Karsai kioktatta a „jogvégzett” Gulyást az Alaptörvényből is.

Gulyás Gergely „jobbulást” kívánt a halálos beteg Karsai Dánielnek – Az ügyvéd nem maradt adós a válasszal

Karsai Dániel. Kép: Youtube

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert a csütörtöki kormányinfón Karsai Dániel ügyéről kérdezték: az RTL arra vol kíváncsi, mi a véleménye az ügyvéd keresetéről, aki azért fordult a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához, hogy legyen joga az életvégi döntéshez.

A miniszter először azt mondta, hogy a kormány szerint az emberi életről nem az embernek kell döntenie – idézi fel a hvg.hu. Majd később „jobbulást kívánt” az ALS betegségben szenvedő halálos beteg Karsainak, hozzátéve: „bízzunk a csodában”.

A csoda fogalmával nem tudok mit kezdeni

reagált Facebook-oldalán Karsai, miután megköszönte a miniszter jókívánságát. Ügyvédként is kioktatta „jogvégzett” Gulyást: szerinte téves a miniszternek az a szakmai álláspontja, hogy ember életéről ember nem dönthet, mert úgy látja, az Alaptörvényben is foglalt emberi méltóságból fakadó önrendelkezési jog ugyanis pontosan ezt jelenti. Karsai azt írta:

Köteles tisztelettel, de továbbra is követelem, hogy a Kormány biztosítsa az életvégi döntéshez való jogot nekem és minden magyar állampolgárnak.

Forrás: hvg.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
MarhaGulyás, hozzád képest egy pávián segge akadémikus!...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
MarhaGulyás, hozzád képest egy pávián segge akadémikus!...
csak úgy....
gulyás még ott tart,hogy egy sima magyar öngyilkosnak a vonat elé köll baxxnia magát,ami szerintük keresztényi megoldás...,mi a faxxnak és mi a tökömre tanítatta ezeket a soros?
simmering73
Ezt tényleg egy ritka hülye ürge. Vagy csak végtelenül aljas. Már a gulyáslevest is utálom.
Nessy
Ennyire normális ember nem lehet cinikus és aljas! Vagy mégis?
csak úgy....
@Nessy: fideszes ,ez mindent elárul róla...,ök másként látják a világot, a világ meg ezért néz furcsán rájuk..
Dr. Proktor
Pedig van csoda!
Ilyen például, hogy kétszámjegyű az infláció de soha nem éltünk ilyen jól...
Vagy nem?
rakitics41
Gulyás nagyon "udvarias" volt, mert jobbulást kívánt egy halálos betegnek , a baj csak az volt hogy nem gondolkodott, azon hogy valójában ilyenkor hogy érvényesül az ember önrendelkezési joga, és hogy ilyenkor az embert a jog nem az életre kötelezi, hanem a szenvedéses halálra.Ez nem az a helyzet, mikor egy embert halálra ítélnek, és elveszik az életét.Itt maga az ember dönt úgy hogy nem kíván tovább szenvedni, mert nem bírja elviselni a kiszolgáltatottságot és a fájdalmat.
Toller Béla
Ez a gülü roppantul cinikus ! Kivágnám az ablakon, a 10. emeletről !
jancsipapa
@rakitics41: Ez így igaz ,mindenki maga dönthet az életéről ,de nem kötelezhet senkit sem arra , hogy őt ilyen vagy olyan módon átsegítse .Ez tényleg sokféle ( orvosi ,morális , jogi ) kérdést vet fel . Nemcsak nálunk ,a világ országainak többségében nem igazán tudnak mit kezdeni ezzel...
levarosbukta
@rakitics41: Semmi és senki nem akadályozza meg abban, hogy önkezével vessen véget az életének. Igy meg gyakorlatilag gyilkossá tenne más embert. Arról nem beszélve, hogy ha engedélyeznék az eutanáziát annak beláthatatlan következményei lennének, mert minden ember megvásárolható. Azért az érdekes, hogy addig amíg Karsai beteg nem lett nem halottam arról, hogy ilyen vehemenciával kiállt volna más betegek eutanáziához való jogához.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.