Orbán Viktor miniszterelnök Kazahsztán fővárosába, Asztanába utazott, ahol hivatalos kétoldalú találkozóit követően részt vesz a Türk Államok Szervezete 10. csúcstalálkozóján – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.

Orbán Viktor Kazahsztánban tárgyal: Nagy Márton, Szijjártó Péter és Varga Mihály is elkísérte
Fotó: Facebook / Orbán Viktor

A magyar delegáció, melynek tagja Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Varga Mihály pénzügyminiszter is – tárgyalásokat folytat Kaszim-Zsomart Tokajev államfővel, Alikhan Szmailov miniszterelnökkel és Jerlan Kosanov parlamenti elnökkel.

Magyarország és Kazahsztán szorosan együttműködik az energetika területén. 2023 januárjában a békés célú nukleáris energia használatának oktatásáról szóló egyetértési nyilatkozatot írtak alá – emlékeztetett a sajtófőnök, hozzátéve: vállalati szinten is kiemelkedő az energetikai együttműködésünk, számos érdekelt magyar cég van jelen a kazah piacon.

Az oktatás is az államközi kapcsolatok egyik kiemelt területe, az asztanai tárgyalások során aláírják a 2024-2026 közötti időszakra vonatkozó Stipendium Hungaricum megállapodást, valamint folyamatban van több magyar egyetem kazahsztáni megjelenésének előkészítése is.

A Türk Államok Szervezetének "türk idő" vagy "türk éra" mottóval megrendezett pénteki csúcstalálkozója a szervezet honlapja szerint "kulcsfontosságú platformként szolgál majd a széleskörű napirendről szóló magas szintű megbeszélésekhez. A vezetők sarkalatos kérdésekben döntenek, megállapodásokat véglegesítenek olyan területeken, mint a gazdaság, a kereskedelem, a közlekedés és a vámügy". A türk államok – Azerbajdzsán, Kazahsztán, Kirgizisztán, Magyarország, Törökország, Türkmenisztán és Üzbegisztán – vezetői a régión belüli és azon túli politikai és gazdasági fejleményekről is tárgyalnak majd – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@Maccska: ma, 11:12 ♣ Közlöd: "a kazah gdp lassan háromszor akkora mint az ukrán" Az állításod a fidesz agymosodában , az orbánjugendi szemináriumon igaz!
www.google.com/search?q=kazah+gdp&oq=kazah+gdp&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUyBggAEEUYOTIICAEQABgWGB4yCAgCEAAYFhgeMggIAxAAGBYYHjIICAQQABgWGB4yCAgFEAAYFhgeMggIBhAAGBYYHjIICAcQABgWGB4yCAgIEAAYFhge0gEJMTc3NjZqMGoxqAIAsAIA&sourceid=chrome&ie=UTF-8&safe=active
Ukrajna GDP : 200,1 milliárd USD
Kazahsztán : 197,1 milliárd USD
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@Maccska: 11.46: Cirmoska, mi köze a lakosság számának a női képviselők számarányához képest? Ez nem fideszbér-átlag!
Nem a darabszámot hasonlítjuk, hanem a betöltött helyek nőkkel betöltött számát! Az egy egészen más aránypár!
Nessy
nem akarnak ott maradni? Ott barátok közt lennének! Igaz, nem lehetne milliárdokért tartani a markukat!
justhpeter
Igazán vihették volna magukkal Orbán Matolcsy nevű jobbkezét.
Eladott Ország
@Maccska: ma, 13:39 ☻ De kint van már egymillió ember magyar ... nyugaton. Akkor megvan az Orbán által ígért 1 millió új munkahely! No ugye! A GDP csak egy mutató. A fontosabb az állampolgár szemében a vásárlóerő. Amiben ugye benne van a sok elherdált (ellopott) pénz is. Még a háborús Ukrajnában is feleakkora az infláció, mint Magyarországon! Ezek után milyen bizonyíték kell még arra, hogy az Orbán kormány tehetségtelen kleptomániás pancserek gyülekezete! Sikerült a térség eminenséből bukdácsoló hülyegyereket csinálnia az országból a kolostormalacnak.
Magyar GDP : 18 287 USD (2022)
www.ksh.hu/stadat_files/gdp/hu/gdp0005.html
kulabombaafityiszre
@Maccska: ma, 11:38
Terelsz,mert a háromszos gdp-t kérdeztem te is tudod és azt is ez nem igaz.
Viszont ha nem tudod csak állítottál valamit,akkor a szokásos fidernyák hazudozás tények nélkül.
kulabombaafityiszre
@kulabombaafityiszre: ma, 20:07
Folytatás.Mielőtt hazudoznál a vita elkerülése végett ezt írtad @namihaminak:
@namihami: a kazah gdp lassan háromszor akkora mint az ukrán,pedig egy szintről indultak.
Itt szó nincs egyfőre jutó gdp adatokról,csak a gdp-ről.
Miután @Eladott Ország bebizonyította,hogy hazudsz akkor elkezdtél terelni az egy főre jutó gdp-vel.
Szóval kis buksi a tankönyvi fidernyák csúsztatást hajtottad végre.
Viszont azt elfelejtetted mi nem a nagy családodhoz a fideszes birkafarm lakói vagyunk akik 2 perc mulva elfelejtenek minden hazugságot.Mi emlékezünk mindenre.Érted,mindenre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.