Tizenkettedszer is módosítaná a kormány a korábban gránitszilárdságúnak nevezett Alaptörvényt. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes kedd este nyújtotta be a módosító javaslatot az Országgyűlésnek. A szuverenitásvédelmi csomag részeként bekerülhet az Alaptörvénybe, hogy „Magyarország alkotmányos önazonosságának és keresztény kultúrájának védelme az állam minden szervének kötelessége”. A tizenkettedik Alaptörvény-módosítás egyik legfontosabb és korántsem szimbolikus lépése, hogy a Magyar Honvédség hivatásos állományú tagjai jogállásáról a jövőben az Országgyűlés helyett a kormány rendelkezhet. 

Alkotmánymódosítást nyújtott be Semjén Zsolt kedden este. A 12. módosításban rendelkeznének a Rogán-féle Digitális állampolgárság programról, érintik a szuverenitásvédeleminek mondott, szintén most benyújtott törvényt és kitérnek a honvédségre is.

Rögzítenék, hogy

A haza védelme nemzeti ügy. Minden magyar állampolgár köteles a haza védelmére.

A javaslat az eddig sarkalatos törvényben (a honvédelemről szólóban) meghatározott alapelvet ezzel alaptörvényi szintre emeli. Több ez szimbolikus döntésnél, az indoklás szerint így már az Alaptörvény alapelvként rögzíti, hogy a haza védelme nem kizárólag az állam (ideértve az állam szerveit, különösen a Magyar Honvédséget), hanem az egész nemzet ügye, amihez kapcsolódnak az ország lakosságát, a magyar állampolgárokat, szervezeteket terhelő honvédelmi kötelezettségek.

Alaptörvényben mondaná ki az Orbán-kormány: „A haza védelme nemzeti ügy. Minden magyar állampolgár köteles a haza védelmére”

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök beszáll a Magyar Honvédség Airbus H-145M típusú helikopterébe az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti országos hadgyakorlat idején 2023. november 13-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Kiderül a szövegből az is, hogy a Magyar Honvédség hivatásos állományú tagjainak jogállását, a jogállásukkal összefüggő alapvető jogaikat és kötelezettségeiket a jövőben nem kell törvényben határozzák meg, elég lesz ehhez kormányrendelet is.

Szó szerint ez szerepel benne:

A Magyar Honvédség hivatásos állományú tagjai jogállásáról a Kormány rendeletet alkot, amelyben a feladat- és hatáskörrel rendelkező miniszter részére felhatalmazást adhat a részletes szabályok megállapítására

Vagyis a parlament helyett a honvédelmi miniszter dönthet a hivatásos katonákat érintő legfontosabb kérdésekről.

A javaslatban az is szerepel, hogy a digitális állampolgárság bevezetéséhez az állam mindenki számára egy egyedi digitális azonosítót biztosít a jövőben. Az Alaptörvény-módosító szerint az állam „kezeli azokat az adatokat, amelyek az ügyek digitális intézéséhez szükségesek”.

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője az elmúlt hetekben többször is arról beszélt, hogy jövőre indul a Digitális állampolgárság program, így telefonon is lehet majd igazolni a személyazonosságot.

