Furcsa kijelentést tett Marco Rossi a magyar labdarúgó-válogatott olasz-magyar szövetségi kapitány a bolgárok elleni, Eb-kijutást érő döntetlen után.

"Ne Marco Rossi mondja meg, hogy ki a magyar és ki nem!" Beindult a népharag a válogatott kapitánya ellen
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Nem mindenki szereti a válogatottat, sok magyar van, akik nálam jóval kevésbé szeretik a válogatottat. Jó lenne, ha szégyenkeznének

nyilatkozta Marco Rossi szövetségi kapitány az M4 Sportnak.

A szakember kijelentését a magukat igazi magyarnak érző kormánypártiak üdvözlik, de a kormánnyal szemben kritikusabb lakosok körében nem aratott osztatlan sikert.

Nekiment Rossinak Bartus László, az Amerikai Népszava főszerkesztője is, aki így fogalmazott:

Üzenjük Rossinak: mi sem szeretjük a magyar válogatottat és nem szurkolunk neki, amihez neki semmi köze. Mindenki annak szurkol, akinek akar. Ha már egyszer felvette a magyar állampolgárságot, annyira tájékozódhatna a magyar viszonyokról, hogy egy önkényuralmi rendszer propagandacsapatának a szövetségi kapitánya, amely a magyar futballt lenyúlta, minden máshoz hasonlóan kisajátította és a diktatúra céljaira, legitimilására működteti.

A kritikus sajtóorgánumok Facebook-kommentelői is háborognak, sokan nem értik, miért nem azzal foglalkozik Rossi, amiért nem kevés pénzt vesz fel az általuk befizetett adókból.

Szerintem őt senki nem jogosította fel arra, hogy népünknek beszóljon. Az a magyar, aki az ő szülőhazájába megy dolgozni, legalább 10 évet kell várjon az állampolgárságra, tudnia kell olaszul és ismerni legalább az alkotmányt.

Amikor a gazdasági bevándorló kioktat magyarságból......

Jó, majd szégyellem magam, ha nem a közpénzből felhízlalt játékot látok, ha végre azt látom, hogy egy tanár is kap annyi fizetést, mint mondjuk egy nb 2-es játékos, ha nem összeomló egészségügyet látok, és ha végre láthatom, ahogy a fideszesek szemét a varjak eszik ki....akkor majd szégyellem magam, hogy eddig hagytuk ezt a gazemberséget....most nem vagyok magyar....

A fizudért én is imádnám ezt a bohócbrigádot

Szívesen, h eltartunk Benneteket, gyökér.

Na tessék, egy spagettizabáló ossza az észt, ki a magyar.... Én spec nem rajongok a fociért, van más sport, ami jobban lázba hoz! Pl kosárlabda vagy a gyeplabda (ja bocs, ők pár éve EB-t nyertek és nem bejutottak, pedig ott sokkal erősebb a mezőny!)

- olvasható a 444.hu kommentjei között.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
@simmering73: - Miért nem csókolóznak a tehenek?
- mee marhák.
rakitics41
Rossi szövege rosszul sült el!A fagyi visszanyalt!Egyébként magyar és magyar között nincs különbség abból a szempontból hogy mondhat-e véleményt vagy nem.Rossi magyar állampolgár és neki is lehet véleménye , joga van a véleményét a meccs után elmondani.Sőt azt is mondhatnám ,hogy kötelessége.Ha Pityi Palkó véleménye is megjelenhet, akkor Rossié is.Véleményét kifogásolni mindenkinek megengedett, ezt Rossinak is tudnia kell, és el kell hogy viselje a kritikát, még akkor is ha nem ért vele egyet!Azt gondolom, hogy aki a magyar sikerekért annyit tesz mint Rossi azt nem kellene ilyen barátságtalan fogadtatásban részesíteni.Emlékezzünk csak arra, hogy hány edző nem tudott eredményes lenni ebben a sportágban, pedig akkor is volt állami támogatás erőn felül.Ez a magyar ember eddig csak dicsőséget szerzett a hazának, meg kellene őt becsülni, és nem kellene kikezdeni egy vihart kavaró megnyilvánulása miatt.
Peller Anikó
@rakitics41: "Ez a magyar ember eddig csak dicsőséget szerzett a hazának, meg kellene őt becsülni"

