Megnevezték a két magyar férfit, akiket elkaptak az óriási heroinszállítmánnyal – írta meg a hvg.hu hétfőn este.

Megnevezték azt a két magyar férfit, akit 8 millió euró (kábé 3 milliárd forint) értékű heroin társaságában fogtak el múlt hét pénteken Írországban – írja a HVG. Az ír rendőrség szerint ők az egyik legfontosabb európai kábítószer-kereskedő szervezethez, a Kinahan-klánhoz tartoznak. Az ügyben érintett bűnszervezetet egyébként Európa egyik legismertebb csúcsbűnözője, Christy Kinahan irányítja.

A két magyar így:

a repülős körökben ismert nyugalmazott vadászpilóta, a 62 éves N. Zoltán;

és a 49 éves A. Ignác.

Lapértesülések szerint N. Zoltán a rendőröknek azt mondta: ő úgy tudta, hogy nem drogot, hanem mikrochipeket szállítottak a repülőgépen. A. Ignác viszont azt vallotta, hogy kényszerítették, hogy részt vegyen az akcióban és csak a családja védelme érdekében ment bele az egészbe.

62 éves N. Zoltán nyugdíjas őrnagy igazi legendának számít a magyar vadászpilóták között. Ő volt ugyanis az, aki délszláv háború idején,1994 júliusában befogott és a magyar légtér elhagyására kényszerített egy szerb MIG-21-est. Ez akkoriban történt, amikor rendszeresek voltak a horvátokat támadó szerb gépek által elkövetett légtérsértések. Ezután léptették elő őrnaggyá, az elfogásról még egy festmény is készült. N. Zoltán azóta is aktívan nyilatkozgat a sajtóban. 

Forgatott videót Pamkutyával és JustVidMannel is, amikor a Youtube-celebek egy repülős szimulátort próbáltak ki, de kikérték a véleményét az ukrajnai háborúval és a rohadó MIG-29-esekkel kapcsolatban is – írja  hvg.hu.

A The Journal tudósítása szerint N. Zoltán a bíróságon azt mondta, szó sem volt kábítószerről, úgy tudta, hogy speciális mikrochipek készítéséhez szükséges anyagot szállítanak. „Soha sem használtam kábítószert, utálom a drogot". A. Ignác a bíróság előtt azzal védekezett, kényszerítették, hogy részt vegyen az akcióban, a családja védelme érdekében tette. A két vádlott nem kérte, hogy óvadék ellenében helyezzék őket szabadlábra.

Forrás: hvg.hu, Telex

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
"A két vádlott nem kérte, hogy óvadék ellenében helyezzék őket szabadlábra."
Persze, hogy nem! A börtönben biztonságosabb...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vacsi
"A két vádlott nem kérte, hogy óvadék ellenében helyezzék őket szabadlábra."
Persze, hogy nem! A börtönben biztonságosabb...
balos
@vacsi: Miután sok nemzethy köcsög várta a utánpótlást a tudat módosításához!Igaz a tudatuk szintje a bányászbéka segge alatt 20 kilóméterrel van!
Csizmás Kond
A hírnév legtöbbször nem jár korrektséggel. Az ilyen a börtönbe rohadjon meg.
Dr. Proktor
@Csizmás Kond: Óh, jajj! Miket kívánsz te Európa szerte hírneves miniszterelnökünknek?
Csizmás Kond
@Dr. Proktor: ...korán beszippantottad a mikulásport...
Csizmás Kond
@Csak Norisz és senki más: ...és az ilyen miért adja fejét kokócsempészetre ?
Péter2
@Csizmás Kond: Könnyű kereset mert csak a gépet elviszi a megrendelőhöz , kevés kockázattal , útközben 100% hogy nem fogják valamelyik útban eső repülőtérre lekényszeríteni , és az útitervet is úgy tervezik , hogy ne is essen, csak a célreptér . Ahhoz hogy jól éjen az ember Magyarországon , legyen pénze befektetni egy jól jövedelmező pl egy kisboltba , ami egy családot jól eltart, oda tőke kell , egy uniós nyugati ország életszínvonalához kevés a HM nyugdíj , valószínű ha benne volt, akkor úgy tervezte 1-2 út aztán vége , csak hát nem jött össze .
Eladott Ország
@FLETÓ: Magyar! " Kis buták, nem tudják, hogy az egyetlen rendszeres heroin-kokain járat, ami NER-legális az a magyar nemkormánygép, amivel kakadu és lölő no meg a kolostormalac repked? Megint bánccsák a magyarokat! Most nem fog Szijjas megszólalni, mert ö is mindig szállit valamit a gépen. A föni keszpénzét meg aranyat Dubajba, rakétákba való microchipeket Moszkvába. Érdekes, hogy Magyarországon nem dőlt meg senki pedig ide is behozták. Azért nem csak Orbán röfi viszi hírünket a nagyvilágba, hanem vannak még más versenyzők is.
A hír hallatán valahol felsír egy dajcs tompika."
nemkati
Csak azért, mert a kábítószer a fogyasztójának előbb-utóbb a halálát okozza, de mindenképpen tönkreteszi az életét, minden közvetítő tulajdonképpen emberek életét teszi kockára, nevezzük már meg a két elkövetőt? Aradi Ignác és Németh Zoltán. Bármilyen eredményeik vagy dicsőségeik is voltak a múltban, azt most megkérdőjelezték.
simmering73
Ha soha nem használt drogot, akkor hogyan utálhatja.
Csizmás Kond
@Péter2: Péter, aki így gondolkodik annak az isten pénztára sem elég, hogy jól éljen.
Csizmás Kond
@Péter2: Folytatom mert elrontottam...szóval ahhoz hogy ma valaki jól éljen Magyarországon, nem kell milliós kábítószer üzleteket lebonyolítson és merem állítani hogy ez érvényes holnapra is. Az aki ilyen háttérrel ilyen galibákat csinál az biztos nem most kezdte, vagyis ha valaki utánanézne akkor kiderülne hogy eddig is csinált ilyent... szégyen ez rá a családjára és az munkahelyétre ahol kitanulta a magas szintű csempészetet.
Csak Norisz és senki más
@Csizmás Kond: Passz! Nekem ez magas! Érthetetlen! Pont ő?!
FLETÓ
@KisTehen: Hallod? @Eladott Ország: megint birka!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.