A magyar szabványt sem teljesíti az albán pékségek kenyere – mondja a Pékszövetség.

A magyar szabványt sem teljesíti az albán pékségek kenyere – mondja a Pékszövetség

Törvénytelenül működnek, mégis védve vannak. Forrás: Pixabay

Nagyon rossz a magyar pékeknek az albán pékségek jelenléte, amik elveszik a magyar sütőipari vállalkozások piacának egy részét – idézi Septe József, a Magyar Pékszövetség elnökének szavait a 24.hu.

Az albánok minimális tőkebefektetéssel, bérelt helyiségekben dolgoznak, bérelt berendezésekkel. Nem tartják be munkaügyi előírásokat, időnként elmulasztják a tb-járulékok befizetését – közölte a pékszövetség elnöke.

A Pékszövetség szerint

az albán pékségek lazán kezelik a higiéniai és élelmiszeripari szabályok betartását. Tevékenységük a technológiai optimalizálás szóval írható le, azaz kevés tésztaféléből sok terméket készítenek. Ráadásul azok nem felelnek meg a Magyar Élelmiszerkönyv szabályainak sem

– mondta Septe. Tehát nem lenne szabad ilyen termékeket gyártaniuk az albán pékségeknek, mégis megtehetik.

Az albán pékségek azzal csábítják el a magyar vásárlókat, hogy nyitvatartási idejük nagyon hosszú, így folyamatosan meleg termékeket kínálnak, más kérdés, hogy milyet. A pékszövetség szerint az albán pékségek egy része nem fizeti ki rendesen a számláit, a csődbe taszított cég után pedig ugyanott nyitják az új vállalkozást, hátra hagyva a kifizetetlen energiaszámlákat és járulékokat.

Azt látjuk, hogy ezek a cégek a magyar sütőipari vállalkozásoknak nagyon nagy kárt okoznak – mondta Septe József. A Magyarországon működő 400-500 albán pékségnek tudomása szerint 15-20 valódi tulajdonosa van. Ez a csoport működteti az egész hálózatot. Eközben a magyar vállalkozóknak a szabályokat betartva próbálnak megélni.

Forrás: 24.hu
Fotó: Pixabay

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
"Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját!"
ez is csak egy fideszes átbaxarintás volt,mint eddíg minden amit milliárdokért kiplakátoltak! - van még valaki,aki hisz ezeknek a hazug tetveknek?
Peller Anikó
@csak úgy...: Én hiszek nekik, megbízhatóan hazudnak.
vacsi
Nálunk is van albán pékség, a legjobb
csak úgy....
@vacsi: azt tudtad,hogy ök az ukrán "szennyezett" gabonából csinálják nektek a portékát?
namihami
Nem a magyar szabvány alapján készül? De hiszen a neve is az, hogy ""albán"" kenyér! Vajon annak megfelel?
Ha igen, akkor marad a vevő döntése!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.