Lukács László (Jobbik) a parlament hétfői ülésén arról beszélt: úgy tűnik, hogy a miniszterelnök kínai útján "személyesen adott át meghívót" ottani munkásoknak, hogy Magyarországon dolgozzanak.

Orbán: a magyaroknak "nem kell együtt élniük a vendégmunkásokkal"
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Hangsúlyozta: a Jobbik ezeket az embereket "migránsmunkásoknak" tartja, akiket azért hoznak Magyarországra, hogy "elvegyék a magyar emberek munkáját, hogy alacsonyan tartsák a béreket". Azt is hozzátette: ha ezek a munkások itt letelepednek, "akkor meg fogják változtatni Magyarország kultúráját". Azt kérdezte a kormányfőtől: milyen kvótában állapodott meg a kínaiakkal, mert a gazdaságfejlesztési miniszter korábban 500 ezer új munkahelyről beszélt, amelyre idegen munkásokat várnak.

Orbán Viktor válaszában leszögezte: "Magyarország a magyaroké és a magyarországi munkahelyek is a magyarokat illetik meg". Visszautasította az 500 ezer munkavállalóról szóló javaslatot – mint mondta – ezt a kormány nem fogadja el. A miniszterelnök kijelentette: csak annyi vendégmunkás jön Magyarországra, amennyi betöltetlen álláshely van.

Lukács László úgy reagált: ezt a számot a kormányoldaltól hallották. Azt javasolta a miniszterelnöknek, fontolja meg, hogy legyen ebben a kérdésben népszavazás, az emberek maguk mondhassák el, hogy együtt akarnak-e élni a vendégmunkásokkal.

Orbán Viktor viszonválaszában megismételte: az 500 ezer munkásra vonatkozó javaslatot a Jobbiktól hallják, ezzel nem értenek egyet. "Azt javasoljuk a Jobbiknak, ne akarjanak behozni 500 ezer vendégmunkást Magyarországra, hanem kövessék azt a törvényt, ami szerint csak annyi vendégmunkás jöhet Magyarországra, amennyi betöltetlen álláshely van" – jelentette ki.

Azt is jelezte: a magyaroknak "nem kell együtt élniük a vendégmunkásokkal", mert ők csak korlátozott ideig – két vagy három évig – tartózkodhatnak Magyarországon és utána el kell hagyniuk az országot.

Elmondta: a kormány áttekintette a világban létező, néhány tucatnyi vendégmunkás-szabályozással foglalkozó törvényt és megalkotta a legszigorúbb idegenrendészeti törvényt, amelyet be fognak terjeszteni a Ház elé.

Forrás: MTI

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Azalatt a 2-3 év alatt sem??? Sőt a kínai munkások nem "vendég munkások", ök a kínai gyárakkal jönnek együtt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Azalatt a 2-3 év alatt sem??? Sőt a kínai munkások nem "vendég munkások", ök a kínai gyárakkal jönnek együtt.
Eladott Ország
De veled sem kell együttélni a bandáddal/bűnszervezeteddel, te rohadt geci!
Péter2
ilyen magyar ellenes kormánya még nem volt ennek az országnak, a történelme során , munkásokat hozat Ázsiából, csak azért , mert úgy elcseszték a magyar gazdaságot , hogy a magyar munkavállalóknak nem tud olyan munkahelyeket biztosítani , ahol a bérek arányba vannak az árakkal , olyan helyzetbe hozták a munkavállalókat , hogy akinek lehetősége van , más országban próbál boldogulni , mert itt sok embernek nincsen jövő , ráadásul ahol ezek a jöttmentek dolgozni fognak , ott a magyar munkavállalónak lőttek a béremelésének , mert ezek sokkal olcsóbban dolgoznak mint a magyar munkavállaló , a jöttmentek könnyen vannak , mert nekik itt nem kell családot eltartani , nincsen ingatlana , stb ez káros a magyar munkavállalókara nézve anyagilag , ez a kormány azt akarja , hogy még többen menjenek külföldre dolgozni a magyar emberek ?
nejlontacskó
Orbán Viktor: "Azt javasoljuk a Jobbiknak, ne akarjanak behozni 500 ezer vendégmunkást Magyarországra, hanem kövessék azt a törvényt, ami szerint csak annyi vendégmunkás jöhet Magyarországra, amennyi betöltetlen álláshely van"

