Két színész sérült meg súlyosan a Nemzeti Színház péntek esti Rómeó és Júlia előadása közben, mindkettőjüket meg kellett műteni, miután négy métert zuhantak a díszletről.

Vidnyánszky összeomlott, a többi fideszes nem győzi vigasztalni az életveszélyes színház igazgatóját

Neki senki nem szólt. Vagy mégis, de az mindegy. Forrás: Hír TV

Emiatt Vidnyánszky Attila igazgató hétfőn benyújtotta lemondását, de egy másik fideszes, Csák János miniszter nem fogadta el, a belső vizsgálat végéig.

Vidnyánszky Attilával szerdán a fideszes kormány szócsövében, a Magyar Nemzetben magyarázkodott. Szerinte

· a két színész a körülményekhez képest jól van, de a testi gyógyulás mellett a lelki is fontos, ezért több pszichológussal is felvették már a kapcsolatot, hogy segítsenek nekik, illetve a társulat minden tagjának,

· a rendőrségi vizsgálattal (aminek ő nagyon örül) párhuzamosan már elindult a színház belső vizsgálata, újra felépítették ezért a díszleteket,

· az elmúlt napokban állítólag rengeteg támogató üzenetet kapott:

Megható, hogy ilyen komoly, saját szakterületükön belül elvitathatatlanul meghatározó személyiségek, művészek, igazgatók jelzik nekem szinte az egész kulturális életből, hogy támogatnak, és fontos volna, hogy maradjak. De legalább annyira megható az a sok száz e-mail és sms, amelyek közül sokról azt sem tudom, ki küldi. Szívmelengető, hogy ennyien szurkolnak a színháznak és nekem Budapestről, a külhoni területekről, vidékről és külföldről egyaránt, és jelzik azt, mennyire fontosak vagyunk.

Az Origo hétfői címlapjáról az derül ki, hogy az SZFE szétverésében részes, bár a fideszesek által olyannyira gyűlölt Ukrajnából származó Vidnyánszkyért jellemzően csak a többi, Fidesz által kinevezett apparatcsik aggódik.

A Rómeó és Júlia díszleteivel kapcsolatban többen jelezték: kockázatosnak tartják. A fideszes igazgató azt állította, hogy hozzá ez nem jutott el.

Ezután önmagának ellentmondva beismerte, valóban volt a színészek között, aki két éve, a főpróba idején jelezte, hogy van egy rész, amin „alakítani” kellene, de a vasfüggöny adottságai ezt nem tették lehetővé. 

Úgy érzem, sokan kihasználják most ezt a helyzetet, és nemtelen támadást indítottak a színház és a személyem ellen. Azt gondolom, hogy a szokásos viszálykodásnak most nincs itt az ideje

– támadt vissza végül, a felelősségét soha, semmiben el nem ismerő fideszes módjára.

