A granadai EU-csúcson Orbán Viktor először közösségi oldalán ecsetelte, hogy Brüsszelben áll a bál, a bürokraták hibát hibára halmoznak, majd kijelentette: nincs esély arra, hogy az európai uniós tagországok vezetői között megállapodás szülessen a migrációról.

Orbán: áll a bál Brüsszelben – Esélytelen a megállapodás

Fotó:  MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Brüsszelben áll a bál, a bürokraták hibát hibára halmoznak, Brüsszel újabb pénzek befizetésére akarja kötelezni a tagállamokat, mert több pénzt akar adni az ukránoknak a háborúra és több pénzt akar adni a migránsoknak. Közben megbukott a migrációs csodafegyver is. A helyzet egyre súlyosabb, Brüsszel kezéből kicsúszott a gyeplő

- számolt be a közösség oldalon közzétett videóban a kormányfő.

Majd Orbán Viktor Granadában, az EU-tagországok állam-, illetve kormányfőinek találkozójára érkezve a migrációs megállapodás kapcsán hozzátette:

ez politikailag lehetetlen, ugyanis korábban arról állapodtak meg, hogy egyhangúlag döntenek a migráció szabályozásárról, de ezt nemrég megváltoztatták, és a csomagot Magyarországot és Lengyelországot megkerülve, "jogilag megerőszakolva" mégis áterőltették.

Ezután nincs esély sem kompromisszumra, sem megállapodásra, és nemcsak most, hanem évekre előre – szögezte le a kormányfő.

Az uniós bővítésről elmondta: Magyarország ösztönzője, támogatója a folyamatnak, ugyanakkor számos tagország bővítési fáradtságra hivatkozik, ami nem tisztességes a tagságra várakozókkal szemben. Az EU-nak szüksége van újabb tagországokra – emelte ki.

Magyarország támogatja Georgia csatlakozását, a jövő héten közös kormányülést tartanak Tbilisziben – közölte.

Ami viszont Ukrajna EU-ba lépését illeti, stratégiai áttekintésre van szükség, mert az unióban még soha nem vetődött fel háborúban álló ország felvétele. Kijelentette, hogy ezzel kapcsolatban még "túlságosan sok a kérdés", és először a stratégiai alapvetéseket kell tisztázni. "Meg kell értenünk, miért jó az EU-nak, ha felvesszük Ukrajnát, mik a következményei, (...) mennyi pénzről beszélünk" – sorolta. Ukrajna belépése új kérdéseket vet fel a biztonság mellett például a kohéziós politika és a mezőgazdaság területén is. Kijev belépésével "teljesen új mezőgazdaság fog születni" az EU-ban

– fogalmazott.

Újságírói kérdésekre Orbán Viktor kitért az energiával kapcsolatos témákra is. Kijelentette, hogy Azerbajdzsán kulcsország, nélküle nem lehet elérni az energiafüggetlenséget Oroszországtól. Magyarországnak már van megállapodása Bakuval a gázszállításokról – emlékeztetett.

Kiemelte azt is, hogy a déli energiafolyosó Magyarország számára létfontosságú, különösen azután, hogy az északi terrortámadásban megrongálódott. Ezért különösen oda kell figyelni a déli folyosó biztonságának garantálásra.

A Koszovó és Szerbia közti feszültséggel kapcsolatban Orbán Viktor arra hívta fel a figyelmet, hogy Pristinának változtatnia kell a hozzáállásán, mert az elmúlt két évben rendszeresen provokálták a szerbeket, márpedig a provokáció felborítja a stabilitást. Elmondta, Szerbia nélkül nincs stabilitás, és kijelentette: egyértelmű álláspontja szerint segíteni kell Szerbiát a régió stabilizálásban. A Belgrád elleni esetleges szankciókról úgy vélte, ez lehetetlenség, nevetséges felvetés.

Forrás: MTI

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Úgy látom eldöntötték, hogy a migránstémát húzzák tovább.
Mondjuk a gazdaságunk, meg minden egyéb rendben van, éllovas Európában, infláció a múlté, tehát valamivel el kell ütni az időt.

Vagy.
Semmi nincs rendben, ezért agyhalott szektáját ezzel hülyíti tovább az egyéb súlyos gondok helyett.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Úgy látom eldöntötték, hogy a migránstémát húzzák tovább.
Mondjuk a gazdaságunk, meg minden egyéb rendben van, éllovas Európában, infláció a múlté, tehát valamivel el kell ütni az időt.

