Kihagyják az őszi adócsomagból a másodállású vállalkozókat kötelezően megsarcoló részt.

Meghátrált a fideszes kormány, egyelőre nem merik bevezetni az általuk kiagyalt újabb sarcot

Ezt most megúsztuk, kérdés, meddig. Forrás: Pixabay

A Gazdasági Bizottság az október végén benyújtott őszi adócsomagot vitatta meg november 14-én. Több, a vállalkozók adózását nehezítő rész elhagyásáról döntöttek, ezért kimarad az adócsomagból az a passzus is, amely a realizált bevételtől függetlenül kötelező járulékfizetést írt volna elő 2025-től a másodállású vállalkozóknak – írja a 24.hu.

A minimálbér 30 százaléka után (úgynevezett diktált járulékalap) kellett volna az érintetteknek megfizetniük a tb-járulékot minden hónapban, ami több százezer vállalkozót hozhatott volna lehetetlen helyzetbe. A kötelező járulékfizetés főleg azoknak jelentett volna nehézséget, akiknek csak minimális bevételük keletkezik, vagy akár nincs is bevételük egy-egy hónapban. A diktált, azaz fiktív járulékalap ráadásul bizonyítottan alkotmányellenes.

A Gazdasági Bizottság részletes vitát lezáró szerda esti bizottsági módosító javaslata alapján egyelőre nem vágnak bele a vállalkozói jövedelemadózás szerinti átalakításba, az összes ezzel kapcsolatos tervezett módosítást elhagyják az őszi adócsomagból.

Tehát 2025. január 1-től nem változik a legalább 36 órát meghaladó munkaviszonnyal, valamint nappali tagozatos hallgatói jogviszonnyal rendelkező (a tervezet szerint másodfoglalkozásúnak nevezett) egyéni vállalkozók járulékfizetési kötelezettsége.

Forrás: 24.hu
Fotó: Pixabay

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
"A diktált, azaz fiktív járulékalap ráadásul bizonyítottan alkotmányellenes."

Akkor sürgősen módosítani kell az alapkatyvaszt. Ezek mindig csak utólag gondolkoznak?
Ja, nem, akkor se.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
Ismerve ezeket a tetveket, majd sutyiban bevezetik. Ami kesik nem mulik.
Eladott Ország
Ez az orbáni önkényen, és diktatúrán túl Európa egyik legigazságtalanabb kizsákmányoló rendszere, ahol a szolidaritást hírből sem ismerik. Ezeknek a gazembereknek eszükbe sem jutott jobbá tenni nép életét, és európai színvonalú életkörülményeket teremteni a polgárok számára, csak a lopás, és az azt leplező pátoszos nemzeti mázzal leöntött hazugság megy ezerrel. Ennek rendelik alá a sportot is. Ne hagyjuk ki a paraziták közül a papokat, egyházakat, az elmúlt 10 évben 1500 milliárd forintot kaptak az államtól, az évi 150, és ezt maga Kövér mondta idén tavasszal Erdélyben.
"A kormány adóemelésekkel fedezi az adókedvezményeket, közben 57 ezer milliárdra nő az államadósság" - 2010-ben 20.100 milliárd Ft volt az államadósság, csak a tisztánlátás kedvéért. Ja és most volt nemrég az elmúlt 100 év 10 legjobb éve?!
percsi
@Eladott Ország: "Ezeknek a gazembereknek eszükbe sem jutott jobbá tenni nép életét, és európai színvonalú életkörülményeket teremteni a polgárok számára, csak a lopás,..."

Eszükbe sem jut, hogy mit jelent a közpénz! Az ország és a milliárdok közel 9 millió magyar emberé, a magyar népé, nem pedig a szolgaságot vállaló pár pofátlan (hmm, hmm) emberé.
A feladatuk az lett volna, hogy szolgálják a hazájukat és a népet.
Vármegye, főispán- budaivár - hatalommal visszaélve hazánkat visszarepítették a XVI. századba.
Most élnek, játszadoznak, nevetgélnek, amit egyszer megbosszul a nép!
rakitics41
A "Fijúk" összeszámolták a népről lehúzott bőröket meg szóltak a KSH-nak is aki kiadta az adatot, hogy már nem vagyunk recesszióba, fejlődünk, s ezért OV átszólt V.Misinek, hogy most nem kell már több bőt lenyúzni, lehúzni az emberekről.Kell hagyni valamit jövő év elejére is! Olyan Mária Teréziás megoldás ez, akinek az volt erről a véleménye, hogy "Etetni kell a juhokat , ha nyírni akarjuk őket!"
verőce21
Tenni kell amit akartok...!

Kivel akartok vitatkozni?
Idegen érdekek kiszolgálóival?
Csont idiótákkal?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.