Korunkban a kereszténység a világ legüldözöttebb vallása – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára az üldöztetésnek kitett keresztények helyzetét bemutató, Kereszt-tűzben című kiállítás hétfői londoni megnyitóján.

Orbán államtitkára szerint a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon

Azbej Tristan a rendezvény helyszínén, a Londoni Magyar Házban a közmédiának nyilatkozva úgy fogalmazott: a minden más emberi jogra, a toleranciára oly büszke nyugati világ nem hajlandó tudomást venni több mint 300 millió ember szenvedéséről, üldöztetéséről, jogfosztottságáról.

Magyarország humanitárius alapon és értékelvű választás alapján ezt nem fogadja el, ezért indította el a magyar kormány 2017 elején a Hungary Helps (Magyarország segít) címmel meghirdetett programot. Ez Magyarország nemzetközi segítségnyújtási programja, amelynek célja nem kizárólagosan, de kiemelten az üldözött keresztények megsegítése – mondta a londoni kiállítás megnyitóján az államtitkár.

Azbej Tristan hangsúlyozta: a magyar emberek segítsége a program indulása óta több másfél millió olyan emberhez jutott el, akiket a Közel-Keleten, Ázsiában, Afrikában, a Száhel-övezetben a hitük miatt üldöznek terrorszervezetek vagy szélsőséges mozgalmak.

Ez fontos üzenet, a szolidaritás üzenete, célja ugyanakkor az is, hogy hasson a nyugati világ lelkiismeretére, felhívás arra, hogy fel kell lépni az ártatlanul szenvedő üldözöttek érdekében – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára.

Hozzátette:

mindez egyben Magyarország fontos értékválasztása és értéküzenete is egy olyan korban, amikor a nyugati keresztény civilizáció megtagadja saját kulturális gyökereit, amikor megpróbálnak aláásni mindent, ami a keresztény társadalmi tanításból fakad.

Azbej Tristan elmondta: a Kereszt-tűzben kiállítás anyagát a Nemzeti Múzeum kurátorainak közreműködésével állították össze, gondosan ügyelve arra, hogy az anyag az emberi sorsokat, a keresztény közösségek jelenét és történetét is bemutassa a látogatóknak, ugyanakkor ne legyen szenvelgő vagy hatásvadász.

Az államtitkár szerint amikor a Hungary Helps program elindult, első célja az volt, hogy humanitárius választ adjon az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet által a keresztények ellen elkövetett bűncselekményekre, atrocitásokra.

A Közel-Keleten még mindig nagyon nehéz a keresztények helyzete, de a keresztényüldözés elsősorban Nyugat-Afrikában ölt gyilkos, emberéleteket követelő formát, itt ugyanis az Iszlám Állam helyi szerveződései és más dzsihadista csoportok üldözik a keresztényeket – mondta Azbej Tristan.

Hangsúlyozta:

egyedül Nigériában évente háromezer keresztény ember esik e támadások áldozatául, éppen ezért a Hungary Helps program most már a nyugat-afrikai térségre összpontosítja segítségnyújtó tevékenységét.

Forrás: MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ha ez a legüldözötteb vallás,akkor a NER miért üldözi Iványi egyházát ? Ugye a kettő nem ugyanaz ? Magyarul: nem változik semmi csak a primitív propaganda folyik tovább.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Havanagi
Ha ez a legüldözötteb vallás,akkor a NER "keresztényeket" hogy-hogy nem üldözi senki??Megint hazudsz,kutya!
justhpeter
Ha ez a legüldözötteb vallás,akkor a NER miért üldözi Iványi egyházát ? Ugye a kettő nem ugyanaz ? Magyarul: nem változik semmi csak a primitív propaganda folyik tovább.
ómió
A "művelt nyugat" is eléggé irtja, hát még a bolsi tetübanda!
Maxipocak
Ezért is adjátok el az Országot a keresztényüldöző, komcsi kínának és ezért ölelgettek minden ázsiai keresztényüldöző, muszlim diktátort és államot. Logikus, értem. Abdsqrnytkt!
lampa laz
Apád fszt üldözi anyád, idióta. Már mindenki puttonya tele van ezzel a napi keresztényeskedéssel. Mégha az egyház obégatna, de azok jól elvannak a közpénzpersellyel, ti meg állandóan okadjátok a nem létező, általatok gerjesztett baromságot. Kussolhatnatok végre.
Dr. Proktor
Nemrég még a legüldözőbb vallás volt... Emlékeztetőül: keresztes hadjáratok!
Máglyával melengették a felvilágosultabb emberek lelkét.
rakitics41
Vallási ügyekben egy modern államban az állam nem kellene hogy nyilatkozzon az egyházak helyzetéről, arról meg végképpen nem,mert erről nem lehetnek ismertei az államnak , hogy kit üldöznek a világon a legjobban.
.Erről miért nem azok nyilatkoznak akiket üldöznek?Van e joga az államnak ilyen kérdésekben nyilatkozni, mert hogy az állam és az egyház az Alaptörvény szerint is, de polgári társadalmakban már nagyon rég óta , önállóan , a másik megkérdezése nélkül működik, és hit kérdéseben az egyház az illetékes!
Dr. Proktor
@Maccska: És a máglyák célja? Felebaráti szeretet?
Dr. Proktor
@Maccska: Giordano Bruno - mond ez a név neked valamit is?
Esetleg az hogy szent inkvizíció? Semmi?
kulabombaafityiszre
@Maccska: ma, 10:05
Bayernek mindenkihez van egy kedves szava,de arról még nem értekezett,hogy mit csinált krétán a buzi kvartett aminek ő is becses(csecses?)tagja volt.Erről valahogyan teljesen bekussolt a nagy szarosszáju véleményvezér.A másik téma.Az európai bíróság ítélete szerint iványi egyházának a kezedetektől jár az állami támogatás mivel hivatalosan is egyháznak lett minősítve,természetesen az európao bíróság ítélete szerint.fellebezésnek helye nincs,az ítélet kötelező lenne a magyar öbán kormányra,de természetesen olyan pincsi diktátorként erősködve nem fizetik ki iványiéknak a nekik járó összeget.
Olyan 2-3 milliárd közötti összegről lenne szó.
Eladott Ország
Nem is értem Azbej Trisztán keresztényvédelmi államtitkár hogy hagyhatja szó nélkül? Mondjuk igazán bele is állhatna, hogy az '56-os hősökhöz hasonlóan a liberálbolsevik Brüsszel ellen harcolunk a keresztyénség nevében mint ahogy Oroszország is a keresztyénséget védelmezi akkor, amikor muzulmán csecsenekkel pravoszláv ukránokat gyilkoltat meg és próbálja visszaépíteni a békés Szovjetunió dicsőségét.
uploads.disquscdn.com/images/77493fedd9f8dc59c60991a63acc46e91ae4e48d56745ebbe887aa73e28da1a7.jpg?w=800&h=735
kép2
uploads.disquscdn.com/images/37a12eb373a1ec2752df4e27f412bbb3a1e3b7b61ac931b85ff1fde6cbe24cf3.jpg?w=800&h=677
justhpeter
@Maccska: Jézus nem zsidó volt véletlenül ? Ám most nem Iványi vallásáról van szó, hanem a hamis és hazug államtitkárságról és a hamis keresztényüldözésről. Nem mellékesen, ahol Bayer Zsóti hivatkozási alap lehet, ott nem sokat fordulhat meg az igazság - és még finom voltam és nőies.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.