Fegyelmi eljárás indult a Momentumban a Donáth Annát kritizáló bajai polgármester ellen. Nyirati Klára alapvetően elhibázottnak és átgondolatlannak tartja Donáth Anna nyílt Gyurcsány-kritikáját, de a párt ezt nem díjazta.

Fegyelmi eljárás indult a Momentumban Nyirati Klára bajai polgármester ellen, miután egy nyilvános rendezvényen kritizálta a párt EP-képviselőjét, Donáth Annát – értesült a 24.hu. Az információt a Momentum elnökségéből is megerősítették a lapnak.

A párt EP-képviselője az elmúlt hetekben folyamatosan bírálta Gyurcsány Ferencet és a Demokratikus Koalíciót, a többi között úgy fogalmazott, hogy a DK a hazugság kultúráját képviseli, és velük nem lehetséges a kormányváltás.

Donáth Anna  többi közt azt mondta (illetve írta), hogy

a DK a hazugság kultúráját képviseli,

velük nem lehetséges a kormányváltás,

később pedig azt is nyilatkozta, hogy többé nem akar egy listán szerepelni Gyurcsánnyal.

A „DK a legelutasítottabb párt az ellenzéki szavazók körében: elnökük soha nem ismerte el felelősségét a magyar gazdaság csődközeli helyzetbe sodrásáért. Hazudott a választóknak, államcsőd szélére juttatta az országot, és sosem követte meg ezért a társadalmat” – írta Donáth a Válasz Online-on megjelent publicisztikájában október végén. Hozzátette: a DK nem hajlandó vállalni a felelősséget az ellenzék katasztrofális 2022-es választási kudarcáért. Egy hónappal később pedig jött a jövőbeni közös listát kizáró nyilatkozat.

Ezt kritizálta egy nyilvános rendezvényen Nyirati Klára, aki úgy látja, alapvetően elhibázott és átgondolatlan Donáth nyílt Gyurcsány-kritikája. Nyirati taktikailag és erkölcsileg is kritizálta Donáth szavait. 

Annának ez egy borzasztó rossz lépése volt, és én csak csodálkozom, hogy miért hagyják. Annyira rossz lépés, hogy most a Momentumban szerettek volna nálunk Baján egy kihelyezett frakcióülést tartani, és én konkrétan mondtam, hogy ne jöjjenek. (…) Azért, mert most nem kívánatosak Baján

– mondta Nyirati.

Nyirati Klára borzasztó rosszul éli meg Donáth Anna DK-val szembeni frontnyitását.

Olyannyira, hogy én pont tegnap beszéltem Fekete-Győr Andrással, és ő is úgy gondolja, hogy Donáth Anna hülyeségeket csinál. Tehát, ha szövetségre akarunk lépni valakivel, akkor miért rúgunk bele? Egyrészt. Másrészt meg a Fidesz csak röhög a markába.

Nyirati hozzátette azt is, hogy:

én Donáth Annára most nagyon haragszom, és nem én vagyok az egyetlen. A hétvégén Soproni Tamással találkoztam, és ő is azt mondta, hogy nem tér magához. Utána felhívta az Annát, hogy oké, most akkor mit mondjak a DK-soknak helyben? Hogy akkor most hogy várjam a segítségüket, hogy támogassanak? És én ugyanígy vagyok ezzel.

A Gyurcsány mellett kiálló bajai polgármester ellen fegyelmi eljárás indult a Momentumban – Nyirati Klára nem ússza meg az éles Donáth Anna-kritikáját

Fotó: Facebook/Nyirati Klára

A 24.hu megkereste a Momentum több országgyűlési képviselőjét is, de egyikük sem akart nyilatkozni. Egyikük név nélkül azt mondta: „Nincs probléma vagy konfliktus párton belül, ez egyszemélyes ügy, Nyirati Kláráé, amit a párt kezel is”.

Később kiderült, hogy ez azt jelenti: a Momentum fegyelmi és etikai vizsgálatot indított, aminek következménye elmarasztalás esetén a megrovástól a kizárásig terjedhet.

„Abszolút nem fér bele, amit Nyirati csinált, ilyen nincs” – mondta egy neve elhallgatását kérő elnökségi tag.