Forrás: Telex, 24.hu, 444

76 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
@Maccska: A NER lojális, Fideszre felduzzasztott bábszínházra gondolsz?!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Tudod te ganyéj hol a haza? Ahol jog is van. Hiába okádsz bűzlessz mint egy rakás ganyély. Téged nem védünk meg, inkább azt aki téged sarokba szorít. Téged má az is megvet akihez dörzsölődsz, mert elzavarni kell tégedet nem megvédeni.
Giovanni Alba
Miért is szüntették meg anno a szépreményű személyi számot?
Van helyette összerendelési nyilvántartás, hogy mégis össze lehessen kapcsolni a különböző adatokat.
10/A. § (1) A (2) bekezdés szerinti azonosítót képző adatkezelő e § rendelkezései szerint köteles összerendelési nyilvántartási kapcsolati kódot képezni, és annak csak általa visszafejthető titkosított változatát – típusmegjelöléssel együtt – a természetes személyek összerendelési nyilvántartásának átadni.
(2) A természetes személyek összerendelési nyilvántartása az alábbi azonosítókhoz tartozó titkosított kapcsolati kódokat tartalmazza:
a) személyi azonosító,
b) központi idegenrendészeti nyilvántartási azonosító,
c) TAJ szám,
d) adóazonosító jel,
e) személyazonosító igazolvány okmányszáma,
f) útlevél okmányszáma,
g) kártya formátumú vezetői engedély okmányszáma,
h) a Ket. szerinti, az állam által kötelezően nyújtandó azonosítási szolgáltatáshoz kapcsolódó egyedi azonosító,
i) a Ket. szerinti személyre szabott ügyintézési felület szolgáltatáshoz kapcsolódó azonosító,
j) az ügyfél ügyintézési rendelkezésének nyilvántartási azonosítója, valamint
k) az elektronikus ügyintézést igénybe vevő, külföldön élő természetes személyek személyi nyilvántartásának nyilvántartási azonosítója
(jelen alcím alkalmazásában a továbbiakban együtt: azonosító).
njt.hu/jogszabaly/1996-20-00-00.43
kereső
A lényegi dolog: ezzel a passzussal tovább csorbul a parlamenti jogkör- alaptörvényileg a kormány veszi át jogköröket. Immár nem a "haza szolgálatára" kell majd felesküdni annak aki felszerel- hanem a kormányra/orbánra. Folytatódik a parlament 'kiürisitése", jogköreinek elvétele- igy az már csak nem csak szimbolikusan lesz egy gittegylet, hanem alaptörvényileg is. Ha valaki nem értené ezeknek a lépéseknek az "üzennetetét". Megspékelve mindez a szuverenitásvédelmi tv.-nyel és hatósággal, amelyek szintén a kormányhoz rendelik a felügyeletet, az intézkedési jogkört.
Ez itt kérem a tipikus diktatórikus államberendezkedés - immár nyiltan, alaptörvényileg létrehozva. Csak azt nem értem, hogy az a passzus miért is marad még benne az gránitszilárdságúba-"(2) Senkinek a tevékenysége nem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetve kizárólagos birtoklására."
A hatalom/kormány nem léphet túl az "alkotmányozó jogkörén"- márpedig most éppen ez történik.

Azért arra kiváncsi leszek, hogy ez a passzus- "a haza védelme mindenkinek kötelessége"- hogyan valósul meg a külhoni kettősök esetében? Mer ugye nincs kétféle állampolgárság.Az alaptörvény pedig ugye- a jogok és kötelességek alapvető rendszere.
Sakk Matt
"Minden magyar állampolgár köteles a haza védelmére”

És az állam mikor teljesíti az állampolgárai felé az Alaptörvényben SZABADSÁG ÉS FELELŐSSÉG cím alatt lefektetett kötelezettségeit, vagyis mikor érvényesülhetnek MARADÉKTALANUL a jogai?!

Na, majd amikor ezek rendben lesznek, akkor elvárható lesz bármilyen "haza iránti" kötelesség!
Mert egyelőre sokan úgy érezzük - ahogyan félkomolyan írja Karinthy -, hogy "magyarnak köpött ki a föld..."!
Sakk Matt
@Maccska: A NER lojális, Fideszre felduzzasztott bábszínházra gondolsz?!
Béla333
Küldik a fiainkat a harcba, úgy ahogy a választáskor az ellenzékre kenték ugyanezt...
De ez más, mert az akkor a hülyemagyar maffiahívőknek pontosan jó volt úgy...
Ezt meg most a maffia csinálja és ez azért egészen más!
Igaz hülyemagyarok?
Menőmanó
"S ti, kik valljátok olyan gőgösen:
Mienk a haza és mienk a jog!
Hazátokkal mit tennétek vajon,
Ha az ellenség ütne rajtatok?...' /Petőfi/

Mit, mit, hát küldenének bennünket a vágóhídra, ők meg a a hatvanpusztai bunker biztonságából élveznék az előadást.
Giovanni Alba
@Maccska: ma, 08:09
Hogy mi a gond? Akkoriban azért korlátozták a személyi szám használatát, mert így összekapcsolhatóak voltak különböző adatok, erre most:
"Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője az elmúlt hetekben többször is arról beszélt, hogy jövőre indul a Digitális állampolgárság program, így telefonon is lehet majd igazolni a személyazonosságot."
A személyazonosság igazolása csak egy dolog, ahhoz kapcsolódik még rengeteg más adat.
human
A haza védelme vagy a kolostor malac védelme nemzeti ügy? Nem mindegy. Orbán gyakran keveri saját személyét a teljes magyarsággal. Főleg Brüsszelben.

