Fegyelmi eljárás indult a Momentumban a Donáth Annát kritizáló bajai polgármester ellen. Nyirati Klára alapvetően elhibázottnak és átgondolatlannak tartja Donáth Anna nyílt Gyurcsány-kritikáját, de a párt ezt nem díjazta.

Fegyelmi eljárás indult a Momentumban Nyirati Klára bajai polgármester ellen, miután egy nyilvános rendezvényen kritizálta a párt EP-képviselőjét, Donáth Annát – értesült a 24.hu. Az információt a Momentum elnökségéből is megerősítették a lapnak.

A párt EP-képviselője az elmúlt hetekben folyamatosan bírálta Gyurcsány Ferencet és a Demokratikus Koalíciót, a többi között úgy fogalmazott, hogy a DK a hazugság kultúráját képviseli, és velük nem lehetséges a kormányváltás.

Donáth Anna  többi közt azt mondta (illetve írta), hogy

a DK a hazugság kultúráját képviseli,

velük nem lehetséges a kormányváltás,

később pedig azt is nyilatkozta, hogy többé nem akar egy listán szerepelni Gyurcsánnyal.

A „DK a legelutasítottabb párt az ellenzéki szavazók körében: elnökük soha nem ismerte el felelősségét a magyar gazdaság csődközeli helyzetbe sodrásáért. Hazudott a választóknak, államcsőd szélére juttatta az országot, és sosem követte meg ezért a társadalmat” – írta Donáth a Válasz Online-on megjelent publicisztikájában október végén. Hozzátette: a DK nem hajlandó vállalni a felelősséget az ellenzék katasztrofális 2022-es választási kudarcáért. Egy hónappal később pedig jött a jövőbeni közös listát kizáró nyilatkozat.

Ezt kritizálta egy nyilvános rendezvényen Nyirati Klára, aki úgy látja, alapvetően elhibázott és átgondolatlan Donáth nyílt Gyurcsány-kritikája. Nyirati taktikailag és erkölcsileg is kritizálta Donáth szavait. 

Annának ez egy borzasztó rossz lépése volt, és én csak csodálkozom, hogy miért hagyják. Annyira rossz lépés, hogy most a Momentumban szerettek volna nálunk Baján egy kihelyezett frakcióülést tartani, és én konkrétan mondtam, hogy ne jöjjenek. (…) Azért, mert most nem kívánatosak Baján

– mondta Nyirati.

Nyirati Klára borzasztó rosszul éli meg Donáth Anna DK-val szembeni frontnyitását.

Olyannyira, hogy én pont tegnap beszéltem Fekete-Győr Andrással, és ő is úgy gondolja, hogy Donáth Anna hülyeségeket csinál. Tehát, ha szövetségre akarunk lépni valakivel, akkor miért rúgunk bele? Egyrészt. Másrészt meg a Fidesz csak röhög a markába.

Nyirati hozzátette azt is, hogy:

én Donáth Annára most nagyon haragszom, és nem én vagyok az egyetlen. A hétvégén Soproni Tamással találkoztam, és ő is azt mondta, hogy nem tér magához. Utána felhívta az Annát, hogy oké, most akkor mit mondjak a DK-soknak helyben? Hogy akkor most hogy várjam a segítségüket, hogy támogassanak? És én ugyanígy vagyok ezzel.

A Gyurcsány mellett kiálló bajai polgármester ellen fegyelmi eljárás indult a Momentumban – Nyirati Klára nem ússza meg az éles Donáth Anna-kritikáját

Fotó: Facebook/Nyirati Klára

A 24.hu megkereste a Momentum több országgyűlési képviselőjét is, de egyikük sem akart nyilatkozni. Egyikük név nélkül azt mondta: „Nincs probléma vagy konfliktus párton belül, ez egyszemélyes ügy, Nyirati Kláráé, amit a párt kezel is”.

Később kiderült, hogy ez azt jelenti: a Momentum fegyelmi és etikai vizsgálatot indított, aminek következménye elmarasztalás esetén a megrovástól a kizárásig terjedhet.

„Abszolút nem fér bele, amit Nyirati csinált, ilyen nincs” – mondta egy neve elhallgatását kérő elnökségi tag.

Nyirati Klára később a közösségi oldalán reagált a történtekre.

Sokra becsülöm és tisztelem Anna erőfeszítéseit, és elismerem azt a hatalmas munkát, amit a Momentumért és a magyar emberekért az EP-ben végez. Azzal viszont nem értek egyet, hogy az önkormányzati választásokra készülve a helyi ellenzéki párttagok és szimpatizánsok támogatását kérve keményen bírálja leendő szövetségesünket, a DK-t. A Fideszt csak helyi összefogással lehet helyben legyőzni – hasonlatosan a 2019- es választásokhoz.

Hozzátette:

Elismerem, sokszor szerencsétlenül, túl őszintén és keményen fogalmaztam a videóban. Nem volt etikus konkrétan megneveznem más momentumos politikusokat, véleményüket idézve, és ezért tőlük elnézést kértem.

Forrás: 24.hu

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sakk Matt
@Béla333: Tehát Donáth tulajdonképpen DK ügynök?!
Te pedig hülye vagy!
Béla333
@Sakk Matt: 16.09
A Momentumot nem Donáth Anna tervezi szétverni, hanem az a bajai nő, aki DK-s rendezvényen mocskolta a pártját és annak a vezetőit. (Nemcsak Donáth Annát próbált befeketíteni, hanem több más vezetőt is!) Ez nem helyes, sőt káros. Ez az ellenzéki térfelet uralni akaró DK-nak az érdeke. (és a maffiának, aki örül az ellenzéken belüli harcnak).
Mocskolódni meg nem kell, én sohasem hülyéztelek le téged, még csak (ha jól emlékszem) szóba sem álltunk egymással és akár maradhatunk ezután is ugyanígy!
Sakk Matt
@Béla333: Ha Donáth nem ugat, nincsen REakció!
Béla333
@Sakk Matt: 17.34
Neki és a pártjának VÉLEMÉNYE volt és van az ellenzéki politizálásról, nem hallottam senkit sem ugatni...
Persze miért lennének mások az ellenzéki politikai pártok , amikor a szimpatizánsai ugatásnak minősítik ha valakinek a véleménye nem tetszik nekik? Azért vagyunk itt, ahol, mert ilyenek vagyunk!
Sakk Matt
@Béla333: "ha valakinek a véleménye nem tetszik"

Bizony!
Nyirati Klára elmondta a párttársa megnyilatkozásáról a VÉLEMÉNYÉT, ami NEM SZOLGÁLJA HELYBEN sem a Momentum, sem az ő érdekeit! Mert nem tudnak így együtt dolgozni, ha Donáth éket ver közéjük!
Ezért a VÉLEMÉNYÉÉRT fegyelmit indítottak ellene, de Donáth romboló kijelentéseit elnézik, mi több, mentegeti(te)k!

Nem érzed, mennyire visszás ez?!
Eladott Ország
Brüsszel el akarja törölni a rezsicsökkentést, ne engedjük.
twitter.com/janos_hary/status/1730615859691835587/photo/1
Lehúzás nélkül nem megy. Slicc game. Legyetek bátorok! NERFLIX
twitter.com/janos_hary/status/1730614052504658279/photo/1
-Mi lenne ha itt is a fidesz nyerne. - Tíz évig semmi, utána meg hiánycikk lenne a homok. Sivatagi beduinok egymás közt.
twitter.com/janos_hary/status/1730829967573786673/photo/1

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.