Két nagy kormányközeli projekt is épül, melyek néhány év múlva tárt karokkal várhatják a hatalmasra duzzadt államapparátust. A tisztán piaci alapon működő bérbeadók hatalmasat bukhatnak ezen.

Aggódhatnak a piaci cégek: NER-es irodaházakba költözhetnek az állami hivatalok

Illusztráció: Pixabay.com

Orbán Viktor nem csupán a leállíttatott nagy állami beruházásokkal, de azzal is sokat spórolhatna, ha előrehozná az állami és kormányzati hivatalok kiköltöztetését a pesti belvárosból – írja az Mfor. A lap úgy spekulál, hogy két készülő nagy projekt is tárt karokkal várhatja a hatalmasra duzzadt államapparátust.

Mindkettő beruházója szoros barátságot ápol a kormánnyal

– fogalmaznak. Az egyik a Rahimkulov család érdekeltsége, a Southblaze Kft. által vitt, úgynevezett Láng projekt, ami az egykori Láng gépgyár helyén lesz, a Váci úton. A másik a Balázs Attila vezette Bayer Property Zugló Városközpont (ZVK) nevű projektje. Mint felidézik, utóbbit – eddig nem megindokolt okokból – már meg is vette a beruházótól az állam, 244 milliárd forintért. A két beruházás eltérő szakaszban van: a ZVK tervezett nyolc tömbjéből már hat épül és elvileg 2025-re mind elkészül. A Láng projektről azt írják, „még nem történt kapavágás”.

A két projekt kétszer 130 ezer négyzetméternyi területet szerezhet meg a tisztán piaci alapon működő bérbeadói oldaltól az Mfor becslése alapján.

Ez a piaci cégeknek komoly érvágás lenne: az állam által használt bérházak ugyanis többnyire nem iroda céljára épültek, belül műszakilag csak nagyon drágán felújíthatók.

Eközben egyre közelebb leszünk az állami hivatalok bérleti szerződéseinek a végéhez. Ezt most a szakmában 1-1,5 évre teszik, ezután szabadulhatna fel az ezek által bérelt 250-300 ezer négyzetméternyi terület.

Forrás: Mfor.hu
Fotó: Pixabay.com

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Gyurcsány a gazdasági válság miatt el tudta engedni a kormányzati negyed tervét. Orbán, ötlet szintjén lényegében Ferenc nyomdokain, csak a 2000-es évek projektjénél összehasonlíthatatlanul drágábban, fantáziátlanabbul, a diktátoroktól megszokott megalomániával terveztet beruházásokat, akkor, amikor a seggünk jobban kilóg a gatyánkból, mint 2008-ban.
Dehát, ez Orbán, ez az ő szellemi sivársága, akarnoksága, belátástalansága, Hajrá, fidesz, vágjátok tönkre, ami még működik! A kormánynak és sleppjének megvan a menekülő útvonala, aki nem fér fel a kormánygépekre, az elviszi a balhét a főnökei helyett is. Ez van, fiúk, lányok, gondolkodni kell, legalább gondolkodni, ha már az erkölcsi érzék a béka feneke alatt van.
lampa laz
...és a végén ez is átkerül majd tiborc ingatlan batyújába, mert kitalálja a dagi, h az államnak ráfizetés működtetni. Aztán minden visznek a rohadékok mint az ár.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.