A másik, hogy bár nem valószínű, de ha esetleg mégis az ágyúk kelet helyett majd Európa felé néznének, akkor inkább a golyó, mint Orbán diktatúrájának védelme.
balos
@human: Azért előbb a kolostor malacékra adnám az olmót!
Qqberci
Ha már ezt "törvénybe kell foglalni", akkor b@szhatják... Egyébként meg a Haza nem egyenlő a NER-rel...
csak úgy....
ez is a haza védelme kategória vagy csak sima csalás ?
Átjelentkeztek és aztán ki is költöztek a Fidelitas tagjai az I. kerületi magánklinika címéről az időközi választás után
444.hu/2023/11/22/atjelentkeztek-es-aztan-ki-is-koltoztek-a-fidelitas-tagjai-az-i-keruleti-maganklinika-cimerol-az-idokozi-valasztas-utan
Csizmás Kond
Ez minden normális országban így működött és ma is így működik...csak nálunk a kizöldült genderlárvák tiltakoznak ellene.
Yoda69
Magyarul ez a kotelezo sorkotelezettseg visszaallitasat jelenti.
vacsi
"Minden magyar állampolgár köteles a haza védelmére."
Ez természetes, de mi van azokkal, akik úgy kaptak magyar állampolgárságot, de nem magyarok? Vagy a kettős állampolgárok? Vagy, akik ugyan magyar állampolgárok, de külföldön élnek?
lusta
@vacsi: Az újmagyaroknak joigaik vannak, de kötelességeik nincsennek. Ezt a nemzethy matyar gyapjas nem érti.
Menőmanó
@Maccska: 8:55
Nem azzal van gond, hogy a körzeti orvos mire lát rá, hanem azzal, hogy az állam mindenre rá akar látni. Majd az lesz mint Kínába, ahol azt is számon tartják, hogy mit vettél a Tescoban.
justhpeter
A lopcsk miniszterelnök, a kipcsak hadügyminiszter és a szittya vezérkari főnök triumvirátusa akarja a honvédséget irányítani a Nemzet Háziszárnyasa 1.0 mint fővezér vezérlete alatt. A nép meg rázkódik - a röhögéstől. Így kell melegágyat készíteni egy őjabb leszerelési hullámhoz. Beigazolódik a valódi vészhelyzet, csak nem a háborúk miatt, hanem a félkegyelmű vezetés miatt.
Nyírfa
@kereső: 08.16

" Azért arra kiváncsi leszek, hogy ez a passzus- "a haza védelme mindenkinek kötelessége"- hogyan valósul meg a külhoni kettősök esetében? "