Nyirati Klára később a közösségi oldalán reagált a történtekre.

Sokra becsülöm és tisztelem Anna erőfeszítéseit, és elismerem azt a hatalmas munkát, amit a Momentumért és a magyar emberekért az EP-ben végez. Azzal viszont nem értek egyet, hogy az önkormányzati választásokra készülve a helyi ellenzéki párttagok és szimpatizánsok támogatását kérve keményen bírálja leendő szövetségesünket, a DK-t. A Fideszt csak helyi összefogással lehet helyben legyőzni – hasonlatosan a 2019- es választásokhoz.

Hozzátette:

Elismerem, sokszor szerencsétlenül, túl őszintén és keményen fogalmaztam a videóban. Nem volt etikus konkrétan megneveznem más momentumos politikusokat, véleményüket idézve, és ezért tőlük elnézést kértem.

Forrás: 24.hu

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Proktor
Na, ejtették már a vádakat Donáth apuka ellen leánya nyíltszini hitvallatása után?
jáger laszló
Nekem is +van a véleményem Gyurcsányról és Orbánról is csak +tartom magamnak,mert nem vagyok politikus!!
Ez csak 1 magánvélemény!!
barátilag
J.L.
balos
@jáger laszló: Hát pedig úgy nyomód,mintha de!
Eladott Ország
Kedves Anna, én azzal a ciklussal boldogan kibékülnék, amiben a Feri állítólag mindent elkúrt! Szóval jó lenne nem erőltetni ezt a Ferire ugatást. Bár aki ugat, az nem harap. Szóval nem lehet Donáth Annát kritizálni! Lehet, de fegyelmi (talán kizárás) a vége. Aki magasabban ül az uborkafán, annak van igaza. Olyan sok vidéki sikeres Momentumos politikus van, hogy ez belefér?! Fegyelmi eljárást indítani teljes tévedés. A Momentum most pont azt műveli ezzel a fegyelmi vizsgálattal, mint amit más pártokban kritizál. Ráadásul az ellenvélemény megfogalmazójának önkritikát kellett gyakorolnia, ami az átkos legsötétebb időszakának volt a gyakorlata. Pedig ebben a kérdésben a Donáth Anna teljesen egyedül maradt. Az utolsó dolog, amit az ellenzéki szavazók látni akarnak a Momentumtól az még több belső cicaharc meg Gyurcsányozás. Az ellenzéki pártoknak nem egymást, hanem a fideszt kellene kritizálni, jó hangosan, minden fórumon, mert volna mit. A szavazók ne azt lássák, hogy ezek még egymással sem értenek egyet, hogyan akarnának együtt kormányozni?! Annácska az ugatáson' (kritizáláson) kívül te mit tettél le az asztalra, azonkívül hogy ártol az ellenzéki összefogásnak?! A legszomorúbb az, hogy a fegyelmi eljárásra a Momentum vezetése áldását adta. Nevetséges!
Locomotiv GT - "Kinn is vagyok, benn is vagyok"
www.google.com/search?q=kinn+is+vagyok+benn+is+vagyok&oq=kinn+ids+&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUqCggBEAAYgAQYogQyBggAEEUYOTIKCAEQABiABBiiBDIKCAIQABiABBiiBDIKCAMQABiABBiiBDIKCAQQABiABBiiBNIBCDYzNzlqMGo0qAIAsAIA&sourceid=chrome&ie=UTF-8&safe=active#fpstate=ive&vld=cid:48e20ba6,vid:s-_a6DbQqAg,st:0
Eladott Ország
@KisTehen: Idiófa fidesz bírka! ma, 09:48 ☻ Orbán a szólásszabadságot "védve" akart beszólni az EU-nak, de valójában gyűlöletre buzdítókat vett védelmébe. Sokan összekeverik a szólásszabadságot pl. a hazudozással, gyűlöletkeltéssel, rágalmazással, tisztességtelen és embertelenséget jelentő szövegeléssel, Orbán sem kivétel. Ez a tepsi szájú nem is tud mást, csak gyűlölködni! Hű de megtudnám csépelni.
twitter.com/tamas_tamas/status/1723434939771748627/photo/1
Orbán hazudik. „Mi sohasem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk.” Kérdezzétek meg a partfisszájút, hogy ő is így gondolja-e! Csak lehetetlenné teszik!
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/273206962_1311638219299658_4903376492831290019_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=dd5e9f&_nc_ohc=_7voRqglCXUAX_In6W8&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfBwvbSJEoLsV6rXzbdQ0IizOm8YxyAJEqTXQTr8k9x8Ng&oe=656F7529
