Óriási változás várható az egészségügyben: számos országos állami egészségügyi intézményt akarnak beolvasztani az alapítványi Semmelweis Egyetembe.

Hatalmas átalakulás: bekebelezi a kórházakat a Semmelweis Egyetem?

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

Ez az irány pont ellentétes lenne az előző Orbán-kormány szakpolitikájával.

A Népszava úgy tudja:

már van politikai döntés arról, hogy az alapítványi formában működő egyetemhez kerül az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet, valamint az Országos Mozgásszervi Intézet, melynek része az egykori Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet és az Országos Reumatológia és Fizikoterápiás Intézet, valamint az Észak-Pesti Centrumkórház-Honvédkórház Rehabilitációs és Krónikus Utókezelő Intézete. Ez utóbbi a budakeszin egy erdővel körülölelt ingatlanon működik, ahol jelenleg is körülbelül több mint száz ágyon zajlik rehabilitáció, illetve krónikus betegek gondozása.

Kormányközeli hírforrások szerint szó van arról is, hogy a későbbiekben az országos kardiológiai intézeten kívül valamennyi országos intézet működtetését megkapná a Semmelweis Egyetem (SE).

A most tervezett integrációval is értékes ingatlanok kerülhetnek át az állami vagyonból alapítványiba. (Gazdálkodási szempontból szélesebb körű rendelkezési joga van a saját tulajdonú vagyon felett az alapítványi egyetemeknek. Így például az állami kórházakénál nagyobb a gazdálkodási szabadságuk, rugalmasabb eljárási és beszerzési szabályokat alkalmazhatnak.)

- teszi hozzá a Népszava.

Forrás: Népszava.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
...és akkor most kezdődjenek a szakvélemények...
human
És mi lesz ebből?
Több lopás, kevesebb szolgáltatás
Peller Anikó
Napi aljasságunkat add meg nekünk ma, Ámon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.