Jézus, ez lenne a dicsőség? Meg hogy tahó focista módon beszólt úgy kb mindenkinek, mert ő fociból él meg? Még.
jáger laszló
Na és ki a magyar!!??
Hát aki annak tartja magát!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
rakitics41
@Peller Anikó: Kérdezd meg a közvéleményt,ahogy a magyar csapat szerepelt az utóbbi években a vezetése alatt,milyenek ítélik Rossi teljesítményét?Eredményesen szerepelt ez a válogatott? Szerintem egyértelműen igen!Ezt az eredményt az echte magyar kapitányok meg sem közelítették, pedig őket sem akadályozta a politika .Sokaknál a sportban a művészetekben elért eredmények nem azonosak a gazdasági ,tudományos világ eredményeivel az eredményesség nagyságát illetően, pedig elhihetik hogy itt is nagy teljesítményt kell elérni annak aki egy világ , vagy Európa versenyre kikerül selejtezők után.Mért nem becsülik meg ennek az embernek az eredményét, mivel kisebb eredmény ez egy tudományos sikernél?Tudom nem egyenlő a Nobel díjjal, de az elmúlt időszakhoz viszonyítva ez az eredmény egy nagy előre lépés a sportban.Sportot a sporttal kell hasonlítani a megítéléseknél, nem lehet az almát a körtével hasonlítani itt sem!Tiszteletet érdemelnénekl ezek az emberek, mert terjesztették a magyarok jó hírnevét, ügyességét!
csak úgy....
@Őrnagy: te abban a tudatban fogsz elhalálozni,hogy te egy kurvára okos ember..., rábaszol ha van túlvilág, az idök végezetéig égni fog a pofád!
kereső
Én úúúúúúúúúúúúútálom a focit. És nem vagyok hajlandó szégyenkezni miatta, még rossi kedvéért sem. Ha, olyan nagy magyar/mélymagyar lett, akkor szégyenkezzen az egészségügy, az oktatás, a szociális háló, a kormányzati tolvajlások, orbán erkölcs nélkülisége miatt, ja hogy ezek nem érik el az ingerküszöbét? Van az a pénz bizonyára, amelyért megéri kirekeszteni magyarokat- azokat is, akiknek az adófizetéséből az ő nem átlagos jövedelme származik. Nem kicsit, hanem nagyon irritáló ez a megnyilvánulás, még akkor is, ha Ő Rossi. Ilyenek osztják itt az észt, és szólják le azokat a magyarokat, akiknek már a szülei, nagyszülei is ezért az országért dolgoztak. Megélhetési migráncsok! Na, ez hogy tetszik Rossi úr??
csak úgy....
@Őrnagy: érdekes,hogy az elmebetegségedet nem cáfolod csak a túlvilágot! :) - ez már bizonyos haladást jelent...
csak úgy....
@kereső: még bemagyarázzák a gyogyósaiknak,hogy a foci elött nem létezett a hazaszeretet..
frank
Bolsikáim ! Ti csak a szart kavarjátok.
Ne nézzétek. Ja vagy a ZATV nem adja a meccseket.
Akkor ne szóljatok a magyarok dolgába fasszópó senkiházik. Összeroppantunk benneteket liberálbolsik.
RIA RIA HUNGÁRIA !!!
csak úgy....
@frank: ugye te is egy nemvárt zabigyerek? anyud kiknek drukkolt az átkosban, -ott keresd a bolsi tettest!
kereső
Megette a fene azt az orszgot, ahol a "hazaszeretetet" fociban mérik. Lehet itt bolsizni, meg libernyákozni- de ez egy büdös nagy szegénységi bizonyitvány. Felejtsétek el primitivek , hogy magyarok vagytok- ti fociland lakói vagytok, nem Magyarországé.
frank
csak úgy ! ennyire telik élősködő magyargyűlölő hülyegyerek.
csak úgy....
@frank: ennyire telik élősködő bolsizó fideszes hülyegyerek? :)
csak úgy....
@Shikari: és te tel avivi vivi? :) szégyenedben,hogy hiányzik a fitymád még a töködet is levágattad, te nemcsereberélö buta,kopaszodó portáslány