Ha már nemzeti ügy.
Sámannus
A hazánkat egyedül te támadod, a katasztrófális diplomáciáddal ez ellen senki sem védheti az országot. Nem védhetjük azt a rombolást ami minden képzeletet felülmúl. Senkinek nem áll érdekében ezt védelmezni.
simmering73
@KisTehen: Csak nehogy belőled legyen felsál, (szarvas)marha.
csak úgy....
@Nyírfa: tán mohácsnal ott vót az erdélyi fölmentö sereg? -gondolom nem az óra átállítás miatt késtek...
kereső
Amit irtam kiegésziteném azzal, hogy minden a parlammentet- a választott képviselőket érintő jogkörszúkités, jogok csorbitása- elvétele a magyar állampolgárok jogainak elvételét is!! jelenti, hiszen Magyarországon a hatalom forrása a nép, melyet választott képviselői útján gyakorol. Amikor a ház elnöke megvonja a szót az ellenzék képviselőjétől, amikor büntet- akkor a te szádat fogja be, kedves magyar választópolgár- ha nem tudnád. És amikor megszüntette a képviselői jogokat- amikor korlátozta azokat( a barom 135 képviselő segitségével), akkor a te jogositványaidat korlátozta, ill. szüntette meg.
Tunes1106
Akkor alaptörvènyű jogunk lesz megvèdeni tőled ès a tolvaj bandádtól a hazát!
Eladott Ország
2/3- ad esetén értelmetlen az alkotmány, jobb lenne , ha kedves vezérünket királlyá koronáznánk és a mai képmutató demokrácia színlelés helyett hivatalosan is abszolút monarchia lenne az államforma, mint Szaúd- Arábiában. végül is a szaudiak marhára gazdagok, igaz nekik olajuk van, de nekünk pedig gázunk, legalábbis szerelőnk. Az alkotmány rángatása röhej. Lassan az is benne lesz, hogy stoptáblánál meg kell állni. Magyar állam = fidesz = Orbán. Ha a fidesz javasol valamit a pártfőtitkár elvtársnak, akkor ő javasolja saját magának. A vazallusok meg szépen gazdagodnak a színházból, amit Orbán csinál, ezért teszik a dolgukat, nyomják a gombot. Ma ez a magyar politikai rendszer. Az alaptörvény még mindig nagyon hiányos, mert még mindig nem írták bele a felségsértés tilalmát, az örök élet és uralkodás jogát Orbánnak és családjának törvényen kívüli helyezését, valamint a jövőbeni állami megbízások kizárólagos jogát.
Eladott Ország
@Csizmás Kond: ma, 09:17 ♂ Az ellengendernagy ...
uploads.disquscdn.com/images/f44ccef4724d6d6073ac7b06cb62d2541d656efdf8dcc2b490b7c978444c80f0.jpg?w=800&h=397
Pavlik Morozov. A jó pionír, aki feljelentette saját szüleit.
www.rfi.ro/sites/default/files/styles/inside_content/public/articol/2012/01/06/pavel-morozov.jpg?itok=eYqx-MMK
Szájer le sem szarta ezt, amikor kőbe véste az alaptörvényt, nekem fogalmam sincs, hogy mit jelent a magyar életmód.
-Vazelinnel volt az a kőbevésés. A magyar életmód olyan mint mikor tetves a kutya, de nem tudja magáról lerázni a vérszívókat. Magyar életmód = dolgozol egy összerelő üzemben vagy NER-gyárban napi 12 órát szarér-húgyér, cserébe viszont befoghatod a pofád. A besúgás a magyar életmód része. Ezentúl azt, aki nem teljesíti, majd átnevelő táborba küldik.
Nyírfa
@csak úgy...: Nagyon únom már ezt a nagy nemzeti közösködést, ami kizárólag annyiban merül ki, hogy lassan mi tartunk el minden határon túlit, építjük, gazdagítjuk az ő hazájukat, cserébe pedig még bele is pofázhatnak a mi belügyeinkbe.
Jelzem, az identitásomat a gondolkodásom határozza meg, nem az az áldás vagy átok, hogy hová születtem.
Csak Norisz és senki más
ALKOTMÁNY! Mert ez a rendes elnevezés!!! Minden más csak langyos-híg-fos...
csak úgy....
@Nyírfa: 0rbánék a magyarkodásukból élnek ,ami nagyon bejön a csöcseléknek!
Nessy
Kormányunk feltalálta a gyurma szilárdságú gránitot! Ez az alaptörvénynek becéuett valami, már annyiszor volt, és még hányszos lesz! módosítva, hogy már egyik törvény ellentmond benne a másiknak! Orbán kitalál valamit, Semjén egy holdas éjszakán benyújtja a törvénymódosítást, a droidok gondolkodás nélkül megszavazzák! Demokrácia fidesz módra! Egyébkén a rendeleti egyszemélyes kormányzás mellett az alapizé módosítás, vak lónak kontakt lencse!
Nyírfa
@csak úgy...: Csőcselék, lincselésre kész szellemi nyomorékok és erkölcstelen felbújtóik. Ez az összetétel ma a magyarság közel felét teszi ki. De mit csinál a másik fele? Ellenzékeskedik, hallgat, kivár, lapít.
Nem cselekszik, mert az felelősséggel, akár azonnali következményekkel jár.
Sokan bele is fáradtunk a hiábavalóságokba. Ugyan megint elkezdtem tüntetésekre járni, de már nem látom értelmét, olyannyira nem, hogy, bár be is írtam a naptáramba, hogy nov. 11. Orosz nagykövetség, egészen egyszerűen elfeledkeztem róla.
Más kell már, nem tüntetni.
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 08:11 ☻ Magyarország, mint Kína szeméttelepe, akku- és egyéb méreglerakata! Nem túl fényes jelen és jövő. Ki is árusítja az országot Kínának, ki is a hazaáruló?! Erről majd legközelebb 2024. június 9-én, az EU és az önkormányzati választáson dönthetnek a választópolgárok. És még Magyarország legjobb termőföldjét féltettük a BMW gyártól. Hol vagyunk már attól! Mire a gecó végez, a teljes ország talajcserére fog szorulni. A levegőt, vizet meg ne is említsük. Ritkán születik ekkora hazaáruló, aki annyi kárt okozna annak a földnek ahol született. Ez történik ha egy ingyenélő cigánybűnözőre bízzák egy ország irányítását...
twitter.com/csorike1520/status/1692793304784474180/photo/1
Nyírfa
Nézem a képet, amelyen Orbán a beszálláshoz készülődik, de nem látom az emelődarut.
csak úgy....
@Nyírfa: schiffer megmondta , "be kell tiltani a kormánypropagandát" !
ez az egyedüli orvosság a magyarok nyavalyáira ! -rögvest más szelek fújdogálnának a bénító hazugságaik nélkül.
Nyírfa
@csak úgy...: 10.42

