Megjelent a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatói tisztségének betöltéséről szóló pályázati hirdetmény a PIM honlapján szerdán – írja a Magyar Narancs.

Demeter Szilárd távozik, már keresik az utódját
Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója beszél a Prózamaratonon a Petőfi Irodalmi Múzeumban 2023. szeptember 21-én. A hét órán át tartó eseményen Az év novellái 2023 antológia 27 szerzője olvas fel műveiből, és beszélget újságírókkal. MTI/Soós Lajos

A közleményből kiderül, Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter még október 9-én írta alá a pályázati felhívást, amely szerint mesterfokozatú végzettséggel és szakirányú képzettséggel, illetve jogász vagy közgazdász szakképzettséggel rendelkező embert keresnek a főigazgatói tisztségre.

Előnyt jelent „a magyar irodalom külföldi megismertetésében szerzett jártasság, továbbá nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezés az irodalom és a gyűjtőkör tekintetében hasonló szakmai profilú muzeális intézmények élén”.

Fontos még a „jó kapcsolatteremtő, érdekegyeztető és kommunikációs készség”, valamint „a magyar és egyetemes ezsmetörténetben szerzett jártasság”.

Az új főigazgatónak 2024. február elsejétől kell munkába állnia.

A most 47 éves székelyudvarhelyi születésű Demeter Szilárd író 2018 szeptemberétől vezette a Petőfi Irodalmi Múzeumot.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Horizont: Lehet, hogy nem volt elég szélső jobbos, lojális naggyon magyar? Vidnyánszki meg Kásler épp most léptek szövetségre, hogy elővegyék a 100-150 éves magyar színházi kultúrát, magyar műveket!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Menőmanó: Várja egy államtitkári szék a rogáni propaganda minisztériumban, hiszen még nem teljesen náci a propaganda a demokrácia, a liberalizmus ellen. Ez a migráns meg echte náci- a beszélőkéje is meg van hozzá. Ne legyen igazam...
Clavigo
Patkányarcú román kullancs... Valszeg megunta a " futtatója "... Mehetne vissza Székelykurvaanyjába basszusgitározni...
telegdilaci
@Horizont:Remélem vissza megy oda ahonnan ide menekült!
lampa laz
@Sakk Matt: A dagi tanácsadója lesz, ez egy "ezerszázalékos orbán rajongó", ezt ő mondta magáról. Ezektől az orbán által idecipelt határontúliaktól csak akkor szabadulunk meg, ha a fidesz 1x eltűnik a piba.
namihami
Visszamegy a bocskoros? Tragédia, gyötörni fog a hiányérzet! Amit csak némileg képes enyhíteni, hogy marad belőlük még bőven! Több, mint amennyi kellene!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.