Aztán jöhetnek a pénzek.

Navracsics még mindig optimista: november végéig mindenben megegyezne az EU-valMTI/Kovács Tamás

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter és Bóka János Európa-ügyi miniszter az Európai Bizottság két tagjával tárgyalt a blokkolt magyar pénzekről – tudatta a hvg.hu. A megbeszélések érintették a korrupciós kockázatok miatt folyamatban lévő jogállamisági eljárást, illetve az igazságügyi reforomot is, és ezeken belül kitértek az egyetemi közalapítványon ügyére is. 

A két miniszter emellett átadta a magyar kormány válaszát azokra a kérdésekre, amelyeket az igazságügyi reform kapcsán tett fel az Európai Bizottság.

A lap kérdésére Navracsics Tibor azt mondta, hogy ezek jobbára technikai jellegű kérdések voltak, amelyek nem a kormány és az igazságszolgáltatás kapcsolatáról szólnak, hanem a Kúria, illetve az Országos Bírói Hivatal működésével függenek össze.

Ennek azért van jelentősége, mert mostantól számítva néhány héten belül a brüsszeli testület előterjeszti álláspontját erről a csomagról. Amennyiben ez az értékelés pozitív, akkor a zárolt, összesen körülbelül 33 milliárd eurós forrásból 13 milliárd euró válik elérhetővé. Ez azonban a hétéves költségvetés időarányos része, ezt jelzi az is, hogy a magyar kormány eddig 202 millió euró kifizetését kérte az EU-tól ennek a keretnek a terhére. Erre a pozitív értékeléstől számított két hónapon belül lehet számítani, vagyis idén nagy valószínűséggel nem lesz pénz.

Navracsics ennek ellenére azt mondta: „bízunk abban, hogy az eredeti menetrendet tartani tudjuk.”

Konkrét időpontokat nem említett, hanem úgy fogalmazott, hogy november végére szeretné a kormány lezárni az egyeztetéseket.

Forrás: hvg.hu

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
@csicska: Csak nem tervezel valami puccsot?

Mert amíg a bánod hatalmon van addig itt pénz nem lesz, ha nem bánod.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
@csicska: Csak nem tervezel valami puccsot?

Mert amíg a bánod hatalmon van addig itt pénz nem lesz, ha nem bánod.
lusta
Tökéletesen igaza van. November végére föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk az egyeztetést befejezi.
Az egy másik kérdés, milyen eredménnyel.
Sajnos mi az eredményt ismerjük. Sajnos azért, mert Magyarország egy kanyi vasat sem kap. Az egy örömhír, hogy ez a föld-trafik tolvaj árt és qurmány egy kanyi vasat sem kap.
izéke
És ezt havi rendszerességgel bejelenti,amit az illetékes EU képviselő havonta meg is cáfol,de kell valamivel tartani a lelket itthon a birkákban,hogy már csak egy kicsit kell kibírni mert már a kanyarban van a pénz...
izéke
@lusta: a magyar-orosz csatlakozás tárgyalását fejezik be mert putyin rászólt orbánra,azért volt olyan zavart a videón. Januártól oroszország része leszünk
Dr. Proktor
Hány dátumot hallottunk már ettől az embertől?
Viktor Viktorovics jelenleg inkább Putyin és Hszi Csin Ping felé tartja a markát...
jáger laszló
Navracsicska már komolytalan...
Ígér fűt,fát + mindent!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
pultosjocó
ezt a hazug ,demagóg köcsögöt,...csak az a szomorú, hogy az ostoba,IQ nulla szavazóbázis ezt még el is hiszi...navracsicska,ezt ígérte tavaly novemberben is...
jesz
Mr. Vastagbőr...csak ígér...igér...igér...
Toller Béla
@Maccska: Hja, de mintha most fordult volna a kocka, azok vannak uralmon ! Meg a teljesen gátlástanok, a maccskák.
Eladott Ország
A míg a bűnöző, hazaáruló és politikai prosti román cigány és bűnszervezete van hatalmon, addig egy eurócent sem jön az országba!
ómió
Navra! Ébresztő! A brüsszeli korruptbolsik már rég ellopták!
Béla333
Az ilyen mocskos maffiózóknak ne is adjanak egy fillért se, hiszen mindent ellopnak.
Eladott Ország
@sgl: ma, 09:22 ♦ Sajnos. Mégis olcsóbb például a cukor Ausztriában, mint nálunk, és a többi élelmiszer, pedig nem egy jó mezőgazdasági adottságokkal rendelkező ország.
Ausztriában 1 kg cukor 280 ft, 10 kg felett , 245 ft. Szaképzett minimálbér 1 126 500 átszámítva! Leadózva! Ott nincs fidesz
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/387841446_611509151138285_1290531279796844822_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=9fe3X4Ke6dsAX8WZMjH&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfDsIX3l7Dt9NIMdkpwFtTR17O3yESGeZqFZeR4EjHxuNw&oe=6537B502
Ott nincs fidesz. Sajnos elvágták a vasút vonalát, így nem tudjuk elèrni őket, azaz az Ő szintjüket."Előre megyünk nem hátra"
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/391730218_1018420586112776_7640339078328552062_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=LhIK6j7q0y4AX-Px6m2&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfCtvKhUQmC2tdYLpNkp_-Cv7XfWfVoD_ynCE2Lj3OrqWw&oe=6537FEE9
Eladott Ország
@sgl: Azért nincs itthon elég hazai termelésű termék (hús, zöldség stb.), mert Lévai Anikó férjura és bandája a magyar földet olyanok kezére juttatta (fitness-edzők, műkörmösök stb.), akik nem gazdálkodók, csak a földalapú támogatások felvételében érdekeltek. Ezért luxuscikk a krumli, ezért eszünk lengyel krumplit, fogyasztunk szlovák tejterméket, osztrák csirkét stb. Lévai Anikó se jár piacra, az látszik. Ángyán doktor dolgozatait el kéne neki küldeni.
namihami
Ez már nem is vicces! Egy darabig még az volt, de mára kifújt!
Vajon mennyi lehet/lesz az a pénz, amennyiért még mindig hülyét csinál magából!
kulabombaafityiszre
Úgy várják az eus pénzeket.mint a kisgyerek a mikulást.
kulabombaafityiszre
@sgl: ma, 12:57
Ja.Vasutvonal 1km 60 milliárdért.Építi a mészaros.
telegdilaci
@Peller Anikó:Még meg sem kapták már ellopják,normális Országokban,gondolnak egy rosszabb jövőre félre kellene tenni nem azonnal a nyakára lépni ezért tart itt az Ország mert ha pénzhez jutnak azonnal elszórják égeti a mocskos zsebüket!
izéke
@telegdilaci: ez azért van mert nem a nagymamák a pénzügyminiszterek ;))) rácsapnának a fakanállal a kezükre ha bele akarnak nyúlni a kasszába
Lepényleső
Ez nem optimizmus,- hanem magyarázata a nem létező bizonyítványnak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.