Vagy.
Semmi nincs rendben, ezért agyhalott szektáját ezzel hülyíti tovább az egyéb súlyos gondok helyett.
Béla333
O1G mint a bot a küllő között, tüske a köröm alatt kajánul végzi az oroszok által rábízott feladatot: próbálja gyengíteni, bomlasztani, szétverni az Uniót.
Ez olyan sikeres lesz szerintem, hogy úgy kinyomnak minket a perifériára, hogy csak úgy nyekken!
archive
.. már bocsánat a parasztságtól .. inkább úgy írnám le, ez egy kőbunkó
Pági
@sgl: szépségverseny ide vagy oda, nem sok babér teremne neki.
kulabombaafityiszre
Vergődik az ország 1 számu kandisznaja.Kinéz neki egy elektrosokk kezelés.
csak úgy....
mitöl van akkora szája, ennek a hibát hibára halmozónak ? - hát persze, a gügye alacsonyan képzett ,iskolázatlan hívei miatt! :)
lampa laz
Ahova ez a putyin majma beteszi a retkes csülkét ott eluralkodik a káosz. Úgy irtózhatnak már tőle mint a pestistől.
gina
Hiába pitizik a zsiros Napoleon, nem eszik meg a hülye hazugságait,,, hát ez nem jött be, hiába pózoltál Zelenszkivel hahahahahahahahah Brüsszel nem a hü szektahivöid patkány !!!
rakitics41
Az EU-ban Viktor szerint áll a bál, és a nyitó táncot ő járta.Micsoda tánc volt!Lehet hogy ezért léptünk be ebbe a szervezetbe hogy Orbán egyszer kitáncolhassa, kimúlassa magát.Nem szabad elfelejteni hogy aki a táncot járja az húzatja a cigánnyal, és az petyegtet.Csak az a baj, hogy ha Orbán járja a táncot akkor a mi pénzünk látja a kárát, mert ebből a pénzből fizeti a nótát, fizeti a talp alá valót , nem a sajátjából!
csak úgy....
@KisTehen: te csak egy szervilis gyogyós ! :)
csak úgy....
@Maccska: @Őrnagy: @KisTehen: 0rbán leg butább, munka és gondolkodás képtelen gyogyósai! :))
csak úgy....
0rbán gügye hívei fohásza : kérlek urunk baxxál át bennünket,miképpen mi is beveszünk neked mindent és szabadíts meg bennünket a maradék eszünktöl ! :)) ámen ;)
csak úgy....
@KisTehen: te egy csak egy agymosott, buta ilibsi vagy, aki okosnak képzeli magát ! :)
Aki Én
@Őrnagy: ...mi az hogy. Megoldani is képtelenek ezek a kontár, hazaáruló tolvajok orbánnal az élen.
A helyzet mégis az, hogy idáig ide csak orbán engedett migránsokat titokban. És nem a ,,vendégmunkásokra" gondolok, az plusz, amit szintén elutasított.
Sajnos buta vagy, és ezen nem segít a túltold arcod.
simmering73
Várjuk meg a végét és a hivatalos eredményt. Hogy ez a félnótás meg mit pofázik, az legyen az agymosott illibkányok problémája.
csak úgy....
@KisTehen: belöled úgy buzog föl az önbizalom mint minden "rendes" elmebetegböl! :)
simmering73
@Maccska: Jó ebédhez szól a whiskas alutasakos. Ebédre megjöttél szőrös barátunk? Remélem nem dolgozni voltál. Mindig úgy aggódom mikor dolgozni mész. Attól tartok, hogy egyszer véletlenül a nagy buzgalmadban, abban a rohadt nagy munka kedvedben a farkadra csapódik az egérfogó.
Aki Én
@Őrnagyagyás: Sajnos egy egysíkú, buta ember vagy, és ezen nem segít a túltold arcod.
justhpeter
Ahogy megyek a tiszaújvárosi migránsgettó mellett eszembe jut a kolostormalac Orbán migránsok ellen álharca, az akkumulátorgyári leendő migránsgettók és a sok kisökör, akik ennek az ökököri főökörnek még ma is minden bearomságát beveszik. Nem is gondolják, hogy mindezt ők fogják fizetni.
Havanagi
Aha ! Ha áll a bál,akkor te is táncolsz,ugye pohos???
csak úgy....
@KisTehen: fosol,hogy fideszék pofánvágnak ? HAHAHAHA
te örökre egy buta idióta maradsz,mint az @Őrnagy:
csak úgy....
@Őrnagy: az a rács elötted van ,te zártoszályon tengödö bunkó! :)
Nessy
@Őrnagy: Több "kulturált jelző" nem jutott eszébe? Kérjen segítséget a közönségtől, vagy telefonáljon!
rakitics41
Ha egy szervezet az egyhangúság hiánya miatt döntés képtelenné válik, akkor vagy megszűnik, vagy változtat a működési rendjén.Most ez utóbbi történt mert a szervezet tagjainak nagyobb része úgy gondolta, hogy szükség van a szervezetre és nem megszüntette a működését hanem megtalálta a működési képességét biztosító megoldást.Amikor ez a szervezet megalakult akkor sokkal kisebb létszámmal voltak a tagok, és mindenki az együttműködésre törekedett.Most hogy már 27 en vagyunk a szervezetben az egy hangú döntések nem segítik hanem akadályozzák a szervezet működő képességét, már csak azért is mert 27 államnak az érdekei gyakran nem esnek egybe, és vannak olyan tagok akik nem az együttműködésre helyezik a hangsúlyt, hanem a saját érdekek mindenek előtti érvényesítésre.Ezen a többség úgy segített hogy nem mindenben tartották meg az egy hangú döntés szükségességét, ,minőségi többséggel is hozhatnak ma már döntéseket, és így aki nem fogadja el a döntéseket azok az országok egy gyengébb kapcsolatú közösségbe kerülnek, de ettől még lesz Európában olyan szervezete amely továbbra is együtt működik, és fontos kérdéseket dönthet el a kontinensen.Aki nem akar a döntés hozókkal együtt haladni, aki állandóan vétózik, az lemarad ebből a döntés hozatalból és ezzel együtt lemarad a többi országtól.Mi is ide fogunk jutni, másodhegedűsök leszünk Európában. Egy szervezet egyébként állandó mozgásban van , olyan mint az élet, követni kell a változásokat, ha a szervezet sokáig akar fennmaradni, működni.Nem ragaszkodhatunk több évtizede meghozott szabályokhoz mert a körülmények sem azonosak azzal amikor létrehozták az alapítók ezt a szervezetet.
csak úgy....
@Nessy: szerinted van neki az a micsoda amire rákérdeztél ?
csak úgy....
ha igaz az 0rbáni 2/3 ad és a hatvanpúsztai birtok,meg minden amit 0rbánék a magyar néptöl loptak el, akkor a magyarok a leg butább nép európában! :) náluk még a románok is okosabbak, akik már 1989 ben fölkeltek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.