Charles Michel, az Európai Tanács elnöke Magyarországra utazik, hogy kétoldalú megbeszélést folytasson Orbán Viktor miniszterelnökkel az Európai Tanács ülésének előkészítéseként, írja az X-en Ecaterina Casinge, Michel szóvivője. A találkozót december 14-15-én tartják.

Hétfőn Magyarországra utazik Charles Michel, az Európai Tanács elnöke, hogy kétoldalú megbeszélést folytasson Orbán Viktorral, közölte az X-en Ecaterina Casinge, Michel szóvivője. A hvg.hu által kiszúrt posztban a szóvivő azt írta: a tárgyalások az Európai Tanács ülésének előkészítéseke jegyében zajlanak majd, a csúcstalálkozó december 14-15-én lesz.

Orbán zsaroló levele után Budapestre jön tárgyalni vele az Európai Tanács elnöke

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Charles Michel, az Európai Tanács elnöke (b) és Orbán Viktor kormányfő kezet fog a spanyolországi Granadában 2023. október 5-én. A találkozón a kétnapos európai csúcstalálkozó témáit tekintették át. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A lap emlékeztet, hogy Charles Michel látogatásának hátterében az állhat, hogy Orbán Viktor nemrég levelet írt az Európa Tanács elnökének, amelyben a magyar miniszterelnök jelezte:

Magyarország addig nem hajlandó támogatni több, az ukrajnai háborúhoz kapcsolódó intézkedést, amíg Brüsszel meg nem tesz néhány lépést.

Orbán egy Ukrajnáról szóló „stratégiai megbeszélés” sürgős összehívását követelte, belengetve, hogy ha erre nem kerítenek sort, akkor Magyarország válaszul megvétózza

Ukrajna EU-csatlakozási tárgyalásának megkezdését,

az Ukrajnának szánt újabb támogatások folyósítását

és az újabb (12.) oroszellenes szankciós csomagot.

A látogatás mögött állhat Orbán Michelnek írt – a Politico által körbejárt – levele, amelyben azzal fenyeget, hogy kisiklatja az Ukrajnáról szóló tárgyalásokat, amennyiben az uniós vezetők nem kezdenek stratégiai megbeszélésbe a Kijevvel kapcsolatos politikájukról - teszi hozzá a 444.hu.

Orbán az orosz-ukrán háború jelenlegi helyzete miatt tartja sürgősnek a megbeszélést.

A lap szerint Orbán azért fokozza a feszültséget, mert próbál befolyást szerezni a 13 milliárd eurós uniós támogatással kapcsolatban, amelyet a Bizottság a jogállamisági reformokról szóló döntéséig továbbra is blokkol – igaz, egymilliárd euró megelőlegezésére már mintha hajlandó lenne a szervezet.

