Már három hét sincs addig, hogy a nyugdíjasok és más jogosultak megkapják az emelt összegű járandóságot, amelyről a hivatalos rendelet október elején jelent meg.

Néhány héten belül érkezik a nyugdíjemelés, ezek a pontos összegek

2023-ban is a hónap 12. munkanapjához legközelebb eső, azt megelőző munkanap a nyugdíj utalásának a napja, amely november 10-re esik majd, mivel november 12-e vasárnapra esik.

2023 novemberétől 3,1 százalékkal emelkednek a nyugdíjak

A kormány 18,5 százalékra becsülte erre az évre az inflációt, ezért 3,1 százalékos nyugdíjemelésről döntött novembertől, viszont a legfrissebb számítások szerint a kabinet alulbecsülte a 2023-as áremelkedések várható mértékét.

Vagyis szakértők szerint a novemberi nyugdíjemeléssel nem lesz inflációkövető az idősek járandósága, mint ahogy azt a törvény előírja!

Farkas András nyugdíjszakértő szerint a kormány az idén nem jól becsülte meg az inflációt, az ő számításai szerint 19,1 százalék lesz az idei nyugdíjas áremelkedések mértéke és nem a kabinet által figyelembe vett 18,5 százalék.

Forrás: Penzcentrum

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@lampa laz: Még csak a könyvesbolt ajtó távolságát méricskéli, még csak fóliáznak, esetleg ledarálnak, innen már nem sok kell az égetéshez. Megölik a színházat, a művészetet. Marad az ötvenes évek plakát, és felirat olvasása, Nem kell Hitlerig mennünk! A királyi média reggeltől estik ontja a kormánypropagandát. És egyre többen elhiszik! Tombol a gyűlölet. Mi lesz velünk???Sötét középkor?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Tényleg!!
Hát ez biztató...
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nessy
Még a 18,5%-t sem adja meg a kormány! Inflációt követő emelés Lőrinc barát autópálya koncessziója, bankok, haveri cégek esetében jár csak!
izéke
@Nessy: az inkább meg is haladja az inflációt,hiszen orbán csak nem veszíthet az üzleten ;)))
simmering73
@Mirabilis: Be se fog állni a pofájuk, mert januárban jön a következő.
Nessy
@simmering73: Aminek megint köze nem lesz a tényekhez! Csak tudnám, miért tiltakozik úgy az eutanázia ellen a kormány és a kedvenc egyháza?
Nessy
Muszáj a híveknek naponta 3x elmondani, ( komplett hülye fokozat) hogy minden esetben hozsannát zengjenek Őrbánnak!
Levendula
Az alacsony nyugdíjat kapó nyugdíjasok ebből egy kiló kenyeret sem tudnak venni, a magas nyugdíjat élvezőket pedig nem érdekli az a pár tízezer forint...
rakitics41
A lényeg az hogy nem lesz infláció követő a nyugdíj az idén sem.Tavaly is becsapták és az idén is becsapják a nyugdíjasokat, mert most is lecsípnek az "infláció követéssel, 5, 6 tized százalékot a nyugdíjból!Ez a rendszer úgy látszik nem tudja kiszámolni a fizetési kötelezettségeit ami nem lenne olyan nagy baj, ha azt amikor az adatok már rendelkezésre állnak akkor kijavítaná a hibás számításait és F I Z E T N E !
lampa laz
@Nessy: Most olvasok egy könyvet és ebben meséli el a túlélő, h milyen jelmondatokat kellett olvasgatniuk ama bizonyos helyen. A németeknél is a jelszavak helyettesítették a valóságot, ezt ők már akkor kitalálták, ha sokáig ismételgetnek valamit, meg le is írják akkor azt egy idő után mindenki elhiszi. Orbán és propaganda minisztere bizonyára mélyen tanulmányozta hitler ideológiáját, h az, hogy működik egy társadalomra nézve. Ezt meg is éljük rendesen, szinte naponta. Nagy "örömünkre" egy újabb konzultációval kedveskednek most nekünk.
Nessy
@lampa laz: Még csak a könyvesbolt ajtó távolságát méricskéli, még csak fóliáznak, esetleg ledarálnak, innen már nem sok kell az égetéshez. Megölik a színházat, a művészetet. Marad az ötvenes évek plakát, és felirat olvasása, Nem kell Hitlerig mennünk! A királyi média reggeltől estik ontja a kormánypropagandát. És egyre többen elhiszik! Tombol a gyűlölet. Mi lesz velünk???Sötét középkor?
balos
@lampa laz: Nem véletlenül írom már hónapok óta,hogy a hitleráj jól működik gecisztánban!
balos
@Nessy: A baj,hogy 89ben a rendszarváltás elhozta sötétség lehetőségét és a nemzethy oldal felvállalta az újbóli terjesztését!Amihez értenek az a gyülőlet lopás és gyilkolászása minden szinten a MAGYAR NÉPNEK!Itt az a jó magyar aki beveszi a nemzethy csattanó maszlagot!
ómió
Böszme efftárs az ilyet "lenyulva szokta emelni"!
Menőmanó
@ómió: 2003. február 4-én szavaztak a parlmentben először a 13. havi nyugdíj bevezetéséről.
A ma is aktív politikusok közül nem szavazta meg a törvényjavaslatot például Semjén Zsolt, Harrach Péter, Szászfalvi László (akkor még MDF-es honatyaként), Rogán Antal, Szijjártó Péter, Fónagy János, Németh Zsolt, Répássy Róbert, Tállai András és Farkas Flórián.
A Fidesz frakcióból ötvenöten igazolatlanul távol voltak, nem szavaztak, nem merték vállalni döntésük felelősségét!

Az igazolatlanul távol lévők között találjuk Orbán Viktort, Áder Jánost, Kövér Lászlót, Varga Mihályt, Lázár Jánost, Pokorni Zoltánt, Kósa Lajost, Selmeczi Gabriellát, Deutsch Tamást és Domokos Lászlót.
justhpeter
@rakitics41: Azért teheti meg minden évben ezt a kolostormalac, mert sok nyugdíjas akkor is rá szavaz, ha nem kap semmit.
ómió
@Menőmanó: Látod, sokan látták már akkor, hogy mire vagytok képesek és mire nem!
Havanagi
A TOLVAJKORMÁNYT ÚJRAVÁLASZTJÁK UGYE???!!!Hülye magyarok!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.