Eladott Ország
@Béla333: ma, 09:57 ◘ Lehet hogy meg is teszi. A pálya szabad, lehet egyedül is a Momentumnak érvényesülni, ha csak ennyit tanultak az orbáni rezsim óta! ...
kereső
Szóval, ha valaki az ellenzéki pártok együttmúködése, az együttműködés szükségessége mellett áll ki, amelybe nehezen fér bele a "potenciális" együttmúködésre kényszeritett másik párt lebüdösözése- az Gyurcsány mellett áll ki. De a büdösöző párt elvárja, hogy annak a pártnak a tagjai vigan dalolva menjenek el rájuk leadni a voksot- mert a "hülyék úgyis elmennek",hiszen elkötelezettek a NER leváltása iránt. Tényleg igy gondoljátok? Tényleg ez a járható út? Megsérteni egy közösséget, dehumanizálni őket- majd kérni, hogy szavazzatok rájuk? Micsoda alávalóság ez? Ez lenne a tisztesség, a becsület, a hazugságmentes politikai jövő ?? Ez, a mocsár? Ehhhhhhhhhhhhhh...
Yoda69
Ha a Momentum igy folytatja, akkor az LMP sorsara fog jutni es az 5%-ot sem fogja elerni.
Remelem a Momentum vezetosegenek megjon az esze es leallitjak donatot, mielott visszafordithatatlan karokat okoz az osszefogasban.
Nyitrai Klara jol tette hogy beszelt errol, mert nem lehet ezeket veka ala rejteni, hisz a karokozas nyilvanvalo. Es minden demokrata erzelmu embernek az a celja, hogy megdontsuk az orban diktaturat. Ugy pedig nem fog menni, ha az ellenzek az ellenzeket nyirja. Ha ezert kiteszik ot a Momentumbul, akkor a DK szeretettel varja.
Sakk Matt
Í kell átkergetni a DK-hoz a politikusokat, városvezetőket!
Ez a nő miért maradjon egy olyan pártban, ahol kussolnia kell? Legalábbis függetlenként kell majd indulnia.
Eladott Ország
@Philip Marlowe: ma, 10:10 ☻ A román cigányod és bűnszervezete saját magát fogja felzabálni, ne örülj! 2010 óta van mire büszkének lenni b+, azonkívül, hogy Európa koldusháza lettünk! Valóban ott is vagyunk sehol, csupasz gatyával, kitagadva Európából! A világ szégyene lett a kolostorgeci maffiaállama!
Nessy
Minden kis párt meg van róla győződve, hogy zsebében a marsallbot! Aztán, amikor a választás után kiderül, hogy mégsem, akkor meg lesznek sértődve! Viszont Orbán jót nevet, hiszen a töredék szavazatok mind az övék lesz! Donáth Anna most pár napig a címlapon volt, fel sem mérve, hogy ezzel mennyit ártott a saját pártjának is!
Béla333
Egy párt tagja egy nyilvános fórumon nem mocskolhatja büntetlenül a saját pártját.
Ez nem újdonság, a DK/Gyurcsány is ugyanezt az elvet követi. Pl. amikor Kerék-Bárczy Szabolcsot kirúgták a más véleménye miatt. Akkor nem hörögtek a DK-s fanatikusok...
kereső
Ne legyen igazam! De mindennek köszönhetően- és a budapesti választási szabályok megváltoztatása miatt "érik" az Esztergom 2,0 szituáció. Lesz egy ellenzéki főpolgármester, és lesz egy fasiszta:fideSs-mihazánk többségű közgyúlés. És ez a orbán akarata szerint történik. Komolyan nem fogjátok fel, hogy mit csináltok? Nem, mert asz szdsz-es gőg, elvakitja a tisztánlátást.
Béla333
A DK szétveri az ellenzéket a maffia elvárásainak megfelelően. Ahogy azt mindig is tette, meggátolva egy életképes ellenzék kialakítását. Lásd még:
- LMP
- MSZP
- Bokros Lajos féle csapat
- Jobbik a szerencsétlen bepalizott Jakabbal
- és most a Momentum is.
Minden párt pusztuljon, aki nem akarja elfogadni Gyurcsány féle DK-s egyeduralmat!?
Dr. Proktor
Shikari nem ismeri az elemi matematikai különbséget az egy és a több között...
Eladott Ország
@Philip Marlowe: "Közlöd: Nincs egyetlen közös gondolatuk, elvük semmiről... Illetve egy: Zorbán a zördög!"