Ügyes, ezzel már el is ültette, a Fidesz összes idiótájában azt, hogy nem a kormány, hanem, a Jobbik hozza be a migránsmunkavállalókat!
Elmész te Viktor, abba a hazug, retkes, kurva édes a...ba!
simmering73
A miniszterelnök kijelentette: csak annyi vendégmunkás jön Magyarországra, amennyi betöltetlen álláshely van.
És láss csodát, pont 500 ezer betöltetlen álláshely lesz. Ugye, hogy megint neki lesz igaza? Mert ó a doktorsosemhazudtamvekkerviktor. Hagyjátok őt dolgozni (by verőce21)
csak úgy....
ha ezek pár százezer keleti melóst évekig karanténba akarnak tartani és azok a bezártságtól becsavarodnak, akkor nem irigylem a környékükön lakókat...
ez egy idióta terv egy idióta párttól !
namihami
Azt mondja a Kmalac, hogy ""a magyaroknak nem kell a vendégmunkásokkal együtt élni"" !
Akkor azok a gyárak, amikbe ezeket a bérrabszolgákat hozzák, nem is magyar területen vannak??? Pl Debrecen se hazánk városa már?? Hogy ne még egy féloldalnyi példát hozzak...
colibri
Hát a kolostorban biztosan nem kell találkozniuk munkásmigránsokkal, hiszen a környék állandó építési terület, a környékére sem tehetik a lábukat illetéktelen magyar emberek se, kordonnal, rendőrökkel be van védve. Micsoda kijelentés orbánc szájából, duma, terelés, aki az veszprémi ünnepi beszéde előtt személyesen győződött meg a fél város lezárásáról és közelébe se mehet egyszerű földi halandó, csak a megbízható káderei. Meddig veszik még be a sok süket dumát, hazugságot az emberek??
gina
Öszintén még azokkal is jobb együttélni mint veled véresszájú román basztárd...
izéke
Nem ötszázezer lesz,csak 499.999! Na ugye,hogy kinek van igaza :)))
kereső
"Magyarország a magyaroké és a magyarországi munkahelyek is a magyarokat illetik meg". -ezek szerint ezek a munkahelyek nem magyar munkahelyek. akkor a kormány a magyar munkavállalók adóforintjaiból miért ad ezek létesitéséhez milliárdokat? A magyar munkavállalók fizetik a nem magyar munkahelyeket? Hogy is van ez akkor?Kiknek a miniszterelnöke orbán viktor, aki szóban a magyar munkahelyeket védi-és támogatja, úgy hogy a fal adja a másikat- de tetteiben meg épp az ellenkezőjét tesz
rakitics41
Orbán szerint ha egy munkahelyen dolgozik egy magyar és egy vendég munkás akkor nekik nem kell együtt dolgozniuk , együtt élniük.Érdekes egy álláspont és szerintem a munkahelyi vezetők nem ezt várják el a munkahely dolgozóitól, hanem azt hogy működjenek együtt, ami már az együtt élés egy formája, mert nem dolgozhat az ember egy munkahelyen úgy mintha egy elzárt dobozban kellene tevékenykednie.De szerintem máshol is együtt kell élni az embereknek, az utcán az üzletekben , egyszóval mindenütt ha ezek az emberek itt tartózkodnak! Szerintem Orbán csak elbagatelizálta a kialakult helyzetet, hogy csökkentse a félelmet ami a magyarok részéről felmerült, de az is lehet hogy a vendég munkásokban is vban egy kis félsz az ismeretlentől.
kereső
@rakitics41: ez hatványozottan igaz, ha magyar -és vendég dolgozik a szalag mellett- egymás keze alá.orbánnak ezek szerint halovány lila fingja nincsen egy munkahelyről, a hétköznapi életről. Nem is csoda, hiszen az iskolai padból beült a parlamentbe 33 éve, és azóta ott növeszti a hasát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.