A státusztörvény miatt felmondott pedagógusok 30 év munkaviszony után egyhavi végkielégítést kapnának. 

Kisemmiznék a pályaelhagyó tanárokat

Fotó: Facebook/pedagogusok.d.szakszervezete

Több száz megkeresést kapott a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) olyan, a státusztörvény miatt felmondott pedagógusoktól, akiknek mindössze egyhavi végkielégítést állapított meg a tankerületi központ, sok esetben több mint harminc év munkaviszony után is

– tudta meg a Népszava a PDSZ ügyvivőjétől.

Nagy Erzsébet szerint sokan becsapva érzik magukat, hiszen a státusztörvény – hivatalos nevén a pedagógusok új életpályájáról szóló törvény – jelenleg hatályos átmeneti rendelkezései alapján ha valaki legalább harminc év „figyelembe vehető jogosító idővel” rendelkezik, háromhavi, húsz és harminc év között kéthavi végkielégítésre jogosult, egyhavi pedig azoknak jár, akik húsz évnél kevesebbet dolgoztak a felmondásuk előtt.

Forrás: Népszava.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
Sittpali hány évig volt k.elnök? Mégis életfogytig jár neki minden.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vacsi
Tanárok - és nem voltak első perctől tisztában a rájuk vonatkozó törvényekkel?
Csizmás Kond
Végkielégítést azoknak szoktak adni akiknek önhibájukon kívül megszűnik a munkahelyük vagy posztjuk, nem azoknak akik önként felmondanak.
Eladott Ország
@ómió: ma, 08:32 ☻ A román cigányodnak, meg életfogytiglan teljes vagyonelkobzással! Mindenki nyugodjon le a picsába, mi nem vesszük el senkinek a munkáját Csak dolgozzatok nyugodtan, mi majd nézzük.
twitter.com/xmedardc/status/1699787478176239669/photo/1
izéke
Sittpali hány évig volt k.elnök? Mégis életfogytig jár neki minden.
izéke
@vacsi: annyira buta vagy,hogy az már az elvtársaidnak is kínos. Tanárok,pontosan. A törvényeket naponta szabja át a fidesz és nem akkor képtek életbe,mikor 30éve valaki elkezdett dolgozni. Gondolom te most is fejből tudod idézni az összes,anno rád vonatkozó törvényt,vag, akár a mostaniakat is. Pláne nálatok nagy divatja van a visszamenőleges törvénykezésnek. Inkább egyél egy finom reggelit,az legalább hasznodra van.
lusta
Hogy nem lehet érteni, hogy egyszerűen nincs pénz a pedagógusokra. Ez a gaz Brüsszel nem ad pénzt, ezért a haveroknak, strómanoknak, NER lovgoknak és lovagináknak valahonnan elő kell teremteni azt a nem kevés pénzt.
Maxipocak
Bosszúállás minden szinten fideszmódra. Eljő majd az idő nertetvek, semmi kegyelemre ne számítsatok.
Sakk Matt
@Csizmás Kond: Ha egyoldalúan módosítják a munkaszerződését a munkavállalónak és azt nem fogadja el, akkor jár végkielégítés.
Csak gondold végig józan paraszti eszeddel!
Eladott Ország
"– ezt bírta mondani a Klubrádió egyik műsorában a bukott Parragh Csempés László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, amikor a Népszavának adott, botrányos interjújának visszhangjairól beszélt. Amely interjúban azt állította, hogy a kassza persze mindenkinek egyformán csörög, de a pénz nem minden. A tanár örüljön, hogy négykor hazamehet és amúgy is ott az egész nyár neki láblógatásra. A tűzoltó meg? Hát a tűzoltónak ott a társadalmi megbecsülés meg az adrenalin. A NER körül gravitáló gumicsizmás erkölcsű holdudvar undorító figuráinak egyik messze legundorítóbbja Parragh László. Igen, az ország szellemi-erkölcsi rothadásának mértékegysége. Aki nem kér bocsánatot, és nem is érti, hogy miért kellene lehetőleg végkielégítés nélkül távoznia a közéletből, ellenben mély kussolás helyett rátesz még egy lapáttal a gyomorforgató alázásra. A gazdája politikai megrendelése szerint hazudik, uszít a pedagógusok ellen, a koszos körmű Káslert túllicitálva vádolja politikai akciózással a jogos bérüket követelő pedagógusokat, és igyekszik elterelni a figyelmet az általa szolgált rezsim súlyos bűneiről. Az örökös miniszterelnöki tanácsadó és kamara elnök, aki hírből nem ismeri a becsületes munkát, aki vállalkozóként megbukott, aki társadalmilag hasznos munkát nem végez, aki abból él, hogy nyalja a legnagyobb segget, amelyiktől a fényűző egzisztenciája közvetlenül függ, és közben hangosan lenézi azokat az embereket, akik vele ellentétben fontos, megkerülhetetlen munkát végeznek."
Csizmás Kond
@Sakk Matt: Ebben az esetben országos törvénymódosítás valósult meg nem egyes személyeké, tehát ezért sem jár kárpótlás, ugyanis a munkalehetősége nem szűnt meg.
Nessy
Legalább a saját jól. rosszúl megfogalmazott törvényeit tartaná be pártunk és kormányunk! Korrupciós képviselőnek is jártak a milliók, amikor nem választották újra, négy év után!Mert ugyebár a "törvény"!
ómió
@Eladott Ország: Mi van, bolsiék szarkupaca!? Már önkéntes munkaelhagyásért is díjazást várnátok, gyagyás!? Vagy ezt csak a bolsi elmebajotok teszi!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.