézzelfoghatók.

Gulyás Gergely közölte: a német kormány álláspontjának változása miatt már nincs meg az a blokkoló kisebbség az Európai Unióban, amely a migrációs paktum továbbvitelét eddig gátolta. Ugyanakkor "eszméletlen állapotok alakultak ki Európában", és ezzel a migrációs paktummal csak azt tudják előidézni, hogy a schengeni határ mentén érintett országokból "Lampedusát csináljanak", amit a kormány elfogadhatatlannak tart – emelte ki a miniszter.

"Brüsszel visszaél a hatalmával, az Európai Bizottság időhúzásra játszik"

Brüsszel visszaél a hatalmával, az Európai Bizottság (EB) időhúzásra játszik – értékelte a Miniszterelnökséget vezető miniszter az európai uniós források Magyarországnak történő kifizetési helyzetét.

Gulyás Gergely azt mondta, az EB húzza az időt annak érdekében, hogy ne jussanak a pedagógusok fizetésemeléshez, hogy ne történjenek egészségügyi fejlesztések, és hogy a magyar hallgatók minél később juthassanak hozzá az őket is megillető ösztöndíjakhoz, elsősorban az Erasmushoz.

Mindenféle közösségi jogalap nélküli a bizottság eljárása, a testület által írásban visszaigazolt jogszabály-módosítást követően tesznek fel újabb kérdéseket – mondta.

A miniszter jelezte, a magyar kormány megválaszolja a kérdéseket, de remélik, nem azért tettek fel újabb kérdéseket, mert a pénzt másra költötték el, "ne adj, Isten, Európai Unión kívül országnak adták oda".

Működik az ukrán gabonára bevezetett importtilalom

A kormány értékelése szerint működik az ukrán gabonára bevezetett importtilalom – közölte Gulyás Gergely. Megerősítette: a kabinet elengedhetetlennek tartja a magyar nemzetiség anyanyelvhasználati jogának helyreállítását Ukrajnában.

A tárcavezető helyesnek nevezte egyes ukrán mezőgazdasági termékek Magyarországra való behozatalának tilalmát. Elmondta, továbbra sem szeretnék, hogy a magyar agrárpiacot olcsó és rosszabb minőségű ukrán gabona árassza el.

Jelezte, a magyar kormány abban továbbra is partner, hogy az afrikai országoknak juttassák el ezeket a termékeket, így Magyarországon is át lehet szállítani azokat.

A miniszter azt mondta, a magyar kisebbség nyelvhasználati jogának helyreállítása nélkül Magyarország semmilyen előrelépést nem támogat Ukrajnával kapcsolatban nemzetközi fórumokon. Ha Európának vannak még olyan értékei, amelyeket mindenkinek képviselnie kell, akkor a nemzetiségi nyelvhasználat ügye ilyen, különösen az oktatásban – jelentette ki.

Gulyás Gergely megerősítette, hogy Magyarország továbbra is azonnali tűzszünetet sürget Ukrajnában.

A jövő év a gazdasági növekedés helyreállításának éve lehet

A jövő év a gazdasági növekedés helyreállításának éve lehet – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.

Gulyás Gergely a jövő évi gazdasági kilátásokról szólva azt mondta, azt követően, hogy idén le tudják törni az inflációt, és már novemberben egy számjegyű lehet a drágulás, a kormány abban bízik, hogy a jövő év a gazdasági növekedés helyreállításának éve lesz.

Közölte, minden mértékadó előrejelzés és az EBRD (Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank) szerint is reális, hogy 2024-ben a térségben Magyarország növekedhet a legjobban.

