Simicskó István roppant büszke arra, hogy a kormány elkötelezett a nyugdíjak vásárlóértékének mindenkori megőrzése iránt, sőt még ennek kapcsán a baloldalt ekézte, de azt elfelejti, hogy többezer nyudíjas tengődik a létminimum alatt.

Simicskó szerint "ránk számíthatnak az idősek", miközben sokaknak éhenhalni nem elég a nyugdíj

Fotó: 123rf.com

Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője vasárnapi közleményében úgy fogalmazott: szüleink és nagyszüleink, az előttünk járó generációk a vállukon viselték a 20. század minden terhét, amelyet a világháborúk pusztítása, a romba dőlt ország újjáépítése, a diktatúrák, az elnyomatás és a nélkülözés okozott. Kemény munkájuk, küzdelmük, szenvedésük és töretlen hitük nélkül ma minden bizonnyal rosszabb helyzetben lennénk.

Nem lehetünk tehát elég hálásak mindazokért az erőfeszítésekért, amelyeket családjainkért, hazánkért, egy élhetőbb jövőért tettek

– hangsúlyozta.

A politikus kiemelte: felelősséggel tartoznak azért, hogy akár a pandémia vagy a szomszédban dúló háború okozta gazdasági nehézségek idején is kiszámítható és nyugodt életük legyen a nyugdíjasoknak. Éppen ezért a keresztény-konzervatív kormányzat mindig is kiemelt figyelmet fordít az idősek megbecsülésére és a róluk való gondoskodásra – közölte.

Simicskó István rendkívül fontosnak nevezte, hogy tisztes, emberhez méltó megélhetést, és egy ledolgozott élet munkáját elismerő megbecsülést biztosítsanak az idősek számára, hogy még sokáig velünk lehessenek. Nélkülözhetetlen tájékozottságukra, családot összetartó erejükre, szülői és nagyszülői segítő kezeikre alapozva pedig a fiatalabb generációk élete is minőségibb maradhat – mutatott rá.

"Ránk számíthatnak az idősek, mert tudjuk, hogy a sikeres magyar jövő alapjait ők rakták le évtizedek munkájával és kitartásával! Az egész társadalomnak szüksége van élettapasztalatukra, bölcsességükre, egymást gazdagító jelenlétükre" – írta a KDNP frakcióvezetője.

