A digitális állampolgárságról szóló törvény utólagos normakontrollját kezdeményezi a Mi Hazánk Mozgalom, mert szerintük a jogszabály a digitális diktatúra bevezetésének eszköze lehet – közölte csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Dúró Dóra, az ellenzéki párt elnökhelyettese.

Digitális diktatúrától tart Dúró Dóra

Fotó: MTI/Kovács Attila

A Mi hazánk a leghatározottabban tiltakozik az ellen, hogy Rogán Antal a Világgazdasági Fórum "legvidámabb barakkjává" tegye Magyarországot. Ha a szuverenitásvédelmet annyira hangoztatja a kormány és a Fidesz, akkor az az egyes állampolgárok esetében is meg kell, hogy állja a helyét, rájuk is vonatkoznia kell – fogalmazott.

A képviselő elmondta: az ombudsmanhoz fordulnak, azt kérve, hogy kezdeményezze a jogszabály utólagos normakontrollját, mert szerintük az számos alkotmányossági alapelvet is sért, legyen szó a normavilágosságról vagy több adatkezelési szabályról.

Elképzelhetetlennek tartják, hogy az adatkezelés szabályait és a mesterséges intelligenciával kapcsolatos kérdéseket törvénynél alacsonyabb szintű jogszabályban, például rendeletben rendezzék.

Hozzátette: a törvény lehetővé tenné a személyiségprofil kialakítását, amit az Alkotmánybíróság már évtizedekkel ezelőtt megtiltott. Szerinte ennek az eszköznek az alkalmazása "kifejezetten csak diktatúrákra jellemző".

Dúró Dóra azt közölte, azt is elképesztőnek tartják, hogy az állam a megszüntetést követően még fél évszázadig kezelhetné a digitális állampolgársághoz kapcsolódó adatokat.

Forrás: mti.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Dúdó ördögöt fest a falra
Hát nem tudom ,nem értek hozzá!!
A hozzáértőket kellene +interjúvolni
csak ennyi
barátilag
J.L.
dr. prédikátor
@Qqberci: meg ezt a kúró dorát is bekell alufóliázni!!!
Eladott Ország
A Mi Hazánk azoknak a pártja, akiknek alapvetően semmi kifogásuk a fidesz antidemokratikus húzásai, piszkoskodása, gyűlölködése, propagandája ellen, Orbán illib haverjait is többnyire kedvelik, de a Mészáros kaliberű lopás azért kicsit b.ssza a csőrüket. Ők is szeretnének annyit lopni. Előbb-utóbb oda is fogják őket engedni a húsosfazékhoz. És veszedelmes kajavendégek lesznek, nem merném megjósolni, hogy ki fogja kinek elharapni a torkát. Mit keres az EP választáson egy EP ellenes párt? A buzibárba is bérletért fognak sorban állni? - Miután miden homofób igazoltan vonzódik a saját neméhez, tehát biztos. A geci eddig minden szövetségesét kinyírta. Persze. Amint kicsit a fejére nőtt valaki, el is indult rá a sz@rcunami. Hosszú kések éjszakája? Ezek a mihasznák ellenzik az Uniós tagságunkat és ki akarnak lépni ebből. Akkor mi a fenének akarnak kimenni az Európai Parlamentbe? Tán, csak nem a jó baksisért és rombolni? Nem sok esélyük lesz erre kint, mert a nácikat ott nem díjazzák! Ugyanaz a kép. (They're the same picture)
uploads.disquscdn.com/images/efbe8987e2365ad2e676043617fa065c2c8725bb45e1f475fcdaae4f8a2ab798.jpg?w=800&h=890
Eladott Ország
@dr. prédikátor: ma, 13:42 ♣ Kúró' Dorcika' univerzális fizetőeszköz! Vasárnap is nyitva.
twitter.com/csorike1520/status/1721916329068736526/photo/1
namihami
Nehéz lesz a számítógépeket máglyára vetni! Nehezen gyullad...
Nessy
El jutott a tudatukig, hogy az állam eddig minden adatunkat láthatja, ha érdekli. Sőt, nem csak a mi államunk, mások is!A kiber védelmünknek még egy hangyafülnyit fejlődni kell!Arról nem beszélve, amikor pl. oroszok sétáltak ki, be a külügy szervereibe.A Pegazushoz sem kellett az állami digitális adat kezelés bevezetése . Felülírni bárkinek, bármilyen adatát, nem akkora kihívás! A telefonoknak is több "vége" van, nem csak a hívó és a hívott fél.
kereső
Mi meg fasiszta diktatúrától dórika, amelyben nektek budaházy vezetésével fontos szerep jut. Valahogy nem nem éri el az ingerküszöbödet az ávhs-gestapo szuverentisái törvény- a maga gumiszabályaival. Ugye ismered te is a mondást? " ha akarom vemhes, ha akarom nem vemhes".
CsipkeRózsa
"Digitális diktatúrától tart Dúró Dóra"

Ez a sok "D" betű már alliteráció.
nemkati
@Qqberci: @namihami: És mi lenne, ha ledarálnánk?
Nyírfa
Na, kormány, kérjél engedélyt meghunyászkodni, mert, ha a Dóra egyszer beindul, akkor ott fejek fognak hullani.
Csak úgy, mellesleg: amikor a kisnyilasok aggódásukat fejezik ki az állampolgári szuverenitást korlátozó, illetve veszélyeztető intézkedések miatt, akkor nyugodtan, és harsogva röhöghetünk, majd szívlapáttal adhatunk nyomatékot állampolgári érzéseinknek.
Hozzáteszem, egy férfi is szörny, amikor náciskodik, na de egy nő!
Designer
Én meg inkább a digitális oktatástól!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.