Forrás: MTI

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
"Brüsszel" nem él vissza a hatalmával, nem úgy mint ti.Brüsszel csak a szerződésben vállalt kötelezettségek teljesitését kéri számon, és azt, hogy ne töröljük a x@ros csizmánkat az asztalteritőbe.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Ezek a nagy bejelentések? De már vízcsapból is ez folyik jó ideje! Vagy a hűséges szavazóknak megint el kell mondani, mert már elfelejtették?
lusta
Röhögnöm kell. Ezek szerint ez a négybetűs fej nem hallott a szervezett víumosztogatásról, amit a baráti lengyelek olyan 600 ezres mennyiségben műveltek. A lagosi piacon még a múlt héten is lehetett venni schengeni lengyel vízumot.
kereső
"Brüsszel" nem él vissza a hatalmával, nem úgy mint ti.Brüsszel csak a szerződésben vállalt kötelezettségek teljesitését kéri számon, és azt, hogy ne töröljük a x@ros csizmánkat az asztalteritőbe.
Yeromos
"Az illegális bevándorlás tekintetében az alapvető hozzáálláson kell változtatni" Már változtatot rajta a fidesz kiengedte a börtönből az embercsempészeket, több százezer ázsiait telepít be az országba, melynek nem kis százaléka már most lelépett nyugatabra.
Péter2
Milyen élhetetlenné tette a fidesz 13 év alatt az országot ! 2010 előtt nem volt köze az uniós forrásoknak a tanárok és egyéb dolgozók kifizetéséhez ! ... Aki szervezett migránsokat az a letelepedési kötvény fidesz biznisze volt pénzért , rászabadítottak olyan migránsokat az unió más országaira , akiket már kitoloncoltak uniós országokból bűncselekmény elkövetése miatt !... Béke meg akkor lesz ha a ruszkik hazamennek , kár több milliószor elmondani , hogy a béke pártán álltok , moszkovita fideszes komcsik !...Az uniós források meg csak akkor jönnek , ha a fidesz által elfogadott 17 vállalás törvényre emelkedik , vissza áll a jogállamiság , a sajtószabadság , stb , addig nyugodtan lehet a brüsszeli parlament elé kérdéseket benyújtani , szívesen fognak rá válaszolni , közben meg az állataitokat lehet Brüsszel ellen hergelni , ahogy szoktátok , de attól még pénz 100%- hogy nem lesz toporzékolhattok mint egy porondmester , fenyegetőzhettek , sőt pöröghettek mint a búgócsiga ! Erre mérget vehetek ! Már csak kevés időtök van , mert ha nem léptek a vállalásotok véghezvitele felé ,. akkor elúszik az erre tervezet uniós költségvetés ,sok pénztől esnek el a magyar emberek miattatok ! ,,,,,A pénzért mentek kuncsorogni közbe meg az unió többi országa ellen lázítotok , szép kis nemzethy megnyilvánulás , ismét nem tagadjátok meg magatokat , oda szartok ahonnét esztek !
vacsi
@Horizont: Akiket "migránsmelós"-ként emlegetsz, azok nem migránsok, hanem vendégmunkások. Letelik a szerződéses idejük, mennek haza. Ami meg a migránsokat illeti, azok közül is az illegális migránsokat kell megállítani, azok veszélyesek.
vacsi
Igen, Brüsszel akarja tönkretenni Magyarországot. Szúrja a szemüket...
Yeromos
@vacsi: Szerinted hány vendégmunkjásból lesz migráns, volt olyan csapat akik alig, hogy leszállt a repülő már léoptek is le.
Péter2
@vacsi: Magyarországot már tönkretette a fidesz , látod az árakat , a gyenge fizetőeszközt , 2010-hez képest több mint megduplázott államadósságot , stb és még nincs vége , 13 évvel ezelőtt sokkal jobban éltünk , minden országmutató sokkal jobb volt , még a pénzügyi világválság ellenére is ! Ennek az elmúlt 13 év káros hozadékát minimum még legalább 30, vagy több évig nyögi fogják azok a magyar emberek ,akik az országban maradnak .
Havanagi
@vacsi: Hagyjuk már ezt a dedós magyarázkodást! Senki nem hülye rajtad kívűl!
Peller Anikó
Akkor most egy vallást alapítottak? Bevallást:

Minden rossz !
Macskaszem
@vacsi: Mivel te gyogyós, hogy 20 éve pénzel bennünket?
Nem ők tehetnek róla, hogy azt a rengeteg pénzt ellopták a fidkányok.
Felzárkózásra adták, de mi lefele zárkóztunk, mert a pénzt nem ránk fordították orbánék, hanem magukra. Mi csak morzsákat kaptunk, a veknit az orbán maffia zabálja.
Erre már nem ad az unió. Nagyon helyesen.
simmering73
@KisTehen: Hülye vagy tehén. Nem kicsit? MUUUUU
simmering73
@Philip Marlowe: 15:28 Van. Miért vagy te az átlagnál is hülyébb?
pultosjocó
sharon rózsája, meg a kolostorköcsög...idáig jutott az ország...
Peller Anikó
– Saját nevén van a budapesti XII. kerületben a Czinege utcában egy háza, amit 2002.májusában vásárolt 75 millióért, 183 nm, 1300 nm telken.
A házat 2004.I-2005.XII. között 90 millióért átépitették 420 nm-re.
– 2001-ben vásárolt Erdélyben Zetelakán egy kastélyt, többszáz hektár földdel.
– 2013-ban vásárolt egy házat Felcsúton 18 millióért, ahol felesége és apja házával a 3 házat egybenyitották, 7000 nm-en, és elöttük van Lévainak 6 ha földje.
– 1993-ban a Fidesz Székház eladásából 697 millióért vásárolta meg apja bányáit.
– 1997-ben Felesége nevére vásárolt 8 har szőlőt Tokajon, melyre Orbán 2001-ben 41 millió forint állami támogatást adott.
– 2001.IX. Felcsúton felesége nevére házat vásárolt, 2677 nm-en.
– 2008.VIII-ban a XI.kerületi Gellérthegyen 91 nm-es lakást vett Orbán Ráhelnek, 40 millióért.
– 2011-ben a mellette levő 66 nm-es lakást is megvette fiának Orbán Gáspárnak, Garancsi nevére Orlay u 3. 2.emelet.