Forrás: Magyar Nemzet

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kulabombaafityiszre
Játsza a vidnya a hattyú halálát egy jellemtelen féreg.A helyzet az,simán felmonhatott volna.El akarja kerülni a felelősségre vonást.
"Vidnyánszky Attila hivatalosan nem közalkalmazott, így ha benyújtja a felmondását, akkor miniszteri jóváhagyás nélkül távozhat a színház éléről – mondta Magyar György ügyvéd."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Képmutató G€CI itt mind egytől-egyig! Csák: hogy ki a felelős, azt én modom meg, elvtársak. Helyesebben: "Csák: hogy ki a felelős, velem mondatják meg, elvtársak." Enyi volt elvtársak. Hogy stílszerűek maradjunk: KUTYAKOMÉDIA. Vizsgálat? Az meg minek? Elég Dúró Dóra szakvéleményét meghallgatni, Nemzeti (Múzeum és Színház ) ügyekben ő az illetékes! Amúgy is még az Alföldi fűrészelte el a gerendákat. Sorostól kapta a fűrészt. Naugye! Csak kimosdatják majd ezt az agyatlan barmot. A vizsgálat egyértelműen kideríti majd, hogy a dollárbaloldal a hibás a balesetért. Kárpátalján nagyon kéne egy ilyen harcos alkat. Bizony – egyből megadná magát Putler! A rezsim kitermelte a lojalitásnak nevezett szolgalelkű vakhitet. Mikor lett ilyen kis fürtös szöszi? A tág pupilla pedig drogfogyasztásra utal, valószínűleg így könnyebb a seggbelövés hátulról.
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Froviden.hu%2Fmedia%2F2023%2F01%2Fvidnyanszky-attila.jpg&key=wo0Sd8LjRPYab3iJGluP3w&w=800&h=621
Sámannus
Te vagy Mekk Elek megtestesítője tizen öt álással és be kéne látnod, hogy egyikhez sem értessz. Még csak egy cégtábla esett le és panaszkodsz. Ha tényleg kilátsz a fejedből felfogfod, olyan dolgot vállaltál el amivel sok embert veszélyeztetsz, ha njem értessz hozzá milyen az egyész ner. A csőcslésegített hatalomra ás az is tart a felszínen bennneteket, mert mindenhová ilyen alja népet válogattatok be.. ...határontúlról? Hát mija fasz az ? Putyin is a határontúlról rágat benneteket meg Erdogan. Mindenki aránytévesztésben szenved. Határon innen kell az országot vezetni apuskám!
Eladott Ország
Jól látom, a Quasimodónak lófarokban van a haja? Eddig azt hittem, a kakadu feje a legortopédabb, de most már van vetélytárs.
api.hvg.hu/Img/da658e97-86c0-40f3-acd3-b0a850f32c30/5a9a38db-f3f8-4d9f-bc8c-123ea4284984.jpg
A jó elvtársakat bizony meg kell becsülni. Anton Burajev! (Vidnyánszky fedőneve: Anton Burajev volt. Beszervezése még komszomolista korszakában megkezdődött.) De hát lemondott. Megtette amit a haza megkövetel. Arról nem tehet, hogy Csák János pödrött bajszú (hinnye) innovációs miniszter továbbra is benne látja nemzetünk legfőbb színházának irányítóját. Abban egyébként akár egyet is lehet vele érteni, hogy azon az oldalon nincs jobb. És ez a többieket minősíti.
Hínnye de jól esett. Azért megnyugodtam. Prostitúció...lett rá egy másik szavuk: "bizalmi tanácsadás". kevés bizalmasabb tanács van, mint hogy hova dugja a Tekintetös Főispán úr a f.szát. Minden tárcának egy bukszát! Ő lehet Csák János jógaoktatója? Valami miatt ánuszt olvastam... hinnye!
uploads.disquscdn.com/images/3976ed16b8664efd0b7dec987f818289b11721a3331d385b967427cc1de7aa2e.jpg?w=800&h=450
Adjunk arcot hozzá, Csák úr zsákja, Marencsák Kitty nemkurva... hanem nerkurva. A mi adóforintunk is benne van. Öregedő bajszos kecske is megnyalja a sót. Szexuális szolgáltatásra ilyen szofisztikált megnevezést még nem hallottam, de szellemes...
uploads.disquscdn.com/images/2ed4aa68d1d618b8e7020ee17636cf0463c3998e69680ccc3a8af25daa8be018.jpg?w=800&h=720
Eladott Ország
Ókovács: Attila (Vidnyánszy) maradj! - Fekete Péter: Attila hatalmas teher zuhant a válladra...Összefogás fidesz módra... Elvtársak..."Ez már a kommunizmus, vagy lesz ennél még rosszabb is?"
twitter.com/janos_hary/status/1724309189898424574/photo/1
Havanagi
@Csak Norisz és senki más: Tök mindegy ki az igazgató,egyszemélyi felelősséggel tartozik,mint munkáltató.Mégis miért élvezi a sokmilliós fizetést és minden politikai előnyt??Remélem megszállja a munkavédelmi hatóság a színházat és nem meghunnyászkodva lesz elnéző.
balos
@Eladott Ország: faszizmus a javából!A hitler is bevetette a buzijait aztán a hosszú kések éjszakáján átvette az irányítást a takarítóktól!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.