Ankarának nem sürgős a svéd NATO-csatlakozás jóváhagyása, hónapokig húzhatják még az ügyet.

Orbán meg a pártja még hónapokig cigánykodhat a svéd NATO-csatlakozás ügyében

Miniszterelnök úr Putyin utolsó csatlósaként tette tönkre a hajdan megbecsült magyar diplomáciát. Forrás: Facebook

A magyarországi fideszes kormány jól már nem tud kijönni a dologból, úgyhogy tovább folytathatják az orosz érdekeket kiszolgáló cigánykodást a skandináv ország NATO felvétele ügyében.

Nem Magyarország lesz az utolsó a sorban, amely ratifikálja Svédország NATO-csatlakozását

– ígérgette márciusban a karrierjét az MSZMP Párttörténeti kutatóintézetében elkezdő fideszes Kövér László házelnök. Miután Erdogan török elnök hétfőn váratlanul kezdeményezte az ankarai parlamentnél a szavazás elindítását, nem kizárt, hogy a fideszes kormány egyedül marad a katonai szövetségben, és utolsó tagállamként ad majd zöld utat a svédeknek.

A magyarázkodásuk mindenképpen kínos lesz. Kormányközeli vélemények szerint Orbánnak azért nem sürgős a döntés, mert már az semmit nem javít a rezsimje NATO-n belüli megítélésén és az USA-val való kapcsolatán sem

- írja a HVG.

A reakcióikból ítélve valószínű, hogy török „barátaik” arra sem méltatták Orbánékat, hogy elmondják nekik, milyen bejelentésre készül Erdogan. A kormányt ugyanis hiába kérdezte a 24.hu hétfő délután, hogy a török döntés fényében mikor várható, hogy a magyar Országgyűlés is napirendre veszi a szavazást, a sablonválaszt csak másnap küldte meg a Fidesz-frakció, azzal, hogy a kormánypártok álláspontja változatlan.

„A magyar parlament szuverén, a saját menetrendje szerint halad” – utaltak arra, hogy bármit is csinálhat a török parlament, az őket nem befolyásolja.

Az atv.hu-nak az Országgyűlés sajtóirodája is megerősítette: a Svédország NATO-csatlakozásáról szóló ratifikáció nem szerepel az Országgyűlés soron következő plenáris ülésének napirendi javaslatában.

A fideszes mamelukok a magyar és a ruandai kormány közötti légiközlekedési megállapodás kihirdetéséről, az ideiglenesen munkát vállaló ecuadori turisták programjáról szóló megállapodásról és a Magyar Építészet Napjáról fognak majd ehelyett szavazgatni – ami fontosságukat is jól mutatja.

A svéd NATO-csatlakozás kérdése eközben Törökországban egy alkudozás része.

A törökök már eddig is elég sokat kaptak Svédországtól, most pedig az Egyesült Államoktól is engedményeket várnak. Jó példa erre, hogy Erdogan korábban az F-16-os vadászgépek átadásához kötötte a szavazást.

A fideszes kormány cigánykodása a nemzetközi színtéren is egyre vállalhatatlanabb, ahol lényegében teljesen egyedül maradtak. Legutóbb David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete is megszólalt az ügyben, emlékeztetve a magyar kormányt, hogy a Magyar Honvédség minden egyes vadászgépe svéd, és a gépeket a svéd hadsereg támogatásával tartják fenn

Forrás: HVG

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Az Orbán-rendszer és a NER politikai bukását is előrevetíti ez a mérhetetlen szűklátás. Már nem kell a magyar parlament jóváhagyása, hiszen a napi gyakorlatban - mégha meghívott státuszban is - Svédország NATO tagnak számít. Ugyanakkor a hazai politikai szereplők nemzetközi elismertsége a béka segge felé tart. Egyre kevésbé lesz jelentősége annak, hogy a komoly nemzetközi ügyekben mi a magyar kormány álláspontja.
Így Orbánnak és ormányának marad Putyin alfele.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Az Orbán-rendszer és a NER politikai bukását is előrevetíti ez a mérhetetlen szűklátás. Már nem kell a magyar parlament jóváhagyása, hiszen a napi gyakorlatban - mégha meghívott státuszban is - Svédország NATO tagnak számít. Ugyanakkor a hazai politikai szereplők nemzetközi elismertsége a béka segge felé tart. Egyre kevésbé lesz jelentősége annak, hogy a komoly nemzetközi ügyekben mi a magyar kormány álláspontja.
Így Orbánnak és ormányának marad Putyin alfele.
Péter2
Csak nehogy a Svédek elkezdjenek cigánykodni a Gripen lízingszerződésekkel mert akkor a fidesz nagy tockosba szalad bele , továbbá a Svédek bene vannak a nemzetközi atomenergetikai hivatal vizsgálóbizottságába , mikor majd kérik a Paks 2 működési engedélyét , elég lesz azt mondani , hogy biztonsági okokból nem adjuk meg ott egy ember is elég , hogy nemet mondjon , és a Svédek sem lesznek feledékenyek , erre mondják , " ki kardot ránt , kard által vész el .
kereső
"Ez a tánc lesz a végső..."- orbánék nem értenek a diplomáciai figyelmeztetésekből. Hogy is értenék, amikor nem értik a diplomácia nyelvét.
Havanagi
Putyin a markában tartja orbánt,ezt bizonyitja ez a helyzet is.Gyalázat ez Magyarországra.
kereső
@KisTehen: 11:56 Má megint barom vagy marha. A schengeni csatlakozásnak vannak feltételei-és két állam még nem teljesitette maradéktalanul ezeket. A svédek teljesitették a NATO csatlakozás feltételeit, sőt a döntést népszavazás erősitette meg- tehát ez nem más más mint, Svédország szuverén akaratának szembeköpése Magyarország által. Ennyi(ke).
jáger laszló
Komolytalan,mert úgysem mer vétózni OV!!!
Ez csak azért történik,hogy elhitesse,hogy ő milyen kemény!!
Pedig dehogy...
csak ennyi
barátilag
J.L.
Béla333
Még a végén valahonnan kiszivárog a maffiafőnök szerepe a Gripen gépek vásárlásánál...
Dr. Proktor
Nem kell cigánykodni, az ugyanis default...
ómió
Aki ezen "cigánykodhat", az a mocsokbolsi pofátok!
rakitics41
Ha ne tán mégis cigánykodni akar , akkor nem tud kilépni a bőréből.Biztos nem is akar, vagy tán nem is lehet!
kereső
@Őrnagy: 13:34 az, a qrva nagy szuverenitás! Az...Ha, erdogan a kútba ugrik, akkor orbán követi?? Bárcsak már látnám...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.