Nevezett már annyi mindent mondott, hogy irreleváns számomra.
csak úgy....
@Nyírfa: pedíg más lehetöség nincs! molotov koktélt a hazugság gyárakra..
Nyírfa
@csak úgy...: 10.50

Olyan alternatívám van, amelyre a magyarság alkalmatlan: országos sztrájkkal megbénítani az ország működését, mindaddig, amíg fel nem áll egy ideiglenes kormány.
Giovanni Alba
@csak úgy...: ma, 10:50
Hát, ez is a betiltás egy formája, az emberek hangos és elsőre érthető véleménye.
csak úgy....
@Nyírfa: abban sokan éhenhalnának...,hiszen 3 millióan máról-holnapra tengödnek, megértem öket.
Béla333
Mivel ezeknek a mocskoknak minden nyilvános megszólalásán ki van téve egy tábla, hogy "Nekünk Magyarország az első!", ezért gondolom adott esetben a maffiózók vonulnának be elsőnek és harcolnának az első vonalakban.
Vagy nem?
csak úgy....
@Béla333: akiknek nagy a pofájuk, azok nem föltétlen bátrak , lásd az 0rbáni ,kordonok mögött,fekete fóliával takart néphez szóló beszédeket. ;)
lusta
Miután az anyagcseretermék szilárdságú tákolmányra, újabb megerőszakolása után, a honpolgár azt mondja, hogy a hazát igen, de föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk országát nem hajlandó megvédeni, akkor háány év börtönt kap érte? Esetleg a sokadik moszkvai négybetű nyalás eredményeként a távoli Szibériába deportálják az elégedetlenkedőket?
csak úgy....
@Nyírfa: az már kihalt az átlag magyarból, 0rbán kárörvendövé varázsolta öket!
Nyírfa
@csak úgy...: 12.12

Mint egy nép sajátossága, volt egyáltalán? Azt hiszem, nem.
izéke
@lusta:amíg ezek élnek,meg az országot sem védeném. A családomon kívül nem érdekel egy fideszes sem,haljanak meg ők egymásért. Mondjuk nem is lennék katona semmi pénzért. Első háborús jelre,kalap-kabát,megyünk éhenfagyni.
csak úgy....
@Nyírfa: mint vidéki kölök a 80 as évekig azt tapasztaltam.
fideszes gyökér
Na csak adjanak ezek egy fegyvert a kezembe.
Kettő másodpercen belül kibaszok velük.
balos
@fideszes gyökér: Arra várhatsz!Már meg van a névsoruk a seggvédőinek!
Havanagi
@kereső: Úgy fog megvalósulni,ahogy eddig.Lenyúzta a magyarokról az utolsó bőrt is-ezzel az új törvénnyel már az életüket is kéri- és odaadta a számító,haszonleső külhoni szavazóknak.Mégis mit várunk ettől a galád kormánytól?Semmi jóra nem lehet számítani addig,amíg nem oszlik el a rózsaszín köd a primitív 2/3-ról és nem fog össze a nép.Az pedig nem fog elkövetkezni,mert az ország morális csődben fetreng!!!
Nyírfa
@csak úgy...: 12.17