– 2001.IX-2010.IV. között 38 ingatlant vásárolt felesége nevére.

– 2011-ben apja Orbán Győző nevére vásárolta meg a hatvanpusztai József főherceg majorságát 13 hektáron, 5 műemlék épülettel és víztoronnyal.
A hatvanpusztai majorságot 2012-ben felújitották és átépitették többszáz millió forintért Lévai Anikó vezetésével, az összeg az Átlátszó.hu nyomozása során bebizonyosodott, hogy csaknem 255 millió forint volt.
– Pintér Sándorral közösen vásároltak egy horvátországi szigetet, az Adriai tengeren.
– 2013-ban szintén apja nevére vásárolt az alcsútdobozi Rézhegyen örökpanorámás nyaralót 44 millió forintért.
– 2016.III. Orbán eggyik barátja Bőjte Csaba egyházi személy nevére vásárolta meg a gyergyószárhegyi Lázár Kastélyt.
– 2013-tól Tiborcz István nevére vásárolta: a keszthelyi jachtkikőtőt, fűrdőház, recepció, bár 515 nm, részben állami bankhitelből a keszthelyi kikőtő és a Via Hotel között 20.5 ha területen 175 luxusapartmant épitenek,
– 65 ha földet Mányban, 497 millióért, és 193 ha, 261 millióért...
Peller Anikó
– 65 ha földet Mányban, 497 millióért, és 193 ha, 261 millióért Bicskén.

Mibűűű.

– 2015.I. pálinkafőzdét vettek Felcsúton.
– 2014.XII. Seregélyesi Kastélyt.
– 2015.IX. a volt Postabank Székházat a budapesti József Nádor téren.
– Informatikai cégeket.
– 2015.IX. bodajki Hochburg – Lamberg Kastélyt, 29 M-ért.
– 2015.XII. turai Schossberger báró Kastélyát, 10 hektár parkkal, 98 szobával, pálmaházzal, 200 millióért.
– 2016.II. zuglói városligeti fasorban Spitz Villát, 40 szobás.
– 2016.X. Mahart Székház Tropicana épűletét, 2 milliárdos állami hitelből.
– 2016.XI. komáromi ipari parkban ingatlant, 1 milliárd forintért.
– 2016.XII. visegrádi Kastélyszállót.
– 2017. Dorottya utcában és a Nagymező utcában Luxushotelt illetve Pollack Mihály téri Mélygarázst.

'A Don corleone eltulajdonított vagyona 3800-4000 milliárd forint+svájci és offshore bankszámlák. Feltételezhetően több ellenzéki párt szerint a Bánnak személy szerint 303-305 milliárd a becsült lopott vagyona. Milliárdokat loptak el elsősorban az EU-tól kapott pénzekből, a magyarországi közpénzből, a magánynugdíjból és mindenből amiből csak lehetett. Ezek egy része felesége, apja, Tiborcz I. és strómanjai, Mészáros Lőrinc, Garancsi István, Hernádi Zsolt, Nyerges Zsolt, Szima Gábor, Leisztinger Tamás, Tarsoly Csaba, Szijj L., Paár A., Barkász S., Kékessy D., A. Vajna, Habony Á., Vitézy T. nevén van. A Bán a pénzét svájci és hongkongi bankokban tartja, teljesen titokban. Miközben eltűnt a szemünk elől a 96 000 kg fekete szén ami a Tolcsi őrizete alatt volt egészen 2011 júniusáig '

Nemis tudom hol kéne keresni a manyupot és az Eu támogatásokat.
Aki Én
Ez igaz. Nem tesznek orbán ellen semmit.
Peller Anikó
Bevallás: Minden rossz !

