Magyarország elítéli az Izraelt szombat hajnalban ért terrortámadást, elismeri Izrael önvédelemhez fűződő jogát, és őszinte együttérzését fejezi ki a veszteségek miatt – írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter reagált az Izraelt ért terrortámadásra
Fotó: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszél a Dumitru Alaiba moldovai miniszterelnök-helyettessel, gazdaságfejlesztési és digitalizációs miniszterrel a tárgyalásuk után tartott sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2023. október 4-én. MTI/Kovács Attila

Rakéták tucatjait lőtték Izrael déli és középső részére a Gázai övezetből szombat reggel, s fegyveres csoportok hatoltak be izraeli településekre.

Szijjártó Péter közölte, a tel-avivi magyar nagykövetség munkatársai épségben vannak, folyamatosan tartják velük a kapcsolatot, és folyamatosan veszik fel a kapcsolatot azokkal a magyar állampolgárokkal, akik konzuli védelemre regisztráltak.

Az Izraelben tartózkodó magyarokat arra kérik, hogy bármilyen baj esetén azonnal forduljanak a magyar nagykövetséghez

- írta a miniszter, megjegyezve, hogy eddig még nem érkezett segélykérés.

Szijjártó Péter kiemelte,

Magyarország a lehető leghatározottabban elítéli a brutális terrortámadást, elismeri Izrael önvédelemhez fűződő jogát, és őszinte együttérzését fejezi ki Izrael kormányának és az izraeli népnek az őket ért veszteségek miatt.

"Izraeli kollégámat biztosítottam Magyarország támogatásáról és együttérzéséről" – írta a miniszter.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Horizont: Az nem probléma külügyérünknek, hogy az oroszok védtelen civileket gyilkolnak már hónapok óta! Ukrajna nem szuverén állam?? Ez nem orosz agresszió?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
izéke
@SÍva: na mesélj,mikor történtek ezek? Tudtommal eddig mindig Izraelt érte támadás a szomszédai részéről. Megalakulása óta többször is. Az elfoglalt területek nem kerültek volna Izraelhez,ha a szomszédai nem támadnak. Akkor még most is a 67es határok lennenek érvényben.
jáger laszló
Helyzet van Izraelben és ez csak fokozódik!!
Ilyen sem volt még a elmúlt időben az Izrael Állam történetében!
csak ennyi
barátilag
J.L.
kereső
Ez igy rendben van pjotr. DE!!- a minap orosz terror támadás ért egy ukrajnai falut- rakétával, amelyet valohonnan a Fekete-tengerről lőttek ki.
Meghalt 52 ember- civilek, köztük egy hatéves gyermek. A sebesültek számát még nem tudni, mert a kutatás még mindig tart.
Azok a civilek nem érdemelték volna meg a magyar külügy együttérző nyilatkozatát, hogy Magyarország elitéli az effajta terrort, amely kimondottan civilek ellen irányult? Hiszen a falu boltjára -és kávézójára hullottak az orosz rakéták.
Miért a "kettős mérce" pjotr???
SÍva
@izéke: Tudtommal olyan hogy Izrael 1947-49 (a pontos dátumot nem tudom) nem is létezett! Csak a térképet kell nézni, hogy ettől az időtől, hogyan változott a két nép területének határvonala a palesztinok rovására! Ne próbáld kérlek nekem bemesélni, hogy nem tettek meg mindent a területek megtartására és növelésére!
kereső
@Horizont: Nem tudnak mit kezdeni a tesztoszteronjukkal- túlteng, no meg a vallásos áhitat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.