Forrás: hvg.hu, 444, 24.hu

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
@Őrnagy: orbángazdád a senki,te pedig nála is kevesebb vagy szaragyú zsebhortysta
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
Az ET Elnök efftárs az uniós valóságot mindig "zsarolásnak" veszi!?
Toller Béla
@ómió: Nem, vazze, a zsarolást veszi zsarolásnak ! Szerintem figyelmezteti ezt a magáról megfelejtkezett gazembert, hogy mekkora !
ómió
@Toller Béla:Neki mindig uniós valóság a "zsarolás"!!? Csak nem akkor is, ha a tetvesbolsi brüsszeli efftársai csinálják!? Vagy csak te vagy képtelen disztingválni!?
csak úgy....
azt hittem,hogy 0rbán már csak türköket,kipcsakokat fogad..., de így is jó,legalább lesz megit miröl hazudozni.
namihami
Meddig hagyja még Európa ugráltatni magát? Van egy-két sz@rkupac, amelyik kihasznál/hat/ja' hogy ezekre a g...kre nem gondoltak, számítottak, amikor az alapelveket lefektették! Állítólag(??) decemberig tart a Kmalac pünkösdi királysága, aztán odakerül, ahová évek óta való. Méltó helyére teszik, a polyákkal együtt! És onnan majd bekiabálhatnak!
Ha mégsem? Akkor megérdemli Európa, hogy hülyét csinálnak belőle--velünk egyetemben!
izéke
@Őrnagy: orbángazdád a senki,te pedig nála is kevesebb vagy szaragyú zsebhortysta
Aki Én
@ómió: Hogy mi zsarolás és mi nem, az nem a te gyenge szellemi képességeiden múlik, te agyhalott buta bolsi csicska.
Egész családias itt neked a hangulat, igaz balfasz? Már itt is mindenki megvet, kinevet.
justhpeter
Charles Michel ebben az esetben hibázik, ha megkísérli Orbánt meggyőzni. Egy uniós ország semmit sem teljesítő zsaroló kormányának vezetőjével nem tárgyalni kell, hanem visszahajtani a fára, ahonnan lemászott.
Eladott Ország
A gecivel csak erőből lehet tárgyalni. "Kutyából nem lesz szalonna."
Nessy
Orbánnal tárgyalni?? Verébbel sakkozni!
Karvaly
Hétfőn érkezik a levél címzettje a fekete ruhás,lopakodó,besurranó nagyfőnökhöz.
A megbeszélés végén a főnök megmutatja a nindzsák 18 pontos alapvető harci felkészültségét és tudását is.
Hajrá főnök mindent bele:))
Nyírfa
Amikor a tanár már szükségesnek látja a családlátogatást, az mindig a probléma súlyosbodását jelenti.
Eladott Ország
"Az áldozati bárány szűk és röhejes jelmezébe bújt zsarolási potenciál, a saját országát 13 éve foglyul ejtő, a demokratikus fékeket és ellensúlyokat kiröhögő, majd lemészároló, a jogállamiság fogalmát nem ismerő, a 3000 napja tartó, újra és újra és újra meghosszabbított veszélyhelyzeti rendeleti kormányzás háromezredik napjára gyúró korrupt autokrata, aki Magyarországot a jog senkiföldjévé züllesztette, aki az országát sújtó gazdasági recesszió ellenére sem hajlandó teljesíteni azokat a feltételeket, amelyek megnyitnák az uniós pénzcsapot, passzív-agresszív stílusban jogi erőszakolást emleget saját magával (=Magyarország) kapcsolatban. Az ember, aki tizenhárom évre vicsorgásba fagyott gúnyos pofával teszi élhetetlenné azoknak az életét, azaz erőszakolja meg mindazokat, akik nem rá szavaztak, aki saját fenyegetésének érvényt szerezve évek óta erkölcsi, politikai és jogi elégtételt vesz azokon, akik nem ilyen országot akarnak maguknak és az utódaiknak, aki tehát a mondvacsinált veszélyhelyzet (migrációs, járványügyi, háborús, tökmindegy) végtelenített meghosszabbításával, éjszakai törvénykezési sündörgéssel még a saját bátorai által uralt parlamentet is kiiktatta a döntéshozatalból, meg van sértődve, hogy nem az van, amit ő akar."
Pálinkás Pál
én tudnék sokkal egyszerűbb megoldást...hogy kit kéne küldeni a puhosnak...
dr. prédikátor
NEM T5ÁRGYALNI KELL A CIGÁNY LÓKUPECCEL HANEM SZÁJBA VERNI ÉS MEGRUGDOSNI!!! EZEK CSAK ABBÓL ÉRTENEK!!!
Eladott Ország
@Philip Marlowe: ma, 09:51 ☻ Nincs EU pénz az autokratáknak. Magyarország NATO-tag?
twitter.com/mats_data/status/1674081257418899456/photo/1
Magyarország a béketáborhoz tartozik?!...
twitter.com/ccorinas/status/1714238089197916485/photo/1
Most! Felfüggesztik Magyarországot. Nincs szavazati jog. Nincs EU pénz Magyarországra.
twitter.com/VictorN86976916/status/1715819143977488855/photo/1
Ugat mint egy kutya
twitter.com/LuidinL/status/1715834270856405397/photo/1
3 millió ember nemzeti hőse. Orosz patkány...
twitter.com/Skorpiooh/status/1716399901037182991/photo/1
Eladott Ország
@Őrnagy: ma, 10:15 ☻ Magyarok régen és ma. Annyira szomorú, hogy ezt tette a fidesz a magyar néppel!
twitter.com/i/status/1716368248340382002
Az ostobaság működik. Szomorú korkép...
A fidesz egykori kommunista utódpárt. Mi változott?!
twitter.com/goldhosszugabor/status/1716366353018372290/photo/4
Péter2
Ez a demokratikus egyenes lépés , nem üzengetni ahogy a fidesz szokott , eljön felvázolja orbának , a lehetőségeit a miheztartás végett , ezt az üzenetet amit elhoz személyesen ezt ott a nagyok megtárgyalták , elég diplomatikusan cselekszik az európai tanács , lehet példát venni !
Nessy
@Eladott Ország: Eztet akarják a zemberek, mind a két millióan, határon innen, s túl!
Számukra az az ideális, ha magasabb az államadósság kamatainak a költsége, mint az egész éves egészségügyi költségvetés, ahol nő a szegénység, az infláció, ahol a korrupció csak akár kis tételben, ellenzéki estében bűncselekmény stb.
Eladott Ország
@Philip Marlowe: ma, 09:51 Nyugodj meg, míg a bűnöző, hazaáruló és politikai prostitutált román cigány geci és bűnszervezete/szektája van hatalmon, egy eurócentet sem fog kapni. A dagadt geci jussa az életfogytiglan (egyébként az első fára kéne felkötni) és a teljes vagyonelklobzás, mert életében egy percet sem dolgozott az ország lerablásán kívül!
izéke
@Philip Marlowe: ne feledd ezt a hozzászólásodat,mikor te fogsz bőszen Gyurcsányozni,Sorosozni stb...akkor remélem eszedbe jutnak a soraid
frank
A propeller átveszi pl. az 56-os menekültek,illetve disszidensek kinn született gyerekeinek elkorcsosult
gyerekei által firkált hazaáruló Amerikai Népszava és Kanadai Népszava cikkeit.
jancsipapa
Ez meg nem tudja , hogy Orbán már legalább százszorosan el van szigetelődve ?...
Pálinkás Pál
@KisTehen: fosni lassan a puhosnak kell majd...
izéke
@Őrnagy: a magadnak hazudott három diplomáddal jobb választ vártam volna tőled, " mondhatta volna szebben,kis lovag " próbálj meg kitenni magadért mert így mégy orbán is letagad
ómió
@Aki Én:Majd te, ugye, amúgy brüsszeli efftársiasan majd meghazudod nekünk, hogy mi a "zsaroló"!? Ott az elmeosztályon "tanultadban" , bolsiék fosgerince, ezt már a Lenin összesből megtanultad!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.