justhpeter
Rossit elragadta a hév, ennyi. Rossit már akkor elfogadtam magyarnak, amikor a botlábú Honvédot megtanította focizni. Végtelenül sajnálom a bírálóit, hogy belesüppednek a töketlenkedésbe, hiszen Marco már hivatalosan is magyar állampolgár.
Remélem az is marad. Azt gondolom a magyarokért eddig tett dolgai elegendőnek kell lenni a teljes befogadásához.
Szeretném ha a most fröcsögők is elfogadnák.
kereső
@justhpeter: Én elfogadom , csak arra kérem maradjon a foci edzősködésnél, ahhoz ért. Tökéletesen elég lenne. És tudod mit, ezért a megszólalásáért szégyellje magát ő!
Lendkerék
Utolsó fociélményem az 1966-os VB Magyarország-Brazília volt, a miskolci villamos hátsó peronján hallgattuk egy részét, és üvöltöztünk a gólnál. Kamaszként persze kötelező volt klubot választani, én az Újpestet választottam, semmi kötődésem nem volt, de így illett, különben kiközösít az osztály. Utána jött két évtized, amikor egyáltalán nem törődtem focival, és amikor már családapaként elkezdtem megint közéleti dolgokkal törődni, a foci egyáltalán nem tért vissza az érdeklődési körömbe. Azóta meg elkezdtem a részletekből is elcsípni ezt-azt, és a nyolcvanas évek óta egyre mélyülő utálattal és gyűlölettel viszonyulok az egész hazai foci-bizniszhez, -maffiához, annak minden tudatos résztvevőjéhez (bele nem értve a jóhiszemű, igazán a sport kedvéért közreműködőket).
A magyar futballrendszer nem egy bizonyos sport iránt rajongók igényeinek kíván megfelelni. A magyar foci a társadalom legfelső szintű manipulálását, és a társadalmi jövedelmek hatalmas részének egy igen szűk csoport számára történő átirányítását szolgálja. A reflektorfénybe kerülő szereplők, mint ez a szerencsétlen Rossi, vagy Dzsudzsák, vagy a magukat alkalmi botrányaikkal a napi hírek élére tornázó sportcelebek csak a jelenség legkülső rétege, lehet rajtuk csámcsogni. Az igazi nagy pénzeket - százmilliárdokat - a mögöttük lévő politikusok, és a politikusok által kegyben részesített üzletemberek teszik zsebre az én és te, és a még valamennyire tisztességesen működő cégek adójából.
Lehet basztatni Marco Rossit, most konkrétan nagyon hülye volt, de ő csak arra jó, hogy levezessük rajta a dühünket. Ez nagyon jó alkalom, hogy a focirajongók és -ellenzők ne ássanak/gondolkozzanak mélyebbre.
Aztán persze nagyon hasznosak a politika/háttérhatalom számára az ún. "rajongói klubok", ezek a legtöbbször neonáci beütésű, balhés bandák, amelyek számára másodlagos a csapat színe, a lényeg a botrány, verekedés, ordítozás. Ez azért jó, mert a hatalom könnyebben tudja kezelni/irányítani őket csoportban.
Cherry
Hát inkább egy Rossi mondja meg ki a magyar,, mint egy betolakodó zsiros román cigány,,,,,
kereső
@Cherry: Inkább ne mondja meg senki!!!
Nyírfa
Megette a fene azt az országot, ahol Marco Rossi határozhatja meg a magyarság mibenlétét.
Cherry
@Shikari: R
Magadról beszélsz te román senki?? HAHAHA
kereső
@Nyírfa: Meg a hazaszeretet mércéje a foci.
Nyírfa
@kereső: 13.13

Kicsit csodálkozom, hogy a büszke magyarság ezt a kioktatást is némán tűri. Sehol egy kuruc, egy partizán, csak a fidesz szuverenitástörvénye készül az üstben, ahol minket akarnak megfőzni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.