Tizenkettedszer is módosítaná a kormány a korábban gránitszilárdságúnak nevezett Alaptörvényt. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes kedd este nyújtotta be a módosító javaslatot az Országgyűlésnek. A szuverenitásvédelmi csomag részeként bekerülhet az Alaptörvénybe, hogy „Magyarország alkotmányos önazonosságának és keresztény kultúrájának védelme az állam minden szervének kötelessége”. A tizenkettedik Alaptörvény-módosítás egyik legfontosabb és korántsem szimbolikus lépése, hogy a Magyar Honvédség hivatásos állományú tagjai jogállásáról a jövőben az Országgyűlés helyett a kormány rendelkezhet. 

Alkotmánymódosítást nyújtott be Semjén Zsolt kedden este. A 12. módosításban rendelkeznének a Rogán-féle Digitális állampolgárság programról, érintik a szuverenitásvédeleminek mondott, szintén most benyújtott törvényt és kitérnek a honvédségre is.

Rögzítenék, hogy

A haza védelme nemzeti ügy. Minden magyar állampolgár köteles a haza védelmére.

A javaslat az eddig sarkalatos törvényben (a honvédelemről szólóban) meghatározott alapelvet ezzel alaptörvényi szintre emeli. Több ez szimbolikus döntésnél, az indoklás szerint így már az Alaptörvény alapelvként rögzíti, hogy a haza védelme nem kizárólag az állam (ideértve az állam szerveit, különösen a Magyar Honvédséget), hanem az egész nemzet ügye, amihez kapcsolódnak az ország lakosságát, a magyar állampolgárokat, szervezeteket terhelő honvédelmi kötelezettségek.

Alaptörvényben mondaná ki az Orbán-kormány: „A haza védelme nemzeti ügy. Minden magyar állampolgár köteles a haza védelmére”

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök beszáll a Magyar Honvédség Airbus H-145M típusú helikopterébe az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti országos hadgyakorlat idején 2023. november 13-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Kiderül a szövegből az is, hogy a Magyar Honvédség hivatásos állományú tagjainak jogállását, a jogállásukkal összefüggő alapvető jogaikat és kötelezettségeiket a jövőben nem kell törvényben határozzák meg, elég lesz ehhez kormányrendelet is.

Szó szerint ez szerepel benne:

A Magyar Honvédség hivatásos állományú tagjai jogállásáról a Kormány rendeletet alkot, amelyben a feladat- és hatáskörrel rendelkező miniszter részére felhatalmazást adhat a részletes szabályok megállapítására

Vagyis a parlament helyett a honvédelmi miniszter dönthet a hivatásos katonákat érintő legfontosabb kérdésekről.

A javaslatban az is szerepel, hogy a digitális állampolgárság bevezetéséhez az állam mindenki számára egy egyedi digitális azonosítót biztosít a jövőben. Az Alaptörvény-módosító szerint az állam „kezeli azokat az adatokat, amelyek az ügyek digitális intézéséhez szükségesek”.

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője az elmúlt hetekben többször is arról beszélt, hogy jövőre indul a Digitális állampolgárság program, így telefonon is lehet majd igazolni a személyazonosságot.

Forrás: Telex, 24.hu, 444

76 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
@Maccska: A NER lojális, Fideszre felduzzasztott bábszínházra gondolsz?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@csak úgy...: tegnap, 22.44

Nahát, nahát, ezt a hosszú litániát, itt az orrunk előtt, neked szántam, nem magamnak. :)
Csizmás Kond
@Horizont: ...áruld már el hogy azt miként akarod véghezvinni ?...:))
Csizmás Kond
@Horizont: ...bár te nagyon de nagyonnagyon értelmesnek vallod magad szerintem fel sem fogtad hogy mit írtál...és azt is elképzelem hogy fogalmad sincs a hazavédelemről...
Csizmás Kond
@Horizont: ..tudtad...vagyis nem véletlen a hülyeséged...és tudod ki a barom ?...a fajtád, mert az alpári balfaszságot bár próbálod leplezni de naponta kitör belőled...neveletlen, balfasz, egyoldalú tyúk vagy...és azért válaszoltam a te értelmeden mert te csak ebből értesz.
Csizmás Kond
@Horizont: Nekem van, amit a viselkedésemmel tartok tiszteletben...neked nincs mert viselkedni sem tudsz csak fújod a pillanatnyi propagandádat, döngeted a melledet hogy mutass valakinek...
...milyen nő az aki naponta lemegy alpáriba...mint a cigányok ...
human
Hallotátok az új hírt?

Lázár János:

"Tudodmásul kell vennie Nyugat-Európának, a német, francia, osztrák építőipari vállalatoknak hogy Magyarország erőszebb, gazdagabb ország akar lenni és az építőipar piacát vissza kell foglalnia Magyarországnak. Tehát a magyarországi cementgyárak jobban teszik, ha eladják a magyarországi gyáraikat magyar vállalkozásoknak."

És még mielőtt valaki elhamarkodottan azt mondaná, hogy nagyon helyes, hogy magyar kézbe kerülnek ezek a cégek azok kicsit gondolják át. Olcsóbbak-e a magyar élelmiszerláncok? Jobbak-e ott a munkakörülmények, a fizetések?
És senki ne higyje, hogy ez pusztán a külfödi vállalkozókra vonatkozik. Attól a magyar vállakozótól is elveszik a jól menő vállakozását aki az építőiparban ténykedik, de nem elkötelezett (minimum anyagilag) fdiesz támogató.

Orbánék mocskos fasiszták. Aki rájuk szavaz fasisztákra szavaz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.