Arról, hogy hogy lettünk az EU második legszegényebb országa, valamint az Unió meg a NATO segglyuka, ez is a nagy terv része?!A közép kelet európai régió leggazdagabb országából 20 év alatt sikerült a legszegényebbé süllyednünk, a legalacsonyabb bérekkel, legalacsoynabb életszínvonallal. A magyar reálbér a második világháború óta példátlan mértékűt zuhant 2022- ben. Egy normális országban ezek után furkósbottal kergették volna el a kormányt, nálunk ehelyett Sorostól rettegnek. Agymosott zombik országa lettünk. Sikerült kialakítani egy rendszert, ahol a közpénz lenyúlás nagyobb motiváló erőnek bizonyult mint a tisztességes érvényesülés. Ehhez mondjuk kellett egy kolostordisznó az erkölcsi felelősségének hiányával, morális gyengeségével. "A kitűzött célok eléréséhez még 10 év kell" - mondja. De arról nem beszél, hogy mik ezek a célok, a legutóbbi 3 választási évben még programot sem hirdetett a fidesz... folytatjuk. Még 4 jacht, és az összes, még jövedelmező hazai vállalkozás ellopása. 50 ezer millirárd államadósság, 400 körüli euró, lassan 700 forint körüli benzin, összeomlott eü, lepusztult oktatás, alacson születèsi szám, kivándorló fiatalok, közèpkoruak, 2 x százalèkos infláció, magas megélhetési költsègek, egy európából kiírt, letargikus és elszigetelt nemzet, arrogáns NER huszárok, bayerzsótok, bencsikek, elvtársak. Ez 13 év termése. B@szod, és még 10 év? amiben növekedtünk ez alatt a rezsim alatt, az az államadósság, meg vezér derékbősége. "amiről tudja, hogy nem hibátlan" Mint a viccben: Gyerek szól az apjának a kocsiban: -Fater rossz irányba megyünk! -Az lehet, de legalább gyorsak vagyunk...
Yoda69
Azota eldolt. Kilep a Momentumbol a polgarmest asszony es fuggetlenkent folytatja.
Hany aldozata lesz meg donat orjongesenek?
Nessy
@Philip Marlowe: A vendégmunkások nem Európából jönnek! Onnan egy sem jön! Van a világnak számos pontja, ahol rosszabbak a körülmények. kevesebb a munka lehetőség! Azért akiket most Makón elküldenek miattuk, nem hiszem, hogy olyan nevetős kedvükben lennének, így karácsony előtt, mint maga! Jó szórakozást!
Yoda69
@Philip Marlowe: Hat Fülöp, téged se az eszedért tart a fideSS.
kereső
@Philip Marlowe: 11:10 nem vagyok Tantónéni. A google a barátod, keresd meg a legújabbkori fasizmus ismérveit- és próbáld meg értelmezni, és összehasonlitani a mai magyar viszonyokkal.- különös tekintettel a fideSS és a tihazátok poltikájával.
Szevasztok
Már át is zuppant Feri seggébe. Donáth csak hápog.
Yoda69
@Philip Marlowe: Minek neked magyarázat? Úgyse hiszel el semmit, a szemellenződtől meg nem látsz semmit, meg a tenyeket se.
Neked úgy átmosta a NER az agyadat, hogy menthetetlen vagy.
CsipkeRózsa
Donáth Anna előbb megbeszélhette volna a pártjával, mielőtt Gyurcsányt ilyen durván kitagadta.
Eladott Ország
@Philip Marlowe: ma, 11:40 ☻ Én úgy tudom az EU-hoz csatlakoztunk és nem Ázsiához/kipcsakokhoz ( a balkánt is nemsokára ánuszon csókolhatjuk). Ha Bangladeshez, Fülöp-szigetekhez, Ulánbátorhoz viszonyítunk akkor valóban igazad van. De a román cigányod azt mondta, hogy utolérjük 2030-ra Ausztriát, csak azt nem tette hozzá a geci, hogy előb talán Romániát és a Balti államokat kellene.
