Hajdúszoboszló fideszes többségű önkormányzata határozatban szólítja fel a fideszes kormányt, hogy nyugtassák meg a lakosságot a várost ellepő vendégmunkások miatt. 

Eddig tartott a migránsok elleni uszítás, most telerakták akkugyáras vendégmunkással a fideszes települést

Ez már régen volt, felejtsétek el. Forrás: Facebook

A város korábbi ellenzéki polgármestere, Sóvágó László megpróbálta elítéltetni a kormány migráns politikáját a város fideszes többségű önkormányzatával. A fideszesek végül csak olyan határozatot szavaztak meg, amelyben felszólítják a saját kormányukat, hogy az „szolgáltasson adatokat” a külföldről behozott vendégmunkásokról, és „növelje a lakosság biztonságérzetét”.

Sóvágó eredetileg határozati javaslatot nyújtott be a vendégmunkásokkal kapcsolatban, de végül, hogy az inkább a kormányt, semmint a helyi szavazókat képviselő Fidesz is támogathassa az előterjesztését, kettévágta a szöveget – írja a 24.hu.

Így azt a részt, amely elítélte volna az Orbán-kormány „nem európai polgárokkal szembeni politikáját”, külön javaslatként leszavazták. Ebben arról volt szó, hogy a kabinet migránsokkal riogatja a közvéleményt, ám közben lehetővé teszi, hogy a termálvizes fürdőiről ismert városban telepedjenek le a Debrecenben foglalkoztatott vendégmunkások. Megjelenésük pedig – döntően épp a kormányzati kommunikáció miatt – aggodalmat kelt a hajdúszoboszlói lakosok körében.

A legutóbbi testületi ülésen beterjesztett határozat második részére viszont a fideszesek is igent mondtak:

Az önkormányzat elvárja, hogy a kormány a döntően maga keltette aggodalmak csökkentése érdekében tegyen meg mindent a lakosság megnyugtatása érdekében, akadályozza meg az esetleg törvénysértő magatartásokat, adjon hiteles tájékoztatást az érkező vendégmunkások számáról, itt tartózkodásuk várható időtartamáról.

Sóvágó utódja a független fideszes támogatású polgármester, Czeglédi Gyula a nyáron már komoly hullámokat keltett, amikor a közösségi oldalán arra kérte a szállásadókat: „ne alakítsák munkásszállóvá a panzióikat”, miután mind több helyen bukkantak fel a távol-keleti vendégmunkások.

Czeglédi a városban tartózkodó vendégmunkásokkal kapcsolatban fokozott figyelmet kért a rendőrségtől, hogy Hajdúszoboszló lakossága biztonságban érezze magát.

Forrás: 24.hu

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
A hülyemagyar maffiahívőknek mindegy hogy mi van.
Megmondják nekik, hogy miről mit kell gondolnia, így aztán nem is gondolkodik egy pillanatra se. Nekik az megterhelő...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Shikari: gondolom egy csini filippinával ,akit néked a viktor ád, el bírnád képzelni a napjaid!:)
ö az akksigyárban 12 órázik,miközben te véresre vakarod a tököd unalmadban és az izgalomtól... :) tibike,te egy buta hernyó!
Ezodabasz
@Shikari: ma, 21:03 Buzi kuss! Az erőszakosan betóduló vadakat át kell engedni oda ahová menni akarnak! Két legyet üthetne ezzel a nyomorék fideSS kurmány! Buszokra, vonatokra ültetni őket olcsóbban mint ahogy az embercsempészek szállítanák őket, és mehetnek a picsába! Ezek nem ide akarnak jönni te szerencsétlen! Nem érted? Te is elkotródhatnál velük a francba, te nagyon "mély"magyar.
csak úgy....
@Ezodabasz: te minden idiótát a nyugat nyakába varrnál, miközben a fönökötök migráncs símogató lett?
csak úgy....
@sgl: 18:20 akkor ne csodálkozz és ne dühöngj ha a következö alkalommal is a nálatok sokkal butábbak üdvöskéi mondják meg neked a 2/3 ukkal,hogy mi a dörgés..
ómió
Efftársilag még mindig "keverik" a vendégmunkást a migránccsal!?
Ezodabasz
@Shikari: Itt a lista a normálisokról eggyel feljebb! durbincs hawerod összeírta, de hiányos mert még ehhez is ostoba a szegény csilletöcskölő bányarém!:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.