Magyarul: Mindent elbasztunk.
Eladott Ország
Akkor a maffiaállam miért van, ha semmiért nem felelős az ország totális kifosztásán kívül! A qrva anyátokat!
koszpeko
"A tárcavezető hangsúlyozta: a migráció nemzeti hatáskörbe tartozik, mindenki szabadon eldöntheti, hogy kivel szeretne együtt élni és kivel nem,"

Aha
Ti megkérdeztétek ezt a népet akar e letelepedési kötvényest?
Megkérdeztétek Hajduszoboszlón és a környékén élőket ázsiai vendégmunkásokról?
A dedós hülyeségeken hazugságokon kivül miről volt népszavazás?
Eladott Ország
A MANYUP-pénzek és kb. 5-6 Marshall-segélynyi euró ellopása után a kormány a felelős! Az EU második legszegényebb országa vagyunk, tönkrevert eü-vel, oktatással, nemlétező jogbiztonsággal és a „Rokonokból” ismert kleptokráciával. Lehet hegyezni a semmit mindenféle külgazdasági és politikai körülményekkel, de mindezért csak a regnáló kormány a felelős. A kormány és egy személyben Orbán mindenért is felelős, mert évek óta rendeleti kormányzás van, ami azt jelenti, hogy igen, ő felelős mindenért. No komment...
uploads.disquscdn.com/images/cdb0dfe38c63dfba0ecf6a98d3fd233ae49a2a76b741c49b325bccab873a01c7.jpg?w=800&h=600
Mindenhol van válság ,de a legmagasabb válságért csak is a kormány tehet. Tegyék vissza a kasszába az ellopott több ezer milliárdokat! Infláció az ERU tagállamokban ( 2023 július) Na jó, de Brüsszelben nincs háború. Még nincs de majd a huszáraink bevonulnak és rendet raknak. De a mi gázszerelőnknek van a leghosszabb jachtja Monte-Carloban, úgyhogy győztünk! Nézd Ándi, az enyém a legnagyobb!... segdugasz
uploads.disquscdn.com/images/198d7dedf3e7b8cead316dfb70bf939cf13affe26dc2552884394823a3a6207b.jpg?w=800&h=629
gina
Ezt a retkes tolvaj hazug bandát,,csak birkákkal tudják elhitetni a sok hazugságot idióta barmok
gina
Remélem a borzasztó Brüsszeltöl egy centet nem kaptok retkes patkányok
rakitics41
Brüsszel a hibás mindenért?Nem a jó édesanyátok?Inkább az utóbbi, mert ha nem szült volna meg benneteket, akkor nem lenne aki azt magyarázná hogy a 3,1% egyenlő a 3,5%-al, és nem bizonygatná hogy a nyugdíjak megőrzik a vásárló erejüket, meg hogy a nyugdíjak infláció követők!Bár ez utóbbi szemlélet kérdése, mert tényleg követik a nyugdíjak az inflációt, de azt el nem érik!Ja és az elszámolást az kitűnő, csak még ilyen soha nem történt meg.Ennek a kormánynak nem fontos a hosszú barátság, mert az év utolsó három hónapjának inflációját exhasibusz állapították meg amit utólag soha nem korrigáltak ,pedig szükség lett volna rá a pontos elszámolás miatt!
Eladott Ország
@Peller Anikó: ma, 16:33 ♦ „Ezt az országot közösen b@sztuk el tízmillióan.” (Tarr Béla Kossuth-díjas filmrendező, forgatókönyvíró. 2012-től a Magyar Filmművészek Szövetsége elnöke.)
twitter.com/janos_hary/status/1624073653003354116
Peller Anikó
@Eladott Ország: Tiltakozom. Ezt a fidesz nevében írtam aki bevallotta minden szar. És a fidesz maga az orbán, ő baszta el. Segitett neki a fideszes képviselőhad, a jól megfizetett rokonok, a jól megfizetett média, a megosztó ellenzéki civakodó pártocskák, az agymosott nyuggersereg, a helyezkedő fiatalok és az aljas tróger havasi román trollhadtest.

Segítette őket aki nem ment el szavazni és aki folyton csak az ellenzéket mocskolja. Ők is.

De a kártyavár omladozik.
Peller Anikó
@Órnagy: Belefulladnál végre a saját szarodba nácigeci biciklista? Mindenhova odaszarsz valami hülyeséget, hátha sikerül.
gina
Ez az amikor egy országot egy retkes zsiros hazug,tolvaj cigány irányit,,,,,Gyurcsány hozzá képest egy ovodás volt
Peller Anikó
@gina: Most miért hasonlítod gyurcsányhoz már ne is haragudj, semmiben sem hasonlítanak.

Az egyik balfasz a másik aljas. Az egyik alma (férges) a másik körte. Találd ki melyik melyik.
Peller Anikó
@gina: Neeeem, a viktor nem az alma.

És nem is a körte. Hmmm, akkor?
human
Ha a kormányinfón csak ennyit mondanának:
Megvédjük. Brüssze.
A fidesz szavazók ugyanúgy tudnák kinek kell örülni és kit kell útálni. Ügyesen beprogramozták már a társadalmat arra, hogy pusztán a kulcsszavakkal is elég legyen üzenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.