2030-ra utolérjük Romániát...
twitter.com/GutyinaI/status/1719095227279880311/photo/1
Egyébként az 500 euró körüli akkumulátor bérekkel mi a lóf@szt is lehet kezdeni a rákos betegségen kívül agyhalottak?! Ez az évszázad legnagyobb üzlete volt a román gecinek! A magyarok meg dögöljenek meg! Lógni fogtok b+!
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 13:54 ☺ Ezen tényleg lehet röhögni! Amíg börtönben nem rohadtok meg!
Orbán hazudik. „Mi sohasem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk.” Kérdezzétek meg a partfisszájút, hogy ő is így gondolja-e! Csak lehetetlenné teszik!
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/273206962_1311638219299658_4903376492831290019_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=dd5e9f&_nc_ohc=_7voRqglCXUAX_In6W8&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfBwvbSJEoLsV6rXzbdQ0IizOm8YxyAJEqTXQTr8k9x8Ng&oe=656F7529
namihami
Nusi rálépett a ""viktorosodás"" útjára! Az is így indult!
Sakk Matt
@Béla333: Tehát Donáth tulajdonképpen DK ügynök?!
Te pedig hülye vagy!
Béla333
@Sakk Matt: 16.09
A Momentumot nem Donáth Anna tervezi szétverni, hanem az a bajai nő, aki DK-s rendezvényen mocskolta a pártját és annak a vezetőit. (Nemcsak Donáth Annát próbált befeketíteni, hanem több más vezetőt is!) Ez nem helyes, sőt káros. Ez az ellenzéki térfelet uralni akaró DK-nak az érdeke. (és a maffiának, aki örül az ellenzéken belüli harcnak).
Mocskolódni meg nem kell, én sohasem hülyéztelek le téged, még csak (ha jól emlékszem) szóba sem álltunk egymással és akár maradhatunk ezután is ugyanígy!
Sakk Matt
@Béla333: Ha Donáth nem ugat, nincsen REakció!
Béla333
@Sakk Matt: 17.34
Neki és a pártjának VÉLEMÉNYE volt és van az ellenzéki politizálásról, nem hallottam senkit sem ugatni...
Persze miért lennének mások az ellenzéki politikai pártok , amikor a szimpatizánsai ugatásnak minősítik ha valakinek a véleménye nem tetszik nekik? Azért vagyunk itt, ahol, mert ilyenek vagyunk!
Sakk Matt
@Béla333: "ha valakinek a véleménye nem tetszik"

Bizony!
Nyirati Klára elmondta a párttársa megnyilatkozásáról a VÉLEMÉNYÉT, ami NEM SZOLGÁLJA HELYBEN sem a Momentum, sem az ő érdekeit! Mert nem tudnak így együtt dolgozni, ha Donáth éket ver közéjük!
Ezért a VÉLEMÉNYÉÉRT fegyelmit indítottak ellene, de Donáth romboló kijelentéseit elnézik, mi több, mentegeti(te)k!

Nem érzed, mennyire visszás ez?!
Eladott Ország
Brüsszel el akarja törölni a rezsicsökkentést, ne engedjük.
twitter.com/janos_hary/status/1730615859691835587/photo/1
Lehúzás nélkül nem megy. Slicc game. Legyetek bátorok! NERFLIX
twitter.com/janos_hary/status/1730614052504658279/photo/1
-Mi lenne ha itt is a fidesz nyerne. - Tíz évig semmi, utána meg hiánycikk lenne a homok. Sivatagi beduinok egymás közt.
twitter.com/janos_hary/status/1730829967573786673/photo/1

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.