A magyar parlament kedden kezdte meg a szuverenitásvédelmi törvény és az ehhez kapcsolódó alkotmánymódosítások általános vitáját – írta meg a 444.

Tuzson szerint veszélyben a magyar önrendelkezési jog, Varga pedig már a mainstream médiában is ellenségképet lát

Varga Judit, az Országgyűlés európai ügyek bizottságának elnöke, korábbi igazságügyi miniszter beszédet mond az Európai uniós Civil Együttműködési Tanács (EuCET) konferenciáján a budapesti Ensana Thermal Hotelben 2023. november 24-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Ennek keretében Tuzson Bence, igazságügyi miniszter azzal adta meg a kezdeti lökést, hogy szerinte a magyar szuverenitás folyamatos támadásoknak van kitéve, és ez ellen a támadássorozat elleni védekezésre van szükség.

Tuzson hangsúlyozta, hogy az erőteljes a törekvés arra, hogy a magyarok kezéből kivegyék az önrendelkezés jogát, és Európa egyfajta birodalommá váljon, ahol a nemzetek elvesztik önállóságukat.

Ezt követően Varga Judit felszólalásában nem csak a külföldről érkező pénzügyi támogatásokkal kapcsolatos intézkedéseket kritizálta, hanem azt is kiemelte, hogy a határokon belül a mainstream média is szerepet játszik az idegen érdekek kiszolgálásában.

Varga Judit kijelentette:

"A határainkon belül pedig az idegen érdekek kiszolgálóit kell rendere visszavernünk, akik nagy, nemzetközi NGO-hálózat által, guruló dollárok segítségével vagy éppen a fősodratú, progresszív, liberális médián keresztül próbálják aláásni a magyar érdekérvényesítést."

Szorgalmazza, hogy Magyarország ne engedje, hogy bárki korlátozza függetlenségét és szuverenitását.

A 444.hu szerint Varga érvelt az előző hetekben benyújtott javaslatok mellett is, megemlítve európai példákat, amelyek leginkább a külföldi dezinformációt célozták. Emlékeztetett Ursula von der Leyen bizottsági elnök évértékelő beszédére, ahol a külföldi autokraták által végzett támadásokra hívta fel a figyelmet, különféle külföldi szervezetek finanszírozta intézetekkel.

Az ellenzéket pedig Varga Judit arra kérte, hogy a nemzetközi pénzemberek és hálózatok érdekei helyett helyezzék előtérbe a magyar emberek érdekeit.

Forrás: 444.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Ezek kibaszott beteg hazaáruló férgek.
Ennyi.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Maxipocak
Éscezt a hátországi nyilasdumát megint megeszi 2,5millió kretén...
Nessy
"Meg kell védeni a magyar emberek érdekeit"! Értsd, meg kell védeni Orbán és kormánya, haverjai, kegyencei érdekeit! Szuverén joguk legyen l, csalni, eladósítanai az országot, osztogatni, fosztogatni! Orbánnak szuverén
joga maradjon az egyszemélyes rendeleti kormányzásra, a költségvetést saját pénzeként kezelni!
kereső
És ezt az egész förmedvényt,ezt a gátlástalan aljasságot legitimmé teszi az ellenzék részvétele. Na, én ezért vagyok nagyon dühös. Mert bármit is mondanak- orbán képviselői azt és úgy szavaznak meg mindent, amit eléjük tesznek- hogy gyönyörűség lesz nézni! És még "vitáznak" is! Hogy oda ne rohanjak!
Kérem azért nagyon válogassűk meg, hogy mit és hogyan mondanak, nehogy orbán őfeneségét megsértsék nagy buzgalmukban.Vagy kövér testvért, mert akkor a mikrofon elnémul- egyébként is falra hányt borsó.
tothjani
Miért nem mondják azt veszélyben a Fasiszta rendszer örök hatalma???
justhpeter
Nem lehet eldönteni melyikük a bolondabb, de az biztos, hogy egyik sem gondolkodott a kiadott jelszó hülyeségében.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.