Úgy emlékeztem, jóval előbb kiköltöztetek.
izéke
A sikari félék majd mennek és hősi halált halnak,én meg majd emlékezem rájuk. Kiváncsi lennék,hány fideszes menne a katonák előtt a fronton,mert ugye,nem mindegy,hogy a parancsnok azt mondja,hogy ELŐRE vagy UTÁNAM!
csak úgy....
@Nyírfa: nagy imre (át) temetése után közvetlen, az 0rbáni szónoklat következményére , mikor még müködtek a látnoki képességeim, jöttünk ki végleg! - hála 0rbán viktornak!
izéke
@csak úgy...: miért nem kerestél meg? Én is mentem volna :)))
Béla333
Valahogy úgy gondolják a maffiózók, hogy "Fogjuk meg és vigyétek!"
Menjetek és védjétek, mi addig Hatvanpusztán csinálunk egy jó kis pacalpörköltet Sziszivel...
Hát valahogy így megy ezeknél a hazaáruló hazug tolvajoknál!
Nyírfa
@csak úgy...: 17.39

Akkor valamit félreértettem.
Micsoda idők voltak! Hiába voltam fiatal, a küzdelem évei következtek, nem is gondolok rájuk vissza szívesen.
csak úgy....
@Nyírfa: én már éltem korábban is németországban, anyámat hazavitte a honvágy és vele együtt engem is a rossebb , mivel egy férfi palánta sosem hagyja el az anyját !
csak úgy....
@Nyírfa: 18:01 és ha minden marad a régiben, 5 éves tervestöl ,mindenestöl? ti ártatlanok ,ti akkoriban lettetek elvarázsolva, - manapság meg a bunkó macsskákat és a buta teheneket varázsolja el a fidesz!
izéke
@csak úgy...: én kerestelek de elbújtál,kis huncut :)))
Nessy
Miután a szakszervezet megszűnik, a honvédség már nem a parlament fennhatósága, hanem a honvédelmi miniszter alá fog tartozni, aki rendeletekkel dönthet mindenről. Jól fogalmazott Harangozó képviselő! " Nem Magyarországnak, nem a magyar embereknek, hanem a kormánynak lesz hadserege! Ez már nem is lopakodó diktatúra??
Nyírfa
@csak úgy...: 18.47

Nem maradt volna minden a régiben. Kádár is polgári demokráciát akart, csak nem vadkapitalizmust, nem rablást, és nem bezárt gyárkapukat. Mindegy. Ha akarod, meghallgatod Aczél utolsó interjúját, fent van a You Tuben.
Ahogy múlik az idő, úgy tisztelem egyre inkább Kádárt. Amit ő véghez vitt kormányfőként, az államférfivá is avatta. Ma a nyomába nem érhet senki.
csak úgy....
@Nyírfa: már megbocsáss szeretve tisztelt kedvencem, - engem a kislányos naivitásod teljesen levesz a lábamról! -midön a múltban, ugyan úgy a jelenbe is! :)
csak úgy....
@Nyírfa: azt pld.tudtad,hogy németországba a vad kapitalizmust már a 70 es években megszelídítették a melósok, amire pld. a magyarok még mindíg nem voltak képesek?
remélem nem gondolod rólam,hogy hazudós vagyok, hiszen tölem a fidesz távolabb áll,mint mondjuk kis tehentöl a józan ész! :)
Nyírfa
@csak úgy...: @csak úgy...: Most, hogy végre bevasaltam - nem volt kedvem, de a muszáj nagy úr - , és kedvenc öreganyádnak szólítottál, közlöm veled @csak úgy...: om, hogy tisztában vagyok a nyugat társadalmi fejlődésével, és látom a magyarokét, amely egy-egy rövid korszakot leszámítva, siralmas.Holnap folytatjuk, jó? Elfáradtam.
Még annyit: nem kell meggyőznünk egymást. Aludj jól!
verőce21
@Nyírfa: 19:46) Kádár egy nem szuverén ország politikusaként, kihozta a
rendszerből a legjobbat...! :)
Nyírfa
@Nyírfa: tegnap, 23.19