Forrás: MTI

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Mocskos Orbán trükközik a nyugdíjakkal!
Az év közben visszatartott nyugdíj emelésekből finanszírozza az év végi nyugdíj-prémiumot, ami mindenképp megilletné a nyugdíjasokat!
Ez NEM Orbán ajándéka, hanem a Bajnai kormánynak köszönhetően JÁR! minden nyugdíjasnak!..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Manhattan
Mocskos Orbán trükközik a nyugdíjakkal!
Az év közben visszatartott nyugdíj emelésekből finanszírozza az év végi nyugdíj-prémiumot, ami mindenképp megilletné a nyugdíjasokat!
Ez NEM Orbán ajándéka, hanem a Bajnai kormánynak köszönhetően JÁR! minden nyugdíjasnak!..
vacsi
"többezer nyudíjas tengődik a létminimum alatt."
- ők mennyi nyugdíjjárulékot fizettek be?
Nekem is kevés a nyugdíjam, de járulékot sem sokat fizettem, így nem reklamálok. Beosztom, amit kapok...
dr. prédikátor
simlicskó!!! húúúúzzzál te is a kurva anyádba!!!
Eladott Ország
A Simicskó családnak öt lakása van egy újépítésű balatonparti lakóparkban Siófokon...
atlatszo.hu/kozpenz/2015/02/25/a-simicsko-csaladnak-ot-lakasa-van-egy-ujepitesu-balatonparti-lakoparkban-siofokon/
Soha nem nyomd fullba te kretén!
uploads.disquscdn.com/images/1bd2a0174450016734cd78ee9daf7c4dc1efffb86db4c4b480e545437c4f9f25.jpg?w=800&h=400
32 év után mostmár nyugodtan kimondhatjuk: a rendszerváltás totális kudarc, szégyen és csőd. A zemberek’ döntő hányada ennyire rosszul ilyen nyomorban soha nem élt - néhányak jóléte érdekében. Igaz a népnek se tapasztalata ,se eljépzelése nem volt a tovabbiakra nézve, csak úszott a mámorban hogy megszabadúlt a ruszkik halálos ölelésétől! Álmainkban nem gondoltuk, hogy mindeztés mindent a csalók ,a zsiványok kezére lett átjátszva, akik rögtön kihasználták a helyzetet és lecsaptak az engedelmes tapasztalatlan ,,Népre" ! Az ,,Isten" legyen ezekután irgalmas hozzájuk, ha felébred és megindúl a ,,Népharag" jogosan ellenük!
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/344824005_1198881054157547_2266774373192785666_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=5614bc&_nc_ohc=EODWfDNeog4AX_2QiwT&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfAiY4mIqkPxqrARstU4XKlB80a1m--lp-P0tJGodyAopA&oe=651EDFC7
Béla333
Nem hagyják őket az út szélén... Belelökik őket az árokba, hogy ne is látszanak...
kulabombaafityiszre
@vacsi: ma, 10:34
Ilyen egy igazi fidesz nyugger.
Nessy
@vacsi: Anno a fizetés 15%- fizette a dolgozó, ha jól emlékszem 29-31%- a munkáltató tb "járulék", nem adó címén!
Nessy
Egy nem létező párt frakcióvezetője, a milliós jövedelmével csak tudja, milyen remekül lehet élni a minimál nyugdíjból, rokkantsági nyugdíjból? Hány percet ül a "drága" a parlamentbe, egy havi minimá nyugdíjért??
rakitics41
Hiba történt Simicskó nyilatkozatában mert azt kellett volna mondania, hogy "Ránk H I Á B A számítanak a nyugdíjasok, mi úgysem adjuk meg nekik ami a törvény szerint jár és amit a Nyugdíjas Parlament elnöke már írásban is kért Orbán Viktortól"A pontos elszámolásról szóló orbáni elmélkedés, csak a mondás ismételgetése, gyakorlása volt, mert a nyugdíjasok soha nem kaptak a nyugdíjemelésekről , korrekciókról pontos elszámolást!Így számítson a FIDESZ hosszú barátságra, ahogy ő pontosan elszámolt..A nyugdíjkorrekcióknál a várható éves inflációt hasra ütéssel , exhasibusz állapították meg aminek a következménye tavaly az volt hogy a nyugdíjas 1,2%al kevesebb nyugdíjat kapott mint amennyit a törvény előír.A gondoskodásnak abból a fajtájából, hogy meg sem hallja a doktorminiszterelnök amit kér tőle a nyugdíjasok érdekképviseletének egyik vezetője, már nem kérünk, mert ilyennel tele van a padlás!Érdemi válaszokat és intézkedéseket várunk, s nem szóvirágokat!
izéke
" ránk számíthatnak de pénzre ne számítsanak? " így hangott a teljes mondat.
kereső
@sgl: Áder János nyugdija 4,4 millió Ft/hó- és a melett örök életére jogosult a teljes eltartásra a magyar adófizetők pénzéből
colibri
@Horizont: Pont ebben a pillanatban akarom írni, hogy Simicska is csak olyan szent (fazék kdnp-s), akinek csak maga fele hajlik a keze. Arra volt esze, hogy összevegyen öt lakást Siófokon, most meg pofázik, hogy rájuk számíthatnak az idősek. Miben, ugyan miben lehet számítani egy ilyen hazug tolvaj kormányra?
Menőmanó
Én is tudok olyan ótvar hülyeségeket mondani, hogy az én szavazatomra számíthat a fidesz. Attól nem lesz igaz.
colibri
Elnézést, terésztesen Simicskóról írtam.
ómió
Pedig, hát, Böszme efftárs anno "kitömte a nyuggereket"! Minimum 1-2 havi nyugdíj lenyulásával!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.