Politikai gazdaságtanból érettségiztem, nem dicsekvésképpen, de kitűnőre, dicsérettel. Úgy, hogy nyilvánvaló volt előttem a szocialista gazdaság fenntarthatatlansága, s a reformok szükségességéről nemcsak meg voltam győződve, hanem annak hangot is adtam. Az általam is elképzelt változtatásokkal találkoztam a rendszerváltás után abban a bizonyos Aczél-interjúban.
Dehát nincsen mi lett volna, nincsen ha. A SZU-t egyrészt kicsinálta Amerika, másrészt saját maga, a keleti tábornak befellegzett, és ez törvényszerű is volt.
Hogy engem, személy szerint miért nem zavart az egypártrendszer, azt csak később értettem meg, amikor a társadalmi problémákat egészen más szemszögből kezdtem figyelni. A felismerés, hogy számomra a közvetlen demokrácia a joggyakorlás legevidensebb formája, visszamenőleg is magyarázatot adott arra, miért nincs igényem a pártosodásra.
A dolgok, a dolgaink olyan egyszerűek, ha lehántjuk róluk azt a rengeteg sallangot, amiket rápakoltunk a félelmeink, a hiedelmeink, a megvezetettségeink által, s amelyeket normaként állítottunk fel generációról generációra. A normáink fele sem igaz, csak arra jók, hogy pórázon tartsuk az érdekeinkkel ellentétes világlátást, hogy megbéklyózzuk a legszentebb létállapotot, a szabadságot. Na de, ez hosszú, ehhez egész éjszakás beszélgetések kellenek, mint amilyeneket fiatalon éltem át a barátaimmal.
Nyírfa
@csak úgy...: tegnap, 22.44

Nahát, nahát, ezt a hosszú litániát, itt az orrunk előtt, neked szántam, nem magamnak. :)
Csizmás Kond
@Horizont: ...áruld már el hogy azt miként akarod véghezvinni ?...:))
Csizmás Kond
@Horizont: ...bár te nagyon de nagyonnagyon értelmesnek vallod magad szerintem fel sem fogtad hogy mit írtál...és azt is elképzelem hogy fogalmad sincs a hazavédelemről...
Csizmás Kond
@Horizont: ..tudtad...vagyis nem véletlen a hülyeséged...és tudod ki a barom ?...a fajtád, mert az alpári balfaszságot bár próbálod leplezni de naponta kitör belőled...neveletlen, balfasz, egyoldalú tyúk vagy...és azért válaszoltam a te értelmeden mert te csak ebből értesz.
Csizmás Kond
@Horizont: Nekem van, amit a viselkedésemmel tartok tiszteletben...neked nincs mert viselkedni sem tudsz csak fújod a pillanatnyi propagandádat, döngeted a melledet hogy mutass valakinek...
...milyen nő az aki naponta lemegy alpáriba...mint a cigányok ...
human
Hallotátok az új hírt?

Lázár János:

"Tudodmásul kell vennie Nyugat-Európának, a német, francia, osztrák építőipari vállalatoknak hogy Magyarország erőszebb, gazdagabb ország akar lenni és az építőipar piacát vissza kell foglalnia Magyarországnak. Tehát a magyarországi cementgyárak jobban teszik, ha eladják a magyarországi gyáraikat magyar vállalkozásoknak."

És még mielőtt valaki elhamarkodottan azt mondaná, hogy nagyon helyes, hogy magyar kézbe kerülnek ezek a cégek azok kicsit gondolják át. Olcsóbbak-e a magyar élelmiszerláncok? Jobbak-e ott a munkakörülmények, a fizetések?
És senki ne higyje, hogy ez pusztán a külfödi vállalkozókra vonatkozik. Attól a magyar vállakozótól is elveszik a jól menő vállakozását aki az építőiparban ténykedik, de nem elkötelezett (minimum anyagilag) fdiesz támogató.

Orbánék mocskos fasiszták. Aki rájuk szavaz fasisztákra szavaz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.